Dostum doğru diyorsun.
Bunlar türev ürün de koyarsa sıkıntı olur.
Üfleyerek yiyeceğiz bunu.
Printable View
denemelik GZN alış girdim ,alım yapmış kuçuk miktar. fon içerigi %18 turk hisse senetleri %74 kısa vadeli borçlanma araçları seklinde..bu 2 kalem in son 3 aydır hali ortada iken fonun getirileri nasıl yuksek oluyor ,turev i iyimi kullanıyorlar ?
Son 1 Ay Getirisi
%4,747345 Son 3 Ay Getirisi
%66,658239
[QUOTE=supremegod;5391055]Evet hocam ben de kücük bir alis yaptim ve gayet güzel bir kazanç birakti. Aktif yönetilen bir fon oldugunu telefonda soylemislerdi
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/QU
ben de küçük bir miktar aldım denemek için gerçekten , 3 aylık performansı çok iyi. Türev denmiş ama ben 3 ayda bu performansı çok sürdürülebilir bulmadım,fonla ilgili detaylı bilgisi olan varsa paylaşılabilir mi?
ATA PORTFÖY ALTINCI SERBEST FON THV
Çarşamba %9.9751
Perşembe %9.8852
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AVC
Bu fonu her nitelikli yatırımcıya satıyorlar mı acaba?
Diğer forumda bahsedilmişti, tam konuyu bulamadım ama birileri bu tarz getirisi 4 haneli fonlarla ilgili bilgi almak istediğinde, temsilci bunların gerçek getiri olmadığı, fonun fiktif değerlenmesinden kaynaklandığını öğrenmişti, parayı 10 katlamak herkesin harcı değil, kaldıki adamda bu marifet olsa bizimle paylaşmaz, kendi yerdi ekmeğini.
Serbest fonları incelediğimde çıkardığım sonuç. Öncelikle bu fonları kendi içinde ikiye aırmak gerekiyor. birincisi bir ya da üç dört kişi ile kurulmuş olan özel fonlar. Ki; en iyi getirileri de bu fonlar yapmış. ikincisi her nitelikli yatırımcıya açık ve tefeşta işlem gören serbest fonlar. Maalesef bu fonların getirileri sanıldığı kadar iyi değil. Belki bir kaç tanesi muaf tutlabilinir ama büyük çoğunluğu beklenildiği gibi yüksek getirilere sahip değil.
aynen katiliyorum, hatta tefasta alinabilen serbest fonlarin getirileri ayni ailenin degisken fonlarina gore daha kotu. Serbest doviz fonlari doviz endeksli giris cikis icin bir avantaj onun disinda pek bir numaralari yok acikcasi. Onlarinda T+3 valoru var satista, cok fena.
geçen serbest fonları incelerken Ata portföyün alamadığımız AVC fonunun birebir getirilerini THV fonun izlediğini farkettim haziranın başından beri birebir aynı bilginiz varmı acaba
GZN dikkatimi çekti ,hisse olmasına ragmen performans başarılı
Aslinda döviz tarafi için de IZS güzel bir fon. Bir de ona bakin isterseniz
Turk Telekom TT175 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çogunlukla hisse ve türev diye biliyorum ben. Ama yine de siz de bir Global yatirimi arayip fikir sahibi alabilirsiniz. Ben en son konuştuğumda hem hisse hem de türev pozisyon taşidiklarini söylemişlerdi.
GZM ve GZN nin TEFAS'da gördüğünüz getirilere inanmayın.O getirilerin çoğu halka arzlardan kaynaklı.Çok küçük bu fonlar.Ama yine de epey iyiler. GZM an be an takip ettiğim kendilerinin kısa vdeli portföylerinin uygulaması.GZM'nin yılbaşı getirisi %14 ler seviyesinde.Son 1 ay çok kötü gitti.YATAŞ ve LKMHK çok yıprattı portföyü.Şu anda 4 kağıt,%50 gibi hisse pozisyonu var.GZN ise türev çok kullanılıyor ama ciddi başarılılar şu dönem.
İnanmayın ne demek hocam sanki yalan yazıyorlarmış gibi? :) İster halka arzdan getirsinler ister rulet oynasınlar bize ne ki? Kuruldukları günden bugüne bütün hsyflere uzak atmışlar daha ne yapsınlar... fonun küçük olması da çok güzel bir şey çok rahat manevra kabiliyeti sağlar.
Herhangi bir bankaya nitelikli yatirimci beyani verdigimiz zaman tefasta islem goren serbest fonlari satin alabiliyor muyuz ? Ornegin vakifbank veya yapi kredi ye nitelikli yatirimci beyaninda bulunduk. Tefasta islem goren serbest fonlari musteri temsilcisi araciligi ile mi satin alabiliriz ? Bankacilik uygulamalarindan satin almamiz mumkun mu ?
Birde fon alim satim islemlerinde is yatirim kullanan var mi acaba ? Senelik veya aylik masraflari merak ediyorum.
Tesekkur ederim, bol kazanclar.
Nitelikli yatırımcı beyanından sonra, Tefas'ta işlem gören serbest fonları, banka bağımsız olarak, internet uygulamaları üzerinden alabilirsiniz.
Ancak serbest fon alım işlemini yürütmek istediğiniz her banka için nitelikli yatırımcı beyanında bulunmanız gerekir.
Örneğin: Akbank'ta nitelikli yatırımcı olduk, AKBANK uygulaması üzerinden TEFAS'ta işlem gören (banka bağımsız) tüm serbest fonları alabiliriz.
Elbette gerçek canım, yalan demedim.İstikrarlı olmayabilir anlamında yazdım.Zaten başarılı olduklarını yazdım.Fonun küçük olması da kötü anlamında demedim zaten, halka arzlardan o sayede çok yararlandı anlamında.Bende olan fonlar zaten bunlar, amaç kötülemek değil, hayal kırıklığına uğramamak.
evet aynen öyle. Alacak fonda kalmadı:)
Sayin Burak sizde herhangi bir serbest fon var mi acaba? Forumdaki arkadaşlar acaba hangi serbest fonlari taşiyorlar?
FYA'yi nereden aldiniz Burak hocam? İstanbul Portföy üzerinden mi aldiniz yoksa İş yatirim üzerinden mi? Sanirim İstanbul Portföyün Tefas'a açik olmayan serbest fonlari İş yatirim ve Deniz Yatirim üzerinden de alinabiliyor. Bende IIS fonu var mesela ve ben bunu İs Yatirim üzerinden aliyorum. Bir de asgari alim miktarinin ne kadar oldugunu bizimle paylaşabilir misiniz Burak bey?