126500 TL net mi tahsil edeceğiz. Vergi kesintisi olacak mı?
Printable View
% 10 stopaj var
Bu durumda hesaplayınca %11,5 faize denk gelir hemen hemen. Vadeli mevduat karşılığı %12 olur. Düşük değil mi? Ben bono - tahvil araştırmaya Aktifbank' ın N kolay bonosundan sonra başladım. Yani N kolay Bononun oranı %14,25 şu an, özel şirket bonosu. Peki faiz oranı bundan yüksek bono tahvil var mı? Özel şirket veya devlet fark etmez. Bilginiz var mı. Ben araştırdım bulamadım.
Karşınızda devlet var .
Sizce bunun bir bedeli yok mu ?
Tabiki bir değeri olacak. Ama sonuçta bono ve tahvil alarak paranızı uzun bir süre bağlamış oluyorsunuz. Şu an piyasa koşullarında kısa dönem (32 günlük) vadeli mevduat faizleri %12 - %13 ortalamada ve 100000 TL için yine devlet güvencesi var. Bono ve tahvil bundan daha cazip olması gerekmez mi?
Acaba şöylemi düşünmek lazım; 5 - 10 milyon TL si olanlar parasını devlet garantisine almak için bunları kullanıyor olabilir mi? Sonuçta para çok olunca her bankaya 100000 TL de yatırsanız para bitmiyor. :oleyo:
Doğru .....
Son 15 yıl içinde özel şirket Bono yatırımı yapıp parasını daha sonra geri alamayan var mı? Yani bu kadar basit olamaz diye düşünüyorum. Bono vadesi gelince ödeme yapılamayacaktır, battık denemez bu kadar kolay olmaması lazım diye düşünüyorum. Risk vardır doğrudur. Ama nekadar bir risk var mesela borsayla kıyaslarsak, risk ne seviyededir.
Ben olsam ; çok büyük firmalar harici , bulaşmam.
Yorum yok !
desem; ne demek istediğim anlaşılır mı ?
Devir faktoring a.ş. %16,00 basit faizle 175 günlük bono ihraç ediyor!
İhraç Tutarı
10 Milyon TL'ye kadar
Talep Toplama Tarihleri
22-25 Eylül 2017
Vade
175 gün
Vade Başlangıç
26.09.2017
Vade Sonu
20.03.2018
İhraç Faizi (Yıllık-Basit)
%16,00
Mevduat Karşılığı
%16,94
İhraç Fiyatı
0,92875
Turkish Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
TURKISH Yatırım A.Ş. Hazine ve Fon Yönetimi (212) 3151064
ihraççı Turkish Yat.
Tel. den bilgi alın
Bilgim yok. Mailime göndermişler şirket bilgilerini.
Arayın sizede göndersinler.
Turkish Yat. ciddi bir kurumdur, sadece onu söyleyebilirim.
Milliyet' in 03.02.2011 tarihli bir haberi var. 2011 yılında devletin bankalara bono ihracı yetkisi vermesiyle birlikte Vadeli Mevduat hesabı yerine banka bonosu kullanımının bireysel yatırımcının ne kadar ilgisini çektiği anlatılıyor. O yıllarda bireysel alım ve satımın çok karmaşık olduğundan ve yatırım seviyesi vadeli mevduat olanların ilgisini çekmeyeceğinden bahsetmiş. Gerçekten de Aktif Bank' ın N kolay bono' nun çıkışına kadar vadeli mevduat yatırımı yapanların bu şekilde banka bonolarını etkin bir şekilde kullandığını sanmıyorum. Yani Aktif Bank' ın N kolay bonoyla bir devrim yaptığı söylenebilir bence.
1. Diğer bankalardan da bu konuda bir atak gelecek mi? Böyle birşey bekliyor musunuz?
2. Yaklaşık 7 - 8 aydır N kolay bono var ama diğer bankalarda bir hareketlilik yok hala. Acaba N Kolay Bono istenen ilgiyi görmedi mi?
Yukarıdaki 2 soruna çok değerli yorumlarınızı alabilir miyim.
İlgili yazı Güngör Uras' ın link aşağıdadır.
http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/...degil-1347623/
Arkadaşlar Merhaba,
Vadeli mevduat yatırımcısının Aktif Bank' ın N Kolay Bonosu için düşünce ve yorumlarını öğrenmek için aşağıdaki konuyu başlattım. Siz de destek olmak için yorum yazabilir misiniz?
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=12176
1 sene once 100 lira dan alalim ve yilda %2 kuponu olsun. yani 6 ayda verdigi kuponlara ne verir herbirine de %1 verir yani 1 lira alicaz her 6ayda bir.... Faiz degeri de %10 olsun yillik
faiz den dolayi 100 lira olan alim degeri 1 sene sonra 110 lira olur, kuponlardan da 1 + 1 alacagiz diyoruz
yani 108 lira anapara arti faiz geliri kuponlardan da 2 lira eder 110
100TL %10 yıllık faiz ile 1 yıl sonra 110 TL artı %2 kuponlar 112 TL toplamda olması gerekmezmiydi?
