Vermezler boşuna heveslenmeyin 100 bin tl lik talebe en fazla 300 tl lik hisse gelir değmez girmeye hele 30 bin tl falan varsa hiç değmez alacağın hisse 100 tl lik olur 10 lot gelir
Printable View
Degmezse girmezsiniz olur biter.
Bu kaçıncı girmeye değmez yazisi...
Buradaki çaba niye..[emoji2]
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hesaplamalarıma göre 50.000₺ emir yollasanız bile 100-150₺ lik gelicek girmeye. Değmez
Yurt içi bireysel yatırımcıya oransal kurumsala ise şirket karar verecek. Yani talebin ne kadarlık bir kısmının bireysel gideceği muaamma. Şirket ağırlığı kurumsala verse bireysel e kibrit çöpü bile kalmaz. Neyse benim bu topige son mesajım. Bu halka arza katilamayacagim. Zaten hesabım bulunan aracı kurumlar bile konsorsiyuma dahil olmamış. Hesap actirmakla da ugrasmayacagim.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam anlamadım dediğinizi bireysele 14.900 yazıyor o Kesin verilecek ?
Açıkçası göremedim rakamı. Eğer öyleyse yüzde 30 Luk bir oran bireysele gidecek demek.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes sallıyor... okuyun izahnameyi. Daha önceki halka arzlar gibi 20-30 lot mu verilseydi??
Kurumsal Yatırımcı ne kadar çok ise bir halka arzda uzun vade o kadar iyi olur. Yabancı fonlar yurtiçi fonlar sizin yerinize araştıracak ve şirketi beğenirse yatırım yapacak. Şirket kendine güveniyor ki yüzde 70 kurumsal yatırımcıya satacağım diyor..
Halka arz büyüklüğü yaklaşık 450 milyon TL, bunun hepsi bireysele olması zaten mümkün değil...
Daha önceki küçük halka arzlar ile karıştıeıyorsunuz. Yaklaşık 145 milyon TL bireysel yatırımcıya hisse verilecek ve tahminime göre talebinizin yüzde 20-30 arası karşılanacak.
Finansallar ile ilgili de yorumlarımı yazacağım sonra...
Değerli Müşterimiz, OYAK Yatırım liderliğinde Kervan Gıda halka arz ediliyor. Talep toplama tarihleri 26-27 Kasım 2020. Detaylı bilgi için : https://www.oyakyatirim.com.tr 0850 222 0 414
Lotları tüm yatırımcılara eşit dağıtsalar daha mantıklı en azından para bağlamıyoruz, en fazla 1000 liralık gelir diye bin lira bağlıyoruz. Eğer portföyümdeki hisseleri teminat kabul etmezlerse ben de katılmayacağım, iki-üç günlüğüne 100 bin liramı bağlamayı düşünmüyorum. Talebin yüzde 1'i gelirse mucize olur.
Bu kervansaray holding ile kervan gida ayni sirket değildir demi arkadaşlar.Bu konuda bilen varsa yazarsa sevinirim.
Aynen lotlar eşit olarak dağıtılmalı aksi halde küçük yatırımcılara 10 lot düşer yani 100 bin tl lik 12 bin lot taleb etse bile geleceği 10 lot hisse değmez almaya
Kaldı ki 3 5 bin tl taleb edenler de olacak onlara da vereceği 1 2 lot hisse artık o lotları buradan şu kadar sattık dersiniz :halay:
Arz talep olarak % 8-10 arası gelebilir. Lot sayısı fazla ama aracı kurum ve dolayısıyla tekil yatırımcı da fazla olur. Eğer sağlam lot isteyen varsa kredi çekmeli ya da borç almalıdır 3-4 günlüğüne olay sadece meblağnın fazlalığına bakmakta ama çok riskli bir halka arz. Şahsen katılmayı düşünmüyorum.
Lotlarin esit veya orantisal dagitim yapacağı ne zaman belli olacak.
spknın artık halka arzlar ile alakalı bir düzen yapma zamanı geldi
Yurtiçi bireysel yatırımcılara %30 ayrılmış. Talebin fazla olması halinde 6.000.000 daha ortakların satma hakkı var. Eğer bu paylarda satılacaksa bunun yurtiçi bireysellere satılması gerekir. Çünkü oransal olarak en yüksek talebin yine bireysellerden geleceğini düşünmekteyim.
Nasıl hesapladin çok merak ettim. Yani 500 kat talep gelecek diyorsun.
Merhaba, ben henüz bu borsada yeniyim, çokta bilgim yok. Sizlere danışmak için foruma üye oldum. 30 adet Kartn hissem var, 2 hafta önce yatırım hesabı açıp onları almıştım. Sizce pazartesi günü tüm hisseleri satıp 80 bin tl lik talep yollamam mantıklı olur mu bu halka arz için? Yoksa KARTN da kalması daha mı mantıklı size göre? yorumların hepsini okudum, eğer 100 bine 1000 tl gibi bir şey verilecekse çok anlamsız olur KARTN'u satmam. Bir de bu başvuruyu hisse satmadan yapmam mümkün mü? Yani hisseleri teminat gösterebilirsin yazanlar olmuş tam olarak nasıl oluyor o? Hisselerim Ziraat Yatırımda.
