Yeni başlık yeni zirvelerle hayırlı olsun
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Printable View
Yeni başlık yeni zirvelerle hayırlı olsun
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro hattının Kağıthane-İstanbul Havalimanı etabında test sürüşlerinin 8 Kasım'da başlayacağını belirterek, "Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na kadar trenle gideceğiz." dedi.
Pozitif haberler sıralanıyor. Bu sene geç başlayan Ruslar ve hiç başlamayan İngilizler seneye eklenecek. Kargo pazar payını dahada büyütecek ve Afrika'da Fransa yı domşne eden THY seneye bu durumu daha da perçinleyecek.
Karabataklar şimdi derin sulara gitti , in çık asansör yapınca hisse, tekrar gelerek battuk bittik diyip siyasetlerini yapacakalr iyi izleyin karabatakları :))
Pasta paylaşabilecek varmidir
Başka formlarda hala;borcu nekadar,,bukadar borçmu olur,,, oha kârı artmış ama borç kamyon kadar olmuş,, falan filan yazan algı yapmaya çalışan yahut hissesini bekliyemedigi için ucuzdan satan nekadar kuş beyinli insanlar var şaşırıyorum .Hala borsayı anlayamadan işlem yapmaya yahut algı yapmaya çalışan eyyy gerizekalılar; ulan thy zaten okadar borcu olmasaydı sen şuan hisseyi 70 ila 100 tl arasından alıyor olacaktın..MAL!!! Kusura bakmayın arkadaşlar sosyal medyada ve bazı formlarda okadar çok bu tarz yorumlarla karşılaştımki dayanamayıp bikaç kelam edeyim dedim.
Herkese sağlıklı bol kazançlar dilerim
İyide bu piyasada mb başkanı bi gece alınınca piyasa güm.
Ayrıca abd türkiye aliyhine bi haber piyasa güm,
Olmadı iç siyaset piyasa gene güm yani demem o ki alanda satanda bunları hesaba katıyordur fikir alış verişi iyidir kimse başkasının ağzıy la mal alıp sövmeye bahane aramasın,yazdıklarından üzerime alın madım fakat dilber hala gibi ben ortaya koydum alan alsın diyorsan senin kide bi algı burda gap boşluğunu tamamlamaya dönerse soluğu belkide 15 lerde alıcak belkide burdan fincan yapıp 20 li gibi fiyata kâr satışı bilemeyiz o yüzden hakaret vari yazılar yazmayalım diger komşu sitede sansür hiç yok o kadar belden aşağı küfürler havada uçuyor ki bu platformları hanım efendilerde ziyaret ediyor.
Saygılar.
Selam&Dua
Kimsenin nerden alıp nerden sattığı beni ilgilendirmez. Benim kızdığım nokta insanlar hissesini sattıktan sonra daha dün elinde olan hisseye bk atmaya başlıyorlar. Thy zirvesi 5 $ ve daha yeni hava alanı yapılamadan bu hisse 20 tl gördü 3 yıl ewel. Şimdi çok pahalıymış ve gitmez gidemez gibi borcunuda kullanarak yanlış yönlendirme yapanlara benim sözüm. Borsayı anlayabilmiş insanlara bugün sorsanız thy için aşırı derecede ucuz der. Tekbikişi dahi bu fiyatlar pahalı demez. Dileyen alır dileyen satar lakin hisse pahalı diyen ya işi bilmiyor yada pisligine yapıyor demektir. Pandemi ve diğer konjoktürdeki sıkıntılara girmeye gerek yok. Son 2 yıldır dünya genelinde neler yaşandı ve ençok hangi sektör etkilendi zaten hepimiz biliyoruz. Pandemi etkisini kaybettikçe hangi sektörler önplana çıkacak bunları önceden görebilen ve riskini ona göre alabilen kazançlı çıkacaktır. Ve tabiki malının üzerinde sabırla oturabilenler.
