İstanbulda devlet dairelerinde,hastanelerde hasarlı binaları boşaltıyorlar,,yeniden yapılacakmış.
16 milyon istanbul nüfusunun 4 kişi ortalamadan 4 milyon konutun 1/3 ü sağlam olsa 3 milyon konutun yeniden yapılması lazım.
Printable View
İstanbulda devlet dairelerinde,hastanelerde hasarlı binaları boşaltıyorlar,,yeniden yapılacakmış.
16 milyon istanbul nüfusunun 4 kişi ortalamadan 4 milyon konutun 1/3 ü sağlam olsa 3 milyon konutun yeniden yapılması lazım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan:Birkaç ay içinde deprem bölgesi genelinde köy evleriyle birlikte 309 bin konutun inşasına başlıyoruz.
İstanbulda 1.5 milyon riskli konut taşınacakmış.
Büyük yıkıma neden olan ve on binlerce insanımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gözler İstanbul'a çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'daki 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız" dedi.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve Milli Savunma Bakanı Akar, Antakya AFAD'da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.İSTANBUL'DA 1.5 MİLYON RİSKLİ KONUT TAŞINACAKOlası İstanbul depremi için gerekli adımların atılacağını ifade eden Bakan Kurum, "Bir seferberlik anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini yürütmek zorundayız. Buradaki kararlılığımızı hep birlikte elimizi taşın altına koyarak yürütmek zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde önemli projelerimizi açıklayacak. Gerek kentsel dönüşümdeki finans desteğine ilişkin kararlılığımızı, gerek Marmara Bölgesi'ne ilişkin kentsel dönüşüm hedefimizi. Oluşturulacak yeni rezerv alanlardaki uydu kentlerimizle birlikte ilave nüfus getirmeden çalışacağız. İstanbul'da dönüşmesi gereken 1,5 milyon bağımsız bölümün olduğunu, bunların acilen dönüşmesi gereken 300 bininin bir an önce dönüştürülmesine ilişkin, İstanbul'da sadece bakanlığımızın 94 bin bağımsız bölümden oluşan projeleri var. Riskli 1,5 milyon konutu dönüştüreceğimiz 2 rezerv alandaki hem Anadolu hem Avrupa yakasına taşıyacağız. Bu çerçevede yoğunluğu azaltacağız." dedi.
Bakan Kurum: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutu taşıyacağız
Ahlatcı Yatırım raporu :
https://i.hizliresim.com/13z5731.png
Bugün ; 18,32 den 17,67 ye kadar gevşedin, kendi içinde düzeldin, endeksten bağımsız...
Yetmedi mi!!!!
Yetmemiş.. 17,55 şimdilik..,,.,.,..,,..,...!!!
Bu ne şimdi yahu!!!:oleyo::vk::vk:
Bu dalgalanma da ne şimdi tavandan geriye!!!
Tavandan satışı 1,490.000 kim karşıladı acaba??
Endeksin .....l yemesi....
Tavana yapışacaktı ama...,.,,.,,.,..,...
Endeks çookkkk oynak çook...,,.
Zirve yapan hissede sadece 7 sayfa
Kimse yok?
Foruma yazan yok çok güzel.maliyetim 18,70 geçen hafta alım yapmıştım zirvesi 21,12 Boğaz içi beton İstanbul merkezli çimento şirketi daha önemlisi İstanbul kentsel dönüşüm yavaş ilerliyor ve kentsel dönüşüm olmak zorunda ayrıca çimento sektöründe pahalı hisse değil neyse aklıma gelen şimdilik bunlar ytd.Umarım yazıma bodoslama yazan olmaz ve gereken cevabı alır.
Forum çok güzel sadece ben varım.Çimento hisselerinin testere düşüş yaşayan borsada diğer sektörlere daha sağlam olduğunu düşünüyorum zaman gösterecektir ytd.Fakat kötü kapattı seansı boğaziçi beton.ytd.
Ayrıca mevcut iktidar inşaata önem veriyor zaten ham maddesi çimento hazır betondur ytd.Borsa kötü yükseliş trendi yok bugün kapanış 4,886 testereye düşüşe devam ytd.
Bobet seansı bugünde kötü kapattı belki trene erken bindim hayırlısı ytd.
Boğaziçi beton pd/dd 3,77 Oyak çimento ve Nuh çimentodan daha iyi durumda.Haftayı iyi kapattı bobet.ytd.
Bobet seansı kötü kapatmadı pozitif borsada boş geçti sağlık olsun ytd.
Kanal İstanbul için gerekli çimento ihtiyacın karşılayacak liman projesine onay verildi.
Bende stop çalıştı beğenmedim azda olsa karla çıkış yaptım kalanlara bol kazançlar belki geri gelirim bilemem diğer pozisyonlarımın durumuna bağlı neyse boğaziçi beton geleceği olan hisse İstanbul kentsel dönüşüm olmak zorunda ytd.
Geri döndüm Boğaziçi betona düzeltme düşüşün bitmiş olması gerekir kısmet ytd.
Ayrıca bobet borsanın düşüş yada yükseliş yaşamasından etkilenen hisse değil kendi dinamikleriyle yükseliş yada düşüş yaşayan hisse ytd.
