bu piyasa deðer yatýrmcýsýna zülm ediyor görünen o.
Printable View
bu piyasa deðer yatýrmcýsýna zülm ediyor görünen o.
Ben öyle þiþe gibi hantal tahtalarýn adamý deðilim
bakalým nasýl sonlanacak bu iþin sonu?
https://www.ensonhaber.com/ic-haber/...n-hediye-geldi
Jandarma trafik ekipleri Gaziantep'te trafik denetimi gerçekleþtirdi. Denetimde ceza bekleyen kasksýz motosiklet sürücüleri, kask hediyesiyle karþýlaþtý.
SUYUNU ÇIKARMAYIN BÝR KERE DAHA DEMÝÞTÝM.
kordsa bilançoyu göndermiþ net kar düþük bugün dün aldýðýný verme ihtimali çok yüksek.
Abi hayirli olsun yeni sayfaniz.
Kontrolmatik, Aksa Enerji'ye ait, Antalya'da kurulu ve Özbekistan Taþkent'e Taþýnacak olan Kombine Çevrim Santrali için sözleþme görüþmelerine baþladý**
Kontrolmatik, Aksa Enerji'ye ait, Antalya'da kurulu ve Özbekistan Taþkent'e Taþýnacak
olan Kombine Çevrim Santrali için sözleþme görüþmelerine baþladý.
KAP açýklamasý þöyle:
Þirketimizin, Aksa Enerji Üretim A.Þ.' ne ait, Antalya'da kurulu ve Özbekistan Taþkent'e
Taþýnacak olan toplam 240MW büyüklüðündeki Doðalgaz Kombine Çevrim Santrali
için
"110 kV Substation , Kontrol ve Koruma Sistemi, Haberleþme Sistemi, Elektrik ve
Mekanik Ekipmanlarý, Mühendislik, Kurulum Test ve Devreye Alma dahil Anahtar Teslim
Ýþleri" kapsamýnda
Aksa Enerji Üretim A.Þ.'ne verdiði vergiler hariç 3.650.000Euro tutarýndaki teklif
kabul edilmiþ olup sözleþme görüþmelerine baþlanmýþtýr.
Sözleþme görüþmelerinin olumlu ya da olumsuz þekilde tamamlanmasý sonrasýnda gerekli
açýklamalar yatýrýmcýlarýmýz ve kamuoyu ile paylaþýlacaktýr.
Özel Durum Açýklamasý (Genel)
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi? : Hayýr (No)
Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi : 09.10.2020'31.01.2020'16.09.2020
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý? : Hayýr (No)
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Açýklama
Þirketimizin Mersin'de yer alan soda ve krom üretim tesisleri ile Adana'da yer alan tuz iþletmelerindePetrol-Ýþ
Sendikasýile yürütülmekte olan ve 01.01.2020-31.12.2022 dönemini kapsayan 19. Dönem Toplu Ýþ Sözleþmesi görüþmelerinde
02.11.2020tarihinde anlaþma saðlanmýþtýr.
Reis þu berat'a baþka bir görev artýk.
https://www.ensonhaber.com/gundem/al...rilmak-istiyor
"ÖYLE BÝR ÝDDÝAMIZ YOK ÇOK ÞÜKÜR"
Sözcü yazarý Ýsmail Saymaz, "Babacan'a 'Muhafazakar bir parti izlenimi edinemedim' dediðimde bana þu yanýtý verdi: Öyle bir iddiamýz yok çok þükür. Biz kendimizi ne muhafazakar, ne sað, ne sol diye tanýmlýyoruz." ifadelerini kulandý.
Ahirin hayr olur inaalllah þükrettiðin þeye bak aptal herif..
akseni tek geçipte almamak nasýl bi þey??????????????
nasip iþte.
Otokar
yýl sonu 450 milyon civarý kar çok rahat getirebilr
yýllardýr hep pahalý fiyatlandý bu agresif kar artýþýnýda gene pahalý olarak fiyatlayabilir.
Olurda bir düzelme yaþarda kazanýrsam , ilk atlayacaðým kaðýtlardan birisidir.
aselsan bölünmeden önce 20 li fiyatlarda iken artýk eskisi gibi pahalý deðildir dediðim gibi.
