Cüneysu hemşerim de gelse iki kelam etse artık. :oleyo:
Printable View
Cüneysu hemşerim de gelse iki kelam etse artık. :oleyo:
bunu millete anlat secbul…..
TRUMP VE MULTYNATİONALLAR.....
TRUMP amrikiyi izole ediyor dünyadan....bu MULTYNATIONALLARI zora sokar....
TRUMP dan kurtulmanın tek yolu vardır....SECİME KRİZLE GİRMEK....EKİM AYI YANİ....
MULTYNATIONALLAR....kendi şirket hisselerini sata sata dow u 14 000 e basarsa....
bu AMRİKİ HALKININ OYUNU DGİŞTİRİR....başka hiçbirsey değiştirmez....basmazlarsa TRUMP gene başkan seçilir....
dolaysıyle….
herb bu yüzden çıkacak....FED ve buyuk pankalarda TRUMP ı istemiyor....
borsada at koşturanların....bu zamanlamaları iyi hesaplaması icipeder...secim kasımda.
oyun tarzı sudur....multynatıonalın….
dow u diri tutarken...önce EMERGİNG MARKETLERİ....fıbo 38 e indirir....burası destek der ve satışa devam eder....
sonra dow yıkılırken....EMERGİNGLER hızla fıbo 50 ye....ilk sahifede verdim bıst 30 120 000 e....düşer.
işte orada....durumu inceleyip gelip 76 000 e mi ineceğiz....yoksa....buradan hedef 300 000 e nimiyi yazacağım....
eger….
TRUMP a oy kaybettirecek başka önemli bişey bulamazlarsa....önümüzdeki 4 ayın SENERYORSU BUDUR.
NOT....AYHANIM öbür tükkana bunlar anlatıldı....anlatılacak başka bişey yok....ondan bakımda....82 000 e shortlarla indik...tırları yükledik....82 000 de hemen topik açtım....MAL ALIYORUM DEDİM....mal aldım....bu malları yüzde 20 cıkısta üç hafta sonra sattım...garan 8.20 den sattım...şimdi 7 lerde...HEDEF 300 000 EMME....KASIM SECİMLERİNDEN SONRA DEDİM....biz hammal değiliz dedim....mal tasımayız dedim ve çıktım....SHORTUM.
Haz ziktir.Alıntı:
Orhan Pamuk: Ayasofya'yı yeniden camiye çevirmek, dünyanın geri kalanına 'artık seküler değiliz' demektir
Altında Atatürk'ün imzası olan bir kanunu Danıştay iptal etti. Sen buna ne diyon hacım?Alıntı:
Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya açıklaması: Onlar 'CHP buna karşı çıkacak. Biz de diyeceğiz ‘Bak işte gördün mü biz yıllardır CHP dinsiz imansız diyorduk. Gene karşı çıktılar' diye düşündüler. Tam tersi. Açarsan aç. Zaten oradan imam var namaz da kılınıyor.
Hadi urdan boş adam...Alıntı:
Atatürk'ün Ayasofya'yı hangi gerekçe ve hangi amaçla müze yaptığını okuyunuz. Bu bilgi Ayasofya'yı müze olmaktan çıkartmak isteyenlerin amaçlarının gerçekte ne olduğunu ortaya çıkaracaktır.
Okuyunuz: http://butundunya.com.tr/pdfs/2020/07/006-013.pdf
Ben de Roma hayranıyım. Fatih, Kayzer-i Rum'un diyor. Hanibal Barca hayranı olanlar düşünsün. :))))))))))))))))Alıntı:
karasakal
@bureauofeconomy
·
1 sa
Modernist kelimesi bile batılı. Fatih'i tanımlarken bile batılı bir kelime kullanıyorsun. Evet, batılıdır. Hatta ve hatta Roma hayranıdır. Söyleyeyim, ben de Roma hayranıyımdır.
Çok acayip bir tweet okudum, kaybettim. Bir daha yazmam.
Buldum tweeti...Bu gece okuduğum en muhteşem tweet bu. Hafter'in sözcüsü yaman adammış:Alıntı:
Çok acayip bir tweet okudum, kaybettim. Bir daha yazmam.
