Abi şimdi seni aramızda tutmak için dingillik mi yapalım yani , trol mü olalım. :) Bizi kötü yola sevk ediyorsun, etme .
Printable View
Fed 0.25 indirse faizi nereye kadar dusus olusur lakin bi dahaki merkez toplantisinin faiz indirimini erken fiyatlayan olabilir acaba piyasanin aksine kurek mi cekiyoruz diye icinden gecirmiyor degil insan bazen.
En son Tl satıp dolar aldığım tarihe bir bakayım dedim baya olmuş, 2016 eylül sonlarıydı sanırım alım yapmışım %70 civarı. Tam hatırlamasamda 2.98/3.01 o civarlarda olması gerekti satış fiyatı. Cuma günü uzun bir aradan sonra tekrar dolar alacağım. (yatırım tavsiyesi değildir)
bu arada birşey bildiğimden almamıştım doları :) yurtdışındaki bir kaç işim için portföyümün büyük kısmını dolara çevirmem gerekti.
bak bunu öğrendiğimiz iyi oldu. kıymetli paylaşımlar bunlar.
Sabit dolar yapmışlar.
Selamlar.
Cumhuriyetçi Partinin kıdemli senatörlerinden Lindsey Graham da konuya ilişkin Twitter'dan yazılı açıklama yaptı.
Graham, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'nin S-400'leri aktif hale getirmesi sonucunda ilişkilerimize zarar gelmesinin önüne geçebilecek bir yol bulmalıyız. Türkiye noktasında kazan-kazan yoluna bakıyoruz, kaybet-kaybet değil. Müttefikimiz Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması'nı müzakere ederek daha güçlü bir ilişki kurabileceğimizi umuyorum.
Bu, ekonomilerimizi bütünleştirecek ve her iki ulus için de bir kazan-kazan anlamına gelecek."
University of Rochester de ara sıra okuduğum bir Ekonomist hoca var, önümüzdeki haftaki fed toplantısı, olası senaryolar ve alınabilecek kararlar üzerine bir röportaj vermiş dün. Mealen aktarayım
-Önümüdeki hafta fed toplantısında bir karar alınacakken hangi faktörler göz önüne alınacak?
İki temel konu kararı etkilecektir. Birincisi enflasyonun düşük seyretmesi, işsizliğin tarihsel standardların aşağısında seyretmesine rağmen.İkincisi de küresel düzeydeki risklerin abd ekonomisini ne yönde etkilediği ve etkileyeceği olacaktır.
- size göre fed nasıl bir pozisyon alacak gelecek hafta?
Fed in çeyrek puan bir indirim yapacağını düşünüyorum, daha fazla değil. Bundan sonra bir iki toplantı bekle ve gör pozisyonunda olacağını düşünüyorum fedin.
-olası resesyonun sinyallerini görüyormusunuz?
Görmüyorum. Faiz oranları olabildiğince düşük durumda ve fed ekonomiyi olabildiğince sağlıklı tutmaya çalışıyor. Şimdiki bir faiz indirimi resesyon riskini hafifletmemin bir yolu.
- faiz indirimi ekonomiye nasıl katkı sağlar
Eğer fed çeyrek puanlık indirim yaparsa bu yeni bir sayffanın başlangıcı olur nitekim 2013 den beri sıkılaştırma yapan bir fed vardı. Faiz indirimi ile birlikte tüketiciler daha ucuz krediler alabilecekler bu da piyasayadaki hareketliliği arttıracak. bunun etkisiyle hisse piyasalarında yukarı doğru bir baskı oluşacaktır. Dolar diğer para birimleri karşısında zayıflayacaktır. Kelime kulağa hoş gelmiyebilir ama bu amerikan ürünlerinin diğer ülkelerde daha cazip olacağı anlamına gelir.
- Piyasaların faiz indirimine tepkisi ne olur?
