https://i.hizliresim.com/13j237q.png
30 12 2021 KAPANIŞ
İŞLEM HACİMLERİ
EPLAS: 4.248.405
MAZHAR: 463.044
Printable View
https://i.hizliresim.com/13j237q.png
30 12 2021 KAPANIŞ
İŞLEM HACİMLERİ
EPLAS: 4.248.405
MAZHAR: 463.044
Çok enteresan SPK bu ülkede iş yapıyormuş meğer :cool:
https://www.borsagundem.com/haber/sp...-verdi/1630550
SPK'nın, izinsiz foreks işlemi yaptığı tespit edilen 54 internet sitesi hakkında erişim engeli kararı aldığı duyuruldu
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) internet üzerinden izinsiz foreks işlemi gerçekleştiren internet siteleriyle mücadelesi sürüyor.
SPK, yürütülen incelemeler sonucunda izinsiz foreks işlemi gerçekleştiren 54 internet sitesi hakkında erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin başlatıldığını açıkladı.
Kurul'un açıklamasında "Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen ve adresleri verilen internet sitelerine erişimin engellenmesi için Sermaye Piyasası Kanunu’nun 99’uncu maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca gerekli hukuki işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir" denildi.
SPK durmuyordu :cool:
https://www.borsagundem.com/haber/sp...cezasi/1630553
SPK, Serve Film Prodüksiyon'a üç ayrı nedenden ötürü toplamda 145 bin 152 lira para cezası kesti Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) yürütülen incelemeler sonucunda Serve Film Prodüksiyon Eğlence'ye (#SERVE) üç ayrı sebepten ötürü idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
Ceza kararıyla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Serve, ticaret unvanına ilişkin esas sözleşme değişikliğinin Ticaret Bakanlığı tarafından olumsuz karşılandığı hususunun kamuya duyurulmaması sebebiyle 51 bin 236 lira, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan 4 Mayıs 2020 tarihli özel durum açıklamasının yanlış ve yanıltıcı olması nedeniyle 46 bin 958 lira, SPK'nın 11 Haziran 2020 tarih ve 35/720 sayılı kararının yerine getirilmemesi sebebiyle de 46 bin 958 lira olmak üzere toplamda 145 bin 152 lira idari para cezası ödeyecek.
Tamamen farazi olarak yazıyorum;
Şirketin yurtdışında atıyorum değerlemeden sonra anlaşıldı ki şirketin yurtdışında 500 milyon TL lik mal varlığı var ve bu varlığın şirkete hiç bir katkısı da yok. Bunu biliyoruz. Yıllardır yok yani.
Peki patron değerlemeden sonra SPK ya yeniden yüksek bedelli sermaye artırım talebi ile başvurursa neler olabilir.?
-Yatırımcılar isyan ederler; Sen şirketin varlıklarını yurtdışına kaçırmışsın ve şirket faaliyeti ile ilgili hiç bir amacın yok. Tahmin ediyorum SPK bedelli talebini yine onaylamaz.
Hatta yatırımcılar dava bile açabilirler. Olur ya SPK bedelli talebini onaylarsa SPK aleyhine idare mahkemesine işlemin iptali için dava açabilirler. Ayrıca Şirket yöneticileri hakkında da şirket varlıklarının yurtdışına kaçırılmış sayılması hakkında dava açabilirler.
Bunu halka açık bir şirket değil de 2 kişi ortak olduğunuz ve sizin azınlık hissesi sahibi şirkettinizde yapıldığını düşünün. Almanyada şirketin parası ile arsa alınmış. Hakim ortak size arsayı göstermiyor bile. Üstüne üstlük sizden yeniden sermaye koymanızı talep ediyor. Ne yaparsınız? Yani bu durumun da EPLAS dan pek farkı yok aslında. Sadece halka açık olması dışında.
Şöyle hayal kuralım. Hoşumuza gitmeyen bir karar alındı. Burada 20 kişi ortaklaşa sağlam bir avukat tutup sürece en azından müdahale edilemez mi? Örneğin diyorum yani.
Ben forumlarda buna benzer çok ağlama gördüm ama buna benzer tepki koyalım denildiğinde herkes sus pus oluyor hemen. Mesela burada 20 yıldır tutunan bir çok arkadaş olduğunu biliyoruz.
Benden size tavsiye bu değerleme süreci sonunda da abuk subukluklar devam ederse dediklerimi düşünün derim
SPK kendini aşmış durumda :cool:
https://www.borsagundem.com/haber/sp...-kesti/1630554
SPK, Mavi Safir Mimarlık'a 586 bin 969 lira para cezası kesilmesini kararlaştırdı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kurul tarafından Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) uyarınca yürütülen denetim sürecinde talep edilen bilgi ve belgelerin bir kısmının Kurul'a hiç veya istenen şekliyle verilmemesi gerekçesiyle Mavi Safir Mimarlık Müh. Yapı İnş. Tic. Ltd. Şti. unvanlı şirkete para cezası uygulanacağını duyurdu.