Hayırlı cumalar dilerim.
kötü sözler sahibine aittir.
bence rallinin zamanı değil.17.05-05/11/21
Borcu vardı da Lufhansa gibi hükümetinden yardım mı aldı?:notr: be yaaa....! :party:
https://i.hizliresim.com/7b4xgyg.png
Bugunki grafiğe bakinca sanki 16,80 leri yoklamış ve ogleden sonra 17,50 leri de yoklayabilirim dermiş gibi geldi bana😁. Bakalım ne gösterecek
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Thyao 17.10 sat aşağıdan yerine koy.
Japonya Havayolları, 2021 mali yılında net kaybını 146 milyar yen (1,3 milyar dolar) bekliyor.
Türk Hava Yolları pandemi döneminde global rakiplerinin aksine, büyük risk alarak operasyonlarında hız kesmedi. THY, sağladığı müşteri güveni, çalışanların yaptığı maaş fedakârlığı, kargo taşımacılığında başlattığı hamle ve Ankara’dan sağladığı stratejik destekle 2021’in üçüncü çeyreğinde 722 milyon dolar kâr yazdı.
Alman “Lufthansa†2.4 milyar dolar zarar... Fransız “Air France-KLM†2.1 milyar dolar zarar... ABD’li “United Airlines†600 milyon dolar zarar... Ve Türk Hava Yolları 772 milyon dolar kâr... Bu rakamlar 2021 yılının üçüncü çeyreğinde havacılıkta global arenada başa güreşen şirketlerin elde ettiği esas faaliyet kâr ya da zararlarına karşılık geliyor. Tablo açıkça ortada...
Son 1.5 yılı ağır pandemi koşullarında büyük yara alarak geçiren havacılık sektöründe, aşılanmalar ve hastalığın seyrinin daha da kötüye gitmiyor olması ile rakamlar ve beklentiler pozitife dönmeye başladı.
Pandemi koşullarına, rakiplerine göre birbirinden farklı birçok stratejiyle giren Türk Hava Yolları (THY) pandemi öncesine yani 2019 rakamlarına geri dönüş için en iddialı oyunculardan biri olduğunu, dün açıkladığı bilanço rakamlarıyla açıkça ortaya koydu.
“Dünyada herkesten daha hızlı toparlandık†diyen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 722 milyon dolarlık esas faaliyet kârıyla, bu alanda pandemi öncesi dönemin dahi önüne geçtiklerini söyledi.
Bu anlamda Lufthansa, Air France KLM, United Airlines gibi rakiplerinden ayrıştıklarını anlatan Aycı, kârlılığın ve yakalanan performansın sırrını üç maddede sıraladı:
“1- Yolcuya güven verdik, bilet erteleme, iade veya iptal konusunda kimseyi mağdur etmedik.
2- Kargo ve yolcuyu bir arada taşıdık.
3- Hiçbir maddi yardım almadık ancak her saniye, her işimizde Ankara’nın büyük desteğini aldık.â€
Rakiplerden ayrışıyor
Pandeminin etkilerini silmeye çalışan sektör halen 2019’un gerisinde. 2019’daki uçuş trafiğinin 2023 - 2024 döneminde normale dönmesi bekleniyor. Sektör profesyonelleri de buna göre strateji belirliyor. Bu olumsuz tabloya rağmen milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY rakiplerinden ayrışarak hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Bu şirketin ilk 9 aylık bilançolarına da net bir şekilde yansımış durumda.
Dün genel merkez binasında, tepe yönetimini de yanına alarak, basınla bir araya gelen İlker Aycı, sözlerine, “Dünyada herkesten daha hızlı toparlandık. Dünya havacılık sektörünün geri dönüşünü THY’nin bilançolarından izliyor†diyerek başladı.
