blomberg izliyorum. ne anlatıyor şimdi bunlar:) valla ben bir şey anlamıyorum. kendimi bazen öğrenci, bazen devlet adamı gibi görüyorum. ha bazende çeyrek yarım falan diyorlarya, aklıma çocukluğum geliyor. bazen yarım, bazen çeyrek köfte yerdim:)
Printable View
blomberg izliyorum. ne anlatıyor şimdi bunlar:) valla ben bir şey anlamıyorum. kendimi bazen öğrenci, bazen devlet adamı gibi görüyorum. ha bazende çeyrek yarım falan diyorlarya, aklıma çocukluğum geliyor. bazen yarım, bazen çeyrek köfte yerdim:)
bir süre önce spk kurallarını ihlal edenler şu kadar hapis cezası alacak bu kadar hapis cezası alacak diye bir korku salmışlardı. bir kaç tane takipci sayısı fazla hesabı göstermelik susturduktan sonra tekrar gevşettiler. niye? çünkü her kafadan bir ses çıkması işlerine geliyor. adam belki kafede garson oda ekonomi yorumluyor. belki yani.. ama bana göre piyasada durum bu.. neyse gaeson değilse bulaşıkcı diyelim:)
GARAN_ direnç 7.90
GARAN yine havaya girdi hem şah, hem padişah,:)
piyasanın böyle kritik bir döneminde üstelik araya girecek olan hafta tatilinden dolayı, bir öngörüm var ama böyle bir zamanda yzamayı uygun bulmuyorum. dolar için yazacağımı zaten yazmıştım
yanlış anlaşılmasın sens içinde öngörüde bulunmanın doğru olmadığını düşündüğüm için yazmayı uygun bulmadım ama benim için, GARAN direnç 7.90 geçilmesi yukarı fişeklemenin habercisi idi ama, göstererek yapmıyorlar bunu. sonuç olarak p.tesi artı gap olacağını düşünüyorum
diğer topiklerdeki kavgaları gürültüleri görünce borsaya yeni giren tecrübesiz arkadaşların dikkatini çekmek için hatırlatmak istedim. burası tecrübeli tecrübesiz her oyuncunun düşüncelerini paylaştığı ve bu düşüncelerinden dolayı sorumlu tutulamayacağı bir alem. sizde yazarak öngörüde bulunabilirsiniz. amaç oyalanmak vakit geçirmek. olay bu şekilde değerlendirilmelidir. çünkü azcık empati yaptığınızda kimse kimsenin umrunda olmadığı bir alemde olduğunuzu anlamanız çokta zor olmayacaktır.. laf ola torba dola olay bu...
insanın canı sıkılıp bir şeylerle oyalanmak istediğinde ya hisseleiri kontrol ederek vakit geçirmekte, yada birilerini bularak, polemik yaratmakta arıyor. ben hisseleri kontrol etmeyi tercih ediyorum.
TSKB_ genel olarak yönünü yukarı çevirmiş bir hisse olduğunu düşünüyorum. zor bir hissedir çok uğraştırır ama sonuçta göreceği yere gider diye düşünüyorum..
aslında yönü yukarı çok hisse var. ama biz burda zevkine düşüncelerimizi paylaştığımız için, macera olsun diye bir hisseye kitlenip kalıyoruz. halbuki kaç taneyse artık oyunun aslı direncine yakın hisseleri tesbit edip takibe alarak geçenin tepesine çökmekten geçiyor. tabi burda olay direncin doğruluğunda düğümleniyor. direnci doğru gören şampiyon:) oyun içinde değilde akşamları kontrol ettiğimde gerçeği görebiliyorum. gerçek nemi? boş ver adına palavra konduktan sonra neye yarar.. aklıma esti yazıyorum işte. yok destek orasıdır, yok destek burasıdır, diye sübhaneke boncuğu gibi ağzlardan düşmüyor.al sana tiyo işte:)
dilim çözüldü azcık yazayım:) eğer siz yükselişten kazanmayı hedefleyen biri iseniz direnç takip etmelisiniz. düşen kağıdın desteğini takip etmek istemek ucuz alıp çok kazanmak istemek içindir. halbuki hazır lokma direnç var işte tilki gibi takip et.. çok yükselmiş az yükselmiş çok yükselmiş umurunda bile olmasın yeterki direnç üzerinde seyretsin. boş verin desteği düşen düşsün size yükselen lazım..