SPK haftalık bültende yer alan bilgilere göre şirket, kanuna aykırı işlemlerinden ötürü 586 bin 969 lira idari para cezası ödeyecek.
SPK neler yapıyor böyle :cool:
SPK, yapılan değerlendirmeler sonucunda Osmanlı Yatırım'a 1 milyon 336 bin 969 lira para cezası kesti
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Osmanlı Yatırım Menkul Değerler (#OSMEN) hakkında yürütülen incelemeler neticesinde şirkete 1,3 milyon liradan fazla idari para cezası kesildiğini duyurdu.
SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Osmanlı Yatırım, şirketin sistemindeki sorun nedeniyle müşterilerin hesaplarına ilişkin kar ve zarar durumlarını doğru olarak takip edemediği ve risk kontrollerini yapamadığı gerekçesiyle 750 bin lira, sistemdeki sorun nedeniyle müşterilerin emirlerinin Borsa İstanbul'a geç iletilmesi sebebiyle de 586 bin 969 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 336 bin 969 lira para cezası ödeyecek.
Herhalde sıradaki haber bizim şirketle ilgili olacak :plc:
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=65
Sn Kızılejder olay tamamen hırsızın ipleri nerede kimin elinde olduğuna bağlı,
Ceza alanlar acaba kimin hı…. Sızı?
Bizim kağıttakiler kimin hı …. Sız ?
Olay net
Minareyi çalarken hocaya haber verirsen bavışşşşş :) :) yaparsan tüm minareler senindir
Bilmem anlatabildim mi?
Gizli özne Hoca :) :)
forumun eskilerine bir sorum olacak
sanırım en son değerleme 2004 de yapılmış, kap sorgu kısmında en eski 2009 a kadar var
o döneme ait yapılan değerlemelerle ilgili ne var ne yok atılan kap a ait bir örneği buraya atma şansı varmı
malum şirket bişe söylediği yok biz parçaları birleştirelim
en son değerlemeden sonra alınan nereler var ( varsa) en azından 2009 a kadar yazarsak sonrasını kap taraması ile tamamlayabiliriz
bu arada şahsi fikrim kemal amcam değerlemeyi sallamasyon değil ederi neyse o şekilde yapacak , iç güdülerim öyle söylüyo :whistling:
Sayın playmaker
Ben nacizane bir yatırımcı olarak şöyle yapardım:
Türk Ticaret Kanununda şöyle bir madde var. Bizler Azınlık olarak bazı haklarımız var.
Genel kurula gündem koydurma gibi (bknz TTK 411. madde )
4. Çeyrek bilançosu hele bir gelsin.
Kafamızda hala soru işareti mi var yada yurtdışında ATIL bulunan taşınmazların satılıp işletme sermayesinde kullanılması gibi bir önerimiz mi var
Bunları Genel kurul ilanı Sicil gazetesine çıkmadan noterden çağrı yöntemi ile şirkete bildirebiliriz
.................................................. .................................................. ............
Haaaa
Kemal zorlu yeniden değerlemeden sonra gitti yine yüksek bir bedelli açıkladı
Onun da kolayı var
Yine TTK nın 445. maddesince izmir asliye mahkemesine Sermaye artırımı iptali için dava açarız
Bunun sayılı örnekleri mevcut
Saygılarımla
Yazını okuyunca aklıma geldi Bazı şirketlerde bedelli sermaye arttırımından red Yediğinde sürekli bedelli sermaye artırımı yapılamayacağı gibi cevaplar verilmiştir böyle şirketler var okumuştum eplas ta son dört sermaye artırımına bakın hepsi bedelli bu yüzden red yemiş olabilir ve şirket bu utanç verici durumu açıklamıyor olabilir.
Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin 24.04.2000 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, çıkarılmış sermayenin 4.800 milyar TL (%800) bedelli, 600 milyar TL (%100) olağanüstü yedeklerden karşılanmak suretiyle bedelsiz artırılarak 600 milyar TL’den 6 trilyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği
Süreç 2002 yılında %100 2002 yılında Sermaye azaltın mı bedelli artırım yapmış tekrardan 2005 yılında da %85 bedelli her şey ortada
Yukardaki yorumumda yazmıştım;
Şirketin bilindiği kadarı ile yurtdışı şirketleri ve varlıkları var mı? -Var
Peki bu şirketler yüzmilyonlara varan malvarlığına sahip iken şirkete ekonomik bir katkıları var mı? -YOK
Peki bu atıl varlıklar orada dururken borsada hisselerini yayıp yatırımcıların cebine göz dikmek ne demek oluyor o zaman.
