http://fs5.directupload.net/images/170224/hheopwxa.jpg
Printable View
http://fs5.directupload.net/images/170224/7pdt5jlu.jpg
haftalık alanlar
1.77 den elimizde kaldı bakalım aldığımız yere gelip zarar çıkacak mı.bu kağıdı ne zaman alsam hep aşağı çekiyo
KAP: USAK [ ] UŞAK SERAMİK SANAYİİ A.Ş. Değerleme Raporu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/588671 Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5a7e319a3a1db8
Değerleme Raporu 2017-02-27 Dil Seçimi Dil seçimi Türkçe İngilizce Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No) Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No) Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi Yoktur. Bildirim İçeriği Değerlemeyi Yapan Kuruluş DGD Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Değerleme Raporunun İçeriği Uşak Seramik San. A.Ş. Gayri Menkul Değerlemesi Rapor Tarihi 24.02.2017 Açıklamalar Açıklama
Şirketimiz aktifinde bulunan arsalar, binalar ve makina techizatlar, Maddi Duran Varlıklara İlişkin Muhasebe Standardı (TMS 16) gereğince; DGD Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından değerlemeye tabi tutulmuş olup, değerleme raporları ektedir.
..................................
Ek 462
Cuma günü 30 milyon ödeme var.para nerede belli değil.bugün yeniden değerleme raporu geliyor.hepside tesadüf.ticaret ya bu
Tesadüf değil tabi.
Yeni kredi almak için gerekli bir işlem gibi.
Yanlış değerlendirmediysem bilançodaki değerlerle değerleme arasında +15 milyon kadar fark var.
Bir hususta şu: Uşak son yıllarda bilançoyu daha erken tarihlerde açıklamış. Bu sene açıklamak için bu değerleme raporu bekleniyordu demek ki.
Akşama sabaha bilançoyu bekleyebiliriz artık.
Sent from my Lenovo P1a41 using hisse.net mobile app
4.995.262 Dönem karı hayırlı olsun..
Satışlar önceki çeyreklere göre artmamış ama karlılık müthiş artmış.
Borçlu ama döviz borcu olmaması olumlu.
Yeniden değerleme artışı 27 milyon
Diğer gelir 21.153.758
Kar 4.995.262
++++---------------------------
Kapsamlı gelir 26.149.020
Daha ne olsun.
Bilanço filan hikaye burada başka işler dönüyor.
pimi çekilmiş el bombası gibi
kimin elinde patlarsa siddin sene adam olmaz birde ödenecek yükluce borç var
Y.T.DDDDDDDDDDD
hisseyi kötüleye kötüleye 1,90lara yaklaştırdınız hela olsun....zamanında 1,20lerdeykende böyle deniyordu 2-3 olunca ne diceniz co merak ediyorum...ytd değildir....(uvadeli yorumumdur))
Senede 40 milyon favök karı ediyorsal, borç yiğidin kamçısı olur ancak.
Tek risk bedelli olur.
O da kısa vadede geçici olumsuz etki eder diye düşünüyorum.
Uzun vadede borçlar azalacağı için finansal giderler düşecek, net karda artış olacaktır.
O spk 57 milyon tl lik yeniden değerlemede para varken bedelli onsyı verirse kendisini fesh etsin.
Arkadaşım yeniden değerlemeden gelen pare nakit değildir. Yani borç ödemede kullanamazsın. Sadece kredi alırken teminat gösterebilirsin. Yeniden değerlemedeki miktar karşılığı bedelsiz sermaye artırımı yapılabilir. Bununda şirketin likiditesine bir etkisi olmaz. Değer, Yeniden değerleme hesabından sermaye hesabına aktarılmış olur.
Şirket, bedelli sermaye artırımını şirketin likiditesini düzeltmek için yapabilir. Sonuçta bedelli ile sadece sen para ödemezsin. Şirketin ana ortakları da payları oranında katılırlar.
Örnek veriyorum sermaye 100 milyona çıkarılmak istense, %130 bedelli yapmak gerekir. Kasaya 56.7 milyon nakit girecek demektir.
Bu durumda şirket daha sağlam mali rasyolara sahip olacaktır.
Kısa dönemde yatırımcı ürkebilir bu nedenle olumsuz etkilenebilir. Ancak uzun vadede herkes bu hisseye sahip olmak isteyecektir.
Anlatmak istediğim budur.
Bu bir risk olarak durmaktadır ve araştırma raporlarında da bu hususa değinilmektedir. Ve bu yazdıklarım tamamen VARSAYIMDIR.
Açıklama için sağol kardeşim.bunu 2000 yılında öğrendim.yeni spk kanununda bir şirketin bilançosunda yeni değerlemede parası var ve bedelsiz sermaye arttırmı yapabilecekse öncelikle bedelsiz sonra bedelli yapabilir diyor.sizde bir araştırın.belki ben yanlışımdır.
Ancak likidite sağlamak için birbiri ardına bedelsiz ve bedelli de yapabilir mi? Buna bakmak lazım. Umarım gerek kalmadan satış ve karlılık artışını sürdürerek hızla düzlüğe çıkar.
Genele bakınca en büyük artış granitte. Şirket ithal ettiğini dahi rahat satıyor. Yeni tesis ile ithalata gerek kalmadan satış yapar ve satışlarını aynı oranda arttırmaya devam ederse-ithalata göre kâra olumlu etki yapacaktır- borç sorun olmaz kanısındayım.
Saygılar...
1.86 zirveyi gördü.yaklaşık aRalık 15 ten beri yüzde elli yaptı
Önceki zirvelere yaklaştı sanırım 1.97 evvelki yaz zirvesi oraları deneyip hızlı geri çekilme bekliyorum.cumaya kadar bi sallantı hissedebiliriz.
Kağıttipini kopardı bir kaç haftaya umulmadık fiyatları görebilir yatırım tavsiyesi değil tabikide
Ya bu yorumları neye dayanarak söylüyorsunuz biri hızlı geri çekilme bekliyor biri kağıdı toparladı umulmadık yerlere gidebilir.borsada herşey olabilir ancak ben bilancoya göre kağıda girerim beklerim
Biri alıp zarar ederse veya satıp zarar ederse, tatmin oluyorlardır.
Birde YTDeğildir yazmazlar mı son kelimeleri....
Hayır bilgi belge birşeyle beraber buna dayanarak ben böyle okudum filan deseler bişi değil.
Kuru bir cümle, "öyle olacak, böyle olacak"............
Kesinlikle dostum bilgi paylasanlara saygım var ama böyle yorumlari görünce midem bulanıyor.
hadi be yık artık şu 94 kalesini spek boş ver onu bunu bitir şu işi
her kes maliyetine pozisyonuna hedefine göre yazar......bilmem alırsa zarar yazarmışda bilmem belge bilgi yokmuşda
kardeşim kimi teknige göre yazar kimi temele göre yazar kimi teçrübesine göre hareket eder bir sürü yatırım tarzı vadır
burası paylaşım formudur herkeskendince olumlu veya olumsuz fikrini yazar ...burdaki paylaşımlar kişisel fikirdir
burası borsa şekerci dükkanı degil ......bir yanlış varsa düzeltirsin dogruyu fikrini yazarsın yada susarsın bu formun görevlileri var gerekeni yaparlar
Y.T.DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD....... ...........................
Teknik söyleyene bı şey demem ama içi boş şekilde yorum yapılırsa ona lafım vardır ama