zerre aşağı şansı yok bu olasılıklarda...görüntü yukarı da olsa 158.500 ler olası...
Printable View
100 puan yapacaklardır....
ee yuhanazi......
Tcmb: Para politikası kurulu (kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltilmesine karar vermiştir.
sabah dedik 2 puan çakar garan ı da 9.30 a sürer şimdi bu hayvan diye..
ahahaha
faiz artıyor diye bankaları alan bir zihniyet..
otur da burada yatırım yap karar al falan..
breh breh breh..
%19 u çok doğru buluyorum ama geç kalındı bence. Pas geçilen toplantılarda birer birer arttırılsa daha mantıklı olurdu. Geç kalındığı zaman aynı fayda olmuyor
XTUMY patlamaya başladı. Artık x30 in, XTUMY out, benim kitabımda.
masaya oturalım bakalım nolcek
evett 7.28-7.30 lar da geldi sayılır bakalım oralarda dolares direnecek mi...
şu var ki Bu dönem ABD ve "faiz lobisi" ne isterse o olacaktır.
Yazalım bir kenara ...
çünkü Faiz aracı kurumların beklediği gibi değil ABD nin beklediği (istediği) gibi 200 baz puan artırıldı desek yanlış mı olur?.
164750 cort....dunkunden daha guzel olması dılrgıyle
zamana yayılan dövizi nasıl bir beklenti oluşacak göreceğiz
Kur ataklarına karşı artık Merkez Bankasının faiz silahı olmadığından daha savunmasız bir görünüme sahiptir desek yanılırmıyız?
200, çok yaptı ama dolardaki tepki o kadar büyük değil, ilginç... Şimdi top yerlide, dolar sat TL al mantığı çalışırsa iyi, aaa dolar düşmüş deyip abanırlarsa kötü
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsa için çok kötü oldu bu faiz ortamı...
N'oldu sorun çözüldümü?...
Emperyalizmin kuşları nasıl da ötüyor cik cik cik..
Vır vır vır..
RİV RİV RİV..
Çok iyi çooook...
Hadi bakalım!!!...
reel faizimiz yüksek.gelsin artık yabancı sermaye
bankaların karı zaten düşmüştü, şimdi borsa tepedeyken çok güzel satım fırsatı olacak..hamdolsun merkez bankası çok güzel intihar ediyor..dolar ve altından ucuz bişey kalmadı memlekette..
faizi arttırma ıle işi çözecekler galiba..
:)
Endeks tecavüze açık hale geldi bu saatten sonra... Kallavi eksi kapanışLAR mümkündür...
Walla unutma herşey kasım başında faiz enflasyon lafından dönüldü diye oluverdi..
Normalde faiz yükselirse borsa düşer diyen temelcileri dümdüz ettiler..
GARAN 9.12 yaktı..
Sabah şakasına 2 puan artırır 9.30 u yakar demiştim..ŞAKASINA..
Ciddi imişler meğerse..ahahahaha
Bunlarda bardak da bitmez su da...
Herif kim diye merak edenler artık etmeyecek, Herifin devlet olduğu bugün tescil edildi. Parti kapatacağım vekil atacağım diyerek dün malı aldı. Bu nedenle faiz çok yükseldi, dolar şöyle olur böyle olur demek yerine herifi anlamaya çalışmak faydalı olur. Amacı devlet millet değil, para kazanmak. Birileri doları düşürmek için short acıyordu, yeni gelenler borsadan para kazanma derdinde.
Kimse sevinmedi herkes short mu ?
Şimdi 100 kağıdı bir yıl bağlasan faize 117 bin verirler eline her türlü.
E atıyorum krdmd aldın 7,55 den 8,83 olacak mı, hatta belki düşecek 4,5 e paranın gittiğiyle kalacaksın :)
Durum budur...
Gene ben :)
Tanıdıklara selam diyip
Gidiyim.
Terste kalma gününden selamlar
Tam isabetim 6 pozisyon hepsi zarar. :(
Abd tahvil faizlerindeki yukarı gidiş oldukça rahatsız edici.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 2 mb toplantısı evvelinde de pozisyon almıştım ama terste kaldım. Bu sefer de faiz artacağını düşünerek yonca topladım yüklü. Zararda da oturdum günlerce ama sonunda değdi. Ekonomi kitaplarında yazan kuralların bire bir işlemediği zamanlardayız ama bence normal. Faiz artışına bankalar adapte olur, bu ülkede 15 yıldır banka karları düşecek geyikleri vardır ama hep yukarı gidiyor. Yine yukarı gider...
Önemli olan dini dogmalarla ülke yönetmeye çalışan iktidarın baskısı dışında kararlar alınabildiğini göstermeleri açısından önemli. Ve bence hala negatif faiz veriyoruz ama %19-20 kabul edilebilir seviyeler bence... Burdan sona da indirimlerde de aceleci davranılmamalı. En azından Yaz sonuna kadar beklenmeli diye düşünüyorum...
faiz 17 üzerine 2 puan daha koymuş 19 a gelmiş bankalar büyük ihtimal 20 ve üzeri verecek durumda iyi meblağlara ama endeks bunu kutluyor öyle mi..vay a.q her gün yeni yeni icatlar çıkıyor ..
Kapanışı ustalar yapar mi...