KZ bu malları kendine mi ayırmış yani?
Daha yeni TUCLK Malta daki şirketi ve üzerindeki gemiyi 4.750.000 USD ye bu hafta sattı, aynı zamanda yüzde 500 bedelli süreci SPK da 3 haftadır bekliyordu.
EPLAS ve TUCLK gelişmeleri üst üste koyunca bir paralellik var gibi. Acaba TUCLK bedelli kararı alınca ona da benzer tepki vermiş olabilir mi? TAbi tamamen tahmine dayalı bir çıkarım yapıyorum. Bir bilgiye dayanmıyor.
2017 tarihinde yaklaşık 55,7 milyar dolar yabancı payı vardı borsada. Şimdilere bu para 19 milyar dolar civarına düştü. Borsada çoğunlukla yerli yatırımcılar var. 2021 yılında rekor halka arz ve sermaye artırımı oldu. Başlarda bu arzlara talep çoktu ama sonraları bu arazlar yatırımcı soymak için kullanılmaya başlandı. Işık plastik arz fiyatının 3 katına çıkıp bedelsiz artırımı yaptı ve şimdi arz fiyatına geri döndü. Başkentgaz da olan bitenler ortada, alınan cezalar, manipülasyon yapan gruplar ortada. Malesef Türk borsasındaki küçük şirketlerin çoğu tefeci grupların eline geçiyor ve yatırımcılar soyuluyor. SPK da bunun farkında. 2021 yılı bültenlerini sürekli okuyorsanız sermaye artırımlarına gelen redler, cezalar, incelemelerin uzaması, onay sürelerinin uzaması dikkat çekici. Yatırımcıların mağdur olmaması için SPK ek tedbirler getirmeli, personal sayısı artmalı. Borsada cirit atan tefecilere, patronlara daha büyük yaptırımlar uygulanmalı. Borsa büyüyor, büyük paralar dönüyor; kurumlar da buna ayak uydurmalı. SPK ya Eplas hakkında çok şikayet gitti, gitmeye de devam ediyor. Son manipülatif satış için ben de başvuru yaptım. Göz göre göre işlem yaptılar. Peki Kemal Zorlu bu yaptığının suç olduğunu bile bile neden böyle bir işlem yaptı ? Güvencesi ne? 26 dan sattığı malı, kim? Kime 23,5 dan devretti? Bu kayıtlar bulunamaz mı? Aralarındaki illiyet bağı ortaya çıkmaz mı? Bal gibi çıkar. Dava söz konusu olduğunda her şey ortaya kolayca dökülür. Benim anlamadığım bu adamın nasıl bu kadar ceasur davranabildiği. Neyine güveniyor? Ya da kime güveniyor? Bu satışı yapanlar, aldık ama borsa düşünce kortuk sattık mı diyecek? Hukukta böyle bir savunmanın karşılığı yok. Artık şirketin akılla yönetilmediği ortada. Yatırımcıdan tahtaya alamadığı malları üstüne geçirme çabası olarak okuyorum bu işlemi. Bu kadar hırs , bu kadar aç gözlülük bir bedene çok fazla. Hırsında boğulmak diye bir tabir vardır. Kemal Zorlunun hırsı, göldü, deniz oldu, şimdi okyanusa dönüştü. Herkesi içine çekmeye çalışıyor ama nafile. Sen yapayalnız o okyanusta boğulacaksın Kemal.
Değerli ortaklarıma iyi seneler dilerim...
Allah; barış, huzur ve mutluluk versin...
Merhaba,
Bütün yatırımcı arkadaşların yeni takvimini kutluyorum. Allah her birinize huzur bahşetsin. Huzur varsa, herşey vardır, tamamdır.
Güzel yazı kardeşim. 7-8 sene önce, Kemal bey ve ailesini hicvettğim firavun ve Nemrut benzetmesi yazımı hatırlattı.
Adam o kadar aç ki...
Toprak bile istemiyor adamı.., doymaz diye...
İyi bir gece, pazar ve hafta diliyorum.
Saygılarımla,
http://www.sonkaleizmir.com/haber/Ik...uk-ilgi/104293
Fuarda önemli iş görüşmeleri ve bağlantılar yapıldı diyor.
3 Ay geçti, biz duyduk mu bağlantı vs ?
https://i.hizliresim.com/lrs3xq1.jpg
Şirketler arası karmaşık ilişkiyi anlamak için yaptım. Yüzdeler şirket içerisindeki payı gösteriyor.
evet bugün 3 ocak 2022
bugün önemli gün
Yıllar sonra
ANA pazarda işlem görecek
alt pazardan en önemli farkı bence
Açığa Satış ve Kredili İşlem yapılabilecek
işlem hacmi bir haylı artabilir
ve
açığa satışlardan dolayı ralli yapma olasılığı var
ytd
Maşallah eplas hiç bir şeyden etkilenmiyor
dolar çıkmış düşmüş
şirket kar açıklamış açıklamamış
şirket alt pazardan üst pazara çıkmış
umurunda değil
Çok faydalı bir görsel olmuş teşekkürler.
