Yarimsaatte mukemmel kazanç sagladiniz , %10. Banka 1 yilda verir. Tebrikler. Bende sabah 7.83 sattim ama geri yerine erken davrandim 7.53 .ogleden sinra biraz daha almayi dusunuyorum
Printable View
Yarimsaatte mukemmel kazanç sagladiniz , %10. Banka 1 yilda verir. Tebrikler. Bende sabah 7.83 sattim ama geri yerine erken davrandim 7.53 .ogleden sinra biraz daha almayi dusunuyorum
bir gün önce öv yükselt sonra küçükler atlasın eline ver:vk: burası türkiye soygus serbest:(
gelde ard niyet arama...çok kişinin takibinde olan a kişisi birden bire (dün,24.10.2019 günü)) bu naten'i ortaya çıkarıyor,gelecek
vadeden hisse diye,çok kimse naten'i yeni duyuyor,ama bu tanınan a kişisi yazdığına göre bir hikmet vardır deyip,
açılır açılmaz hisseye saldırıyor,hisse bir önceki gün kapanışından yüzde 10 + marja kadar gidiyor,bunlar borsa için olağan
burada bir sıkıntı olmasa gerek,o zaman sıkıntı nerede?sıkıntı bir önceki gün ve ondan önceki gün,NATEN'de kim pozisyon
aldı.ve açılışta hisseyi kim yükseltip,küçük yatırımcıya malı boca etti?milletin sırtından kim geçiniyor?
hani bir söz varya,bedava sirke fare kapanında olur?illa da meşhur a kişi sini kötülemiyorum,önceki yorumlarının bir kısmının
tutarlı olduğunu biliyorum,gözlemliyorum,ama bugünde NATEN ile ilgili olan somut bir olayı paylaşmak istedim.
bu kadar,kimse kimseyi kullanmasın,kimse de enayi olmasın,her şeye atlamasın,sorulasın,dileğim ve isteğim kısaca bu.
Aga ben hektaşta 2018 aralık, karelde ise 2019 şubattan bu yana devam ediyorum. Bu sayfaya öylesine uğradım. Hektaşı 3 yıldır takip ederim. Derin hisseden önce de vardı. Vermek iatwdiğim mesajı alamamışsınız. Güvenme insanların samimiyetine menfaatleri uğruna gelirler vecd'e, cenneti vaad etmeseydi şayet, rabbine bile etmezlerdi secde.
42 kişi olmuşuz :)
brüt takasa gidecek böyle giderse.
hisse güzel hisse sadece sabah çok dengesiz atlayanlar olmuş ne oldu bir günde keşfettilermi anlamadım...spek şimdi bunları bir güzel döker armut gibi 7 getir sonra 7,15 arası git gel döksün kaldığı yerden tek tuş ile 7,45 çeker olur biter sonra kimse yaklaşamaz
Başkasına göre hisse almak veya satmak doğru bir yaklaşım değil.
Ayrıca bir günde zengin olmak hayali kurmak ne kadar doğru ,
şans topunda bile günü gelmeden çekilmiyor.
Kısacası her koyun kendi bacağından asılır , herkes kendi kararını verir.
Bugün olan ise tahminim KY bodoslamasına atladı ve tahta yapıcı huylandı bir silkeme yapma ihtiyacı gördü.
Derin hisse nin tavsiye ettiği hisse genelde uzun vade oluyor dün akşam uyardı zaten günlük trade için alım yaparsanız yanarsınız diye alanla satan aynı kişi değil ise bence tahtanın sahibi el değiştiriyor.
Alan satan aynı kişiyse tahtanın sahibi noluyoruz dedi öyle kafanıza göre alıp satamazsınız dedi bugün alanları silkeleyebildiği kadar silkeleyecektir.
6.hissim, tahtaci 6 lara kadar indirecek diyor ama insallah yapmaz ben dahil cogu kisi stop olur dunyanin zararini yazar. Brn kendim de dahil acgozlulugumuzu oduyoruz suan. Ne guzel satmistm 7.83. Ne diye 5 dk sonra geri alirsin
güzel vurdular birdaha kimse yaklaşmaz artık..