150/60 lý rakamlara gelirse alýþ fýrsatý olur.
https://www.ensonhaber.com/gundem/cu...ariyla-gorustu
"BÝZÝM ÝÇÝN MÜSLÜMAN OLMAK EN ÖNEMLÝ ÝFTÝHAR VESÝLESÝ"
Recep Tayyip Gültekin ile isimlerinin ayný olmasýnýn da güzel bir tevafuk olduðunu belirten Cumhurbaþkaný Erdoðan, görüþmede þunlarý kaydetti:
“Avusturyalýlara yardým etmeye devam edin. Onlar belki bizi anlamayabilirler ama biz onlarý anlarýz. Çünkü biz yaratýlanlarý yaradandan ötürü sevdik; dinine bakmadýk, mezhebine bakmadýk. Sadece insan olmasý bizim için yeter dedik ve bu yola da böyle devam ediyoruz. Ben biliyorum ki Avusturya’da zaman zaman çok ciddi sýkýntýlar çektiniz. Hala da çok çok ciddi sýkýntýlar çekiyorsunuz. Müslüman olmaktan, baþka onlar nezdinde, sizin hiçbir günahýnýz yok. Ama bizim için de Müslüman olmak en önemli iftihar vesilesi. Bir defa, terörle, terörizmle en büyük mücadeleyi biz verdik, vermeye devam ediyoruz. Bulunduðunuz her yerde, iyiliðin, barýþýn, güzelliðin temsilcisi olacaðýnýzdan eminim. Milletim, ailem ve þahsým adýna sana teþekkür ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardýmcýnýz olsun. Bütün aileye selamlar.
âââ
Onlar anlamazlar yada anlamak istemezler, bizde de kabahat yok deðil onlara beyaz dedik, elit dedik iltifat ettik, hayvanca yaþamayý modernlik diye yutturdular bizlerde modern diyerek þýmarttýk.
Analiz- Portföy Önerisi (Ak Yatýrým)
AK Yatýrým Arþ: Hisse Senetlerinde Öneriler: Kasým 2020 - ABD seçimleri ve kur tarafýndaki
stabilizasyon en önemli gündem maddeleri olacak
Kasým'da dengeli portföy yapýmýzý koruyoruz. Para politikasý adýmlarýnýn kur üzerinde
kademeli dengelenme saðlayacaðý varsayýmýyla bankalarda bir toparlanma beklenebilir.
Diðer taraftan gerek ivme kazanan pandemi tedbirleri gerekse olasý
aþý haberleri saðlýk sektörü hisselerini öne çýkaracaktýr. Ayrýca küresel dinamikler
açýsýndan demir çelik sektörünün bir dipten dönüþ yaþamasý olasý görülüyor.
Gýda perakendeciliði, telekom, biliþim ve altýn hisselerinin de olasý geri çekilmelerde
portföye bir miktar direnç kazandýracaðýný düþünüyoruz. Diðer taraftan
3Ç20'de kuvvetli finansallar açýklayan ve son dönemde güçlü hisse performansý
ile dikkat çeken beyaz eþya ve otomotiv sektörlerinde bir miktar kâr realizasyonu
gözlenebilir. Model Portföy Hisse Önerileri: Portföyümüzü bu beklentileri
yansýtacak þekilde çeþitlendiriyoruz. Bu beklentiler paralelinde portföyden Tofaþ
Oto ve Arçelik'i çýkarýrken, portföye Selçuk Ecza ve Ereðli Demir Çelik'i dahil
ediyoruz. Diðer banka ve banka dýþý hisselerde ise pozisyonlarýmýzý koruyoruz.
En beðendiðimiz hisseler arasýnda BIM, Coca Cola Ýçecek, Doðan Holding, Ereðli
Demir Çelik, Garanti Bankasý, Koza Altýn, Selçuk Ecza, Þiþe Cam, Turkcell
ve Yapý Kredi Bankasý bulunmaktadýr.
madem yazýyorum atýyorum bakalým tutacak mý gedzada 60 milyon ciro 15 milyon altý kar bekliyorum.
https://www.ensonhaber.com/gundem/er...00da-kapanacak
Erdoðan: Tüm iþ yerleri 22.00'de kapanacak
Cumhurbaþkaný Erdoðan, korona önlemleri kapsamýnda yeni kararlarý açýklayarak, tüm iþ yerlerinin 22.00'de kapanacaðýný duyurdu.
https://www.ensonhaber.com/dunya/abd...n-ilk-sonuclar
kimin kazanacaðý umurumda deðil, demek ki seçim sistemlerini gözden geçirmeleri gerekiyor.
kodsa da pekgy da öyle.
ben yoruldum rabbim.
nasip olsaydý olurdu iki günde iki hisse %10'ar
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/hi...k-analiz/SISE/
ema ile sma'nýn üstüne atmadýça bi cacýk olmayacak.