çeyrek puanlık bir indirim piyasalarda hafif bir düşüşe yol açabilir. kendisini yarım puanlık bir indirime hazırlayan bir piyasa var çünkü. eğer fed faiz indirimine gitmezse piyasalarda keskin bir düşüş gözlemlenebilir
https://www.rochester.edu/newscenter...-rates-390592/
Abi sen de git o da gitsin ben de gideyim. Yok öyle
Ha rakı sofrasından şişe bitmeden kalkmak, ha hiç artmayan dolarlara sahip cücük yatırımcıların bulunduğu "Dolarda Yükseliş kaçınılmaz" topiğinden dolar yükselmeden kalkmak.
Sen olmayınca buraların tadı olmaz. Arada sırada uğrayınız. İşimiz geyik, para kazandığımız yok zaten. Bekliyoruz
Bırakın aktive etmemeyi, aktive etmeyi geciktirmek bile vatana ihanettir.
Yarın bir gün tepemize füzeler yağarsa ve S-400’leri aktive etmediysen, bunun hesabını nasıl verebilirsin.
Ya baştan almayacaktın, ya da aldıysan en kısa sürede aktive edeceksin. Öyle Nisan 2020 falan değil.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'ye uygulanacak olası yaptırımlar hakkında konuştu. Pompeo, Türkiye'yi tehdit ederek "Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu" ifadelerini kullandı.
Suriyelilerin eylem yapma kararını değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kimseye eylem meylem yaptırmayız. Biz düzenimizi korumak zorundayız" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27 Temmuz'da İstanbul Fatih'te eylem yapmaya hazırlanan Suriyeliler hakkında konuştu. Ben bu tür iddiaların belli merkezler tarafından çıkarıldığını savunan Soylu, herhangi bir eyleme izin vermeyeceklerini söyledi.
ulen zalak pompeo
yemişin içmişin dağdeviren ayıboğan olmuşun
en aşşa bi 155 kilo ya da 170 varsın
beyne gitçek gan göbüşte galıyo
gullenmeyeceen arabayı neye alırsın
bende mesela bi linkoln var bi dodge avenger iki dene merso g serisi, 3 dene bemeve 7 serisi
hepsini gullaneyyom mesela
meselaaa yani.
yav boyle bi ibretlik hekaye, masal masal, dağa dünyevi dünyada görülmedi.
Konu dışı olabilir ama bizim oğlanın yaz kampı için bir müddet İstanbul'da Ayazağa'da kuzenin evinde kaldık.
Evin karşısındaki çöp tenekelerinin başı hiç boşalmadı. Çöp karıştıran insanlar da öyle Suriyeli, Roman vatandaşı filan değildi.
Bildiğin normal düzgün giyimli yaşlı başlı teyzeler, genç delikanlılar, vb. Daha önce böyle bir durum görmemiştim. O insanları görünce içim sızladı ne yalan söyleyeyim. Vicdan kötü bir şey.
Velhasıl, egonomi de coh eyi. Dolar ve faiz birlikte el ele düşüyor, kuşlar uçuyor...
Eylül ayına kadar tatile giriyor abd de artık bu bant arasında sıkışır kalır dolar tl de 5.58-5.70
Bizimkiler de s400 ü 2021 de aktif edeceğiz derler beklemeye devam :)
Yaptırım yılan hikayesine döndü
Viopda Vade taşıma maliyetlerimi düştü bendemi hata var, ağustos vade makas 750 pips hadi temmuz vade spotla eşlendi anladıkda ağustos bugünlerde 1100 falan olmalıydı.
Faiz indirimi etki etti galiba maliyetlere.
https://resmim.net/f/1wjfdK.jpg
tryusd de hiçbir sıkıntı yok, gene ortalıkta aracı kurum raporları dolanıyor. Faiz indiriminin TL ye baskısı hiç yokmuş, sorunda yokmuş 250 puan daha inermiş ne güzel memleket mübarek at yalanı .. in*****.
Evetttt viop makasları faiz indiriminde sonra tertemiz indirmiş mis gibi olmuş.
