Arzdan hisse alabilmek için nakit mi gerekli yoksa ogün sattığımız hisse parasıyla arza katılabiliyormuyuz üstadlar
Printable View
Arzdan hisse alabilmek için nakit mi gerekli yoksa ogün sattığımız hisse parasıyla arza katılabiliyormuyuz üstadlar
Nasıl katılıcaz arza bilen var mı acaba
Lenovo L78011 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Garanti bankası ndan yapılırmı
Lenovo L78011 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en yemiz isi o yaptı ardyz halka arzında
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şirkete bakiyorum bakiyorum birşey göremiyorum ! yani halka arz'da güzel bir bilişim trendi yakalamıştık ! bu nerden çıktı diyesi geliyor insanın
açıkçasi hedefleri de dahil bomboş şirket ! tek açıklamasi bu
halka arzı metro yapmasa hiç ilgilenmeyeceğim aslinda ! sadece bu metro faktörü nedeniyle ilgi alanımızda
yatırım tavsiyesi degildir
9.5 milyon lot sanırım arz edilecek ve bu 9.5 dan 4 milyonu patronun pay satışı şeklinde olacak, halka açıklık da %45 civarı olacak + hazırda bekletilecek 2 milyon civarı pay olacak.
Yeterli talep bulabilecekler mi bakalım
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasta ki para ile de katılabilirsiniz kredili olarak da katılabilirsiniz eğer krediniz varsa.
Herkese eşit miktarda mi lot verilecek?? Yoksa kim ne kadar talep ederse o kadar mı verilecek acaba?
Talebe bağlı. Ne kadar çok talep o kadar az lot
bu arada ailem babadan kalma ayakkabı terlik toptancısıdır(su an abimler yürütüyor) ve sektöre yakınlar...bugün bayramlaşmada konuyu açıp bilgi toplamasını istedim biladerlerden...bana taban üretiminin karlı olduğunu söylediler.firma sektörde çok tanınan bir firma değil ama çekirdekten gelip son dönemde hızlı buyumuş bir firma..son teknoloji taban üretimi yapıyor(su an çok moda)..eski teknoloji termo taban veya pvc tabanlar da artık rekabet hat safhada ve karlılık düşük ..o yuzden yeni teknoloji hissesi olarak algılanabilir diye düşünuyorum..
dedikleri gibi halka arzdan gelen parayı makine alımı ve geridönusüme yatırırlarsa bir iki yıl içinde karlılıkta sıçrama yapabilir.birde finansman giderlerinide kapatırsa sermayesine yakın kar elde edebilir...birde borsada alanında tek firması olacak..
taban işinin en kötü yanı yurtdışından özellikle çinden ucuz taban gelmesi..şu anda ise hukumet ithalata adeta savaş açtı ek vergiler ve yavaşlatıcı tedbirler yarımamül üreten firmaları çok stratejik hale getirebilir....insallah sahipleride dürüstse geleceği iyi bir hisse olabilir..
Bana kalırsa hisse fiyatı biraz abartılı... İlk günlerde biraz atak yapar çünkü 4 milyon hazırda bekleyeni satmak isteyecekler ve zaman içinde düşer diye düşünüyorum... İşin içinde metro yatırım olması ve son dönemde halka arza yüksek katılım modası sebebiyle biraz alacağım...
ytd....
Öncelikle herkese iyi Bayramlar Dolar Euro ile hammadde alip iceriye Tl ile satan ustune ihracati olmayan bir firma icin fiyat cok pahali geldi bana ,...ip bey kagidi goturecekmiş diye simdiden bir suru insan konusmaya basladi bile ancak bana bir halka arzdan cok halka irz yapiliyor gibi geldigi ve hisseyi birinin goturecegi ihtimalinden cok degerinde veya ucuz mal almak isteyecegim icin ben yokum unutmadan katilan arkadaslara bol kazanclar dilerim ytd....
