Şöyle yaptım,
23,75'ten aldığım bono ana parasına faiz işlediğinden
23,75x 0,9= net 21,375
anapara x 21,375/100= toplam faiz
toplam faiz x 100/ şu anki toplam meblağ = şu an düştüğü faiz.
Umarım doğrudur.:)
Bu hesap herkesin bonoda kaldığı güne göre aşağı yukarı oynar ama :)
Ek 26538
100k da 3lira fark ediyor gunluk yeniden alinirsa.23.75>18.
İlk mesajdan beri bono bı tane mevduat mesajı var
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nkolay hesaplamayi duzeltmis.direk gorebilirsiniz gunluk ne kadar getirdigini.yarin faiz arttirmayabilirler.stopaji indirdiler diye bunlardan her sey beklenir.eger 150 bp artarsa ulke yola giriyor demektir.yoksa yine birileri secim kazanmak icin batakliga sokup bakin cikarttik diyebilir bunu da garip halkim yiyebilir.cunku pislik her zaman bulasir.
N kolayın sitesinde ne kadar kazanacaksınız kazancınızı hesaplayın göstergesinde hala güncellememiş
mevduata bağlamaktansa,günlükte aynı orana gelen bonoya geçtim.bir kısım parayıda fona bağlamayı düşünüyorum.
N kolay %5 olarak stopajı güncellemiş mi
Yeni başlık hayırlı olsun öncelikler...
Bugün MB nin amacı doların önünü ya da dolarizasyonun önünü kesmekten biri olacak.
100-200 puan arası gelirse ilk seçenek gerçekleşir.
250 ve üzeri olur ise dolarizasyonu hedefler.
Ben bugün öncelikle ilk seçeneği değerlendireceğini düşünüyorum.
YTD.
Bol kazançlar...
Güncellenmiş eski bonolar satılıp sıfırlanırken eksik rakam hesaba geçti. BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi geçmişte 23,75 le aldığımız bonolar çöp mü oldu 571 günlüktü
n kolay 83 gün veriyor... 1 sene üzeri alabilen var mı?
Aktifbank a Hiç girmedim. Faiz oranı yükseldiğinde yada düştüğünde getiriniz devlet tahvil bonodaki gibi oynuyor mu? Yani %18den bağlarsak ve oran %20 olursa satarken kalan vadeyi %20den mi bozduruyoruz. Uzun vadede zarar etmek de mumkun. Hesap seri açılıyor mu? Vade dönüşüm 30unda. En azindan bir sonraki dönüşe hallederim fark çok olmazsa.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Matematiksel olarak bakıldığında pas geçmesi lazm..
Enflasyon 14
MB fonlama sanırım 15 in altında..
2yr lar 15 in altında.
Gidip de 2-3 puan artırmanın alemi yok..Geçen 15 e çektiğinde de bu rakamlar aynı idi çünkü..O zaman neden 7-8 puan yapmadın dı derler..
Ama piyasaya faiz artışı gibi algılanan bir söz verildiği düşünüldüğünden 1 1.5 puan artış olabilir ..
dolarda büyük bankalardan taze oran alan var mı?
burgan fiba odea gibiler hariç
Bugün faiz artarsa borsa ne yönde etkilenir?
Bugün Halk bank 32-92 gün %5 stopajlı 1m+ Oran 17.85
Bugün Vakıf özel 32-92 gün %5 stopajlı 1m+ Oran 17.95
200 baz puan gelir bence en az
Hazine de dolar kalmamış sa eğer doları düşürüp alttan toplamak isteyen bir merkez. Dolarda tam destekte 7,60 altına şelale.böyle bir Fırsat kaçmaz bence. Ben olsam 300 yaparım.
200 bp geldi.enflasyon artacak oyuzden onden yaptı
Bravo merkez
Banka faizleri bürüt 19-20 ye oturacak 5 ocak 2021 en geç belli olma tarihi.
faizlerin artması doğru karar. en az enflasyon düzeyinde olmalı faizler. aksi taktirde dolar artışı her şeyin fiyatının artması demektir ki halk sürünür. bir lokma ekmeğe muhtaç kalır bu millet.
Merkez önden yaptı arkadan yapsaydı kötü olurdu