Bu dünyada 2 dene güç vardır. Şuan sadece 1 tane ayakta kalmış güç var.Alıntı:
Hafter'in Sözcüsü Mismari: "Türkiye bilmediğimiz güçler tarafından destekleniyor olabilir."
Abd'de seçim olmayacak. Bundan adım gibi eminim.
KAZIM....libyadan turkiyeye gelebilecek dolarla ilgilen biraz....kafanı kumdan çıkar...AYASOFYA işi basit bi iş....dünyadaki tüm kiliseler bos....kimse dine inanmıyor....ALLAHA INANIYOR SADECE....ALLAH VAR EMME DİNLER YALAN DİYOR...DÜNYA.
DEİZM hükmediyor artık.....bikac papaz...bikac imamın dediklerini kim takar yaw…..POLİTİKA BU...OY.
turkiye herbde…..libyada...suriyede...irakta ve somalide…....onlara yoğunlaş...BUNNARA PARA HARCIYORUZ.
peki bunlardan bize para geliyor mu....gelmiyorsa bu iş nereye varır....ona bak...bi QATAR la gunes hergun dogarmı….onu incele.
hadi bakem koçum benim....
MOGOL HULAGU HAN....bağdadı kuşatıyor....abbasi halifesi elçi gönderiyor HULAGU han a....
elçi diyorki…...İSLAM HALİFESİNİ ÖLDÜRÜRSEN.....GÜNES BİRDAHA DOGMAZ DİYOR....
HULAGU halifeyi öldürüyor....GUNES daha cok parlıyarak doguyor.
çünki….kendisini allahın yeryüzünde temsilcisi ilan eden bu adam ŞİRKTE.....ALLAHMIS GİBİ DAVRANIYOR.
YÜCE REBBİM....hulaguyu….ALLAHIN GAZABI olarak yolluyor....CELALİ YANİ....celal allahın bir sıfatıdır....karizmacelal ise....cellallenmiş bilgilerin.....KARİZMA EDİLMESİDİR.
sadece iki kişi yaz dedi....iki kişilik yazdım....HOSCAKALIN USAGLAR.....
https://boldmedya.com/2020/06/22/lib...dolar-aktardi/Alıntı:
KAZIM....libyadan turkiyeye gelebilecek dolarla ilgilen biraz....kafanı kumdan çıkar...AYASOFYA işi basit bi iş....dünyadaki tüm kiliseler bos....kimse dine inanmıyor....ALLAHA INANIYOR SADECE....ALLAH VAR EMME DİNLER YALAN DİYOR...DÜNYA.
DEİZM hükmediyor artık.....bikac papaz...bikac imamın dediklerini kim takar yaw…..POLİTİKA BU...OY.
turkiye herbde…..libyada...suriyede...irakta ve somalide…....onlara yoğunlaş...BUNNARA PARA HARCIYORUZ.
peki bunlardan bize para geliyor mu....gelmiyorsa bu iş nereye varır....ona bak...bi QATAR la gunes hergun dogarmı….onu incele.
hadi bakem koçum benim....
Böyle haberler var. Bir site 25 milyar dolar aktarıldığını yazmış. Masal. Libya'nın 300 milyar doları Batı Bankalarında, böyle paraları Türkiye'ye aktarmazlar. Günübirlik paralar girer, çıkar. Türkiye parasal manada hiç rahat olmaz, ama batırmazlar. Çünkü; Türkiye söz dinliyor.Alıntı:
“Libya’daki UMH askeri yardımı karşılığında Türkiye’ye 12 milyar dolar aktardı”
Türkiye; Libya'da gelecekte imtiyaz elde edecek diye düşünürseniz bu da doğru olmaz. Çünkü orası Fransa'nın payına düşüyor. İki gün önce bir Türk konvoyu vuruldu, şimdilik ses seda çıkmıyor. Türkiye oradaki bir üsse, kendi üretimi Hisar-O yerleştirecekti, konvoyda bu füze sistemi vardı. Bu olaydan 1 hafta önce;Libya açıklarında Türk Fırkateyni, Fransız askeri gemisine füze kilitledi, Fransız gemisi kaçtı.