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankaların kendini geliştirmesi gerek ben alım satım yaptığım para ile halka arza katılıyorum hatta tüm para ile alım satım yaptıktan sonra diyelim 5000 TL kâr aldım hemen vadesiz hesabıma aktarıyorum çünkü bana ait olan nakit ile fon alıyorlar fondan istediğim nakit kadar bozuyor icbc de işler böyle ilk alım satım işlemimi garanti bankasından yapmıştım tam olay gedik yatırımda izin vermiyor anlık kârımı almama neymiş T+2 bekleyeceksin hadi oradan Çinliler bu işi çözmüş. SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
talep çok olacak ama ky diğer kağıtlarda kitli ise ancak yeni gelenler alır ben de nasipse alıcam metro yatırım az çok tahtayı yukarı taşır işleri bu çünkü
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
talep toplama ne zaman?
SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
28-29 Mayıs Perşembe-Cuma günüSM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acaba ardyz gibi tek tek mı lot dağıtırlar..orada 368 lot gelmisti....burada ne kadar gelir acaba
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar herkese hayırlı forumlar.
Farklı yatırım kuruluşlarından talep girsek her bir yatırım kuruluşundan ayrı ayrı alabiliyor muyuz? Ardyz halka arzına girip deneyen arkadaşlar olmuştur. Ayrı kuruluşlardan ayrı ayrı alım yapılabiliyor mu?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet farklı kurumlardan girenlere verdiler...arkadaşım 3 farklı kurumdan almıştı ardyz de
İyi bayramlar...
Talep toplamadan sonra işlem görmeye ne zaman başlayacak ?
Talep niye çok olsun ardyz ve papil filan ile kıyaslamayın bu şirketi bildiğin ayakkabı tabanı üretiyor ne uzalır ne kısalır bir halt olmaz özellikle ardyz ile kıyaslamak çok komik adamlar ASELSAN havelsana yazılım üretiyor üstelik kriz döneminde ender büyüme gösteren şirketlerden sektör yazılım geleceğin sektörü bırakın böyle boş beleş şirketleri paranızı daha iyi firmalarda değerlendirin
Millet bir %10 almanın derdinde sn future...
İlk tavan da olursa ki çoğu satar ztn...kısa da güzel kar olur tahminimce...
Olur mu olmaz mı bilmem...lot paylaasimini nasıl yapacaklarına bağlı...az lot gelirse ardyz ki gibi neden olmasın....talep önemli olacak burada..
Sayın hayek ardyz den hatırlı yorum sizi ben bu hisseye henüz karar veremedim ardyz hem çok ucuzdu hemde sektörü iyiydi
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok fazla aşırı talep olacağını düşünmüyorum. Yeterli talep oluşur da borsa da işlem görmeye başlarsa ilk gün halka arzdan alıp %5-10 vurma sevdalısı çok kişi olacağı için işlem günü sağlam alıcı gelmesi gerekir...ki gelmezse iştahlı alıcılar, bu günlük vuruş sevdalıları hisseyi tutmayacağı için aşağı yönlü bir kapanış yapabilir.
İmalat sektörü olması ve istihdam yaratması açısından kesinlikle desteklenmesi gerektiğini de düşünüyorum.
Zamanlama olarak bu sektör için belki farklı zaman seçilse daha uygun olurdu.
Ben bu sebeple halka arza katılmayı düşünmüyorum...
Tamamen şahsi fikrimdir aşırı talep de gelebilir yanılabilirim.
yüzde 30 çıksa 2milyon lotuda satacaklar belki.tehlikeli.
Deras mesla...yukarıdan acti -10 gördü auni gun içinde...ilk arz günü
kagıdın durumu izlediim kadar edindiğim bilgi ,borçlarını kapatmak için kredi yerine faizsiz para için halka açılıyor ytd, benim beni bağlar bilgi olsun diye paylaştım
Orada meksa vardı burada metro yatırım nasip neyse o olurSM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirket pahalı arz edilorsa meksa ne yapsın ..Bundada öyle pahalı arz ediliyosa metro ne yapsın görevi sadece aracılık..Bayrak ucuz yada pahalı demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Kimse âlamaz,150 lot,veya 200 lot,,çok kişiye aldirirsan pâra kazanırsın
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...78b6f56c5b.jpg
2019-2020 yılında yapılan halka arzlar ve güncel fiyatları
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi