zaten 17 si diye not almistik
dusuncemiz o yonde ! bakalim
Printable View
şirket fenerbahçe beko ya sponsor olmuş
Fenerbahçe, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı forma sırt numara altı sponsoru olarak, taşımalı doğal gaz sektörünün öncülerinden Naturelgaz ile anlaşmaya vardı.
* * Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz ile Naturelgaz arasındaki anlaşmaya dair detaylar, 17 Eylül 2020 Perşembe günü(yarın), Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenecek Fenerbahçe Televizyonu ve resmî mecralarımız tarafından yayınlanacak toplantıda açıklanacaktır." denildi.
Galatasaray ile taşımalı doğal gaz sektörünün öncülerinden Naturelgaz arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.
* * Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Temiz Enerji Temiz Çevre” sloganıyla çevreye saygılı bir şekilde ekonomiye değer katan Naturelgaz, Galatasaray Basketbol Takımı sponsorluğu ile Türk basketboluna da önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Naturelgaz’a Yenilmez Armada ailesine hoş geldin diyoruz." denildi.
http://www.naturelgaz.com/masterAdmi...nim_raporu.pdf
Fon kullanım raporu yayınlanmış, eskiden yoktu. Buradan fiyatın ne olacağını kestirebiliriz.
-İnorganik Büyüme için ihtiyaç duyulacak tahmini fon miktari: 50 - 60 milyon TL
-Kapasite ve Altyapı Yatırımları için ihtiyaç duyulacak tahmini fon miktari: 50 - 60 milyon Tl
-Yurtdışı Yatırımları için ihtiyaç duyulacak tahmini fon miktari: 30 - 40 milyon TL
-İşletme Sermayesi için ihtiyaç duyulacak tahmini fon miktari: 30 - 40 milyon TL
toplayınca halka arzdan elde edilecek gelirin 160-200 milyon TL olduğu anlaşılıyor. 25 milyon lota bölersek hisse başı 6,40-8 tl ve 800milyon -1 milyar Tl arası bir değerleme olası gözüküyor.
bu durumda holdingin satacagi paylari eklerseniz piyasa degeri daha fazla olmali ! bu hesaba pek takilmamak.lazim acikcasi
bence 600-800 arasi olacak.piyasa degeri
ama halka arz sonrasi 1.5 milyar TL piyasa degerine ulasabilir imkan dahilinde
yatırım tavsiyesi degildir
"Şirket'in pay sahiplerinden Global Yatırım Holding A.Ş'ye ait olan paylardan ek satış hariç 8.854.775,32
adet hissenin, ek satış olması durumunda toplam 12.263.866,30 adet hissenin halka arz kapmasında
satılması sonucunda Şirket herhangi bir gelir elde etmeyecektir"
http://www.naturelgaz.com/masterAdmi...nim_raporu.pdf
Holdingin satacağı paylardan Naturelgaz bir gelir elde etmeyecektir. Naturelgaz bedelli sermaye artışı sonucu satacağı 25 milyon paydan gelir elde edecektir. Bu gelirin de nasıl kullanılacağı raporda yazıyor açıkça, ben ekstra bir yorum katmadım. İzahname taslak olduğu için herşey değişebilir tabi ki.
sn. bobo
ben zaten sizin yorumunuz icin fikir beyan etmedim yalnis anlasilacak bir yazi olmussa ozurlerimi kabul edin
sadece demek istedigim fonun kullanim miktari ile piyasa degeri arasindaki iliski su an icin anlamli olmayabilir
cünkü bu hesaba gore 25 milyon lot min. (burasi onemli) 160 milyon TL edecekse (ki max. 190 da olabilir) sadece burasi min. 800 milyon TL olacaktir. bu rakam bana gore fazla revize edilebilir diye dusunuyorum.
hangi çarpana göre böyle bir piyasa değerine ulaşilacak bilemiyorum bilanço ortada
ama tabi olmaz demiyorum olabilir
est hayek hocam, çok katkınız var başlıkta. Ben de arz sonrası farklı noktalara gelebileceğini düşünüyorum.
Taslak izahname'den yola çıkarsak bu arzın son halka arzlardan farklı olacağı sonucuna varıyoruz. Tekrar etmek gerekir bu sadece taslaktır; spk onayı sonrası değişebilir.
"Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara Dağıtım: Oransal Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır. İlk aşamada
(yetmesi kaydıyla), talepte bulunan tüm Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara birer adet pay verilecek, daha
sonra, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için geriye kalan tahsisat miktarının, kalan pay talep miktarına
bölünmesi ile 'Arzın Talebi Karşılama Oranı' bulunacaktır. Bulunan Arzın Talebi Karşılama Oranı
her bir yatırımcıya ait kişisel talep ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.''
"Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi kullanılacağından herhangi bir mükerrer
talep kontrolü işlemi yapılmayacaktır."
bu maddelerden yola çıkarsak 5 hesaptan 1x talep yerine tek hesaptan 5x talep yollamak daha mantıklı olacak gibi gözüküyor, ama çok emin de değilim. Bütün bu konuların netleşmesi için bu perşembe veya gelecek perşembeyi dört gözle bekliyorum :)
Hocam bu arz diğerleri gibi olmayacak. Ne bayrak ne fade ne dnsısı. Bunun durumu daha farklı. Öyle 10 hesaptan 20 hesaptan talep ettim bana 30 lot 50 lot 100 lot geldi gibi olmayacak bana göre.
Dnısı da bile şu aşamada ne bayrak ne fade gibi ilerleyebildi. 9. tavan sonrasında geri döndü belki yine gidecek ama dökmesi gerekeneleri döktükten sonra. Her neyse asıl sorun bu arzın büyüklüğü en azından diğer üçüne göre. Ne kadar talep edip ne kadar gelebilir? İşte bu arzın en büyük sorusu ve sorunu bu.
sayın hayek, kutman global aracı kurumundan, dünyada eşi benzeri olmayan, hisse senetlerini tek tek sayan kişisi olduğunu biliyor muydunuz...?
spk bulteni.geldi hicbir arz basvurusu degerlendirmeye alinmamis ! ilginc
1 hafta daha icraat olmayacak anlaşılan
Naturelgaz genel muduru Hasan Tahsin Turan 21 eylul 2020 pazartesi 12.30'da A Para'da canli olarak yayinlanacak Değişim Zamani programinda Şafak Tükle Uysal'ın konuğu olacaktır
https://www.instagram.com/p/CFWxXFFl...=1kkipzwl1rejs
halka arz öncesi tanıtım faaliyetlerine devam ! son günler artık bakalim ne diyecek kardesimiz ???
Ekim ayının ilk yarısında halka arzı gerçekleştirmek istediklerini söyledi
MAR-LX1M cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
esenboga elekrik ve kontrolmatik teknoloji onaylanmis bu haftaki bultende
naturel onumuzdeki hafta ya da ekimin ilk haftasina kaldi
Esenboğa da arz yöntemi hakkında bilginiz var mı?
Borsa İstanbul, halka arzlarda talep toplama yöntemleri ve dağıtım aşamasına girecek emirlere, dağıtım zamanına yönelik kurallarda yeni düzenlemeler yaptı.
Yapılan açıklamaya göre, Halka arzlarda, birden fazla hesabı bulunan yatırımcıların talepleri, yatırımcı bazında konsolide edilerek tek hesaptan iletilecek. Aynı MKK sicil numarasına bağlı bulunan aracı kurum hesaplarından (müşterek hesap) iletilen emirler dağıtıma konu edilmeyecek.
sonunda olmasi gerekeni yapmışlar
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
onumuzdeki hafta artik son hafta diye dusunuyorum halka arz haberi icin
Uyudu mu bunlar
Şimdiye kadar onay gelmeliydi
Glyhonun hareketine bakarsak bence artık az kaldı onaylanmasına , umarım bundada tek bir kurumdan talep toplama gibi bi durum olmaz
Sn hayek... PEGYO satış yaptım 100.000 Kutman gözü kaldı. Bugün Tavan 😡😡
bakalim spk haberi dusecekmi bugun ?
Bu haftada onay gelmedi artık haftaya gelir diye düşünüyorum çok sıktı artık onaylansın
Merak etmeyin hafta sonu yada haftaya kesin
Cumartesi günü açıklanacak gaz müjdenin pozitif bir faydası olurmu?