Linkini gönderdiğin kaptaki 40 milyon adet hisse ne peki anlamadım? O kadar vaktimiz olsa da hepsini çözsek anca bu kadar oluyor
Printable View
öhö öhö........tıp.... Ağabeyler selamlar....
Aleyküm selam kardeşim. Benden inatçısı yoktur bu piyasada derdim ama sen benden de betersin.:he:
Böyle 3-5 kademe yukarıda kapayınca heyecan yaratacağını sanıyor şapşalım benim. Hele şöyle 10 TL yi geç ondan sonra bakarız tansiyon mansiyon işlerine.
Kızııım, bol köpüklü kahve lütfen ! :p
Abi 40-45 milyon lot Şirket ile alakası olmayan bir grupta mı, ben mi yanlış anlıyorum..Eğer öyleyse bu benim bildiklerim ile 60-65 mio lot dışarıda..
Belki çok daha fazlası..
Bunu almadan zor götürür bu ama hayırlısı..Kıpırdanmaya başladı ama mal almak istiyorsa sert hareketler başlar yakında..
Burdan dönercilerin malı alınır ilk başta..Sonra bıkıp maliyetine gelenlerin malı..
Sasa 0.80 kuruşta en az 10 sene süründü..
O zaman da gelecek vadediyordu..
Yıllarca taşıyan arkadaşlarım oldu..
İnan operasyon bir başlasın ne hikayeler ne favök ne karlar çıkar..
Patron yeter ki alımda doyuma ulaşsın ve bassın düğmeye..
Sadece Poliporttan x10 polho çıkarırlar..
Ya da kimyadan öyle rüzgarlar eserki şaşarız..
Şirketin özsermayesi ve kâr etmesi önemli benim için..
40 tanesini toplasan polisan etmeyecek şirket sayarım bistte..
Bu da hakettiği yere gelecek elbet..
İnşallah doğru zamanda binmişizdir trene..
Gideceği yer belli de makinist ne zaman kalkar onu bilemiyoruz..
Yahu, ortada dönen toplam lot zaten 65-70 milyon aralığında. Geride detaylarıyla birlikte yazdık, isim isim. Bunun bir kısmı bizde, bir kısmı bu çocuklarda, bir kısmı da diğer yatırımcılarda. Anlamayacak bir şey yok üstadım.
Mal almak isteyen s2e s2e yukarıdan alacak satan olmazsa. Bizimkiler zaten kilitli kasada, ortada dönen alıp satılan 4-5 milyon lot var ancak onları alır sonra 'benimkini' alır.:)
Aynen abi..
Sasa da karton da otkarda nasıl olduysa..otkarı 1.5 sene bekledim 12.6 ortalama ile..
Kartonu 1 yıl taşıdım, 4000 tane 252 ile..Tekrar söylüyorum sadece sıvı elleçleme 20 usd gelir bırakıyormuş ton başı..
1.5 milyon ton elleçleme işlemi yapılmış..
Poliprtun sayfasında yazıyor..
30 mio dolar yapar..
Daha kurusu var,kimyası var, 7000 şbli boya ağı var..
Her bir şube aylık 1000 tl kar bıraksa (ki bence de komik) yılda 84.000.000 sadece boya kâr yazar..
O günleri de göreceğiz inşallah..
Arkadaşların yazdığı hesaplamalara göre şirket altın yumurtlayan tavuk.
Sorular şunlar..
Bu altınlar nereye gidiyor?
Neden ve kimden saklanıyor?
Daha ne kadar saklayacaklar?
Breh breh breh...
Çok ucmayin agalar...
Nirde yaşadığınızı unutmayin...
Kanunların zenginlere uydugu
Fakirlerin kanunlara uyduğu
Utanmanin tedavulden kalktigi
Bal tutaninin övünerek aglaksizligi "hak" gördüğü...
bir diyar hayal edin....
Emin olun arsadan petrol fışkırsa
Karunun hazinelerini bulsalar...
Bu yezidler dunyayi yese senin lokmanda gözleri olur..
Gözü aç olani doyuramassin
Gozlerini torpak doyursun da
garibanin üç kuruşunu ilaç parasi yapsinlar...
Aracı kurum yorumu hisse patron hissesi kendileri istediğini yapar çok müşterim milyon lotla girmeye cesaret edemiyor bu hisseye yatırımci gelmesi zor patronun keyfini bekliceksiniz.
Yine kucakladılar sevgiyle şefkatli kollarına aldılar. Çok seviyorlar küçük yatırımcıyı.
O şişkodaki ve diğer MKK kaydında olup fiili dolaşıma sokmadıkları lotları da sırf bunun için tutuyorlar yedekte. Nerden baksan 40 milyon lot ve ben de dahil ilave pozisyon açmaya herkes korkuyor. Pay geri alım satım programı iptal olunca bizim gibi 2-3 manyak gelir tahtayı kaldırırız diye düşündük ama tıss...