Tabloda şirketin yurtdışı varlığı olan bağlı ortaklıklar ve iştirakler de görülebiliyor.
Yeniden değerlenecek yurtdışı varlıklar neleri kapsıyor, bağlı ortaklıklar ve iştirakleri ve dolaylı bağlı ortaklıkları kapsıyor mu bizim için çok net değil.
Mesela Merpa ve Tempoplast yavrusunun yavrusu durumunda.
Romegeplast doğrudan EPLAS a bağlı. Fakat onun üzerinde ne var ne yok hiç bir bilgimiz yok.
Bir de 31.12.2021 den önce değerleme raporları yayınlanacak mı mevzu vardı.
Bizim bugüne kadar tanıdığımız kadarıyla KZ Finansal rapora kadar değerlemeleri açıklamaz.
Açıklarsa da sürpriz olur.
Şirketler arası ilişki o kadar karışık ki anlamak için yaptım, sizlere de faydalı olduysa ne güzel.
Sayın playmaker, Ben de sizin gibi merak ediyorum.
Sanıyorum Romanya da ki arsa Merpa üzerine, 2017 deki finsansal rapor da MErpa nın özdeğeri 144 milyon olarak gösterilmiş, bu değer arsa kaynaklıdır diye düşünüyorum. 2017 yılına göre 144 milyon tl 41 milyon dolar.
Şöyle bir çıkarım yaparsak, Eplas fabrika alındığında, fabrika duran varlık olarak Mazhar ın da finansal tablolarında göründü. Bu durumda eplas ın bağlı ortak ve iştiraklarine ait duran varlıklar da Eplas özkaynaklarına yansıyacaktır.
Ortaklar Merhaba. Neden bende hala brüt takas uyarısı veriyor. Emir kısıtlamasının yanında brüt takas da mı geldi?
EPLAS.E payları 21 Ocak seans sonuna kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.
BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EPLAS.E payları
24/12/2021 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/01/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.[/U][/U][/B] Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
HERKESE İYİ SENELER
GYO ların değerleme rapor KAP ları sürekli geliyor. 31 aralık son gün olarak düşünmüştüm ama bugün de yayınlayanlar var. Bize de bugünler de güzel bir haber gelir mi?
Ana pazara geçti..değişen ne oldu??endex uçtu...anapazara geçmeyi ve endexe (-) karşıladı..sonuç..
https://i.hizliresim.com/kk7jeqk.png
03 01 2022 KAPANIŞ
İŞLEM HACİMLERİ
EPLAS: 5.876.096
MAZHAR: 473.499
Ne güzel trade ediyoruz. Devam tahtaci sen düşür ben alayım. Çıkınca satayım. Devam et. Bende para çok. Adamsan daha aşağıya bas. 50bin lot almayan şerefsizdir...
Sayın SABIR2020
50 bin lot iyi bir rakam
Eğer imkanınız varsa bu fiyatları kaçırmayın derim
İnşallah daha aşağı gelmez
Eninde sonunda 50 liraya gelecek
Daha fazla rakamlar zaten beklentilerimizin içinde
Bende cebimde artı kalanlardan devamlı ekleme yapıyorum
SABIR 2020 nikiniz
2022 yılına girdik
Yaşınız çıkıyor bu arada :cool:
Diğer fırsatları değerlendiriyorum. Brüt bitene kadar Vurkac devam :)
https://www.denizli20haber.com/yazar...11-kose-yazisi
" Büyükşehir belediyesinin yüzde 22,5 hissesi var.
TUNÇ SOYER’A SORULARIM;
Hilton Oteli ne durumda tekrar açılacak mı?
Basmane de ucube çukur olarak bilinen “Basmane Çukuru” ne olacak. Burada Belediye ninde hissesi var?
EXPO 2026 için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak müracaat edildi mi? İzmir değilde, Ege Bölgesi İllerini de içerisine alan İzmir Başkanlığında Ege Bölge EXPO müracaatı yapılsa, Belediyelerin gücü yetmeyeceği için Devlet destekli yapılması, önce ki yıllarda olduğu gibi “Sağlık ve İnanç Turizmli EXPO” için ne yapılıyor?
Sorularım için Tunç Soyer, 2022 müjdeleri verdi;
-Basmane çukuru çözüme kavuştu proje için ilk kazma vurulacak. "
Basmane, 15 senedir her yıl çözüme kavuşuyor zaten ..
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.