Eee sahibi iktidarın icinden bir siyasetciyse o hissede olacak alaveree dalevere belli....
Eee git tayyip beyle foto cektir,camiden cikarken elaleme görün,iki kelam arapça birşeyler soyle milletin parası sana Kurban :)))
Printable View
Eee sahibi iktidarın icinden bir siyasetciyse o hissede olacak alaveree dalevere belli....
Eee git tayyip beyle foto cektir,camiden cikarken elaleme görün,iki kelam arapça birşeyler soyle milletin parası sana Kurban :)))
Şirket bedelsiz açıklıyor,Kağıt 12.96.tl de,Taban oluyor,Forumdan çıt çıkmıyor..Hayret.!!
Bedelsiz acikladı diye atlayanlara verdiler SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son zamanlarda moda oldu haberi gönder malı göm
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küçük yatırımcı,bedelsiz sermaye anladı,fakat hisse senedi ihraç primini anlayamadı..
Basit bir örnek 50.000,00 TL sermayeli iki ortaklı bir anonim şirkete yatırım yapmak isteyen hasan diye bir yatırımcı var. hasan şirketin %20 karşılığında 500.000,00 TL ödemeye razı. Bu yatırımda girişimin ortakları şirkete para koymayacaksa ihraç
primli sermaye artırımı yapılması gerekmektedir. Bu durumda şirket sadece yatırımcının katılacağı 12.500,00 TL tutarlı bir sermaye artırımı yaptığı durumda toplam sermaye miktarı 62.500,00 TL olacaktır. Kurucu ortakların hisse oranları %40 a düşecek, fakat ikisinin de sahip olduğu nominal hisse bedeli 25.000,00 TL olarak kalacaktır. 500.000,00 TL yatırımdan kalan 487.500,00 TL ise şirkete ihraç primi olarak ödenecek ve bu para şirket bilançosunda sermaye yedeği olarak gözükecektir. Böylece bu bedel şirketin yeni yatırımlarında kullanılabilecektir.
Açıklamanız için teşekkürler...
2.Gündür hisseye TABAN Yaparak-Yaptırılarak ,Ceplerinden para çıkmadan yatırımda kullanacakları (!) meblağı elde ettikleri belli oldu!!.
Bedelsizin palavrası ile,Örtülü olarak Bedelli yaptılar..!!
Bugün.2.Haziran 2022.. i 1.Lot Psgyo:11.80 TL..
Bir telegram grubunda gördüm bakayım dedim.
Şu anda tabanda, fiyat 10.51
F/K : 69.63
PD/DD : 2.19
Böyle gyo halka arzı mı olur? İyice suyunu çıkardı bunlar.
Kağıt,Rampa aşağı yuvarlanmaya devam ediyor..3.Tabanda ve Fiyat 10.55.TL
Bakalım nerede duracak..
arz seferberliği başarı oldu diye öğünsünler.ikinci Aydem faciası SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa hakkında öğrendiklerimiz,tecrube ettiklerimiz sil baştan başlaya döndü.1 2 yıl öncesine kadar borsaya arz olan hisseler sessiz şekilde borsaya köte olur,yatırımcı önce uzun bir süre veya en az 1 2 yıllık bilanço dönemlerini izler ondan sonra alıp almaya karar verirdi.hatta çoğu zaman borsaya girmek isteyen birçok şirket talep gelmediğinden dolayı borsaya girmez veya giremezdi.şimd tam tersi,bugün ayakkabi boyacı sandığını borsaya açıyorum de,yüzlerce kereste,sunta fabrikası kuracak kadar talep geliyor.Yine 1 2 yıl öncesine kadar,bedelli sermaye artırımlarında hisse fiyatları bir süre ya düşer,yada yataya bağlar toparlanması uzun zaman sürer yatırımcıyı üzerdi.Bedelsiz sermaye artıran hisseler uçak,bazen üç dort kat bile giderdi.Şimdi tam tersi. Bunlara benzer bir çok şeyler değişti,yatırımcının el kitabını güncelleme zamanı geldimi artık,siz nedersiniz.
Hisse arz fiyatından %50 aşağısına düşüyorsa meraklar ediliyor doğrusu.Merak 1 hisse ederini çok üzerinde mi arz edildi.Merak 2 hisseyi arz fiyatının çok çok altına satanlar kaç tl den almıştı ve arz olan hisse fiytları küçük yatırımcıya farklı büyük yatırımcıya farklımı.Merak 3 kardeş hissenin fiyatları arz fiyatının çok çok üzerine çekilmesi aslında bu hisseyi satmak istemelerimiydi.ve herşeyi deneyip bu hisseye yatırımcı çekememeyişinden dolayımı bedelsiz sermaye dendi..
