Seans kapandıktan sonra gelen haber.Bakalım pazartesi nasıl başlayacağız.:( inşallah beklediğim gibi olmaz.
Printable View
Seans kapandıktan sonra gelen haber.Bakalım pazartesi nasıl başlayacağız.:( inşallah beklediğim gibi olmaz.
Sanırım açıklanan gelir tablosundan bahsediyorsunuz. 5 milyonluk bir zarar görünüyor. Şirket en az son 1 yıldır bilançolarını ve karlılığını çok bozdu. Ancak gözüme takılan bir şey var. Hatırladığım kadarıyla bu şirketin cirosunun çok büyük bir bölümü ihracattı ve İngiltere'ye ihracat yapardı, şimdi ise neredeyse cironun hepsi yurtiçi satışlarından ibaret.. Geçtiğimiz dönemlerde dış ticaret şirketiyle ilgili bir haberini okuduğumu hatırlıyorum. Uygun bir anımda şirketin geçmiş yıllardaki ihracat oranlarına bakacağım. Acaba ürünlerini bu şirkete veriyor da karlılığını bu vesile ile dışarı mı aktarmış oluyor.. Aklıma gelen budur.
Not: Bir düzeltme yapayım. Şimdi biraz bakındım, hep böyleymiş, yani satışların çoğu yurtiçi görünüyor diğer bütün yıllarda da. Bu durumda neden aklımda ihracat ağırlıklı olması kalmış, bunu araştırayım.
Diğer yandan, hareket tamamen yüksek bedelsizle ilgili. Zarar açıklaması etki eder mi bilmiyorum.
En son 6 aylık bilançoda satışlar yurtdışı diye görünüyor. Ağırlıklı olarak İngiltere diye biliyorum. Vergi dairesine verilen gelir tablosu hiç iyi değil gerçekten. Bilanço da paralel gelecektir. Gelirler sabit kalırken maliyetler çok artmış.
Syg.
Mali gelir tablolarını ve UFRS bilançoları ayrı ayrı incelerseniz, satışların mali tablolarda yurt içi, UFRS de ise yurt dışı ağırlıklı olduğunu görürsünüz. Bunun nedeni büyük ihtimalle, satışların %100 iştiraki olan YM ithalat ihracat ltd şti üzerinden ihraç kaydıyla yapılmış olmasından ileri gelebilir. Fakat bu durum şirketin karını dışarıya aktardığı anlamına gelmez. Mali bilançoda şayet kar oluşursa, beyan etmiş olduğu safi kar üzerinden hesaplanan vergiyi bağlı bulunduğu Vergi Dairesine öderler.
Onu biliyorum. YM Ithalat Ihracati da biliyorum. Bu tur istirakler daha kolay kontrol edilebilir. Siz de bunu biliyorsaniz sorun yok.
Sirketin bilancolarinda bariz bir bozulma var ve ana satislar Ingiltere'ye yapilirken ve GBP/USD bu kadar guclenmisken, bu tabloyu cok sevimsiz buluyorum.
Bugün 650 ve 731 den işlemler gerçekleşti ve hacim düşük kaldı.Öylen kapanış ve açılış bakalım nasıl olacak.
Helal olsun be bu kağıda....!!!
Keşke benim olsa.......!!!
Ek 15462
grafik güzelmiş ama buradan almayı düşünenler dikkatli olsun
Vurgunu göze alarak İNCİ çıkarmak için dün akşam saat 18:50 civarı YONGA ya 15 lot 877.40 a alış yazdım......Sabah da 3 lot daha yazdım.....15 lot geldi ama 3 lotum alışta duruyor.....!!!!
Hayırlısı bakalım....!!!!
Ybitaş sayfasında bekleyen lotları fiyatları yazmışsın YONGA ne alemde kaç lot bekleyen var o nuda söylermisin.Ben küçük yatırımcıyım ekranım yok ama YONGA YİBİTAŞ İŞBİR var elimde .Şimdiden teşekkürler.Not:Ne olursa olsun Yibitaş ı kaptırma elinden.
Yongada 15 lotum geldi bugün.....15 lotu dün akşamdan yazmıştım.....3 lotu sabah yazdığım için bekliyor....!!!!
Sabah 115 lot işlem oldu tavan oldu yonga da tavandan 45 lot ise açılışta bekliyordu.Tavanda bekleyen 45 lotun 3 lotu benimdi.....Şimdi ise tavanda bekleyen lot sayısı 218 lot.....5 lot ise eşleşecek....yani sıradaki 5 kişinin olacak o lotlar.....İnşallah o 5 lottan bana da gelir.....!!!
Eşleme 12:39 itibariyle tavanda eşleşecek 5 lot,bekleyen 223 lot şeklinde....!!!!
İnşallah senindir 3 tanesi.Teşekkürler.
Eşleme 12:52 itibariyle tavanda eşleşecek 5 lot,bekleyen 227 lot şeklinde....!!!!
Senin için son dakkalar.
12:55 te 5 lot geçti....Benim 3 lot gelmedi......15 lotla yola devam..........Bekleyen ise 135 lot idi....!!!!
13:55 te hiç satan olmadı......Bekleyen 170 lot idi.......!!!
Benim 3 lot gelmeyecek anlaşıldı...15 lot da bu tahtada iyidir....!!!
isbirde alan ve satanda eşleşen yok şu an....!!!!
Şu an 1400 lotun 877 tlden fiyatı 1 milyon 277 bin tl......Çok küçücük spekler bile bu hisseyi nerelere çıkartabilir ,hayal bile edilemez....!!!!
Bir beyaz 1 tlden 120 tl olduysa yonga neden 10.000 tl olmasın?
Arkadaşlar kendimi motive ediyorum......Yarınk i 1000 tlyi kırmak için....!!!!
8 lot eşleşecek var ,213 lot bekleyen var......!!!
Süper çalışıyorsun. Yibitaş ne alemde.
8 lot işlem geçti ama benim 3 lot yine gelmedi......Hayırlısı olsun...Bekleyen 159 lot tavanda.....!!!!
3 lot 2280 den geçti....!!!!
Yazıklar olsun....!!!!
Ne varsa yongada varmış....!!!!
Tatarım dönüşü olursa bu kazandığında yazdıklarında boşa gitmiş olacak.Artmasının sebebini araştır.Aşırı fiyatlandı.madem bu tür hisselerle ilgileniyorsun İŞBİR benim gözdelerimden.Ama şu an başka kağıttayım.Hedefime vardığım zaman geleceğim hisselerden birisi İŞBİR olacak.Bol Kazançlar...
Yonga speği ben sattım ama bana göre bu hisseyi daha çok götüreceksin......!!!
Yükseleceksin ama pişman değilim.Çünkü şu piyasada 877.40 alış,1052.30 satış ile % 20 kazandırdın bana....!!!
Şu an 1052.80 tavandan eşleşecek gibi....Eşleşecek lot 85,almak için bekleyen 210 lot.......!!!
15 lotun parası 2 gün dönmeyecek.Eğer bugün saat 18:10 da yine tavan kapatmışsa yarın 1260 civarı olan tavana alış yazacağım.Çünkü psikolojik direnç 1000 tl kırılmış olacak.Böylece önü açılmış olacak...!!!
Ama bu sefer 5 lot alış yazacağım.Çünkü risk artık daha da çoğalıyor....!!!