bugün ciddiye aldığım ne kadar youtuber varsa hepsinin hafta başı düşüncelerini dinledim. yarınki açılış için net olarak bir şey söylemeselerde önümüzdeki günler için 110 bin gibi 120 bin gibi yüksekten uçmalar gördüm. doğruyu söylemem gerekir ben bu öngörüleri hiç ciddi bulmadım. olabilir olmaz diyemem ama çok aşırı zıplıyorlar halbuki merdivenler zıplayarak değilde adım adım tek tek görerek geçilmeli demelilerdi çünkü alımlar devam edecek olsa bile önünde geçilmesi gereken oldukca güçlü dirençler var. sanrım bunlar reyting kaygısından olsa gerek.. çünkü youtubeden baya bir beklentisi olan kişiler bunlar.. amaan neyse işte klavyesi olan yazıyor, ağzı olan konuşuyor:) bu arada çok heyecanlı iki günlük tatil süreci yaşadık. herkese bol şanslar
bir ara salgın başlangıcında sert satışların olduğu dönemde bir youtuber vardı. 100 bin üzerinde takipcisi vardı bayada takip ediliyordu. güzelde üfürüyordu fazla üfürünce kayboldu gitti:) çünkü endek yukarı dönüverdi. adresinide kopyalamıştım ama arıyorum bir türlü bulamıyorum. yani demek istemem gaz"a gelmeyelim
şimdi bankalara ceza geldi, amerika karıştı, anamın adı döndü bende dönüyorum diyecek değilim. peşince yazayımda açılışı gördüde denilmsin. aslında bu kadar olumsuz gelişmelere, ortalıklarda yapılan onca olumsuz yorumlar benide etkilemedi değil ama, sağından geçip bakıyorum aynı gözüküyor, solundan geçip bakıyorum, aynı gözüküyor. ne kadar inatım değilmi:) nedenki aceba?
Hocam RHEAG hakkındaki düşünceleriniz nedir. Yorumlayabilir misiniz.
cambaza bak hesabı amerika yanıyor, avrupa kavruluyor diye bizimkiler alıp götürmesin:) yaparmı yaparlar
Siz hiç hala odunumun parası diyen bir kütük gördünüzmü:)
hayırlısıyla ilk etapta 108.775 yolunu açtık bakalım
hep iddia ettiğim gibi borsa al, sat, oyunudur bana göre. alıp tutmak oyunu kontrol edemeyen oyuncuların şansını denemek istemesinden başka bir şey değildir. bakın piyasadaki günlük işlem hacmine.. her gün piyasaya bu kadar paramı giriyor sanıyosunuz. size borsa yatırım aracıdır derler kendileri hergün defalarca oyuna girer çıkarlar. neyse lafı uzatmayalım benim düşüncemde değişen bir şey yok. buna rağmen tradelik satış fırsatıda verebilir. dediğim gibi al sat oyunu bu.. yok ben onu beceremiyorum deniyorsa şansınızı kullanacaksınız. yapacak başka bir şey yok. dediğim gibi yukarda verdiğim rakamın yolu açık duruyor. balki yan yoldan dolanarak giderler belkide bugün otobandan devam ederler. bilemeyiz
endeks 108.775 direnç yolu açık diye düşüncemi yazmıştım. çay sevis eder gibi ikide bir tazelemenin anlamı yok
GARAN_ dirençler 8.02.. 8.05 ve___________________
benim aklım bu kadarına eriyor. siz daha iyisini düşünün
..........