Sosyal medyada çok paylaşım görünce fiyat tespit taporuna bir bakayım dedim. Değerlemede benzer şirketlerin pd/dd ve fk oranlarını değerlemeye dahil etmemişler:) projeksiyonlar ise o dönemki fiyatlar için fazla iyimser göründü bana.
Her ne kadar pd dd güncel de 2 olsa da 31.03 ten bu yana gayrimenkul fiyatlarındaki artış ve projelerdeki potansiyel ilerlemeyi baz alırsak güncel olarak potansiyel defter değerine gelmiştir kanaatimce.
Bugünkü kapanıştan bir miktar aldım. İzleyelim görelim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kufrun çağran kayanın tepesinde çikmış topiğin birinde,Adam iyiki almamışım diyor beş dakika sonra küfretmeye başlıyor.Yahu beş dakika önce senin bu hisseden yoktu,hatta iyiki almadım diyordun,ne ara aldın,sirf boşyere küfür edeyim diyemi aşdın.gülermisin ağlarmısın.
Patron un , cümhür başkanımızdan her hangi bir akrabalık bağımız yoktur demesine rağmen,halen birileri bişeyleri kaşıyıp duruyor.
İstesekte,istemesekte bu fatura malüm kişi ve malüm partiye kesiliyor ve kesilecek gibi.Buna istinaden bu işte türkiyede kriz isteyenlerin parmağı olabilir derdim,fakat bu çığı yaratanın şirket ortağı ,veya şirketin oluşu sendemi brütüs u aklıma getirmiyor değil...
pasifikGYO halka arzında arz a çikarken şoyle demiş mukavelede yazıyor.SATMAMA TAHAHUTTU..şirket paylarının bistte işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacağını,ve şirket ortakları ise HALKA ARZ FİYATININ ALTINDA borsada PAY SATIŞI yapmayacağını tahattut etmiştir...??????????üzgünüm ama dunyaya sözvermiş ve sözünü tutmamış olacağını zannetmem,fakat sözünü tutamamış dürüma düşmüş gibi görünüyor ki,,çiftlik bankın resmisi yaşandı,hissesi olan herkese geçmiş olsun...
Bu hissenin arzına katılmıştım ve halen hissedeyim diyen, bir tane küçük yatırımcı aranıyor...
Plan hisse arz olacağı zaman yapılmış. Bu hisse,gerçek ederinin çok çok üzerinden 16 lardan arz olunmuş görünsede, kurumsal a kaç tan satılmış bilmiyorum,tek bildiğim küçük yatırımcı sattı hisse düştü hikayesi koca bir yalandan ibaret.YTD DEĞİLDİR
Hayır arzına katılmadım.sonradan kardeş hissesi epeyce yükselince patronun soy ismini de beğenince biraz aldım,düşünce yine aldım,tekrar aldım,dibini bulamayacağımı anlayıp zaten gücüm de tükenince aldIklarımla kaldım.Tekrar arz fiyatına dönermi dönmezmi bilemem ama,şirketin gerçek değerine gelmesi için güzel işler projeler yapmasına duğa edeceğiz.şuda bir gerçekki uzun zaman burda olacağız...Bu arada bir süprizle karşılaşırmıyız,süpriz olursa hangi yönde olur,haşer mi olur,burası borsa ne olur bellimi olur..
bu topiği seviyorum çünkü,türk milletinin en büyük değeri olan ahlak yapısını koruyor.Değerlere hakarete izin vermiyor.Fakat o ve diğer hisse frum altında kepazelik ve din iman hiçbirşey birakmayan ağza alınmayacak küfürler eden ahlaksızlığa musade eden ziğniyet o topik sahiplerine herhangi bir yaptırım,kanun yokmudur..
Hayırlara gitsin.ruyamda psgyo nın patronlarının birini gördüm.Eski püskü harabe gibi,yarı karanlık bir yer.Etrafında şimarık adamlar. Dahaçok onu ilgilendiren bir konuda birbiriyle konuşuyor tartıışıyorken,fikri bie sorulmayan.Sanki hiç istemediği, mecbur kaldığı için orda o yerde bulunan,atılmış gibi kabuğuna çekilmiş,dalgın,solgun,yorgun,üzgün,aciz cok büyük sıkıntılı bir köşede oturuyor.