aliz- Þirket Haberleri (Þeker Yatýrým)
Þirket Haberleri:
- Coca Cola Ýçecek (CCOLA) 3Ç20'de konsolide 857mn TL net kar açýklamýþtýr (3Ç19:
556mn TL net kar) (Piyasa beklentisi: 630mn TL net kar, Þeker Y.: 614mn TL net
kar). Net karlýlýktaki artýþ, 3Ç20'de güçlü operasyonel karlýlýk sayesinde yýllýk
%44,6'lýk yükseliþ göstermiþtir. Þirket'in operasyonel tarafta ise 3Ç20'de
net satýþ gelirleri ve FAVÖK rakamý, beklentilerin üzerinde gerçekleþmiþtir. Konsolide
net satýþ gelirleri, 3Ç20'de yýllýk bazda %29,2'lik artýþla 4.973mn TL
seviyesine gerilerken (Piyasa: 4.797mn TL, Þeker Y.: 4.755mn TL), konsolide FAVÖK
rakamý ise 3Ç20'de 1.412mn TL seviyesinde gerçekleþmiþtir (Piyasa: 1.232mn
TL, Þeker Y.: 1.269mn TL). Þirket'in konsolide borcu 2019 yýl sonu ile kýyaslandýðýnda
%11,6'lýk düþüþ kaydederek 817mn USD olmuþtur. Þirket'in Net Borç/FAVÖK
oraný (9A19: 1,18) ise güçlü nakit akýþý ve kuvvetli operasyonel karlýlýk sayesinde
9A20'de 0,54'e gerilemiþtir
CCÝ'ýn konsolide satýþ hacmi, 3Ç20'de yýllýk bazda %1,8'lik yükseliþ göstererek
390mn ünite kasa olarak gerçekleþmiþtir. Yerinde tüketim kanallarýnýn tekrardan
açýlmýþ olmasý ve 3Ç20'de gazlý içeceklerdeki %9,0'luk büyüme, 3Ç20'deki konsolide
satýþ hacmindeki artýþýn temel nedenidir. TR operasyonlarýnýn satýþ hacmi
pandemi olumsuz etkilerine raðmen yerinde tüketim kanallarýnýn tekrardan açýlmýþ
olmasý ve etkin Pazar uygulamalarý sayesinde 3Ç20'de sadece yýllýk %4,0'lýk daralma
göstererek 170mn ünite kasa olarak gerçekleþmiþtir. Uluslararasý operasyonlarýnda
ise Þirket'in satýþ hacmi, güçlü performans gösteren gazlý içecekler
kategorisinin toplam portföy içindeki payýnýn yüksek olmasý sebebiyle 3Ç20'de 221mn
ünite kasa olarak gerçekleþerek yýllýk % 6,8'lik yükseliþ göstermiþtir. Yerinde
tüketim kanallarýnýn tekrardan açýlmasý ve olumlu hava koþullarý sayesinde
Pakistan operasyonlarý, yýllýk %12,8 büyümüþtür. Orta Doðu operasyonlarý ise
yýllýk %4,8'lik satýþ hacmi büyümesi kaydetmiþtir. Kazakistan operasyonlarý, artan
COVID-19 kýsýtlamalarýnýn olumsuz etkisi 3Ç20'de yýllýk %4,5'lik daralma kaydetmiþtir
(Azerbaycan: -%2,4).
Net satýþ gelirlerindeki artýþ, 3Ç20'de satýþ hacmi artýþý, yerel para birimi cinsinden
ünite kasa baþýna net satýþ gelirinin artmasý ve kur çevrim farkýnýn olumlu
etkisi ile konsolide bazda yýllýk %29,2'lik artýþ göstererek 4.973mn TL olarak
gerçekleþmiþtir. Konsolide FAVÖK rakamý da beklentilerin üzerinde gerçekleþmiþtir
- Þirket'in brüt kar marjý etkin maliyet yöntemi ve ünite kasa baþýna satýþ
gelirlerindeki artýþla birlikte 3Ç20'de %38,6 olarak gerçekleþmiþtir (3Ç19:
%35,1). CCÝ'in 2Ç20'de konsolide bazda FAVÖK rakamý ise %65.4'lük yükseliþ gerçekleþtirerek
1.412mn TL seviyesinde gerçekleþmiþtir. FAVÖK marjý ise güçlü operasyonel
karlýlýk sayesinde 3Ç20'de %28,4 olarak gerçekleþmiþtir. 3Ç20 sonuçlarý
sonrasýnda CCÝ için 12-aylýk hedef pay fiyatýmýzý 50.30 TL'den 64.34 TL'ye yukarý
yönlü revize ediyor, AL önerimizi de sürdürüyoruz.
þu pekerdeki lanetlik patron satýþ bildirimi beni yanýlttý.
ZULMÜ ALKIÞLAYAMAM
Zulmü alkýþlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmiþe kalkýp sövemem.
Biri ecdadýma saldýrdýmý,hatta boðarým
-Boðamazsýn ki!
-Hiçolmazsa yanýmdan kovarým.
Üçbuçuk soysuzun ardýndan zaðarlýk yapamam;
Hele hak namýna haksýzlýða ölsem tapamam.
Doðduðumdan beridir, aþýðým istiklale;
Bana hiç tasmalýk etmiþ deðil altýn lale!
Yumuþak baþlý isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciðerim,
Onu dindirmek için kamçý yerim, çifte yerim!
Adam aldýrmada geç git, diyemem aldýrýrým.
Çiðnerim, çiðnenirim, hakký tutar kaldýrýrým!
Zalimin hasmýyým amma severim mazlumu.
Kapalý konu .