Siz konuyu yanlış anlamışsınız.Diyorki bir kurumda hesabin var ama 6 tane borsa hesabi açılmış.O kurumdan tek emir verebilirsin diyor.Yoksa değişik kurumlardan emir girebilirsin.
Printable View
Siz konuyu yanlış anlamışsınız.Diyorki bir kurumda hesabin var ama 6 tane borsa hesabi açılmış.O kurumdan tek emir verebilirsin diyor.Yoksa değişik kurumlardan emir girebilirsin.
Osmanlı yatırımdaki danışman farklı hesaplardan alınamayacak diye yazdı bana.
250 lot diyorum :)
200 lot ancak gelir. Herkes paraları hazırlasın :)
Burda bilmemiz gereken şu farkli kurumlardan açılmış hesaplara farkli mkk sicili veriliyor yoksa aynı mkk sicili veriliyor.farkli mkk sicili veriliyorsa her kurumdan emir verirsin yoksa aynı mkk siciliyse o zaman tek emir vereceksin diyor.
MKK numarası tektir, TC kimlik numarası gibi düşün, hangi kuruma gidersen git TC kimlik numaranı söylüyorun, eşleşen numara aynıdır, burada da aynı, hangi kurumla çalışırsan çalış tek MKK numarasına giriyor, adamın 20 farklı hesabı var fazladan lot almasını engellemek için herkese eşit pay dağıtılmasını sağlamak için bunu yapıyorlar
MKK nın sitesine girdim 6 farklı aracı kurumdaki hesaplarım listelendi demekki tckn gibi sadece 1 adet mkk sicil no oluyor
aynen benimde bildiğim her gerçek kişi için mkk numarası tek, isterse 1 aracı kurumdan 5 tane hesap açsın isterse de 10 aracı kurumdan 50 tane açsın,
bu uygulama çok iyi oldu
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
500 lot gelir bence
Mkk numarasına göre lot verme sistemi güzel olmuş.. bir ton hesapla uğraşmaktan iyidir
Tahmini 100K 150K Yatırımcı olsa halka arzda son dönemdeki popülariteyi göz önüne alırsak bize gene 200-250 lot ancak gelir gerçekçi olmak gerekirse..bu sebepten naten hisseside revaçta olacak..natenden al sat da iyi olur
SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar 24m haricinde hazırda bekletilen lot var mi ? Hani bir sene icinde halka arz fiyatının %25 üstünde olursa satılmaya hazır diye not düşülüyor o detayı bulamadım.. kontrolmatik 'te öyle bir detay var..bilen gören varsa yaziversin lütfen saygılar
SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte sevgili günlük bir kez daha görüyoruz ki herkes boş kafadan sallıyor çünkü kimsede finansal okur yazarlık yok ondan sonra BİST’i kumarhaneye çevirdiniz yok 100 lot mu gelir yok 500 lot mu gelir
bu şirket halka arz olacak bir tane şirket ile ilgili yorum görmedim ?
Dnısıda tek kişi yüzün üstünde hesapdan emir gönderenler oldu... Bunda tahminim 800-1000 civarı lot düşer tahminim...
ELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıdın kodu nedir ?
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sevgili günlük sever, insanlar halka arz olunca kesin kazanacağız gözüyle baktığı için başka şey düşünmüyor, şahsen benim düşüncem isterse ülkenin en gözde şirketi olsun, arz işlemi olduktan sonra en az 3 yıl geçmeli ki hissede bazı şeyler rayına otursun sonra o hisseyi incele ve ona göre bulaş mantığı var
Halka arz da hangi aracı kurumlar tarafından müracatlar alınacak bilen arkadaş var mı? Naturel enerji halka arzı Metro yatırım tarafından dı sanırım esenboğa enerji de talep toplatacak kurumu hakkında bilgi sahibi olan
Metro yatirim tarafından yapılacak.
