-
Alıntı:
Originally Posted by
İşte_b
İmha için öngördükleri tarih nedir ? Ben genel kuruldan olmadan imha kararı alınabileceğini sanmıyorum.
Kontrol munzam da,durduk yere neden para çıkışı yapsın banka.akp chp nin hisseleri alsa bile işleyiş biçimi değimeyecek diye bir özel durum açıklaması yaptı banka.olaki aldı.anayasa mahkemesinin verdiği karar var.o da olmadı Aihm si var.süreç uzun.zaten yarın seçim olsa yüzde 10-20 oy kaybeden bi parti var.olaya objektif bakmak lazım.papaz olayını unutturmak için işbankasını yem olarak kullandı.hisse prim yapınca millet beklentiye girdi.katılırsın katılmazsın.seçimden önce masadaydı.seçim bitti masada hala.meclis tatile girdi açılsın yine masa da olacak.en ufak bir olumsuz haberde işbankasını koz olarak kullanacak.izleyip göreceğiz.ersin özince akp den bakan olacaktı falan filan.
-
Rahat olun bu hisseler durduk yere yükselmedi 30 yıldır sürekli değer kaybeden hisseler 1 açıklamayla neden bukadar yükseldi demekki vasiyet e uyulmadigina gösteren en somut kanıtı bu hisseler dir vasiyet e uygun hareket edilseydi suan bu hissenin değeri en az 4 milyon olurdu
Artık bu kanunun meclis le birlikte yeni fiyatlar ve gerçek değerine yakın fiyatlar görülecektir
Birde geçmişe dönük vasiyet gereği ödenmeyen temettü ler de mahkeme kararıyla ödenebilir ve yasal faiziyle birlikte . anayasa mahkemesine chp nin gitmesi bu yönden çok önemli
-
okachaya dikkat edin algı yapıyor, uyanın artık burası altın madeniii 🧗*♂️
-
Git başkasını kandır sen :D
Devlet öpecek rahat olun
-
Ben olsam Erdoğan in yerine direk anayasa mahkemesine giderim vasiyet e uyulmadiginı mahkemeye madde madde belge sunarım en doğrusu bu olurdu mahkeme de inceler kararını verirdi aim De olabilir hem tarafsız olurdu karar aynı çıkacağı kesin
Ama chp parti yine de busefer galaksiler arası bir mahkeme bulup ona gider 😄😃😄
-
OKACHA ısctr den büyük yara aldı paraciklari Erdoğan açıklamasıyla değer kaybetti yarası 1 yıldır kapanmadı önceden ısctr de sürekli yazardı ama şimdi burda yazıyor onuda idare etmek gerekir
-
Siyasi partinin bankası olmaz, devlet öperr
-
Inşallah imha olurda bu dert tasa biter rahata ereriz
-
Meclis açılınca 200 altıda zor artık 😎
-
Belli oluyor zaten bir sıkıntısı olduğu kuyruğuna basılmış zıçan gibi sürekli ciyakliyor yavrucak. Dediginiz gibi ise eğer kendi büyük yara aldı ise milletin zararına da sevinecek nerdeyse Rabbim böylelerini ıslah etsin. Herkese hayırlı sabahlar, hayırlı işler bol kazançlar diliyorum
-
Kurucu sabırla unutulmuş şekilde bekliyoruz. Bir gerçek fiiliyat içerecek haber kağıdı kitleyecek, alma devri bitecektir.
