Maliye bakanı açıklama yapmış AA ya
Hayırlı olsun mudi kardeşlerim
Ağustos ayında baglanilacak %19 faizin neti 18.05 büyük ihtimalle negatife düşecek getiri.
Bugün MB enflasyon raporu sunum toplantısı vardı.gazetecilerin ısrarla sormalarina rağmen başkan gerekirse faiz artırırım diyemedi sürekli yılsonu enflasyon dusucek dedi ayni soruya hep aynı cevabı verdi.
bizde biliyoruz Ekim den sonra düşüşe gecicek ama önümüzdeki 2 ay negatif faiz mi vericeksin bunun cevabıni veremedi.
"Ters dolarizasyon" u desteklemek derken ? :)
Ahali dolar bozmuyor ki ters dolarizasyon olsun, aksine her düşüşte alım fırsatı mantığıyla dth lar artıyor.
Stopaj konusuna gelince evet bir çok arkadaşın belirttiği gibi sıfırlamaları lazım idi ancak anlaşılan hazine o kadar tam takır kuru bakır durumda ki , mevduat stopajlarından gelecek paradan vazgeçmeyi göze alamadılar.
Eeeee, ne demiş ünlü bir Türk düşünürü: CRASH TÜM HIZIYLA OTOBANDA :evil:
Çoğu banka başvuru yapılmadığı halde neden ısrarla 3-4 ay bir kredi kartı gönderiyorlar ki e-devletten adres bilgini alarak
Bunun amacı nedir hiç şekilde göndermesinler diye bile işsiz olarak yazdığım halde gönderiyorlar birde .
Hakikaten insanlarda para fışkırıyor bedavadan para geldi kullanmalık istemediğim halde
Tasarruf yapıyorum, mesela mobilya takımını, telefonumu, arabamı, laptopumu yenilemiyorum.
Bunu yaptığım için de çok pişman oluyorum, çünkü ben eskiye talim ederken mevduattaki paramla 2 araba alabilecekken şimdi 1,7 araba alabiliyorum, 20 takım mobilya alabilecekken 15 takım alabiliyorum vs.
Param eriyor. E ben ne yapacağım bundan sonra? O arabayı alacağım, mobilyayı da , telefonu da, laptopu da yenileyeceğim.
Ne olacak ben böyle yapınca? Döviz yurt dışına kaçacak, ürünlerin bu fiyatlardan bile satıldığını gören tüccar zam yapacak, enflasyon olacak.
Kısaca mevduata böyle düşük faiz olmaz, ekonomi kitaplarında bir şey yazar "çok aşırı" para basılırsa mevduat faizleri enflasyonun altında kalır.
Şu anki durum bundan ibaret ve ben tasarruf yapmayı bugün bıraktım.
1 araba kendimize, 2 tane devlete alındığı için devletin umrunda değil.
Verginin dozunu arttırıyorlar böyle bir durumda. Bütün çıkışlar tutulmuş vaziyette.
Yatırımcı nasıl her kötü duruma karşı pozisyon almayı biliyorsa devlet de aynısını biliyor. Devlet uzun zamandır oto üreticisinden fazla para kazanıyor satılan araba başına. Araba yerine iphone ya da başka bir elektronik alet koyunca da aynı kapıya çıkıyor.
Faizler ancak herkes faizden çıkarsa artar. Kimse parasını TL'de tutmasın bak ben görürüm nasıl bağırıyorlar yandım anam diye. 19%'a fit olan insan olduğu sürece oyuna devam.
Siz yinede tasarrufu bırakmayın, mobilya, laptop, araba vb zamana karşı sürekli olarak değer yitiren şeyler. Arabada son yıllardaki anlamsız ötv artışı ve kur artışı etkili oldu. Ayrıca ihtiyacınızdan fazla aracınız var ise ilaveten sigorta, vergi, bakım vb sürekli gider oluşturmaya devam eder.
Vakıf m+ temdit 62 gün 19 diyor. Başka oran alan var mı?