piyasanın ve hisselerin zirvede olduğu bir dönemde bide baya bir tecrübesiz oyuncu olmasından dolayı zevkine desemde hisse paylaşmanın doğru olmadığını düşündüm. en doğrusunun endeks paylaşmak olduğuna karar verdim. direksiyon başkasında komuta bizde olacak işdeğil. kaş yapalım derken göz çıkartırız. çok incelikleri var çünkü. başlı başına bir iş yani.. aslında 30 hisseleri yazayım istedim ama herkesin bir anda kat be kat kazanmak için koşturduğu bir ortamda vızıltı geleceği için gerek yok diye düşündüm
farkettinizmi? hiç destek yazmadan direkt direnç yazıyorum. çünkü direncini geçemeyen kağıtla ne işimiz olur
pala yan yola girdi sanırım mevzuyu biraz uzatacak:)
endeks belki ucucuna denk getiremez direnci dikkat edilmeli diyecektim ama GARAN direncini geçmesi bu düşüncemden vazgeçirdi
bu arada dün illa odununum parası diyen birini gördünüznmü diye yazmıştım. tabii anlamadınız. bu bir fıkra müsait zamanda okuyuverin. çünkü bazı insanların ruh hali bu:) insan borsadan anlamayınca neyi eksiliyorsa kumar belirli bir kuralı olan kumar işte
çok kritik bir oyun.. GARAN sabah direnci geçti benide gaza getirdi ardından döndü ara desteğini kırdı. kafam allak pullak oldu
numara çekmişler yine geçti
inat etti göstererek almam diyor:)
GARAN_ sabah açılıştaki sert alımlar tekrar aşağı basıp milleti ürkütmek içinmiş. aslında 8.05 geçilmesi benim için yeterli idi ama, oyun psikolojisi yinede ürküyor insan
oyunun gidişatına bakacak olursak, yavaş yavaş aheste aheste götürecekler. hızlı alımlarda ise, yine bir korkutma hareketi çekerek devam edecekler. taktik değiştirmişler. halbuki 8.05 geçilmesi otobana çıkılması demekti
yüklü sermaye ile hisse alıp satan biri olsam tavan peşinde koşmadan gaza gelmeden paramı ikiye böler,
"TOASO" ve
"BTCIM" e basardım. ama siz ben olmadığınıza göre:)
endeks yazmayı düşünmüştüm ama hiç zevk vermedi bana. bir saattir hisse arıyorum zaman nasıl geçti anlayamadım. birde bunun yarın bakalım ne olacak diye heyecanını düşünün. boş boş bunun heyecanımı olurmuş diyorsanız.. olmaz olurmu hiç. piyasaya baksanıza adamlar zevkine para kaybediyorlar hemde bile bile. heyecan böyle bir şey. tabii bu arada boş boş karıştırırken şaka maka kendimide yokluyorum:) çünkü on seneden fazladır hiç hisse ile ilgilenmiyordum
dow jones baya fişeklemiş yukarı.. eee.. ben demedimmi bizikiler amerika yanıyor avrupa kavruluyor diye alıp götürürler diye.. pardon pardon ben demedimmi olmadı:) ben yazmadımmı.. buda aynı kapıya çıkıyor ama neyse idare edin:)
endeksi akşam kontrol ettiğimde önceden olduğu gibi üç beş bin puan zıplaya zıplaya değilde, hani karıncayı düzer belini incitmez derlerya, aynı durumu dirençlerini geçen hisselerde gördüm. yeni borsa düzeni bu olacak demekki:) ama hisselerin böylesine tepede olduğu bir dönemde endeks ne kadar yükselirse yükselsin tepe takla olacak hisselerde olabilir. bunu tecrübesiz oyuncuların dikkate alması amacı ile paylaşıyorum. bence xu030 hisselerinde pozisyon almak daha akıllıca olur. belki kıytırık "BALON" hisseler kadar kazandırmayabilir ama akıbeti felaketle sonlanacak günler yaşanmaz. böyle tavsiyelerde bulunmak burda bizim haddimiz değil ama piyasaya yeni giren oyuncuların çokluğu (270 bin kişi) ne bileyim işte böyle bir noktaya dikkat çekmeme neden oldu
endeks önündeki ilk direnç 109.600
GARAN_ nasıl bir hareket çekerler ne yaparlar onu bilemeyiz ama bana göre 8.17 direnç geçilmesi yukarı yolun açık olduğunu işaret eder
benim gözlük camı çay bardağı tabanı gibi olduğu için:) yavaş yavaş ölçerek
biçerek gidiyorum. işi acele olanlar taksi tutsun bence daha çabuk giderler:) nereye giderlerse artık
adam ne yaptığını nereye gittiğini bilmeyince aklına ne gelirse onu yazıyor. ısrarla söylüyorum hep ben düşüncelerimi yazıyorum. yok öyle olduda böyle olduda gibi çocukca şeylere takılmayın. yav adam hayatında bir kere görmediği tanımadığı biri için kazansın diye niye çırpınsın. bunun ciddi olabileceğine inanmak.. hadi biraz yumuşak tabirle saflık olur. neyse düşünceme geleyim.
GARAN 8.34 direnç
endeks 109.600 direnç
geçilirse yollar kaymak olup su gibi akar. geçilemezse se se se se:)