-
hisse 35bindeykende cikiyordu ayni argumanlari kullaniyordu. Ne oldu hisse 240 gordu. Sn okocha nın sozlerine aldanip hisseden cikan umarim olmamistir o donemde. Bu işi siyasete taşımak. Hissesi olmadigi halde herkesten cok konusmak. Ne kadar dogru. Yorumu sizlere birakiyorum. Bu hisse ozel bir hissedir. Ulu onder Ataturkun TC vatandaslarinin parasiyla kurdugu bir bankadir (bu konuyu tartisirim sonun kadar!) O donemde tek parti vardi chp devletti (bunuda tartisirim isteyenle). Hisseler Hazineye 1950lerde gecmiş dogrusu buydu zaten, peki ne oldu demokratik oyla gelen Başbakan darbeyle indirilmiş idam edilmiş. Hisseleri chp ye vermisler. Bir parti banka sahibi olamaz anayasamiza gore. Ayrica 80 darbesinde kapatilmis bir parti var ortada. Tuzel kisiligin devamliligi ilkesine gore bir kere zaten 1993de yeni kurulan parti ile Atatürkün vasiyettinde gecen parti arasinda yakindan uzaktan hicbir alakasi yoktur. İdeolojik olarak hadi bir nebze Deniz Baykal doneminde yakinlik olsada Ulu önder Atatürkün kurdugu CHP ile şu andakinin ne benzerligi var. Sonra bu bankadan TC vatandaslarina ne gibi katkisi oluyor. Kredi veriyorlar bire on aliyorlar. Munzam sandik ile sadece calisanlari kollayan bir sistem mevcut. Chp de ne yaziiki ses cikartmadi bu sisteme. Tdk ttk nemalari odenmedi ses cikartmadi. Mirascilarin haklarini savunmadi. Zaten vasiyete uygun hareket etmediler. Mirascilar mahkemeye vermiş. Bunu goz ardimi edelim. İstemiyorlar chp yi. İstemiyorlar cunku chp vasiyet dogrulrultusunda hareket etmiyor! Bankanin kurulmasina katkisi olan bu altinlar paralar hilafetin devamliligi icin gonderilmiş. Bu parada herbir TC vatandasinin payi vardir. Hani nerde bu sistem. Munzam sandik yuzde 40 kusur, bir partide yuzde 28... Hayirdir!!! Ulu önder Ataturk akilci olun demiş. Hani nerde akilcilik? CHP nin derhal kendi istegiyle bu hisseleri hazineye vermesi gerekmektedir. Belliki iktidar olma niyetleri yok bundan dolayida bunu yapmiyorlar.
-
Çomarlarla mücade derneği kurulsun,ilk bağış benden.
-
Siyaset konusuyorsunuz ama siyasetten bir habersiniz. Hicbir zaman CHP ve MHP iktidar parti olamaz. Olmamistirda. Olmayida istediklerini sanmiyorum. Siyaseti bilen bunuda bilir. Ayrica birseyi yazmayi unutmusum. Bulent ecevit inönünün sag koludur chp dedir yani. Simdi bir soru dsp mi chp mi Atatürk e daha yakindir? Konuyu şuraya getiriyorum Tüzel kişiligin devamliligi ilkesi ... Bombayi buradan patlatacaklar. Kapanmis bir parti. 10-15 yil sonra tekrar kurulmuş. Tuzel kisiligin devami yok. Vasiyet yeni kurulan bu ayni isimdeki parti ile alakasi yoktur. Bu karari yakinda maddelerden biri olarak duyacaksiniz
-
Altın madeninde kazı çalışmaları bugunde devam ediyor 👏👏
-
Kazanılmış bir hak varsa bunu tek taraflı kaldiramazsin kaldirirsan başın ağrir devlet te olsan bu böyledir örnek olarak eyt
Bizim hakkımız olan vasiyet gereği temettü bunu sınırlama koymak tek tarafli olmuştür %40 sende olmasi pek birsey ifade etmez kurucu hisse her ne olursa olsun kar yaptığı sürece temettü yu alır vermezssen bu zaman için de işin içinden çıkamaz duruma gelirsin mahkeme kararıyla geçmişe dönük yasal faizi ile vasiyet yerine getirebilir veya 1924 teki sermayeyi gösterirsen ben vasiyet e uyuyorum diye ozaman mahkeme de o sermaye üzerinden hisselerin devrini ister yasal mirascilara yönetim bile değiştirebilir Kurucular dururken sen istediğin kadar ısctr üzerinden veya başka hisse çıkar asıl mevzu bu