Bu yılın üçüncü çeyreğinde yolcu gelirlerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 193 artarak 2.4 milyar dolara, kargo gelirlerinin yüzde 45 artarak 969 milyon dolar olduğunu anlatan Aycı, “Üçüncü çeyrek sonu itibarıyla 722 milyon dolar konsolide esas faaliye kâr elde ettik. 2019’un aynı döneminde bu kâr 675 milyon dolardı. Bugün geldiğimiz noktada pandemi öncesi dönemin dahi önüne geçen bir performans gösterdik†diye konuştu.
Tam toparlanma 2023’ü bulabilir
2019’daki kapasitenin 2022’de yakalanabileceğini hatta yüzde 3 üzerine çıkılabileceğini anlatan İlker Aycı, sektörde normale dönüşün 2023 - 2024’te olacağını ifade etti. Uzaktan çalışmanın da içinde olduğu yeni normalin ne kadar sürdürülebilir olduğunun tartışıldığına dikkat çeken Aycı, “Yüz yüze 1 saatte yapılacak iş internet ve Zoom üzerinden 3 saatte yapılıyor. Geri dönüşler artabilir. Ayrıca tatil noktalarına talep artmaya başladı. 2022 daha iyi geçecek†dedi.
‘Diğerleri devletten para yardımı istedi’
THY’nin kriz döneminde resmi tersine çevirmesinde ve bu sıçramayı yapmasında bundan önceki krizlerde aldığı derslerin önemli olduğunu belirten İlker Aycı, pandemideki sıçramanın perde arkasını anlatırken şu kritik başlıklara işaret etti.
- “Yolcuya güven verdik: Pandemi krizinin ilk gününden itibaren yolcularla empati kurduk. Biletleri koşulsuz değiştirdik veya ücretlerini iade ettik. Milyar doları aşan nakit çıkışı oldu ama ürünün arkasında durduk, uçuşları iptal etmedik. Bu çok kritik bir karardı. Cumhurbaşkanımızdan ‘Çok sıkışırsanız yanınızdayız’ desteğini de aldık. Yolcularımız bu davranışımızı ödüllendirdi.
- Kargo ve yolcu bir arada taşınıyor: Bir uçağın destinasyonunu planlarken her şey yolcu gelirlerine bakılarak yapılıyordu. Artık bu değişti. Artık kargo ve yolcu geliri optimize ediliyor. Bu sayede bir çok uçuş iptallerini engelledik. Altta yük var, üstte yolcu.
- Ankara’yla uyumlu hareket: Türkiye çok hızlı karar alıyor. Bir ülkeye uçuş açmak için diplomatik görüşme yapılıyor. Çok ciddi diplomasi yürütüldü. Diğer devletlerde bu işbirliğini göremedim. Rakip şirketler hükümetten sadece para ve hibe istedi. Bizde ise işbirliği yapıldı. THY hiç sahadan çekilmedi. Bu bizi Avrupa’da lider dünyada ilk 5’te tuttu.â€
‘Güneş balçıkla sıvanmaz’
Dünya havacılık tarihinin en ağır krizinde en hızlı geri dönmeyi başardıklarını ifade eden Aycı, bu başarıyı dünyadaki rakipleriyle kıyaslayarak anlattı:
“İlk 9 ayda THY 800 milyon dolar operasyonel kâr etmişken Alman hava yolu şirketi Lufthansa 2.4 milyar dolar, Air France KLM 2.1 milyar dolar zarar etti. Amerika’da ise en hızlı aşılamayı yapmasına ve iç pazarı çok hareketli olmasına rağmen United Airlines 600 milyon dolar zarar yazdı. Üçüncü çeyrekte bizim gibi kâr açıklayan şirketler var. Ama 9 aylık döneme baktığımızda gerimizdeler. Herkes bu başarıyı farklı yere çekebilir fakat güneş balçıkla sıvanmaz.â€
Kargoda uçuyor, hedefte ilk 3 var
Kargo alanında yaptıkları hamle ile pazar payını dünyada yüzde 5’in üzerine çıkardıklarını söyleyen İlker Aycı, “İlaç, aşı ve tıbbi malzeme taşımasında ise dünyada yüzde 8’in üzerinde pazar payımız var†dedi.