3 ay sonra iste geldi evro yine 10.01 e.
100K evro 10.70 de satilmadi ise 50K TL 3 aylik TL fayisinden etti forumdasimizi.
Iste bu nedenle fazla kasmayin..
Hepsi uzun vadede biribirine yakinsar diyorum.
Rahat ettiginiz, gece huzurlu uyutan birisini alin ve yatin.
Syg,
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/son-d...5EyhMIIFWJOZAw
Stopaj indirimi uzatıldı diyor haberde .resmi gazetede ne zaman yayınlanır acaba
Dudu abinin bi araba hikayesi vardı.
Okuduğumda Kenan komutana dönüşmüştüm.
Na böyle:
https://youtu.be/Du5sU4kScng
Yatırım tavsiyesi değildir.
İlgili araba hikayesi:
http://uzunvadeyatirim.blogspot.com/...araba.html?m=1
Olmaz, olllamazz, kesinlikle olllamaaazz!
Yatırım tavsiyesi değildir.
Su anda bu aracin otvsi %220.
Yani reyizimizin dedigi gibi neredeeeen nereye..
https://youtu.be/AjEeT00nAP4
Syg,
Dudu teknede hayat nasil gidiyor[emoji846]
Her sey cok gusel.. erkenden kalkip denizde yikiyorum yuzumu
.
Sonra mukellef bir kahvalti.
Arkasindan biraz biste bakiyorum.
Baska bir yerde biraz daha deniz.
Oglen yemegi sonrasi bi siyesta olmazsa olmazim.
Sonra bi kere daha deniz, biraz okuma.
Aksam gecelenecek koyda yemek oncesi son defa deniz ve aksam yemegi mangalda balik genelde.
Belki biraz alkol ve 22.00-23.00 arasi yatis, disarida acik alanda, kamarada degil.
Yildizlarin altinda yaradana hayran olarak :)
Syg,
iyi tatiller Dudu:party:
Hersey dahil,premium,ultra lux,first class oluyor.[emoji39]
Yerli yabanci ickiler dahil,gece corbasida vardir kesin.[emoji23]
Elini kurulamak icin sicak havlu[emoji39]
Tekneler haftalik olarak murettebati ile kiralaniyor.
Kumanyayi biz aliyoruz.
Kac kisi isek o kadarlik + murettebat icin de.
Bizim tekne 4 kamara yani max 8 kisi icin.
Biz 7 kisiyiz..
Kaptan tekne sahibi ayni zamanda ve esi ile cocugu da calisiyor.
10 kisilik kumanya aliyoruz.
Esi yemek ve temizlik isine bakiyor. Cocuk da yanastigimiz yerlerde halati bagliyor kictan kara.
Bizimki gariban isi 22m boyunda ahsap, 1988 yapimi Bodrum guleti.. ama temiz ve bakimli.
Bize yetiyor.. bu isin ust siniri yok. Gunlugu 5000 evro olan da var 500 evro olan da.
Ama onlar da ayni koylara giriyor biz de.
Bizimkinin bir haftaligi 30K TL, iki aile 15K dan bir hafta yogun tatil, surekli deniz uzerinde.. surekli degisik yerler, degisen manzara.. can sikintisi yok. :)
Tabii yangin isine cok uzulduk.. moralimizi bozdu.
Syg,
Sayın dudu
Kdv de eklenince araca ödenen toplam vergi %300 !
Örnek olarak lexus fiyat listesi
https://turkiye.lexus.com.tr/lexus_f...atlistesi.html
30 Temmuz İtibarı ile dolar - enflasyon endekli 367 gün ve 0 stopaj yüzde 20 faiziyle vadeli mevduatım;
ayda 1,666 faizden 4 ayda net 6,666 faiz aldık. Faiz kazancını Dolarla eşitlersek 8.27 lik dolarım 8,82 e karşılık geliyor.
Bu dakika dolar 8,41. Bu ay yüzde 5 kara geçmişiz.