Akbank in kurucu hisselerinden hiç bir farkı yok
-
Son haftalarda meclis gündemi konuşulmaya başlar
-
Bankanin yuzde 40ina sahip bir vakfin kurucu kurulunda söz hakki olmamasi gerekir. Cunku bu yapinin isctr si var bu kurucu mantigina terstir. Munzamin söz hakki tek kiside. Kurucu kurulunda yuzde 40la istedigi karari alabiliyor. O zaman kurucu temettu sinirlamasi tek kisinin karariyla alindigi ortaya cikiyor. Gercek kurucu ortaklari boylelikle yillarca magdur edilmiş. Sona gelindi. Hayırdır diyecek bir güç olmaliydi. O güçte hazine olacaktir. Bizimde destegimiz gerekecek. Bakarsiniz hazineye gectikten sonra tek tek olusturulucak kurucu kurulu toplantisina katilacaz. Belkide bir degisiklikle munzamin kurucu hisse sahipliginde cikarci davranabilecegi soz konusu oldugundan oy hakki kisitlanabilir. Hani kendileri de kurucu ortaklarina sinirlama getirdiler ya 👍 tekrarliyorun Kangırta kangırta alinacak bu hisseler. Cani aciyacak varsa da artik kusura bakmasin. Bugune kadar kurucu ortaklarinin nemalari kesilmiş neticesine katlanacaklar
-
Sıyası konjuktürde bu topıc bağlamında olumsuz Her hangı bır gelışme olduğunu görmüyorum ,CHP ıle ıktıdar arasında olan sürtüşmeler
karşılıklı atışmalar son tahlılde bıze yarar kanaatındeym ,bunun örneğınıde 1 ay önce 2 kere yaşadık ,CHP üzerınden gelen saldırılara ktıdar sözcülerı IŞ bankası üzerınden cevapladılar ,Eğer bu topıc ıle kurucu ve A topıclerınde sıyaseten bır okuma yapılacaksa bana ğöre şöyle olmalı, mağdurıyetımızı gıderecek her açıklama ve adım nerden ğelırse ğelsın olumlu ve ıyıdır ,mağdurıyetımızın devamını arzulayan her açıklama ve adım kötüdür .dolayısı ıle bızım de durmamız gereken yer bırıncının yanıdır ,ama ben şu partılıyım, bu partılıyım dersen, bu partı benım tuttuğum partı ben ona karşı olamam dıye bakarsan ,tecavüzcüsüne aşık olmuş olan kız durumuna düşersın de haberın olmaz, bunu özellıkle yazdım çünkü bu saydığım topıclerde var böyle tıpler.
-
Konun dıllendırılmesı ve çözülme ıhtımalının ğörülmesı üzerıne, borsadakı kağıtlard,a bunu satın alarak ,yıllardır oldukları yerden bu fıyatlara geldıle,r yanı bu satın alındı, fıyatlandı, artık yukarı tekrar bır hareket ıçın mutlaka somut bır adım gerekıyor, buda tasarının meclıse gelmesı veya bankanın kendısının holdınğleşme +ımha ıçın(bana göre bu kağıtlarda ımha kağıtların yenıden değerleme sonrası ışc ıle değıştırılmesıdır, başka türlüsü vasıyet nedenıyle mümkün değıldır) harekete geçmesı ıle olur, bunlardan bırını veya ıkısını bırden sabırla bekleyeceğız ve hıç olmadığımız kadar da yakınız bu olaylara...
-
Alıntı:
Originally Posted by
ismail82
Konun dıllendırılmesı ve çözülme ıhtımalının ğörülmesı üzerıne, borsadakı kağıtlard,a bunu satın alarak ,yıllardır oldukları yerden bu fıyatlara geldıle,r yanı bu satın alındı, fıyatlandı, artık yukarı tekrar bır hareket ıçın mutlaka somut bır adım gerekıyor, buda tasarının meclıse gelmesı veya bankanın kendısının holdınğleşme +ımha ıçın(bana göre bu kağıtlarda ımha kağıtların yenıden değerleme sonrası ışc ıle değıştırılmesıdır, başka türlüsü vasıyet nedenıyle mümkün değıldır) harekete geçmesı ıle olur, bunlardan bırını veya ıkısını bırden sabırla bekleyeceğız ve hıç olmadığımız kadar da yakınız bu olaylara...