Aylık 1100 pips civarı taşıma maliyeti
31,12 kontrata göre 600 pips
30,10 a göre 680 pips
30,08 e göre 750 pips olmuş durumda bu şekilde hele ki yıl sonu kuru rahat rahat taşır dolar longcular. Aylık 600 pips makas demek 1100 pipse göre hiçbirşey demek.
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 22644,0 milyon TL ekside
Ters $ grafiği..
https://i.postimg.cc/zfCWqjjN/R-2202.gif
Memleket güzel, ama yalancının mumu durumu da var..
Bu resim herhangi bir senette olacak..var ya..Adamı ihya eder ..
Bu da edecek de, biraz nazlanıyor..Hele şu turistlerin parasını bi alalım..
Faiz İndirimleri sadece Türkiye'de değil, küresel olarak birçok ülkede söz konusu bir durum.
Ve içinde bulunduğumuz dönem zaten enflasyonun sakin seyrettiği ve faizlerin gevşeme eğiliminde olduğu dönemdir.
Yani 425 baz puanlık indirim çokta abartılacak bir durum değildir.
Bu nedenle, Dolar hiç etkilenmemiş gibi yoluna devam ediyor.
Fakat teknik olarak baktığımızda ve önümüzdeki haftalardaki haber veri akışlarına baktığımızda, Doların yükselişe geçmesi bana göre an meselesidir.
Özellikle 5,78 aşıldığı an, yükseliş ivmelenecektir.
https://youtu.be/C3wf9HseVrU
-----
Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece benim görüşlerimdir. Bilgi amaçlıdır. :)
Uzak vadede işlem yapmanın riski o yapacak birşey yok. Temmuz vadede bile 180 pips makas eridi gitti nerdeyse vade bitimine 4 iş günü var spotla kafa kafayayız.
Bu durumun ilk etkisi shortçulara yaradı ancak şuan itibariyle yeni longculara düşük makasla long imkanı doğdu.
Kısa vadede ters ama orta vadede dolar longculara yarar bu durum.
Beklentilerin üzerinde gelen faiz artışı neticesinde dolardaki durgunluk yada diğer tabirle yatay hareket devam ediyor. Öncelik enflasyon olmak üzere, faiz-enflasyon neden sonuç ilişkisinden yola çıkılarak faizlerin düşüşünü, Ağustos başında enflasyonda düşüş ile birlikte, merkez bankasının yapacağı olağanüstü bir toplantı ile tekrar faiz indirimine gideceğini düşünüyorum.
Doları yatay bantta tutacak sihirli iksir bulundu. Müdahaleymiş, swapmış, kamu bankalarının dolar satışıymış bir şekilde doların yatay bantta kalması sağlanıyor, e o zaman niye daha fazla faiz indirimi yapılmasın ki, zaten amaç da faizleri düşürmek değil miydi.
Enflasyon da düşüyor bak! diyerek, ağustos başı faizlerin 200 baz puan daha indirilebileceğini düşünüyorum. (Neden 200 puan derseniz, geçmişte faiz artışı 625 puan - şimdiki indirim 425 puan= 200 puan; şu yaptığım hesaba kendim bile güldüm :) )
Burada bir diğer önemli nokta da, Fed'in faiz kararı. Normal ekonomik koşullarda, Fed'in faiz indireceği yok ama psikolojik olarak ve tüm gelişmiş ülkelerin kendi para birimlerini değersizleştirme politikası düşünüldüğünde, fed'in de faizleri 0,25-0,50 baz puan indirmesi olası görünüyor. İşte bu da bizdeki faiz indirimini hazırlığının tuzu biberi olur.
Sonuç olarak, dövizdeki sihirli yatay hareket etkisi ve fed'in faiz indirimi ile birlikte, 05 ağustos haftasında faizlerin 200 puan daha düşürülebileceği kanaatindeyim. Zaten tahvil faizleri de bunu teyit eder nitelikte düşüşünü sürdürmekte.
