Nominalin altında sermayeyi katlayan kârlar geldiğinde patronlar hiç utanacaklar mı gerçekten merak ediyorum. Kâr rakamının piyasa değerini geçmesi Bist tarihinde görülmüş şey değildir.
Printable View
Nominalin altında sermayeyi katlayan kârlar geldiğinde patronlar hiç utanacaklar mı gerçekten merak ediyorum. Kâr rakamının piyasa değerini geçmesi Bist tarihinde görülmüş şey değildir.
nugyo, zarardan kara geçti, bugün %10 yaptı... Darası.....
KAP: RYGYO [ ] REYSAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Maddi Duran Varlık Kiraya Verilmesi veya Ayni Hak Tesisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/589775 Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5a8a53e7db43bc
Maddi Duran Varlık Kiraya Verilmesi veya Ayni Hak Tesisi 2017-03-01 Dil Seçimi Dil seçimi Türkçe İngilizce Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No) Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No) Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi - Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No) Bildirim İçeriği İşlemin Niteliği Maddi Duran Varlık Kiraya Verilmesi (Renting Non-Current Asset of Company) İşleme Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği Gayrimenkul İşleme Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2085 Ada 3 Parsel; 14.357,45 m2 arsa üzerinde bulunan 26.124 m2'lik deponun 8.700 m2'lik depolama alanı İşleme İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi 01/03/2017 İşleme İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? Var İşleme Konu Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%) %5,74 Kira Bedeli ve Koşulları Kira ödemeleri aylık olup, toplam kira bedeli yaklaşık KDV dahil 350.000 USD Ayni Hak Bedeli ve Koşulları Yok İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) %0,79 Karşı Taraf DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? Hayır (No) Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği Ticari Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi 2017-03-01 Kira Süresi 8 ay Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı - Değerleme Raporu Düzenlendi mi? Düzenlendi (Prepared) Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni Düzenlenmiştir Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası 26/12/2016 - 201600034 Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı Emek Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar m2 aylık bedeli 13 TL, deponun yıllık kira bedeli 4.031.000 TL İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi Gerçekleşmiştir Açıklamalar Açıklama Şirketimiz portföyünde bulunan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Akse Mahallesi 2085 Ada 3 Parsel üzerindeki 14.357,45 m2 arsa üzerinde bulunan 26.124 m2'lik deponun 8.700 m2'lik depolama alanı "DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş."ye 8 aylığına kiraya verilmiştir.Kiraya verilen depodan 8 ayda yaklaşık KDV dahil 350.000 USD gelir elde edilecektir.Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Bilançomuz geldi. Son verilere göre
Sermaye 246 Milyon
Öz sermaye 827 Milyon
Kar 131 Milyon
Bu değerlere göre P/D oranımız 0,26 F/K oranımız 1,68 olmuştur.
Bakalım piyasa yarın nasıl tepki verecek bu rakamlara.
Hadi hayırlı olsun...Şirketimizin gerçek röntgeni olan yeni sisteme göre hazırlanan bilançolar geldi... özkaynaklar/sermaye 3,5 TL... hisse fiyatı 0,89....
Toplam 496 tr. Civarı kar, son 3 yıla yaydırılmış... 131+141+214 tr...
2016 karı 131 tr...
Şirketimizin malvarlıkları, gerçek cari değerleri, gerçek karları nihayet belli oldu....
kar 131 milyon mu bu nasıl gözden kaçmış
Bir kârın geçmiş yıllara bölüştürülmesine de ilk defa şahit oluyorum. Patronlar itibarlarını kurtarmak için yaptıkları uygulamalarla tarihe geçecekler anlaşılan. Kârın tamamı gösterilseydi şirketin kârı piyasa değerinin 2 katı kadar olacak ve şirket piyasada 6 aylık kârından işlem görüyor gibi olacaktı. Ki böyle bir tablo geleceğini açıkladıkları haberle zaten belli etmişlerdi piyasaya, buna rağmen kimse bu hisselere doğru dürüst yatırım yapmadı.
Piyasanın reysaş grubu şirketleri için çizdiği güven profilinin sonucu olan piyasa fiyatlaması patronlar için büyük bir utanç kaynağıdır. Benim anlamadığım böyle rezil bir durumdan muhasebe oyunlarıyla sıyrılmak yerine niye hisse fiyatını yükseltmeyi denemiyorlar. Bu kadar mı yatırımcı düşmanı bunlar?