Sayın ismail82, Size hak vermekle birlikte konu aslında dahada karışık. Vasiyete uyulmama durumuda var. Açıkcası hükümetin nereden vuracağını ben kestiremiyorum. Meclise gelmesini sabırla bekliyoruz. Saygılar
-
Aranıza yeni katılmakla birlikte uzun zamandır yorumlarınızı okuyorum ve bilgileniyorun.Bende yaklaşık 10 yıldır bu hisseyi elimden geldiğince biriktirdim.Sayı vermek istemiyorum ama kendime göre hatırı sayılı hisse var elimde.Çıkardığım sonuç ve aldığım karar bu hisseleri imhaya kadar hiç bir şekilde satmamak yönündedir.Tekrar selamlar
-
Alıntı:
Originally Posted by
Zoga
Sayın ismail82, Size hak vermekle birlikte konu aslında dahada karışık. Vasiyete uyulmama durumuda var. Açıkcası hükümetin nereden vuracağını ben kestiremiyorum. Meclise gelmesini sabırla bekliyoruz. Saygılar
Vasıyete ,evet uyulmama durumu var, ama CHP nın ış bankası yönetım kuruluna ataDığı üyelerın yapılan kısıta sesSIZ kalarak bu mağdurıyete ortak olmasıyla var ,hemde vasıyette açıkca mıras kalan hısselerın hakkının korunması amacıyla soz konusu hısselerın temsılıyetı onlara verılmışken, alenen bu görevlerını yerıne getırmedıler,ayrıca zaten kısıtlanmış temmettunun gene vasıyet gereğı verılmesı gereken TDK ve TTK ya vermedıler .Bu ıkı olay bıle hısselerın temsılıyetının CHP den alınıp hazıneye verılmesı ıçın yeterlıdır, dığer haklı olan arğümanlara ğırmıyorum bıle.....
-
Vasiyet için hukuki devamlılık şarttır.
Bugünkü CHP vasiyetin bırakıldığı CHP değildir.
Atatürk moral ve güven olarak kendi kurdurduğu partiye bu vasiyeti bırakmıştır .
Bugünkü CHP nin Atatürk tarafından kurulduğunu kimse iddia edemez.
Atatürk’ün kurduğu CHP ile bugünkü CHP arasında siyasi -ideoloji devamlılık bulunabilir .
Ama hukuki devamlılık açısından bunu kabul edecek dünyada bir adalet kurumu/ mahkemesi bulamazsınız.
Bugünkü CHP çaresizdir kurucuları ve hukuki zemini başkadır.
Atatürk’ün vasiyet bıraktığı CHP bu CHP değildir!
İşte burdan vuracaklar ve CHP buna karşı bir argüman vede hukuki dayanak gösterememektedir.
Saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Satıcı 220 de 😑😑😑😑😂😂😂😂🤣🤣🤣
-
Sn. Jager bütün cümlelerinize katılıyorum, Atatürk’ün kurduğu CHP ile bugünkü CHP arasında siyasi _ideoloji devamlılık bulunabilir cümlesi istisna. Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn Devlet Bey özellikle altını kalın çizgilerle defalarca Ulu Önder Atatürk ün kurduğu CHP ile bugünkü CHP HDPve uzantılarıyla olan ilişkisinden dolayı aynı olmadığını belirtmişlerdir.Atatürk hisselerinin hazineye devrinde siyasi argüman olarak buraya odaklanmamız gerektiği gibi Atatürk ün ayrıca manevi çocuklarına ve TTK ve TDK bıraktığı miraslarda da hukuksuzluk yapıldığı zaman zaman açılan davalarda aleni görülmektedir ve Atatürk ün vasiyetinin hukuksuzca çiğnendiğinin en büyük ispatıdır.CHP ye sormazlar mı kardeşim sen bu kadar hukuksuzluk yapılırken bostan korkuluğumuydun ya da? Elbette ki soracaklar.YTD
-
Alıntı:
Originally Posted by
EsaretinBedeli
Satıcı 220 de [emoji58][emoji58][emoji58][emoji58][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Geçen hafta 150-160 bin satışlar nerede?
İstedikleri zaman kademede baskılıyorlar..
Bu hafta ilginçtir ki bu baskılama da yok..