Faiz düşüşündeki asıl büyük hedef ise, enflasyonun baz etkisi ile düşeceği eylül ayında olacaktır. 12 Eylüldeki toplantıda, enflasyon baz etkisi ile keskin enflasyon düşüşü görüleceğinden, faiz-enflasyon ilişkisinin söylemi ön plana çıkarılarak faizlerin şimdikinden daha sert biçimde düşürüleceği kanaatindeyim.
Dolardaki hareketlerin tamamen algı operasyonuna döndüğünü düşünüyorum. Artık dolarda düşüşün formülünün bulunduğunun insanlara kanıksatmak amaç edinilmiş. Hazır ekonomistlerin ortak söyleminin "güven" olduğunun söylendiği ortadayken, kabinede yapılacak belirli isimler üzerindeki revizyonla da, güvenin sağlandığı izlenimi verilmeye çalışılacak.
Kısa vadeli risklerimize bakacak olursak: fıratın doğusuna bir operasyon riski arttı. Caatsa yaptırımlarının sonbahara ertelenme olasığı arttı. idlibden göç dalgası riski hala gündemde. doğu akdeniz doğalgaz arama çalışmaları devam ediyor.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermemektedir.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tr 2 yıllık tahvil 16,82 17,25 -2,49 17,22 16,82
Tr 10 yıllık tahvil 15,96 15,96 0,00 15,96 15,78
Tr 5 yıllık tahvil 16,03 16,46 -2,61 16,03 16,03
Cari fazla verecek duruma geldik
Yaz enflasyon ve baz etkisi devrede
SWAP kapalı yabancı elleşmeye kalksa 2 haftalık faiz bugün 425 de..
s400 işinin hikaye olduğunu anlaşıldığını sağır sultan duydu..
Hikaye kısa vade de bitti..
Hikaye yoksa oyuncuda yoksa dolar nasıl gidecek yukarı..
5 dk lık hareketlere bakıyorum tamamen robot ve/veya MB etkisi..
2017 yaz ayları yada 2017kasım-2018 mart arası hareketler gibi..
2 tane hızlı mum çekiyo acaba mı!!! diyorsunnn 2 saat boyunca 24 mumla başladığı yere geri dönüyor..
ABD büyük elçisi 1.5 sene sonra ülkeye atandı..Maslahatgüzarlıkdan çıktık..
Şu anda olası tek ciddi hikaye (başka bişi çıkmazsa) münbiç meselesi gibi duruyor..
Ağustos ayı tatil ayıdır bütün dünyada..
Çok çok çok büyük bişi olmazsa eylül15 yada ekime kadar dolardan bişi beklememek lazım..
Bu arada borsa da iş çevirecekler biraz belli..
1 ağustos ve 1 kasım önemli..
1 kasımdan sonra CAATSA tamamen ihtimal dışı ..
Eskiden doların arkasında 3 ayda bir faiz artışı ile FED dururken o işde rafa kalkdı..(enki neredesin :))
Yani..
ya sabır çekin az biraz https://i.hizliresim.com/6Drj2W.png
*Erdoğan: Rusya'dan aldığımız S-400 sistemleri gelmeye devam ediyor, önümüzdeki baharda -Nisan 2020- bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz
*Erdoğan: Bu konuda Türkiye'ye yöneltilecek hiçbir tehdit ve yaptırımın, ülkemizin güvenlik tedbirlerinden alıkoyamayacağını bir kez daha ortaya koymak isterim. Güvenlik neyi gerektiriyorsa onu ortaya koyacağız
*Erdoğan: ABD kongresine sesleniyorum, biz Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz, Trump döneminde şimdi yine engel olmaya çalışıyorsunuz, o zaman biz kim verirse ona gideceğiz
*Erdoğan: ABD ile Suriye sınırları boyunca güvenli bölge oluşturmaya, tüm bunlara yönelik görüşmeler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız, şu ana kadar bunu başarıyla yürüttük
haftalık dolar ve RSİ grafiği https://i.hizliresim.com/od0J09.png