Ana şirket Reysaş'ın kârı gelmedi henüz ama ordaki fiyatlama daha da vahim. Çünkü taşımacılık kendi faaliyetlerinden de iyi kâr yazıyor.
İfade edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise artık hem özkaynaklarda hem de kârlılıkta döviz tahribatının ortadan kaldırılması oldu. Bundan böyle yıllıkta reysaşta bir daha zarar göreceğimizi sanmıyorum. Artan kira gelirlerine bağlı olarak artan kârlılık görme olasılığımız yüksek.
Bu yaşadığımız fiktif sevinç..depoları dolar ile kiraya veriyoruz, geçen sene gelir 56 bu sene 76..değer artışını katmasak irice bir zarar var..Bu sene yeni kapasitelerden gelecek olan gelir artışına bakıcaz..Kendi adıma benim için değişen sadece şirketin piyasa değeri oldu....her neyse..bu sene artık şu yeni kapasitelerle 100 000 000 üstüne atmayı temenni ediyorum..EN azından ne var elimizde.. bu sene olur da kar edersek(nakit ve dağıtılabilir harbi kardan bahsediyorum) geçmiş yıl zararlarına gitmeyecek...hadi bakalım..ilk çeyreği bekliicez..son çeyrek 21 milyon kira geliri...ilk çeyrek 24 ikinci çeyrek 25, üçüncü çeyrek 28 dördüncü çeyrek yine 29 olsak..106 yu buluruz sanırım..Konut projesi lansmanı ve satışları orta karar gitse..yaaaani şöööle bir 30 milyon net dağıtılabilir kar yazsak (değer artışları hariç)..bunun 20 sini temettü beklerim doğrusu..Konut satışlar tapu teslime kadar borç görünüyor malum..başka bir formül üretilmezse..
ama 2018 de 60 üstü net dağıtılabilir harrbi kar olabilir diye düşünüyorum doğrusu...Bunun da 40ını isterim bak:)
[IMG]http://i.hizliresim.com/kbAon7.jpg[/IMG]
2013 ten bu yana çok büyük sapmalar yaşamadım doğrusu umarım nihayete huzur ve sağlıkla ereriz
[IMG]http://i.hizliresim.com/vbm9Pz.jpg[/IMG]
Gerçeğe uygun değerlemeyle Reysaş'ın gayrimenkul portföyünün değeri ortaya çıkmış oldu. Burada fiktif olan bir şey yok ki. Neticede bu şirketin bir defter değeri var. Defter değerimiz hisse başı 3.5 TL imiş, onu öğrenmiş olduk. Temettüye göre fiyatlama konusunda sonuna kadar haklısınız ama her şeyden önce bu hissenin sektör ortalamalarında bir piyasa değerinde olması gerekir ki ötesini konuşalım. Gyo'lar içerisinde en kötüsü bile 0.50 pd/dd ile fiyatlanırken burda 0.20'li oranlardan bahsediyoruz. Burda reel anlamda ciddi bir ucuz kalmışlık var. Önce bu oran 0.50'lere gelsin, emsallerine biraz yaklaşssın sonrasında kârların niteliğine ve ötesine bakalım.
Bana göre gerçeğe uygun değerlemeyle çok şey değişti. Piyasa fiyatlaması konusunda pek umutlu olmasam da patronun bu tablonun yarattığı bozuk imajdan sıkılıp hisseleri taşıyabileceğini düşünüyorum.
Geçen yıl sattım, kırıntıları var.
0,58 maliyetim,
2 lira hedefim vardı.
Allah bereket versin, iyi kazandırmıştı.
Bekleseydim iyi olurdu ama sattıktan sonra, ford, halkb,bim, tcell, adnac den de kazandım. Kar etmesi çok iyi.
Bol kazanclar.
Yazdıklarımdan ve yorum yaptıklarımdan trakyalı ve hissenet sorumlu tutulamaz.YAZILARIM VE YORUMLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
1 Ocak- 1 Mart 2016 takas dağılımına göre AKYTRM en büyük toplayıcı olmuş, ki patron açıklama göndermiş ve alışlarını bildirmişti, bu kurumun alışlarının hemen hemen tamamı açıklama yapan patronun...