2023 yılında kargoda ilk 3’e girme hedefleri olduğunu belirten Aycı, şöyle devam etti:
“120’den kargo taşıyoruz. İlk 9 ayda 1.5 milyon ton yük taşıdık. Dünyadaki şirketler küçülürken Turkish Cargo büyüdü. İstanbul Havalimanı’nda dünyanın önemli tesislerinden kargo merkezini yeni yılla birlikte açacağız. Bu merkez Türkiye’nin en büyük endüstri binasıdır. Bu Türkiye’nin merkez ülke olmasına hizmet edecek.â€
Maaşlarda ‘geçmişe’ dönülüyor
Bilançoda rakamlar olumluya döndükçe, pandemi döneminde büyük fedakârlık yaparak şirketin bu noktaya gelmesinde büyük emekleri olan çalışanların haklarını teslim ettiklerini belirten Aycı, “Orta ve alt kademede çalışanların tümünün maaş kesintilerini iade ettik. Pilotlar ve kabin çalışanlarmızda bir miktar kaldı. Üst yönetimde de... Bu toparlanma bu hızla devam ederse, çalışanlarımız eski günlerinden daha da iyi duruma gelecekler†şeklinde konuştu.
Seattle, Detroit hatları açılacak
114 ülkede 255 destinasyonla dünyada en çok noktaya uçan şirket olan THY, bu rekoru pandemiye rağmen korudu. THY pandemi döneminde Newark ve Dallas’ın da içinde yer aldığı bir çok noktaya yeni hat açılışı yaptı. Amerika bu anlamda öne çıkan yerler olurken, sırada Seattle ve Detroit var.
gazetelerde thy haberleri var.Yabancı havayollarıda hepsi zarardalar.
Bence bu tahtanın(eğer ki bilançoya göre hareket ediyorsa )daha 2 senesi var ralli için.
Ancak antrikot teorisinden dolayı yinede gidebilir.
Don sayısı artıyor, yeter yahu!:)
Hisseyi kötüleyen karabataklar gitti dedim ama isim değiştirenler de var. Çok enteresan ruh halinde bu elemanlar. Buradaki yazılara göre al sat yapan da cidden varsa onlarada Allah akıl fikir versin. Kısa vade kar isteyen bir sürü sığ ve spek tahta var oraya gitsin. Burda yol yeni başlıyor ve uzun
Ek 27775
kabak formasyonu ve antrikot teorisi.
Güzel Tahmin
17.00 altına indi fazla salmadı.
Dün 16.90 satışa koyduklarım gitmişti.
Bugün hacim güçlü olunca tekrar aldım.
Umarım 2008 düşüşü sonrası 2009 ve 2010 çıkışı
gibi bir çıkış olur.
2008 hisse o günkü fiyatlarla 3.80 düştü ve daha sonrası hisse %400 bedelsiz vermesine
rağmen bölünmemiş hali il 3.5 TL bölünmemiş hali ile 17,5 TL fiyatlar görülmüştü.
Ayrıca Navlun Ücretlerinin oldukça yüksek olması
Havayolu kargo taşımacılığına önemli etkisi olmakta
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
THYAO da 1.6 milyon lot açık taşınmış,
https://megaimg.net/i/i/1XQ7eg.png
Piyasa Değeri(TL)23.418.600.000 Özsermaye(TL)*57.598.000.000 Sermaye(TL)1.380.000.000 Net Kar(TL)6.232.000.000
Hani diyorumya borcunu hesaba katmalı firmanın gerçekten kaç lira piyasa değerinde işlem gördüğünü görmek için
şurdan bakalım
öz sermaye
borçların tüm mal varlıklarının değerinin toplamından sonra kalan rakamdır.
e
o zaman
kafadan x2 si var derim minimum.
