Benim hafızam zayıftır, eski günlerden konuları, hatıraları, sirkelemeleri hatırlayanlar yazarsa hoş olur.
Printable View
Benim hafızam zayıftır, eski günlerden konuları, hatıraları, sirkelemeleri hatırlayanlar yazarsa hoş olur.
Benim eskilerden hatırladığım tedcen diye bir arkadaş vardı, farklı bir tarzı vardı...diğer pek çok arkadaş var, alınmasınlar,,,ama tedcen biraz farklıydı,,pek anlayamazdık ama:)
KAHİN diye birisi vardı.. Zaman analizi yapardı. Bir kaç da başarılı tahmini olmuştu. Sonra küstü mü, kovuldu mu bilmem, kendi sitesini kurmuştu..
aritmik diye biri vardı.. Ne anlama geliyor ismin dediğimde ritmik olmayan demişti.. :)
Ben de ilk üyelerdenim. Hissenet üyeliğim 20. yy Tam tarihini hatırlamıyorum.
Eski nick polisaj. O zamanlar haftanın 7 günü , haftalık 70 saat civarı çalıştığımdan az yazardım. Hoş şimdi de fazla yazamıyoruz.
İlk üyelerden halen aktif olarak kentuf,babo,Bora Yaşar,cauti yi biliyorum.
Eskiden , topiklerde yazılanlardan haftalık olarak 1-2 tanesini Haluk Yaşar bey hissenet sitesinin ön sayfasında yayınlatırdı. Benim de 2-3 yazım yayınlanmıştı diye hatırlıyorum.
Eski nick imde , o zamanki patronum ile ilgili bir durumdan dolayı o ismi kullanırdım. O şirketten daha sonra biraz olaylı ayrıldım , eski patronumu hatırlamayayım diye yeni server a geçildikten sonra nick i değiştirmiştim.
cauti ye katılıyorum. Vadeli piyasası açıldıktan sonra , üye profilinde ilk zamanlara göre kumarbaz ağırlıklı ve daha düşük profil üyeler olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ülkemizin karpuz gibi 2 kutupa ayrılması , hisse net de de kendini gösteriyor. Ama gene de sanal alemdeki en kaliteli ekonomik form olduğunu düşünüyorum. 20 yılda çok şey öğrendim hisse net den. Dünyanın neresine gidersem gideyim , şöyle bir bakmadan rahat olmuyorum , uyku tutmaz beni girmezsem siteye.
kmx, babo, kuzu , tedcen , xtraderx, karahan, casaubon ilk aklıma gelen isimler. Ama benim yazılarına hasta olduğum red baron dur. Kızıl barometre topiğindeki yazıları , ekonomik edebi şahane yazılardı.
Nice 20 li yıllara . Çok yaşa hissenet , ömrün uzun olsun , sağlıklı büyü , emi..
20 yıl çok uzun süre gerçekten. Bir yirmi yıl daha gider mi ? Ne dersiniz?
Bu sitenin en bilgilisi kim deseler , uzak ara Jon Dowes derim.
(bilgili bayağı üye var , lütfen alınmasın kimse)
Bunlar kolay da gebermez, Allah önce benim gibim iyilerin canini alır.:agla:
uzunvadeci diye biri vardı. Yatırım Ortaklıklarıyla ilgilenirdi.. Bıkmadan usanmadan, mütemadiyen her hafta YO yeniden değerlemelerini yazardı..
Sonra rahmetli oldu yanlış hatırlamıyorsan..
Ruhu şad olsun.. mülayim bir abimizdi..
Sanşayni hatırlıyorum. O zamanlar forumu dışarıdan izliyordum..
Öldüm ayağına yatmisti. Acaip bir olaydı. Ölmediği ortaya çıkınca özür dilemiş mıydı hatırlamıyorum. Olabilir..
Kmx'e laf atip dururdu. Kmx ona ilacını alıp uyu derdi..
Hatırlayan biri çıktı
İspat edin dedim edemediniz..
Ben anlatayım olayı.. ( Çünkü merhumu gerçek hayatında tanıyan bir ben varım herhalde bu forumda...)
2006 yılının nisan-mayıs aylarında KMX ile takıştı.. Sebebi de, KMX'in borsa geneldeki topiğinde PETKIM reklamı yapmasıydı.. KMX'in bayağı bir izleyici kitlesi ve takipçisi vardı.. SunShine, onu hisseyi pazarlamakla itham etti... Borsa çökecek, sen hisse reklamı yapıyorsun dedi.. (Açıp 2007-2008-2009 grafiklerine bakın borsa'nın )
İyice takıştılar.. KMX cevap vermiyor, cevap alamayan SunShine kuduruyordu..
Vel hasılı kelam.. SunShine Red Kit tarafından forumdan kovuldu.. Sonra Red Kit sakin durması şartıyla geri foruma aldı.. SunShine yine bildiğini okudu.. Sanırım Haziran gibi bir daha kovuldu.. Hem de süresiz şekilde..
Bizler de SunShine taraftarı olduğumuz için terk ettik forumu..
Sonra, Ekim ayı ortalarında SunShine, muzdarip olduğu hastalık sebebiyle vefaat etti..
Vefatından ise forumun bir bir buçuk ay sonra haberi oldu..