(İkinci sıradaki bir aracı kurumdan almış, sattığı kurumlara virman, ödünç vb şekilde aktarmış, piyasa yatırımcıları, pek ellerinde kalmamış)
Yani patron dışında genelde al/sat olmuş...Patron alışlarını daha sıkı takip etmek gerekiyor, kendi adıma...
Asla yatırım tavsiyesi değildir
hay maşşallah nazar değmesin
reysaş gyo nun 2016 yılı konsolide olmayan dönem net karı 131,380,940,-tl önceki 141,544,207
Teknik analizden gerçekten anlamam ama aylık grafiğe bakınca Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hikayemizin ikinci uzun dönem cildinin kapağı; 98 kuruşu (hadi ona bir Lira'yı diyelim) geçince açılacak..Eskiden beri yazageldim..Şirketimizin piyasa fiyatının seyri henüz grafiklere tarihi zirve kaydetmedi diye...Bu tarihi zirve ise 2. cildin sonu 3. cildin başı gibi bir yerlerde gözlemlenebilir..2 cildin sonuna yaklaştığımızı nasıl anliicaz? Benim muhtemelimde; Borçlarımızın azalıp NET karlarımızın 70-80 milyon bandı üstünde isrtikrar kazandığı zamanla "İçinde Hiltonların olduğu "Turizm Yatrımları'nın halka arzla veya blok satışla" kesiştiği zamanları takip edeceğiz sanırım:)Bakalım zaman ne gösterecek..Şimdilik orta kısa vadeli hedefimiz ufak ufak borçları azaltmak olacak kanımca...Eğer olursa Turizm Yatırımlarının halka arzının bedelli tahsisli ve ortak satışı birlikte modellenerek gerçekleşeceğini düşünüyorum
Peki III. cild???? İstanbul'un genişleyerek Reysaşland'in:) konut projelerine evrilme süreci ve depoların pey der pey Yalova tarafına göçü olabilir bak:):))
İkiside para birimi değil mi? 70 milyon kur farkı gideri varsa, demek ki ona karşılık gelen miktarda döviz yükümlülüğü mevcut. Kurun geldiği seviye TL karşılığı yükümlülüğünüde artırmış oluyor. Ha ali veli, ha veli ali. Tabii bütün bunlar kurun eski seviyesin çekilmesi ile (2016 başı 2,90) eski duruma dönmüş olur.
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bakın beyler gene vebal almayın. milleti buraya çekip durmayın cafcaflı sözlerle. burayı okuyup üç kuruş parasıyla köşeyi dönmeye çalışan çok insan var. evet sırf iki güzel lafla bunu yapabilecek bir çok insan da tanıyorum.
her dönem aynı hikaye. kağıdın primlenmesi lazımdı primlendi onca yıldan sonra gayet makul. tutup ta bunu bir yere bağlamak insanalrı kandırmaktır. patron alım mı yapıyor aldığını mı gömüyor virman mı yapıyor newe yaptıgı belli değil.
Fiktif tabiri muhasebe tekniği açısından doğru elbette.Ancak ticari anlamda çok ciddi bir kardır bu.Şöyle ki aldığı arazilerin üzerinde hiçbir faaliyet yapmadığını varsaysak bile edinilen arazilerin değeri dolar bazında çok ciddi artış sağlamış durumda.Uzaylıların piyasa değerini baskılamak için atmadıkları takla kalmadı.İmtiyazlı hisse uygulaması olmasa çoktan şirketi kaptırırlardı ellerinden.Bu portföy yapısı ve bu borç dengesinde bu fiyatlardan herkes sahip olmak ister bu şirkete.Hiç bir işten anlamasan gerizekalı bile olsan şirketi alır tasfiye edersin 90 kuruşun 3,5 lira olur..
Not:Yatırım tavsiyesi değildir çünkü Türk Halkının hepsi 12 yaşında çocuklardan oluşmaktadır.Okuduğu bir cümle ile kandırılabilir elindeki parayı her an kaybedebilir..Hele borsa ile uğraşanlar tümden salak derecesinde saftır.Kimse kimseyle hiçbir bilgi paylaşmasın piyasa yabancıların oyuncağı olsun yönetmelikleri çıkaracağına yiyorsa imtiyazlı hisse uygulamasını kaldır SPK.
yok ben genel söylüyorum. ben bu forumu 7 senedir izliyırum. ne zaman bir artış olsa hep olumlu haberler, patlayacak fırlayacak uçacak haberleri gırla gidiyor. yalan yanlış fiyatlamalar, özensiz ekspertizler falan filan...
etkilenen insan çok. hele de bist yükseliş trendine girmişken bakmadan dalan...
