2 fk olur mu diyenler var da yanlış hatırlamıyorsam bu şirket 2019da 2 fk falandı. Uzun bir süre de kaldı herhalde.
Not: bu hissede yatırımım vardır.
Printable View
2 fk olur mu diyenler var da yanlış hatırlamıyorsam bu şirket 2019da 2 fk falandı. Uzun bir süre de kaldı herhalde.
Not: bu hissede yatırımım vardır.
eregl gibi bir temettü canavarı ile performans karşılaştırması yapmak benim anlayışıma göre doğru değil. Elbette sizin karşılaştırıp hayıflanmanıza saygı duyarım. Selec ise tarihi zirvesinin çok uzağında. Şu ortamda bile zararda oturan birçok kişi vardır hem de 1 senedir.
GSDHO ise temettü verme alışkanlığı pek olmayan, düzenli kar getirmekten biraz uzak, ve açıkçası reputasyonu yüksek olmayan kenarda köşede kalmış bir şirket. En azından benim için böyle. Belki de ben gözümden kaçırmıştım hep.
Şu an için elinde GSDHO olup da zarardayım diyen kimse olamaz. Beklediğiniz karı yapamamış olabilirsiniz doğrudur. Ama borsa zaten böyle bir yer. Bu tür anomaliler oluşacak ki yatırımcılar para kazanacak. Toaso 1,5 yıl bekletip de 2 ayda 3 katına çıktı. Arclk hala gıdım gıdım ilerlemekte. vs...
Demek istediğim şu ki bence bu şirketin mevcut karlarını sürdürmesini bırakın da mevcut karın %60-70'i karı getirmeyi başaracağına inansa piyasa fiyat çok acayip yerlere gidebilir. Bana sorarsanız çok yüksek potansiyel barındırıyor içinde.
Elbette zaman faktörü de çok önemli. Umalım ki çok bekletmesin bizleri de hep birlikte kutlama yapalım buralarda.
*Patron ile ilgili olumsuz bir şey duymadım. Koç gibi bir şirketin bile patronuna laf edenleri gördüğüm için daha rasyonel tarafta olmaya çalışıyorum. Belki riskli ama kanıtsız sadece komplo teorileriyle ya da öznel düşüncelerle hareket etme huyumu çoktan bıraktım. Elbette hepinizin olumsuz düşüncelerine ve yatırım mantığına saygım var.
Bazı kişiler komik serzenişlerde bulunuyor .
İşlem hacimlerini konuşmayalım aracı kurumlar dillenmesin .
Demir çelik artışlarını konuşmayalım çelikciler dillenmesin .
Döviz artışını konuşmayalım dövizi olanlar dillenmesin.
Yıl 2021 bilmem farkındamısınız?Kuşlu sitede her yazdığınız milyon görüntülenme alıyor :)
Herkes istediğini yazsın bilmeyen okusun öğrensin şansen ben çok faydalanıyorum.
Sayın hkm başta olmak üzere bilgi veren farklı bakış açısı gösteren herkese teşekkürler.
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum sn serhateco.Bilgiden zarar gelmez.Zaten twıtter varken bizim esamemiz bile okunmaz.Misal bu yeni durumda gemiler günlük ne kadar kar yazar sektör içinden olan sn runaway,balıkadam veya bir diğer froumdaş bizi bilgilendirse ne güzel olur.
Ya bilader hasta misiniz? Hedef göstermeyin diyorum 10 olacak 20 olacak , millet birbirini ezecek demeyin diyorum. Kim burada bir veri paylaştı da birisinden tepki geldi? Ereğli ,isdmr gibi kalın tahtalarda bile demir çelik endexine tepkisiz kalmadı 3-4 kat arttı diyorum. Bizim kagidimiz gibi hikayesi olan küçük orta çaplı kağıtlar uzaya gitti diyorum. Ya kim ne isterse yazsın banane. Hissenin geldiği yer seni mutlu ediyorsa bilmem. Bence buralarda olmamalı. Döviz bazlı hala diplerde..
Bos tartışmalara gerek yok.navlunlar ne oldu arkadaşlar bugün durum nasil
Saygısız olarak nitelenen ne yazmışız anliyamadim.yazdigimiz şu yaklaşık 400 kambiyo karı artı geçmiş 300 luk kar 100 de faaliyet karı olsa 800 yillik kar minimum desek fiyat kazanç 4 olsa 3.2 milyar şirket değeri olsa 450 milyon sermaye olduğuna göre 7 olmalı kağıt.
E az bisi overshoot etse 8 olur 9 olur 10 olur.bu benim yaptığım hesaba dayalı bir öngörü.rakamlar uydurma falan değil.gercek rakamlar .bu tarz analizler yapilmayacaksa forum ne ise yarar.
Ha bir de defter değerine dayanan hedef değer analizim var ama hakikaten topigin havasını bozduklarindan dolayı yazmak içimden gelmiyor.herkes yaziyor bana gelince sen yazma sana kıl oldum diyor çözemedim konuyu cidden.