ünlü bir borsa uzmanı abi.Ağızlarda sakız olan küçük yatırımcı panikle satınca hisse düştü lafları yalandan ileri geçemez diyor ve ekliyor.31 mayis 5 hazıran arası küçük yatırımcı sayısına bakılırsa,hisse alanlar hisse satanlardan çok fazlaydı.kurumsal yatırımcının her satış emrinin yarısını karşılayacak kadar küçük yatırımcı alışı oldu.Küçük yatırımcı almamış olsaydı kurumsallar bu kadar hisse vermezdi diyor...
Spk yani devletin borsayı düzenleyip denetleyen kurumu bu hisseyi 16.35 tl den halka arz edebilir yanı satabilirsin demiş.Hatta %20 de ucuz,yani iskontolu demiş.hissenin sahipleride biz daha ucuza satacağız hemde ½ fiyatına düşürerek spk ya inat.vaybe laz inadı dedikleri bu olsa gerek..
Yine bildiğini okuyacak ama,küçük yatırımcı sattı hisse düştü yalanını diyenler,son 4 gün aldıklarınıda sayarsak,küçük yatırımcının hiç olmadığı kadar hissesi oldu,daha önce satanlar küçüklerin arasına karışmış büyükler olmasın..
Endeks eksi kapadığı için psgyo eksi kapadı..
Haydaaa.Okadar herşey gözümüze gözümüze sokuluyorki,korkmamak elde değil.Yeminle şindiye kadar boyle bişey görmedim.Geleceği okuyanlar,ALLAH aşkına,durum okadarmı kötü..
Hisse fiyatı erimeye devam ederse,Şirketin adı da,Pislik gyo olarak anılmaya başlanacak.!!
1.Temmuz 2022 Tarihinden sonra Y,ıldız Pazarda işlem görecekmiş..
Zaten 5.Temmuz 2022 ye kadar brüt takozlu..
Acaba,; 16. 40.TL Civarından Halka soktukları kağıtları,9.50 TL civarından geri toplamak için mi Brüt Takoz koydurdular.!!.?
İnsanın aklına her şey geliyor da,Kağıt ırz fiyatına gelmiyor...!!
Diğer birçok gyo larının piyasa değerinin özsermayelerinin nerdeyse yarısına denk gelmesi,psgyo yeniden değerleme sonucunda öz sermayesi yukselecek denmesi veya yükselmesi yinede diğer gyo larına karşı çokda cazıp gelmeyeceğini herkes biliyor.Zaten 16 tl lerden arz oldu bugün 10 tl lerden işlem görmesine atıfta bulunan küçük yatırımcı olayın farkında,tek bir umud tekrar arz olduğu fiyatlara gelip küçük yatırımcıya bir af çikarması.Küçük yatırımcının bu düşüncesi sadece duygusal,dolaysiyle paranın olduğu yerde duyguların nekadar önemsiz olduğu veya duyguların kimler tarafından kullanıldığı ise ortada..
Hayde gidelum hayde,hayde gelmeyimisun.Nedur bu ettuklerun,beni sevmeyimisun...
Askorozun deresi yantarafi derindur,bugünde boyle geçer yarun allah kerimdur.
Potomyanun uşaklari hiç giymezler yamali,kiz seni sevdum diye oldum köyun hamali.
çok güzel dur çok güzel orta köyün kızları,herkes sever davul,zurna,benumki sever sazlari.
çok güzeldur çok güzel potomyanun kızları,dunyada eşleri yok ama,çekilmeyi nazları..
Mahir bey;Hisseleri bize,Forumu da size bekçi yaptılar sanırım.:-))
Tahtada da,Hisse fiyatında da ,Forumda da bir hareket yok..!!
merhaba kar adam kardeş.Çok cimri bir spek ten karşı karşıyayız.Bu karşı karşıya olduğumuz spek inşallah sadece cimri dir.Eğer birde aptalsa çoook işimimiz var..Nerdeyse 14 tl maliyetim var,kapanıştan önce 1000 tane serbest emir verdim tabela 9.95 9.96.iken benim bin tane hissemi.9.94.den aldı.10 tl ye tenezzül etti.Bu hisseyi bu batağa düşüren bu ziğniyetse,tüm edilen küfür ve hakaretler patrona değil hissenin speğinedir.