Yarın önemli tepkinin devamı gerekir hissede sıkıntı yok trend devam ediyor ytd.
Stop çalıştı düzeltme devam ediyor ytd.
Merhabalar,
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından paylaşılan Hazır Beton Endeksi 2023 Haziran Ayı Raporuna göre; faaliyet endeksi Mayıs ayında bu yılın en yüksek değerine ulaştığı, Haziran'da ise 21 ayın en yüksek değerini gördüğü paylaşıldı.
Belki inceleyenleriniz olmuştur.
Boğaziçi Beton'da 1q23 net kar oldukça iyi gelmişti, hatta geçen yılın son çeyreği kadar gelmişti yaklaşık. Seçim öncesinde açıklanan kentsel dönüşüm kampanyasına katılımın iyi olduğu açıklandı, avrupa yakasında da inşaat faaliyetlerinin fena gitmediği paylaşılıyor.
Avrupa yakasında bi çok noktada hazır beton tedariği açısından Bobet avantajlı durumda. Ben yukarıda paylaştığım haberler ve veriler doğrultusunda 2. çeyrek bilançonun ilk çeyrekten çok daha iyi geleceğini bekliyorum naçizane.
ilaveten kanal istanbul projesinin ve etrafında planlanan yeni yerleşim alanlarının da firmaya oldukça katkısı olacağını düşünmekteyim. (tamamiyle sektörel anlamda kendi görüşlerimi içermektedir, kesinlikle yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın)
Firmayla ilgili görüşleri, öngörüleri, bilanço beklentileri ile ilgili tahminleri olan hissedar arkadaşlar var ise yorumlarını okumak isterim.
Selamlar, saygılar,
Boğaiçi Beton A.Ş. önümüzdeki dönemde yeni terminal planlıyor mu veya yayılma planları var mı bu çok önemli.. Yoksa şu an ki pozisyon çok karlı bir bilançoya işaret ediyor ama bana beş sene sonraki BOBET önemli.. Terminal yapısında gidilecek artış sürdürülebilirlik açısından önemli.. Şirket bulunduğu havzada kendini ispat etmiş olduğu için ben daha fazlasını bekliyorum.
Gereksiz satışlar.. Yön yukarı.. Üç kuruşa kar satışı yapanların veya tahtacının saçma baskısını yaşıyoruz.. Güzel her zaman güzeldir...
Defalarca aldım kazandım bugün gene aldım yarın inşaALLAH kazanırız
Şirketin yılsonu 1.5 milyar kar yazması işten değil.. Uzun vadeli düşünmeme neden olan bir çok done var.. Bakalım ne kadar toplama fırsatı verecek..Beton fiyatlarına yeni zam kapıda.
https://x.com/1borsamuhendisi/status...d8F2ZUHt93mWtw
3 alanda da ilk 5 te olan tek şirket bobet satış favök net kar artışında ekonomist dergisinden
2025 te Bobet fiyatını görenler bugünlerde almadığına veya üç kuruşa al sat yaptığına pişman olacak.. Hisse çok düzenli yürüyen bir mekanizmaya sahip.. Bobet te şişe deki kadar huzurluyum.. Bugünde biraz ekledim.. Geri çekilmeler gelecek için büyük fırsat.
Çimento fabrikası almak sorunlu bir iş.. Yük büyük ve rekabet çok fazla.. Ama anadolu yakası terminal açma zorunlu olacaktır 2-3 seneye.. Terminal ağlarını genişletmek daha mantıklı ve az maliyetli olur.
Yaklaşık bir aydır takip ediyordum ama almamıştım. bugün faiz kararı öncesi almaya karar verdim. temel rasyoları düzgün, kaliteli bir şirket. al unut diyebileceğimiz şirketlerden... 21/09/2023 tarih. bakalım seneye bugünlerde hangi rakamları göreceğiz. herkese bol kazançlar:wave:
Dün aldım %5 yaptı bu gün takviyeledim
Alanın kolay kolay satmayacağı hisse.. Üç yıllık hedefi bence çok büyük.. Bu hisseyi satan zamanında hektaşı satıp izleyenin durumuna düşer.. İlk yeni girişim açıklamaları aksiyon yaratacaktır.. Beton fiyatları yukarı yönlü seyrini sürdürüyor.. Talep tatminkar.. Un şeker yağ her şey hazır:ok:
Sat al dan sa tavan tavan gitse daha iyi olacak
45 lere sarkacağız galiba .. Ama çok sağlıklı olur..Satan satar destek atan kalır.. Yarın sıcak geçer .. Al tuşunda bekleyeceğiz.. Bobet artık elimiz taşın altında.. 42 lere gelirsen çok daha hoş olur çünkü satıcı değil biriktiriciyiz.. İyi geceler...
Temettü politikası bu sene 2 kez vermiş kazandığının %80 yanlış bakmadiysam ,2024 dede böyle dağıtırlar sa 1,5 milyar ortalama kar gelse temettuye boğar ve koc eregli gibi temettü firması olursa mükemmel olur.
Y.t.degildir.