Gerçi arada serhat eco kardeşimiz de hedefe kondu.o da yasaklı lar arasına giriyordu.e suç işledi bana güzel bir sey yazdı halbuki suç.ozur dilesin de bari o affol sun.benim ceza müebbet olduğundan ben elbet konu disiyim
Sn ha yek bilanço sonrası sizce ozsermaye kac olur.pd dd oranı kac olabilir sizce
Sn ha yek o konuda da analizim var.yaklasik hemen hemen aynı hedef değerlerini makul kılıyor.pd dd radyosuna da baksanız fk ya da baksanız şirket bedava
Turgut yarın cinayet işleyip hapse düşse gene fikrim değişmez.bu kağıt borsanın şu anda en çok gelecek vadeden kagitlarindan
hkm üstad, şirketin faaliyetlerini nasıl takip edebilirim. Elinde döviz bulundurması dışında nasıl bir geleceği olacağını görmek açısından
Ustad lik bana elbet çok uzak degerli kardeşim.holdingin İnternet sayfasına girin.son yatırımcı sunumunu inceleyin.eminim kafanızdaki soruların çoğunun cevabını bulursunuz
Benim en sevdiğim olay holdingin tüm iştirak la rinin kar yazmasi.holdingin aslında yapısı basit toplam dört ana dalı var.hepsi de kar yaziyor
Sadece denizcilik sıkıntı liy di.oraya da malum milli piyango vurdu.
Sayın hkm hiçbir sıkıntı yok . :)
Dıpdıp hasta değilim seni dar bakışından uzaklaştırmak için yazdım.
Hep aynı şeyleri yazıyosun hisse konuşuluyor diye korkuyosan yatırım yapma .
Tofaşa hektaşa sasa ya hep fiyat verilirdi konuşulurdu hala yükselmedi mi?
Gerçekleşmiş örnekler veriyorum anla diye .
Serhateco ,hkm istediğimi yazarım. 20 yıldır defter değerini görmemiş yada gösterilmemiş şirketin patronunu sevmek zorunda değilim. Yatırımlarını siz ikinize sorarak yapacak değilim. Yazdığın şirketler de bir Turgut yok. Turgut a karşı hissettiklerinize ve duygularınıza saygı duyuyorum. Kendi özel hayatınız sonuçta...
Seneye 40 kuruş temettü gelirse bugün beğenilmeyen patron en sevilen patron olur. 40 kuruş da zor iş değil gemilerin 4 aylık karı güncel fiyatlarla
Bak dipdip yeterince müsamaha gördün.isi tadında bırak gereksiz cümleler kurma.yoksa bel altı yazmak beceremiyecegim bir iş değil. Gereken cevabı alırsın.buraya ben de istediğimi yazarım.sana mi soracagim
Navlunlar ne durumda arkadaşlar bilen var mi
https://seffaflik.epias.com.tr/trans...i-uretim.xhtml
silopi nin 2. ve 3. fazları üretime 4 aralıkta yeniden başlamışlar..ama 3 günlük verilere göre üretim düşük....arızadan önce saatlik üretim ortalaması 230 iken ...son 3 gündür 190 gibi...
yine bir sıkıntısı var gibi...
Navlunlar da bugün; Supramax %1.3 artı, Handysize yatay
3.50 ve üzeri rüştünü ispat eder.
.
Syg
Sirketin yaklasik 81 milyon dolari bulunuyor. Fakat bildigim kadari ile kur artisindan hepsi faaliyet kari olarak yazmiyor. Bunun ne kadarlik kismi faaliyet kari olarak yazmaktadir herhangi bir bilginiz var mi acaba?
Tesekkurler
Kur farkı faaliyet kârı yazmaz üstadım. Ayrıca şirketin elinde toplam 7gemi bulunuyor bunların değeri de 1mr TL den 1.5mr TL olarak güncellenmesini beklerim kaba hesap ile. Bunlar faaliyet kârı olarak geçmiyor.
Ayrıca şirket hakkında üstadlardan ayrıntılı bilgi verecek olan var mıdır? Değerli bilgilerinizi esirgemeyiniz. Bir rapor hazırlayan ya da ulaşabileceğimiz bir rapor bulunur mu?( Şirketin yayınladığı yayınların haricinde)
https://twitter.com/zeynepxaktas/sta...tdPjxrOvw&s=19
Bu tablodaki gsd ye bakın patron zengin olmuş.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu bilanço tahmini beni bile aşmış.FK için 1.33 demiş.Şu anda fk 5 yani aynı fiyatlama olması için 13 14 falan olması lazım.Hadi dolar karını kardan saymıyalım yarısı olsun 7 olur 8 olur.Şubat ayına bir şey kalmadı.O tabloda görüldüğü üzere borsanın en ucuz kağıdındayız.
https://i.hizliresim.com/nzyp8eg.jpg Bu hesap külliyen yanlış. kambiyo karı 400 kabataslak gelecek (netteki kar)