Kardeşi Ercan'ın dediğine göre, forumlardan birinden (Ki o aralar başka forumlara da yazıyormuş merhum.) Mustafa isminde birisi telefonla aramış.. Telefona da Ercan çıkmış ve Mustafa bey'e durumu nazikçe bildirmiş..
Forumlarda duyulmasının da bu telefon sebebiyle olduğunu sanıyor Ercan.
Forumlarda duyunlunca, Ercan bütün forum yöneticilerine konunun forumlarda tartışılmasının ailesini üzdüğünü, bu sebeple konunun tartışılmasına müsade edilmemesini rica etmiş..
( Bu arada ben Eylül ayında 3 aylık bir proje yönetimi için Avrupa'da idim.. Avrupa dönüşü, bizzat Ercan'dan dinledim hikayeyi.)
Hasılı kelam, tartışmalar sonlanmayınca, Ercan bizzat bu foruma üye olup, benzer ricasını mesaj olarak yazmış..
Kısacası.... SunShine geldi, ben ölmedim dedi, özür diledi diyenlerin, özür dilediği yazısını buraya koymaları gerekir..
Gereğini yap(a)mayan müfteridir..
Not: Siz o yazıyı buraya getirin.. Ben de size mezarının resmini yapıştırayım.. (Ailesine verdiğim sözü çiğnemek pahasına.)
Var mı başka soracağınız bir şey.. ?
Bu foruma bir çok emeği geçmiş, hasbel kader kaderini yaşamış birine saygısızlık ediyorsunuz..
Duyup okuduklarınız üzerine, dedikodu edeceğinize, Allah Rahmet eylesin deyip geçin..
Bu kadar..
Allah Rahmet Eylesin ( SunShine) 'ye , 2006 yıllarında hatırlıyorum , hiç yabancı gelmedi ,, yazıları
Yıllar çabuk geçiyor ,, su gibi ,,, Nice güzel yıllara Hisse Net , hiç eskimeyen Forum Sitesi ,
Iyi guzel hatıralar demistik nerelere geldik, Dünya böyle iste üzüldüm.
Red Kit dedi ki, candostum Sunshine'dır.. diyorsunuz.
Mustafa bey kimdir.. Red Kit midir acaba.. Yok değilse, Red Kit'te telefon numarası yok muymuş.. Arayıp soramaz mıymış.. Telefonu aylarca açık kalmış ve arayan her bir kişiyle kardeşi görüşmüş..
Niye diyeceksiniz, Red Kit'te telefonu olsun...
Çünkü SunShine'ın bizzat kendisinin bana (sır olarak kalsın şartıyla) dediğine göre, forumda sadece yönetim kademesinin girebildiği özel bir alana girme yetkisinin varmış, database üzerinde bazı çalışmalar yapabilmesi amacıyla da database'in şifresinin kendisine verilmiş..
Database'in şifresine bile sahip olacak bir kişinin, yöneticilerle özel olarak konuşabilen birinin telefonu Red Kit'te olmayacak ha..
Siz onu benim külahıma anlatın..
Sizin yüzünüzden 13 yıldan fazladır kimsye söylemediğim bir sırrı da söylemiş oldum.. Allah affetsin..
redkit i hatırlıyorum eskilerden, sucum yokken sırf bikac yandaş üyesinin lafıyla süresiz yasaklamıştı beni. kulakları çınlasın biraz. :)
Yapma başgan..
Bu forumda, SunShine ölüp de dirildiydi diyen Red Kit değildi.. Sendin.. Kapat konuyu dedim.. Taa, Cafe'ye, Dolar topiğine kadar uzattın..
Hiç düşünmedin mi.. Belki de Red Kit Ercan'ın ısrarları üzerine ( ya da Ercan'ın tavsiyesiyle) konuyu kapatmak için kendince böyle bir çözüm üretmiş olamaz mı..
Hani nerede Red Kit'in açıklaması.. Açıklasa ne açıklayabilirdi ki.. En fazla aynı IP ile giriş yapılmış derdi..
Bilen bilir, o yıllarda statik IP sahibi olmak kolay değildi.. O gün inanılabilirdi buna ama bu gün (o günün teknolojisini bilen) kimse küt diye inanmaz buna.. Şüphe duyar..
Ben buradayım ay sonuna kadar. Red Kit'te buardaysa, buyursun, konuşalım.
Adı Mustafa olan arkadaşımız da her kim ise, buyursun, hatırladıklarını yazsın.. Kiminle konuştu, ne konuştu, ne konuştu açıklasın..
Not: Şahsen tanıyıp, karakterine hayran olup, saygı duyduğum, kardeşleriyle de hala görüştüğüm bir kişinin hatıralarını savunmak, ona saygısızlık edilmesine engel olmak,benim için iyi bir arkadaş olmanın gereğidir.
Mustafa serenlerdir.
Hah aşağıda mıhnana var hatırlıyorsa o yazışmalRda oda vardı
Eski forumu karıştiracağım yazılar duruyor
Maçta devre arası.
Dur bi Ercan'ı arayayım devre arasında. Yayladadır kesin, çekerse telefonu bi hal hatır edeyim bu vesileyle.
Delikan, sunşayn'in sen olduğuna dair bir hisse kapıldım..
Garip..