Arkadaş lütfen bırakın bu etkilenen insan işini artık .SPK da fırsat bildi bu abuk subuk tebliği attı ortaya.Kimse hiçbir bilgiyi paylaşamasın ki bu uzaylı gibi nerede bir vampir var rahatça yatırımcıyı sömürebilsin.Ben buraya elindeki malın değeri hisse başına 3,50 TL kardeşim diye yazamayayım ki o devamlı kandırıldığı söylenen ky en ufak dalgalanmada elindekini versin.7 Senedir bu tahtaların bu fiyatlarda tutulabilmesinin tek sorumlusu SPK dır.Patron elindeki tüm hisseleri satsa bile imtiyazlı hisseden dolayı şirketi kaptırırım korkusu yaşamıyor.Rahatça yukarıdan itelediğini saçma sapan fiyatlardan yerine koyma şansı buluyor.Yoksa burada yazan çizen insanlar cahil cühela değil.Yaptığımız hesaplarda yanlış değil.İmtiyazlı hisse uygulamasını kaldırsın SPK, bakalım patronlar bir daha hisseleri onda birine indirebiliyorlarmı.Endeks 1 milyona gider gıkı çıkmaz ama sömürmek dururken ne gerek var.O etkileniyor denilen insanlar her yaptığı işten kazanmışta gelmiş borsadamı para kaybetmiş..Saf-salak vatandaşı koruyoruz ayağına düpedüz soygun sistemi tesis ediyorlar.Burada profesyonel düzeyde çok farklı meslek grubundan pek çok yetkin bilgili insan var ama doğru dürüst tek kelime yazmaya korkuyorlar bunun adı da serbest piyasa..
Not.Bak bu yazdıklarımda yatırım tavsiyesi değildir.18 Yaşından küçükler ve ben okudum mankafa olduğum için yaptığım hareketin sorumluluğunu alamıyorum diyenler okuyamaz, çok sakıncalıdır.
kimse yanlış anlamasın. şirkertin borçlarını ödemek için nakit paraya ihtiyacı var. burası kesin. birin altında sermaye artıramayacağına göre hisseyi birin üstüne atıp bedelli sermaye artırımına gidebilir mi?
Şirket gayrimenkullerinin gerçek değerlerini göstermiş gerçek değeri ortaya çıkmış. Ama kimse çıkıp demiyor ki gerçek borçları ne? Bilançoda daha hala 2,30 dan gösterilen dolar borçları mevcut, bunlar neden gerçek değerine çevrilmiyor. SPK hep düdükleyenden yana.
Kadir Ahmet kızmayın, sabırlı olun kazanırsınız.Çok zararınız olabilir, haklısınız, borsa, bugün 1, yarın 5 katı mantığına uymaz.Neticede inandığın bir şirkete ortaksın, hisse alırken borcunu görmediniz mi?
Neyse elinizdeki tüm hisseleri zararsız almaya talibim.
Hisse alırken borcuna bakarım, onun için bu hisseyi almadım. Bir arkadaş sordu onun için ilgilendim. Arkadaş bu hissenin hep iyi yönlerini duymak istiyor, bende kulağına küpe olması için olumsuz olan taraflarını da görmesi için yazdım. Ha şunu da söyleyim borsada, daha doğrusu Türkiye'de hiç bir şirkete İNANMAM kendi mantığım ile hareket ederim. Bir zamanlar borsanın mayın eşekleri vardı, şimdi işlem görmüyorlar bunu da bir not olarak yazmış olalım.
Sayın Kadir Ahmet..
Anlaşıldı siz eski borsacısınız.Yani tepeşir tozu yemiş borsacılardan.Adım atarken çok düşünürsünüz ve hisse alamazsınız.Tavsiyem, yatırımlarınızı bankaların vadeli mecduatları ile yapmanız.Banka batmazsa kazanç az ama garanti.
Selamlar olsun.:halay:
haydi geçmiş olsun sizinkinin gazı buraya kadardı. altı bomboş..