Sirket hakkında kimse yorum yapmıyor.
dnısı da 32 lot geldi.şimdi hesaplar ortlama 6 kat azalacak.dnısıda 8 milyona 32 geldi.şimdi 24 milyon var.3 le çarp 96 lot eder.hesaplarda 6 kat değilde 3 kat azalsa yaklaşık bir 300 lot gelecek.yaklaşık 3000 tl eder.yüzde yüz kazansak bir ayda 3000 tl iyi para.garanti gibi.
sirkete baktiginda kabataslak 8 fk ile halka arz olacak (ama fk yaniltici bu sirket bu yil bu kadar kar etmez)
para girisi olunca sirkete pddd orani da 1.5 gibi oluyor
bu acilardan fena degil carpanlari ?!!!
borclari gelen para ile hafifletirse finansman giderlerini azaltabilir karliligini artirir gibi duruyor !
guzel sektorde faaliyet gosteriyor ? temiz enerji guzel teknolojik alan ulkemiz icin
yatirim yapilabilir çöp olmayan duzgun bir sirket
yatırım tavsiyesi degildir
Arkadaşlar ARD bilişim 2020 Ocak ayında halka arz edildiğinde kişi başı değil hesap başı 368 / 367 lot verildi yani bir kişinin başvuruda bulunduğu kaç hesabı var ise hepsine ayrı ayrı 367/368 lot verildi 7.500.000 lot halka arz edildi 17 kat talep geldi 5.3 sabit fiyattan dağıttılar.Talepte bulunan kişinin kaç ayrı Hesaptan talebi var ise ayrı ayrı karşılandı.ARD= 7.500.000/368=20.380
20368 hesap talepte bulunmuş ESENBOGA=24.000.000/20.000=1.200 lot bu hesabın yarısını kişi başı 2/3/4/5....10 gibi kabul ederek yarıya düşürsek (MKK Numarası TC nosu gibi her kişinin tek olduğundan) yaklaşık 10.000 hesap eder 24.000.000/10.000=2.400 lot yani 1500 ile 2000 arası verilebilir.
Y.T.D.
Bende sirketi inceledim.Yatirim yapalibilir.Ben en az 1000 lot bekliyorum.Finansallarin biraz yüksek.Gelen para 200 milyon olacak.Bu para finansal borcunu kapatir.Borcsuz bir sirket oluyor kısaca.Ihsallah bizi mahcup etmez.
Bence bir şeyi göz adı ediyorsunuz o zamanki açılan heab sayısı ile bu günki açılan hesab sayısı arasında çok fark var öyleki birde insanlarımız bu arz ların tadına vardiki talebin yine fazla olacagı kanısındayım. benim tahminimle dalgıtılacak lot sayısı 100 geçmez.
Bunda talep az olur hem fiyat yüksek hemde tek hesaptan gönderilecek.200 milyonluk bir halka arz diğerleri fade ve dnisi ile karıştırmayın.100 gelecek diyen arkadaşlar o zaman siz 100 lot emir verin .fazlasını ben alirim.
Kafalar nasıl güzel , 1000-2000 lottan bahsediliyor :kahkah:
Dinamik Isıda 175 bin kişi başvuru yaptı. Aynı sayı korunursa eğer 24.000.000/175.000= 137 lot yapar. Şimdi ekstra aracı kurum hesaplarının kapatılıp eş-dost-akrabayı ikna ile borsaya sokma zamanı :) 120-160 lot arası bekliyorum.
Arkadaşlar Fade de 85 bin civarı gercek yatirimcidan Dnisi da 175bin yatırımcı dan talep geldi denildi.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esenboğa Elektrik şirketinin net işletme sermayesi 30.06.2020 tarih.li verilere göre 21,88 milyon TL negatif durumda.
Yani kısa vadede varlıklarının yükümlülüklerini karşılayamaması gibi bir ihtimal var. Tahminimce bu açıklarını yada borçlarını halka arz geliri ile kapatmak istiyorlar.
Halka arzda kaç adet hisse geleceğinden çok açıldıktan sonra 204 milyon TL lık bir hisse toplamının ne kadar değer kazanabileceği önem kazanacaktır. Herkesin önceki arzlara göre daha çok tutarlı hisse aldığı durumda tahta açılınca nasıl ve ne kadarlık bir talep oluşacağını merak ediyorum..
Kafası güzel olan sensin.Dinamik isi 3.52den halk arz oldu.Bu hisse 8.50 dan halk arz oluyor once bunu bil.Lot sayısını yatirimci sayısına bolmekle olmuyor.Dinamik isi sened sayısı 8 milyon lot vardi burda 24 milyin buna göre hesap yapın.