Bu borca rağmen hunharca alıyorlar:)
Offffff aman Nalan!
Milleti kış gününde donsuz bırakmayı kafaya koymuşlar.
LUFTANSA % 5.5 sadece 20 milyoncuk kar açıklayan hisse %20 yaptı 3 günde:)
Aİrfrance % 1.5
ryanair %3 ,5
1 sene oldu bekleyeli bırakta kanatları açsın bilançoya baksaydın keşke
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Offf Amerika 🇺🇸 havacılık koptu be **!
Yeter **!
Kapatın ekranı gitsin:)
Borcu vardı olmadı deyin.
Dün 16.90 yazdıklarım gitmişti.
Bakalım bugünkiler 17.90 gidecek mi?
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Antrikot teorisi çalıştı.Bir kg.antrikot 130 lira olmuş havayolları bu fiyatta kalırmı mantığında isim taktığım teori.
Onur Air’in satışında imzalar atıldı
Özel havayolu şirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satıldı. Şu anda şirketin yaklaşık yüzde 70 hissesini elinde bulunduran işadamları, bir süre sonra diğer ortak Cankut Bagana’dan opsiyonlu diğer hisseleri de devralacak. Satış işleminin Rekabet Kurumu tarafından onaylandığı belirtildi. Onur Air’in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran işadamı Cankut Bagana, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek. Temmuzda yeni yapılanmaya gidilecek şirkete, Bagana’nın da elindeki tüm hisseleri Tuncel ve Shams’e devredeceği öğrenildi.
Şirketin yeni ortaklarından İstanbul Esenyurt’ta bulunan Enes Makine’nin kurucusu Kudret Tuncel, 1985’te kozmetik sanayi sektöründe aerosol, parfüm dolum ve kapatma işine başladıktan sonra 1996’da Enes Makine Sanayii’ni kurdu. Mehdi Shams de, ABD, İngiltere, Almanya, Dubai, Çin ve İran’da ofisi bulunan Home Persian şirketinin sahibi. Havacılık sektörüne 1992’de adım atan Onur Air, bugün bin 600 çalışanı ve 32 uçağı ile yurtiçinde 14, yurtdışında 5 tarifeli uçuş gerçekleştiriyor. İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve KKTC Ercan’dan charter (tarifesiz) seferler de düzenleyen şirket, haziranda Antalya, Batman, Erzincan, Sivas ve Malatya’ya çapraz uçuş başlatacak. Şirket, geçen yıl 3 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.
Şahabettin Bolukçu havacılıktan çekildi
Onur Air’in satışı sonrası sektörde uzun yıllar birçok görevde bulunan Şahabettin Bolukçu da, şirketten ayrıldı. Ten Tour ve Onur Air’de 24 yıl çalışan Bolukçu, bu sürede genel koordinatör, yönetim kurulu üyeliği, genel müdür ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptı. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri (TÖSHİD) Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeliği ile TOBB Havacılık Meclis başkanlığı görevini yürüten Bolukçu, Onur Air’den bugün ayrılıyor.
Özel havayolu şirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satıldı. Şu anda şirketin yaklaşık yüzde 70 hissesini elinde bulunduran işadamları, bir süre sonra diğer ortak Cankut Bagana’dan opsiyonlu diğer hisseleri de devralacak. Satış işleminin Rekabet Kurumu tarafından onaylandığı belirtildi. Onur Air’in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran işadamı Cankut Bagana, şirketin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek.
Zaten şirketin%70 ini ellerinde bulunduranlar geriye kalan%30 luk hisseye mi 250 milyon dolar ödeyecekler.Yanlış anladıysam özür dilerim!