Libya,Suriye,Irak,Katar ve Somali'de Batı Roma'nın vekaletiyle bulunuyoruz. Buralardan bize hiç bir şey gelmez. Buralar bizim nufuz alanımızda değil. Kısmen İran nufuz alanı, kısmen Fransa, kısmen Rusya. Libya kesin olarak Fransa'nın.
Ama Afganistan, Orta Asya, Afpak ve Uygur Bölgesi öyle değil. Buralar bizim nufuz alanımız. Ne gelirse oralardan gelecek.
Ah be kuzu hocam, para didiğin nedir be ya...basılı bile değil, bilgisayarın ekranında görünen bir şey.
öncelikle hoş geldiniz ... topiğiniz hayırlı olsun.. sizi okurken keyf alıyorum...yaz usta yaz ben gibilerin bakış açısı değişsin.. 2000 'li yıllarda ALPEREN nikini kulandınız mı ?
o yıllardan bir hatıra .... komşusu alperene usta ne alayım der .. oda altın al der.... adam gider borsadan altın yıldız hisse alır..
bir süre sonra karşılaşınca alperene çok tşk. eder sayende iyi kazandım der.. aklına takılır altın yerinde sayıyor bu kazandım diyor..
adama ne aldın diye sorar .. oda usta altınyıldız al dedin bende alıp kazandım der.. :)
iki kardeşim daha yaz demiş....essek degilizya insanız....karşılık verelim....
AYASOFYA kararı....siyasidir....
bununla....TURK SERMAYE PİYASALARI....dünyadan farklı hareket edecektir....
misal DOW çıktımı....biz düşeriz.....yani artık future söyle artıda bizde yüzde 2 artı acarız bitti...acarız ve yüzde 2 eksi kaparız dönemi başladı....
bu kararla....BEN BİR ORTADOGU ÜLKESİYİM....o ülkelerin duyguları ve demokrasi anlayışındayım dendi...
piyasalarda....bir ortadogu ülkesinde nasıl hareket ediyorlarsa buradada öyle hareket edecekler....mesaj bu.
şükür kavuşturana kuzum
seni sesizce takipdeyiz
yaz ki ufkumuz açılsın
secbul bu yeni yatırımcılar jetski'ye binmek istiyor:
https://www.youtube.com/watch?v=XxDXHvMGmp8
Yaz Sn Kuzu yazki bakış açımızı genişletelim
EVETT....iki kardeşim daha yaz demiş....
BORSA VE TURKULERİMİZ.....
cigaramın dumanı.....yohhtur yârin imanı....
ALTINDAN KOSK YAPTIRDIM....GÜMÜŞTEN MERDİVENİ....
diirki....usaglar bag altından köşk yaptırdım....merdivenide gümüşten ula....daha ne durirsiz…..MAL ALIN...diii....
heeee…..cok para harcamışsın emme....o parayı kimden topluyacan lem…..diye sordun nu....cok gıcık olıy gavat…
sen vetan hainisin....sen borsa çıksın istemiyorsun diyede….YAWTA TAKIYOR BOYNUNA....
sankim borsa çıkınca....VETAN SAHLANACAK....gavat cebi ile vetanı birbirine karıştırıyor....
cep dedimde aklıma geldi....
iki kabadayı birbirine meydan okuyor.....
biri diirki…...sen kimsin ula.....
öbürüde diirki…...sen kimsin ula....seni alır sag cebime kor....oradan çıkarır sol cebime kor....oradan çıkarır arka cebime kor...oradan çıkarır....motumu siler çöpe atarım deyyyuzz diyor.
bag şimdide....ceple mot arasında bi ilişki kuruyor kabadayı....
misal....ben suanda shortum….bu devirde short olmak....motu tehlikeye atmaktır emme....öte yandan dashaklarımda 2 kg çekiyor...bag bi denge var...
misal....bizim lazın dashakları 200 gram....kg değil....birlikte iddialaşıp kuyumcuya gittik...onun tartısı hassastır diye benimkiler 2 kg cekti….onunkiler 200 gram...babo da sahidimdir...orada idi...
yüce rebbim yaratırken....en cok dashaklara önem vermiştir....motte cok önemlidir....
bu ikisi hakkında...konuşmak....yorum yapmak....cahil insanlarca ayıplanmıştır....
halbuki....biri cogalmamızı sağlarken....öbürü boşaltarak rahatlamamızı sağlar....
