kentuf 20/06/2004
Duhul
Jan 2004
İkamet
AKİNONYA ADASI
Gönderi
11,570
sene 1996 egs dış ticaret kağıdından 7000 liradan halka arz olmuştu .3950 den anadolu sigortalrı satıp .babamada haber vermeden ilk hesap açılışında aldığımız ünye çimentoları satıp .1000 lot egs dış ticaret aldım .Ama bunu yaparken zarar edersem kendi kendime diyordumki babama söylemeden hepsini satıp ünye çimentoları yerine koyarım diyordum.kağıt kısa zamanda hızlı bir yükseliş yaptı ve 19250 den ben sattım.sonra kağıt koptu ki koptu .bölündü gene gitti .aynı bıkmış broker ın dediği gibi bir kağıdı kafama taktımmı ondan ekmek yerim.ben babamın ünyelerini yerine koyup kalan paraylada üstü açık 1994 model bir bmw aldım .Millet çoçuğa bal bu yaşta .servis yapıyor bmw ye biniyor .Bu büfeceilikte amma para varmış diyordu.Benim modifiye tutkum ve bu hareketim fazla uzun sürmedi .özelleştirme ile ilgili bir haberde thy açıkta yakalanmış .tahta taban olmuş kağıdı satamamıştım .kağıt her gün değer kaybediyor ben stop loss uygulayamadığım için eriyip gidiyordum.kağıt 29000 ne gelmiş alıcı görmüştü.mecburen vermiş .büyük zarar yazmış tım.İlk defa ozaman borsa acısını çok cızlayarak çekmiş dünya masraf ettiğim modifiye canavarım arabamı ozaman satmak zorunda kalmış .psikolojim sıfıra inmiş şekilde askere gittim .babamın ünyeler bile hesaptan tükenir şekilde olmuştum .Kredili hesap hiç kullanmamış birisi idim günlükte iken böyle çarpılmış isem kredi daha pis çarpar diye o gün bu gün kredili işlem hiç yapmadım.Günlük çıtıra o kağıdı almaya niyetim varsa ve alım noktasındaysa girmeyi öğrendim .Açığa işlem çok yaptım çok çarpılsamda genelde kazandım .Bu seneye kadar şunu öğrendimki bu piyasada aşağı oynamak yukarı oynamaktan daha kolay ve daha karlı .Bu sene çok düzenleme geldi olması gereken oldu .Bunu kötü yanını ancak aşağı hızlı düşcek bir ortam olduğunda anlıyacağız çünkü spekler destek atmak istemiyecekler tahtalara çünkü açıkçı yok bende mal yok mantığı dökmek için düşebileceği kadar çok düşsün mantığı çalışacaktır .Çünkü kumarbaz zihniyetini iyi bilirim .
Askere gittik .izmir ordan ,çorluya .hemen takım çavuşu olup takım odasına bir teleteksli tv çektim .Baktım böyle gitmez askelik boyunca bütün finans ve özellikle borsa ile ilgili kitaplara hatim indirdim .o sıralar 1998 rusya krizi imkb yi vurmuş .az bir lotla klimasandan para kazanıyor .egs dıştan ta zarar yazıyordum .Her gün ozamanki paramı düşünüp kahrolur ama kimseye bişey söylemezdim .Askerde şunu anladımki ŞÜKÜR etmeliymişiz .Biz şükretmesini bilmiyormuşuz dedim .kazandığımızın kiymetini bilmeyi korumayayı bilmiyormuşuz .daha bilinçli bir şekilde döndüm .sonra hisse netle tanıştım .