Devir emtia şirketlerinin devriymiş. EREGL, KRDMD, SARKY, TUCLK...Bir tek IZMDC hariç çok iyi prim yaptılar son 3-4 ayda. Batık TUPRS bile 80 den 110 a geldi. Zarar kol gibi, özsermaye geçen yılın altında, erimiş ama gidiyor. Şaştım kaldım ben bu işten, girdiğimiz sinir krizleri ise bonus...
bu hisse adama borsanin kitabini yazdirir
Şöyle % 10 civarı net temettü verse, hiç sıkıntı değil anasının a.sına kadar yolu var. Fiyat yok, temettü yok bekle dur işte bu sıkıntı. 75.8 milyon lot alım yapmak üzere yetki alan sayın patron iş temettüye gelince tıss. Ln vicdansız, madem şirkette bu kaynak var, dağıtsana ortaklarına.
Ya da şöyle göstermelik de olsa al 1 milyon lot, yap açıklamayı. Yönetim olarak buna yetkin var, mevzuat müsait. Onu da yapmaz, sırf mal çıkmak için pay geri alım şeysi açıkladı, sonra vazcaydım bilmem ne. Çocuk musunuz yaw. Bu Japonlar bunların neyine güvenip ortaklık yapmışlar halen anlamıyorum. Gazozona ilaç mı attılar yoksa ? :)
Japonlarda adam değil, deva da adamlar geldi borsada topladı hisseleri vurdu masaya şirketi aldı zamanında yabancı gibi yabancı böyle olur. sene2007 mi neydi. Aldığın fiyat 110 milyon dolar mı neydi yatır bi 100 milyon dolar daha çek piyasadan malı bak ne oluyor?
En güzel yastık kaz tüyünden yapılıyor en güzel kazancda burda yatırımcidan yapılıyor çevrenizde varsa biraz daha toplayın getirin buraya kaz tüyü yorgan yastık mont yapcaklar yolarak kazlaramı üzülsem kendimizemi üzülsem bilemedim
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...-boya-40384250
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...-oldu-40527847
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...oyasi-40709153
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...cikti-41061456 (kendi işini takip etmeyen koca polisan)
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...manet-41159638 (102 milyonluk ihale sene 2019 da alınmış)
https://www.gazetegebze.com.tr/m/eko...ti-h51105.html
https://www.gazetegebze.com.tr/m/eko...is-h52101.html (genel bilgi..)
Polisan ile ilgili bazı haberler bunlar..
Hepsonradan beyfendi nasılsınız ?:)
Ben sayın hepsonradani yermiyecegim hatta ovecegim bence yaklaşık olarak en fazla 15-16 günü var gerek grafiksel olarak (açıkçası grafiğe de pek inanmam ve pek anlamamda ama basit ve temel bu grafik var bu da tutmazsa artık hiç grafiğe bakmiyacagim) (küçük capli hareketlerden bahsediyorum)gerekse bence pozitif ayrısarak yani sadece biraz zamanlama hatası yaptı. Eğer benim tahminim de tutmazsa bende sadece zamanlama hatası yapmış olacağım. Zaten nokta atışı yapacak olsam burada ne işim var hisseden hisseye gecerim buraya ugramam. Ama hislerime ve hisselerime güvenirim. Yazdıklarımı yatirim tavsiyesi olarak algılayıp yatırım yapmayın eğer çok guvensem evi aracı satıp alırdım şimdi corba parası ile girmezdim buraya. Bende biraz hayat hikayesi olarak anlatacağım bir hikayem daha olsun diye buradayım. Diyeceğim ki şuradan aldım şöyle baskı vardı böyle baskı vardı yılmadım bekledim şuradan almıştım şuradan sattım. Hiç önemli değil ben omurum bitene kadar burada dururum.
Bu arada eğer hisseden memnun olmayan varsa satıp istediği bir başka hisseye geçebilir galiba yaklaşık 500 hisse var bir de derya deniz gibi bitcoin piyasası var.
10-15 gün sonrası için ne kadar bir getiri beklentiniz var temelanalizci bey. Çorba parası %10-%20 gibi birşey mi? Öyle birşeyse ümitlenmeyelim maliyeti bile kurtarmaz.
Ya bakin tekrar diyorum sonra beni zan altında bırakmayın yok şöyle dedin böyle demiştin olmasın.. Eğer haber gelecek diye bekliyorsak bence buralardan gelmez yada gelmemeli.. biraz yukarı çıkarsa maliyetine gelenler ceplerini boşaltmak isteyebilirler. Bence onlara fırsat verilmeli... ha tahta yapımcınin o mallara ihtiyacı var mı? Aslında alsalar onlar için fena olmaz ama tahta yapici ileride çıkarken ayağına köstek olacak miras olan hani torun dedesinden miras kalan tarlayı hemen satar ya ( uzun vade icin elinde tutmayan gunlukculer) kişilerin dökülmesi lazım. Yanlış anlaşılmasın onlara benim gibi anilmert gibi kamil abi gibi Tunahan bey gibi hisseye deli divane aşık olmuş (aslında kötü bir şey) uzuncu lazım... çünkü yukarı çıkarken malesef gunlukculer sarsabilir.