Spegin kafa karisti biri desin Suna adamlar satmak için almamış bekleyecek desin
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neye dayanarak sallama sakir
her ihtimale karşı 6.50 ye alış yazdım
21 MW lık güneş enerji paneli 20-25 mln dolara kurulur, şirketin degeri 100-150 milyon arası eder. Bu şirket neden 250 milyondan işlem görüyor? Üstüne 100 milyon da borcu var...
beklentiler satın alınır gerçekleşince satılır
Ortalama Hacim (3Ay)655.085.TL Bugünkü hacim herhalde kapanışa kadar 150.000.000.TL olacak gibi....
bu işlem hacmi ile 7.40-.7.50 arası kapatırsa birileri hisseyi toplamaya başladı demektir.Sabah yazılanlar çöpe.
https://tr.investing.com/equities/na...-enerji-ticare
Şimdi akillandi sabah bayağı döküldü kimse yanaşmaz kolay kolay artik spek ver elini yukarı hadi
7.13 ortalama maliyet ile orta uzun vade aranızdayım bakalım hayırlı uğurlu olsun hepimize..
[QUOTE=kahramanbey;3840649]Şimdi akillandi sabah bayağı döküldü kimse yanaşmaz kolay kolay artik spek ver elini yukarı hadi
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUK
Maalesef yorumunuza katılmıyorum.neden mi?Bu şirketin 6 aylık Satışları 40 milyon satışların maliyeti 10 milyon olan bir şirket 2019/6 ayda Net Dönem Karını 2.6 milyon açıkladı.Diğer kısımlarında finansal gider olan 18 milyonun karı yiyen en önemli kalem olduğunu görüyoruz...Derinhisse çok kaliteli bir insan bu konuda şüphem yok.Yalnız bizim ky biraz sabırsız alacağını yavaş yavaş almayı bilmiyor ama öğrenmeli...Her hissenin speği yani aslanı vardır.Suyun yanında oturur yem olmayacaksın...Ama hissenin geleceği parlak gibi görünüyor...Ama burası borsa adamı bir günde ....siz biliyorsunuz...Sağlıcakla kalın
Bilançoyu incelediniz mi hiç?
Meselâ güneş enerjisi santrallerinden en son bilançoda ne kadar kâr yazmış?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=metamorfoz100;3841582]40 milyonda 10 milyon stmm neye göre çok 30 milyon net satış yapıyorsa neyi beğinmiyorsun.18 milyon finansal gider yazacak tabi büyümeyi göze alan bir şirket .Yakında borçları biter faaliyet karı yazmaya başlar.Şuan yeni hisse trend yok incelemeye devam ...
dün 7.24 ile girdim %20 almadan çıkmam
Kalyon Enerji, entegre güneş panel fabrikası için Çinli bir şirketle iş birliği anlaşması imzaladı. Türkiye'de ilk yerli güneş paneli üretimine Nisan 2020'de başlanacak.
Kalyon Enerji, Ankara'da kuracağı entegre güneş paneli fabrikası için Çin'in en büyük devlet şirketlerinden Çin Elektronik Teknolojisi Grubu Şirketi (CETC) ile iş birliği anlaşması imzaladı.
Kalyon Enerji, Konya Karapınar'da bin megavat kapasiteli güneş enerjisi santrali ve 500 megavat kapasiteli entegre panel üretim fabrikası kuracak.
Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metrekare kapalı alanda inşaatı tamamlanan fabrikada, bin 300 kişiye istihdam sağlanacak.
Toplamda 400 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek fabrika, devreye alındığında "ingot, wafer, hücre ve modül" imalatını tek çatı altında yapabilen Türkiye'nin ilk entegre tesisi olacak.*
Kalyon Enerji, tesisi Çinli CETC ile birlikte devreye alacak. Çinli şirket, tesisi teknolojik olarak kuracak ve 2 yıl boyunca fabrikanın işletmesi ile Ar-Ge projelerinde Kalyon Enerji ile birlikte çalışacak.
10 yılda 87 milyon dolar yatırım*
Tesisin yapımı için CETC'nin yanı sıra tasarım firması EDRI ve silikon ingot makinaları üreticisi Jıngsheng ile de iş birliği yapıldı.
Kurulacak fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 500 megavat olacak. Tesiste, yüzde 22 verimliliğe sahip "mono perc" hücre teknolojisi geliştirilecek. İstihdam edilen personelin eğitimlerine Çin'de başlanacak ve bu eğitimler, kuruluma paralel olarak Türkiye'de devam edecek.