THYAO daki sürücü çok agresif alımlar yapıyor 9 aylık rasyoları bu kadar agresif alıma gerekçe olmayabilir hava yolları ya bir ortaklık yada bir satın alma olabilir sürücüsü maşallah çok ısrarcı umarım bu hareket 9 aylık rasyolara istinaden yapılıyor tabiki THYAO nun ederi vardır kuşkusuz ama bu kadar hızlı bir hareket beklemiyordum kişisel düşüncemdir anayasamızın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır
2021
Mayıs ayında yapılan bir açıklama,şirketin planlaması dahilinde olduğu gözüküyor...
Türk Hava Yolları CFO'su Murat Şeker salı günü analistlerle yapılan telekonferansta THY'nin net borç/hasılat rasyosunun bu yıl %170'e düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Söz konusu rasyo 2020'de %200 olmuştu. THY yıl sonu net borcunu 15,4 milyar dolar olarak öngördü
Bloomberg’in haberine göre THY, 2,5 milyar dolar yatırım harcaması planı içindeki 1,5 milyar dolarlık kısmının yeni uçak alımına ve yaklaşık 800 milyon dolarlık kısmının ağır bakım, motor ve ekipmana ayrılacağını belirtti.
THY 2023 yılında 50 uçağın teslim edilmesini bekliyor. Daha önce 140 uçağın teslimatının gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Bu yılki teslimatlar arasında 3 adet A350, 3 adet B787, 6 adet A321neo, 13 adet Boeing 737-MAX yer alıyor.
Kargo operasyonunun başka bir birime ayrılmasının bu yıl veya 2022'nin başlarında tamamlanması bekleniyor.
Yıl sonu nakit beklentisi en az 1 milyar dolar, mart sonunda 1,8 milyar dolar. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı 2 milyar dolarlık kredi hatları sayesinde 2021 boyunca yeterli likiditeye sahip olacaklarını belirtti.
Şirket 2021 sonunda yakıt harcamaları hedge oranını %50 olarak hedefliyor, ilk çeyrek sonunda bu oran %30'du.
Yıl sonu net borç ise 15,4 milyar dolar olarak öngörüldü.
2021 ocak ayında yapılan bir haber; hafızayı tazelemek ve gelecek öngörüsü için paylaşıyorum...
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Anadolu Jet ve Turkish Cargo'yu ayrı birer şirket olarak yapılandırarak halka arz ya da inorganik büyümeye gitmeyi amaçladıklarını söyledi.
Gazete temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenleyen Aycı, Turkish Cargo'yu ayrı bir şirket halinde yapılandıracaklarını belirterek, "Kısa sürede kuruluş tescili yapılır. Teknoloji şirketi kurduk. Anadolu Jet'i de önümüzdeki yıl şirketleştireceğiz. Amacımız bu şirketleri ayrıştırıp halka arz ya da inorganik büyüme yapmak...Danışmanlık firmalarıyla şirket kuruluşu için çalışırken bu iştiraklere birçok ortaklık teklifi aldık. Aceleci değil, akıllı hamleler yapacağız" diye konuştu.
Yok şurdan sat burdan al yok, yok kabak formayonu, antrikot vs. sanırsınki 0-6 yaş gurubundan bir çocuk foruma üye olmuş, bom boş yazan bazı arkadaşları (negatif düşünenleri değil) engellemek isterdim forumun eskiden böyle bir özelliği vardı birkaç saniye bile boş şey okumak istemem.
İki güzel haber var haberleri izleyememiş olan arkadaşalar kaçırmasın pfizer %90 etkili bir ilaç geliştirmiş pfizer olunca güven veriyor. Bu geliştirilen 2. etkil ilaç bu kez daha da etkili, covid tarih oldu denebilir artık.
İkincisi ntv ana haberde bugün bakanın öğretmenlerin idari izinli sayılacağı haberini ve tatil turlarına tur operatörlerine bir büyük yoğunluk haber geçti.
https://www.haberturk.com/son-dakika...olacak-3243405
https://tr.euronews.com/2021/11/05/p...hap-gelistirdi