Yani ne kadar artarin cevabı bana göre; galiba gunlukculeri ve daha önemlisi lanet olsun zararı kapatıp çıkacağımlari dokene kadar olabilir.
Herkesin hedefi belli ise, seansı izlemek can sıkıyor..
Ben artık sabah öğle akşam kapnışta bakıyorum..
Yoksa canımı sıkıyor..
Kendime bir hedef koydum, paket olanı hedefte vereceğim, aylık düzenli aldığım 5-10 yıl arası hatta çocuklara bırakacağım..
Bu şirketin değerini herkes biliyor ve ucuz diye alıyor..
Önemli olan harekette iken kağıtta olabilmek..
Bakalım yayı daha ne kadar gerebilecekler..
eski finansal raporları inceliyordum, şu dipnotu gördüm: "2019 yılında 83.538.103 TL bedel karşılığında %93,35 olan Poliport hissesini %6,65 arttırarak toplam sahiplik oranını %100’e çıkarmıştır. Bu alımda %6,65 oranındaki azınlık payı için taşınan değerin üzerinde ödenen 56.033.894 TL özkaynaklar altında “Geçmiş yıllar karları” hesabında muhasebeleştirilmiştir."
https://polisanholding.com/pdf/Konso...31.12.2019.pdf (7.sayfadaki tablonun altında)
yani anladığım esasında bu %6,65'lik hissenin değeri 83-56=27 milyon TL ama biz fazladan 56 milyon TL ödedik diyorlar. %6,65 için 27 milyon TL dersek %100'ü 406 milyon TL'ye tekabül eder, bu da değerleme raporlarıyla uyumlu bir değer. ha tabi bu 56 milyon TL fazladan neden ödenmişin cevabı bende yok, bir bilanço makyajı mıdır bilemem, muhasebe bilgim yetmez.
görmüşken yazmak istedim.
"hisse fiyatı, bir önceki gün sonu kapanışın %5 üzerine çıkarsa 50bin lot sat; sattığının 10 kademe altına düştüğünde geri al (aynı gün veya takip eden günlerde)" gibi bir talimat girme imkanı olsa ben de satış hedefim olan 6 TL'ye gelene kadar hiç bakmayacağım da maalesef yok :Sad: trade imkanını kaçırmamak için sürekli gözüm ekranda. aslında yanlış yapıyorum, daha önceki örneklerde de hep mal kaptırdım ama bırakamadım bir türlü bu huyu. 10 kere güzel trade karı etsem de 11'incide geri gelmiyor ve mal kaptırmış oluyorum. yapmasam da enayi gibi hissediyorum, bile bile lades. şimdi polho son 1 ayda en yüksek 3.26 gördü, misal haftaya bir gün 3.30 görse (yani 3.26 üzerindeki bir fiyatı) aynı gün %99 ihtimalle 3.20ye geri inecek. bu fırsatları değerlendirmek lazım.
Çok emek vermişsin, hassaten teşekkür ederim üstadım.:) Bu konuyu SPK'ya taşıdık zaten, Kurul kaydına da alındı yani inceleme başlatıldı. Burada ayrıca önemli olan aynı günlerde 2 ayrı raporda 2 ayrı değerlemenin varlığı hususu. Fazladan ödenen 56 milyonun kılıfı bu. Şayet biz yatırımcılar bu konulara eğilmezsek bu değerleme firmaları at oynatır piyasada, konu biraz da bu. Yoksa, mafya tarafından yönetilen guguk memleketinde Patronlar her şekilde parayı götürür.
Adam açık açık "ben almasaydım mafya çökecekti" diyor. Bunu diyen senelerce bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış biri. 29 milyon'a aldım dediği yerin gerçek değerinin 1 milyar olduğu konuşuluyor.
Mafya çökecekmiş, lan sen çökmüşün zaten. Kendini tarif ettin geri zekalı !...
Fazladan ödenen 56 milyon ilk bakışta küçük bir rakam gibi gelebilir ancak bu tutar % 6.5 luk hisse için. Tamamı için 861 milyon TL gibi absürt bir rakam ortaya çıkıyor ve değerleme şirketinin bu konuya açıklık getirmesi şart. Ha, bana sorarsanız Poliport'un 2020 yıl sonundaki faaliyet raporunda ilan edilmiş 588 milyon TL.lik değeri tamamen sallama bir rakam. Daha geçenlerde sayın ceo 250 milyon dolar yaptırım yaptık demişti. Eee, inek mi içti a.q. nerde bu para ?:)
Velhasıl, tutan tuttuğunu öpüyor memleketi...Böyle yazdığıma da bakmayın; "DEVLET EBED MÜDDETTİR" inancıyla yetişmiş bir insan olarak bütün bu olanlara çok üzülüyorum. Bütün bu CİMER, SPK bilmem neyin arkasında da bu var dostlarım.
Gltkn bey resmen bana yemek borçlusunuz he :))))