Serseri hisse kalmamış.Artık araya mal bile koymuyorlar.Ağalar bile beklemeye geçmiş..[emoji11][emoji41]
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
Halayda halayda halay bekle kemalim geliyoruz nanay 🤣🤣
-
Ben cok gec tanidim bu kagitlari, anca bir isbtr alabildim, insallah bizede sizin kadar olmasada biseyler duser :)
-
Temettü sinirlamasi kurucu kurulundan hicbir mantiga sigmayacak sekilde yuzde 60in salonda bulunmasi yuzde 40 a sahip munzamin (tek kişi) imzasiyla kabul edilmiş. Kurucu hissesi olup ben temettü istemiyorum diyecek olan var mi! Peki bu iş nasil oldu. Munzam işine geldigi gibi bu işi halletmiş karşı cikan olmuşsada bireysel karsi cikislar işe yaramamis. Boyle bir duzenin baska bir ornegi varmi dunyada? Yok, olamazda. Hukuktan bahsetmesinler. Bireysel basvurular belki bir sonuca ulasamamis ama bu sefer Devletin ta kendisi karsisinda olacak.
Bunu acik yureklilikle tum samimiyetimle soylerimki Kurucu ortaklarin imhasindan hakkini aldigi zaman her kuruş helali hoş olsun. Guzel gunlerde kullanirlar inşallah.
-
Mesela isctr de bedelli sermaye arttirimi oldu... Chp bunu karsilayabilecekmi. Simdiye kadar hic karsilamis mi? Bunuda yazin bir koseye 👍 ayrica banka holdinglesmeye gitmek istiyor. Chp en buyuk engel bankanin önünde. Tabiiki yıl sonunda boyle bir engel kalmayacak inşallah.
-
Alıntı:
Originally Posted by
can2182
Mesela isctr de bedelli sermaye arttirimi oldu... Chp bunu karsilayabilecekmi. Simdiye kadar hic karsilamis mi? Bunuda yazin bir koseye 👍 ayrica banka holdinglesmeye gitmek istiyor. Chp en buyuk engel bankanin önünde. Tabiiki yıl sonunda boyle bir engel kalmayacak inşallah.
1-Bedelliye katilamaz
2-Hisseleri satamaz
Boyle bir sacmalik olabilirmi? Hadi buyur burdan yak 😆
-
genellikle olumsuz yazanlara saldırılıyor.sakın olumsuz düşündüğümü de sanmayın elimde hissem var. maalesef burası Türkiye...imha veya devir konusunda devlet büyüklerimizden, bankadan yüklü şahsi çıkar sağlayanlar olursa gündeme gelmeme durumu olur mu ki.
-
genellikle olumsuz yazanlara saldırılıyor.sakın olumsuz düşündüğümü de sanmayın elimde hissem var. maalesef burası Türkiye...imha veya devir konusunda devlet büyüklerimizden, bankadan yüklü şahsi çıkar sağlayanlar olursa gündeme gelmeme durumu olur mu ki.
Bende sizin gibi düşünüyorum sussurluklu, devletin baya paraya ihtiyacı varsa, imha sonucu epey para dagitilmasini istemeyebilir gibi geliyor banada.
-
Hisseleri kötülemek te övmekte fiyatlara etki etmez.meclis acildigin da yeni fiyatlama başlayacaktır.yatırımcı riskini cebine koydu.beklemede.gerisi teferruat.
-
Satıcı 225.500 herkes durumun ciddiyetinin farkına vardı galiba 😎
-
Burası siyaset meydanı değil, insanlara hakaret etme yeri hiç değil.. Fikirlerinizi insanlara hakaret etmeden ve bir siyasi kimlikten uzak bir şekilde yazın..
-
ISKUR - İş Bankası Kurucu
-
Alıntı:
Originally Posted by
falconwht
Güzel yazmış ve final cümlesiyle de de güzel bitirmiş..
Koskoca bankanın kaynaklarını devletin çıkarlarına kullanmaması affedilir gibi değil..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...96fd520008.jpg
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
İs Bankası Özel bir kurum kamu kurumu değil. Dolayısıyla kamu bankaları gibi hareket etmesini beklemeniz tuhaf.
Kaldı ki hisse yapısı gereği kredilerini çok itidalli vermek durumunda. Neden mi?
Kamu bankaları kredileri batsın. Arkasında hazine var. Gorev zararı der para aktarır vergisini bize ödettirir. Sermayesini korur.
Diğer özel bankalar kredisi batar. Yabancı ortak tak diye sermaye koyar. Rasyolarını düzeltir.
İs Bankası sermayeyi kaybetti mi yerine oyle kolay koyamaz. Ortaklar tak diye para koyamaz. İş Bankası büyümek için kar etmesi lazım. Başka türlü olmaz.
LG-H960 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.