Yılda 134 milyon dolarlık güneş modülü ithalatı ihtiyacını ortadan kaldıracak entegre tesis, 58 milyon dolar ihracat kapasitesine de sahip olacak. Tesiste, Nisan 2020'de Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli üretimi gerçekleştirilecek.
Ayrıca, tesis bünyesinde kurulacak Ar-Ge merkeziyle Türkiye'de yeni ve verimli teknolojilerin geliştirilmesi sağlanacak. Ar-Ge merkezinde 100 mühendis çalışacak ve merkeze 10 yılda 87 milyon dolar yatırım yapılacak.
Santral 14 bin 386 futbol sahası büyüklüğünde
Konya Karapınar'daki bin megavat kapasiteli güneş enerjisi santralinin inşasına da Nisan 2020'de başlanacak ve 3 yılda tamamlanacak.
İnşaat süresince 800, operasyona başladığında ise 100 kişiye istihdam sağlayacak santral, 14 bin 386 futbol sahasına eş değer büyüklükteki 22 bin hektarlık alana inşa edilecek.
Yaklaşık 3,5 milyon güneş panelinin kullanılacağı santral, yılda 2,5 milyar kilovatsaat elektrik üreterek, bölgedeki 1 milyondan fazla hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.
Santralin toplam yatırımı 1 milyar 100 milyon değerinde olacak. Böylece, Kalyon Enerji santral ve entegre panel üretim fabrikasına 1,5 milyar dolar yatırım yapmış olacak.
Kaynak: AA
Ekmegimizi elimizden alacaklar sanirim
Gök delinmedikce,Toprak cökmedikce güneş söndemikce bize karada ölüm yok
Naten elektrik satisindan suandaki kurulu santralleri ile yilda en fazla 25-30 milyon tl ciro yapar, ne kadari kar kalir onu zaman gosterir ama fazla bir kar beklemek hata olur. Naten esas kazancini ges kurulum taahhut islerinden elde etmeli bu sureçte. Yoksa elektrik satisi işinden mevcut borçlarini bile ödeyemez malesef.
Kuşlu da yine konuşulmaya başlanmış çok dikkatli olmalı....
arkadaşlar bu hisseyi bazı arkadaşlar dillendiriyorlar..ben bu hisseyi hiç tanımıyorum..sanırım yeni halka arz hisselerinden olmalı...bu tür yeni halka arz hisselere açıkçası pek güvenemiyorum...çünkü halka açılmadan önce bilançolarını makyajlayabiliyorlar veya değerinin çok üzerinden halka arz edebiliyorlar...o yüzden de ben o tür hisselerin bir kaç tane bilançosunu görmeden açıkçası gönül rahatlığı ile bu tür hisseleri alamam...
eğer alacak olursam da çok çok iyi incelemem gerekiyor...sektörü iyidir gelişmeye ve büyümeye oldukça müsaittir....geçmiş yıllarda en hızlı büyüyen şirketlerden sıralamaya bile girmiş diyorlar...ama madem o kadar hızlı büyüyordu da neden o vakit borsaya açılmadı da şimdi açıldı ??
ben bu hisse konusunda nötrüm....yani ne olumlu bakıyorum nede olumsuz...ama ileride incelemek isterim...fakat alacak olursam dahi bir kaç tane bilançosunu görmeden almam....sonradan eğer makyaj var ise ve o makyaj dökülür ise çirkin bir hisse ile karşılaşmaktan korkarım...
ben daha çok geçmişi olan ve kendini ispat etmiş hisselere olumlu bakıyorum...alanların da gerçekten de iyi incelemeleri gerekiyor..
Aynen katılıyorum sayın atakan5234.
Bu şirketin hisselerini alacak olan veya elinde bulunduran şunu iyi bilsin. Şirketin adı her ne kadar Natural Enerji olsada bu şirket elektirik üretim şirketinden daha çok bir taahhüt sirketi. Yani anahtar teslim ges santral kurulumu yapıyor.
Bu işin kâr marjı nedir iyi araştırmak gerekiyor.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte son açıklanan mali tablolarda her şey çok açık ve net.
http://https://resmim.net/f/TY46CP.png