Bir de kuponlu devlet bono ve tahvillerinde sedece kupon faizi yazıyor. Yıllık faizi yazmıyor. Yıllık faizi kaç nasıl anlıyacağız?
Yıllık %15 - %16 bürüt kazanç sağlayan devlet bono ve tahvili var mı? Kuponlu veya basit faizli fark etmez.
Hesabi kabaca yaptim, daha iyi incelemek elbette gerekir ama kupon odemesi genelikle elde edilen faizden bagimsiz gibi oluyo atiyorum yuzde 9 faiz elde edilip 2 kupon ise elinize 7 geciyor gibi...
Yuzde 15-16 veren devlet tahvili yok hatta 2 senelik gosterge faiz 10-11 lerde......... TL icin yaziyorum
Standart unlu nun fonu icinde idi ve firma onu kenara ayirdi- alirken para odedik ama icinden cikinca bize zarar oldu-
ilerleyen zamanda o para gelirse katacaklarini belirtmislerdi- yonetim ile email lesmistim. ama cikmistim fondan tabi ki........
Bunun gibi pek cok firma odeme de zorlandi- son donemde-- arastirmalisiniz.......
Aldığım bir bilgiye göre Aktifbank N kolay bonosu tükenmiş. Yani şu an yatırım yapmak isteseniz de yatırım yapamıyorsunuz. N kolay için 2 farklı vade tarihli bono söz konusu. Toplamda 500 milyon TL' lik bir borçlanma aracı diye biliyorum. Tükenmesi talep gördüğünü gösteriyor. Tekrardan yatırım yapabilmek için birilerinin elindeki bonoları satmasını beklememiz gerekecek. Ama bu şekilde mevduat benzeri bono ürününün bir yatırım kotası olması da ayrı bir dezavantaj olmuş oldu.
Yarın Aktifbank' a bir miktar para aktarıp kontrol yapacağım. Bakalım N Kolay bono alımı yapabilecek miyim, yapamayacak mıyım? Ardından bilgi vereceğim.
Merhaba arkadaşlar ; Bir sorum olacak . Elimde 796 kodlu is bankası bonosu var . itfa tarihi 01/04/2019 . Dünkü gelişmelerden sonra iki yıllık gösterge faize baktığımda -2% oranında düştüğümü gördüm. Dolayısıyla elimdeki bononun fiyatının aşağı yukarı 2% değer kazanması gerekmiyor muydu ? Bugün fiyatlara baktığımda böyle olmadığını gördüm . Yanlış mı biliyorum ? Cevaplarınız için teşekkürler.
Planlanan Nominal Tutar 300.000.000
Türü Özel Sektör Tahvili
Vadesi 01.04.2019
Vade (Gün Sayısı) 382
Faiz Oranı Türü İskontolu
Faiz Oranı - Yıllık Basit (%) 13,97
Faiz Oranı - Yıllık Bileşik (%) 13,93
Satış Şekli Halka Arz
ISIN Kodu TRSTISB41915
Satışa Başlanma Tarihi 12.03.2018
Satışın Tamamlanma Tarihi 14.03.2018
Vade Başlangıç Tarihi 15.03.2018
Satışı Gerçekleştirilen Nominal
Tutar
315.487.609
İhraç Fiyatı 0,87244
Teşekkürler
Hic bankalarin bono satisindan oran alan yok mu? Herkes mevduat faizleri konusuna yığılmış. Bu baslik hak ettigi degeri gormuyor bence
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TEB bugünkü tahvil/bono tablosu
https://i.hizliresim.com/qv8gWq.jpg
Gerçekten bu başlığında canlanması lazım daha önce banka bonosu devlet tahvili özel sektör tahvili alanların tecrübelerini tavsiyelerini okumayı çok isterim şahsen benimde bono alma niyetim var internetten baya araştırdım tanıdığım bankacılara sordum bilgi edindim ancak bizzat bono alanların tavsiyeleri çok daha önemli diye düşünüyorum
Bu sabah hesaplarımı kontrol için internet şubesine girdim. Yatırım bölümünde bonoları inceliyordum. TRT110718T18 9 Gün vadeli bono basit faiz oranı %23,07 bileşik faiz oranı % 24,40 gördüm.
Bankanın geri alış fiyatıdır o. Bonoların gerçekleşen işlem değerleri o kadar yükselmedi. Çok kısa vadeli olduğu için, ufak bir alış-satış makası kullansalar bile bileşik olarak %13-%23 gibi alış-satış faizleri ortaya çıkarır.
Şu an baktığımda mesela 23.07.18 vadeli bono için İşbank %16.75 alış bileşik veriyor. 11.07.18 de o civarda olacaktır.
1. Resim ile 2. Resim arasında yarım saat fark var.%23 gördüm sonra %16.98 olarak gördüm.Ek 19251Ek 19252
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demek ki elle girdikleri hatalı oranı düzeltmişler. O an yakalayıp alsaydınız baya iyi bir oran kazanacaktınız :) Henüz %20 gören bono/tahvil olmadı hiç.