Hisse satmadan başvuru yapma ihtimalin yok gibi bir şey. Kartonsan IMKB 100 hissesi, teminat olarak IMKB 30 hisselerini kabul ediyorlar. Özellikle bankaların bu konuda daha esnek olacağını sanmıyorum ama ziraat yatırıma sorup öğrenmek daha doğru olur. Her arzdan önce hisselerin birçoğu aşağı doğru salınıyor, küçük yatırımcılar muhtemelen arz için satışa geçiyor. Kartonsan da kalmak da mantıklı değil, aşırı primli, nereden döneceği belli değil, hiçbir uçak havada kalmaz mutlaka yere iner. Şimdiden her gün birer ikişer satmanı tavsiye ederim.
Bu fiyatlardan o hisseyi almış olman borsa da yeni olduğunu gösteriyor zaten, kimse sana hisseni sat kervan gıda al diyemez yatırım tavsiyesi vermek suç. Ama sana şu kadarını söyleyebilir almak istediğin hissenin 6ay - 1 yıl önceki fiyatına aç bak astronomik prim yapmışsa o hisse ile işin olmasın.
Benim anlamadığım nokta ben 9 tl fiyattan emir verdim diyelim başkası 8 50 den verdi dagitum neye göre nasil yapılacak.
Ne kadar çok para ile başvuru yapılırsa okadar fazla lot gelir..yani yüzde ikisi civarı olur..yani..10 bin lot girilmisse (90 bin TL) 200 adet gelir böyle olursa ..
Sen en yüksekten ver, boşver diğerilerini .8-9 arası şansına ne gelirse..
Talepte oluşacak ortalama fiyattan gerçekleşecek emirler. Oluşan orta fiyatın altında değilse verdiğiniz emir oluşan orta fiyattan gerçekleşir emriniz. Bu 8.20 de olabilir 8.80 de.
Benim için fiyat önemli değil muhakkak alacağım derseniz NİHAYİ fiyat emri girersiniz fiyat kaç olursa o fiyattan emriniz gerçekleşir.
Eskiden bedelli ve halka arzda milletin eline veriyorlardı benim çömezlik zamanlarımda. ..şimdi alıcı fazla ve yükseliyor arzda ve bedellide..ilginç oldu..
Benim 500.000tl tutarında portfoyümde hisse var diyelim portföyümü teminat göstersem
teminatımın % 2 sini yani bana 1000 lt mu verecek
bunun içinde nakitte 10.000tl mi tutmam gerekiyor.?:party:
İzahname sayfa 160 ta hangi aracı kurumların Bist30 hisselerini teminat kabul ettikleri yazıyor. Örneğin Info ve Osmanlı BIST 30 hisselerini satmadan temninat kabul ediyor.
Benim anladığım adamlar hisselere bloke koyacak ve siz cuma günü krvgd alış yapacaksiniz. Mi Note 3 cihazımdan gönderildi. Yatırım tavsiyesi değildir.
Pehh, 5 sayfadan fazla yazılan yazıları okudum, yazanların alayı "kaç lot alırım, hisse teminat gösterebiliyormuyum, vs. vs" gibi boş beleş muhabbet içerisinde. Bu da yatırımcı kitlesinin halini ortaya koyuyor.
Bir Allah' ın kuluda "bu fiyat aralığından şirketin piyasa değeri şu kadar oluyor, halbuki şirket maddi duran varlık olarak şu kadar bedel biçiyor kendine, dolayısıyla şu kadar primli halka arz ediliyor" dememiş arkadaş. Kusura bakmayın fakat nasıl bir kafa yapısı bu ben anlayamadım.
Sen anlativer bari beyim...
Biz de annayak...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her halka arzda rutin olarak birisi çıkıp bu cümleleri sıralıyor.kimse sizin ücretsiz yatırım danışmanınız değil Oğuz Bey. Bu durumdan şikayetçi iseniz istediğiniz kadar yorum yazıp amme hizmeti sunabilirsiniz.
Adama bak şirketle ilgili neden bana bilgi paylasmiyorsunuz diye isyan ediyor. Aracı kurumlarin profesyonel analizleri var açıp okuyabilirsiniz. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu oran işi çok saçma olmuş,direk büyük balığın eline ver şirketi ne guzel, BIST toplamda milyon üstü hesabı olan kişi sayısı belli
Beyim senden umutluydum...
Herkesin mi vakti yok ...
Bilgili biri geldi diye seviniydim ben de..
Hayrına bildiklerinizi anlativer de sevinsin bu ky...
.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu forumdaki en gereksiz yorum olmuş. Dünyanın en değerli şirketi olsa ne yazar, diyoruz ki 100 bin liran olsa alıp alabileceğin 300-400 tl lik hisse. Koç holding dahi olsan tamamını alamazsın, bütün parasanı dökse yarısına yakın talep küçük yatırımcıya gideceği için en fazla yarısını alabilir... Sen de şirketin piyasa değerinden bahsediyorsun. Beğenmiyorsan girme biz alırız.
Kesinlikle haklı olabilirsin ama bunu yazarken altına eleştirdiğin, olmasi gereken o faydalı bilgileri yazsaydın daha iyi olurdu.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.