bi düşünün....mot büzüzse ve boşaltmasa 3 günde zehirlenir ölürsün....
ya dashak…..tum insanlar para kazanma nedeni DASHAKLARIDIR....o parayla güzel bi gacı bulup dashagını mutlu etme arzusudur.
peki bunların borsa ile ilgisi ne....
misal....82 000 düştüğümüzde MAL ALIYORUM topiğini bana dashaklarım açtırdı....şimdi SHORTUM....bu ise direkt motumle ılgilidir.
baggg….biriyle dolduruyorum....öteki ile boşaltıyorum....yüce rebbim ele yaratmış....
sevgilerimle...….güzel yaradılmış insanlar....
Yazmayım yazmayım diyorum, kendimi tutamıyorum. Çünkü, her yol Roma'ya çıkıyor. Kabadayı külhanbey mevzu hemamlarla alakalıdır. Anteb'in hemamları da Roma hamamlarıdır. Hamamın arkasında külhan vardır, hamamın suyu ve hamamın içi külhanın yakılmasıyla ısınır. Bu iş süreklilik ister. Bu yüzden daha çocuk yaşlarda iki genç külhanda çalışmaya başlarlar, ömürleri boyunca da burada çalışırlar, orada yatarlar, orada yemek yapıp, yerler. Artık kardeş gibi olmuşlardır, yedikleri, içtikleri ayrı gitmez.
Boş günlerinde, ikisi de bıçaklarını takıp, şehrin mahallelerini gezerler. Babası vefat etmiş çocuk ararlar. Bulduklarında da bu çocukları hamama getirirler, hamam oğlanı yaparlar. Çünkü, hamama daha fazla müşteri gelsin isterler, geçimleri hamamdır.
Roma dediğin de sütten çıkmış ak kaşık değildir. Hayat zordur. Külhanbeyin hikayesi bu.
Borsa didiğin de Roma'dan çıkmıştır. Roma'daki adı Macallum. Kütahya'da hatasız bir örneği var.
Mesela bu videodaki vatendaş borsacıya benziyor. Borsacı böle bir şeydir, kendinizi aldatmayınız.
https://twitter.com/figen1907/status...40450754965504
karizmatik celal hocam bana bir ceza vir...
https://www.youtube.com/watch?v=9tmf3bVBO5o
Yunanistan'da yaşayan Karaman Türkleri, Ortodoks bunlar.
https://www.youtube.com/watch?v=4ddnuYgFT40
Bu başlık olmasa hiç yazma isteğim yoktu. Bu son olsun.
Kuzu short sa bildiği vardır.
Güneysu'nun kayınbabası rahmetli olmuş, babasına Allah'tan rahmet eylesin, ailesine sabırlar dilerim.
Baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.
Kuzu başkan yaz bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp .
Kuzu şimdi biraz rahatsız tuşe yaptırmaya gitti. :oleyo:
Yeni gelin ama vermeyeceğim havalarında dolanma senin 1000 kere diktirdigini bilneyen yoktur burada. Yaz kuzu akıt bize bilgilerini kuzu diyecek adam sayısı burada azdır. Buraya sokabildigin yan niklerin varsa onları yalvart kendini. Ya da key borsada ne olur bize akıt bilgilerini sen olmazsan biz nasıl bi tarrak yeriz diyen adamlar vardı. Bir kısmı burada da yazıyor onlar gelir derler. Sen varsa paylasacagin seyler bulmusken böyle ortam paylaş yoksa zor bulursun bi daha bu kadar adamı
Kuzunun amma arkasında durdunuz bee.
Niyetiniz bozuk niyetiniz.
Biliyorum dayanamıyorsunuz pehhhhhhhhh.
Kegel kadınlara öneriliyor diye biliyorum..
Yanlış mı biliyorum?
lem baa topic açtın....topiğin reklamını yapmadın....4000 tıklama almış bi günde....bu eskiden 20 000 tıklama idi....
bu topiği laz acsaidi reklamınıda yapardı....
neyse....acılı günlerde imiş....o yüzden gelmedi....
değerli dostum....BASIN SAGOLSUN....ALLAH AİLE EFRADINA SABIRLAR VERSİN....
O gelirse şenlik olur