Orta büyüklükte bir arz için iyi. Bakalım işlem başlayınca ne kadar gerçekçi göreceğiz.
Printable View
Toplam halka arz büyüklüğü 534.713.621,40 TL olarak gerçekleşmiştir. Halka arzda, toplam 101.755 yatırımcıdan, ek satış hariç halka arz edilen 31.840.000 TL nominal değerli payların 9,54 katına denk gelen 303.741.440 TL nominal değerli pay talebi gelmiştir.
Halka arzda, ek satış hariç, Bireysel Yatırımcılara tahsis edilen payların 4,14 katı, Yüksek Başvurulu Yatırımcılara tahsis edilen payların 18,18 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara tahsis edilen payların 4,04 katı talep gelmiştir
Halka arzlar ne zaman hesaplara geçecek?
1300 lot istedik,87 lot geldi....bağlanan paraya yazık.....
1000 altı
%30 u karşılanmış..
Bir gün için makul
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşlemler ne zaman başlayacak?
3000 lot talep ettim 201 lot geldi % 00 6,69 oranında gelmiş yani 1000 lota 67 lot ortalaması ile dağıtılmış . y t d
1000 lot altı
1000 lot üstü farklıydı..
700 adete
212 gelmiş
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1001 lot yazdinmi %6.5 1000e %30 . Saçmalik.
Saçmalık değil aslında. Belli bir mantığı var..1001 lota kadar başvuranlar için ayrı bir grup 1001 lot üstü için ayrı bir grup yapıldı. bunlara ayrılan hisse adetleri de farklıydı. 1.001 adet altı daha azdı ama ona başvuran sayısı daha az olduğu için taleplerinin %30 u kadarını almayı başardılar. Millet daha çok almak için bir üstü kategoriden başvurmuş ki taleplerin sadece %6,5 civarı karşılanmış durumda..
1000 lot yazmıştım 302 lot geldi
aynen öyle..burada talebin üst gruba daha fazla geleceğini öngören yatırımcının diğerine birden fazla farklı hesapla başvurup normalden daha fazla hisse payı alması sozkonusu oldu.
gerçi oransal olan arzlarda son zamanlarda öyle tavan tavan olma durumu olmuyor. kısa zamanda çözülme oluyor. bunda da çok farklı olacağını sanmıyom. ama ensari deri arzında herkese çok çok az verildiği için o daha fazla prim yapabilir. görüntü olarak böyle..
Garantiden halka arza katılıp lot u gelmeyen varmı benim lot neden hala yok anlamadım
SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uzun zaman sonra katıldığım ilk halka arz gelecek vaat ediyor düşünüyorum tabi bunu şirketin patronun tavırları belirleyecek kar rakamları olsun sözünde durma olsun yeni yatırımını ne kadar hızda faaliyete geçirecekler tüm bunlar sağlam şirket arayanların istediği faktörler bunları başarırsa uzun dönem çıkış olabilir tabi her halka arz gibi çıkış hızlı sonra yatay sonra mal toplama sonra mal yukarda dağıtma işleri olsun olabilir bu kısacılar için olacak olanlar uzunda olacaklar patrona bağlı sadece
Halk yatırım dan başvurmuştum hala hesabıma geçmedi.. tahta açılınca hesaba geçer umarim[emoji3]
Alnus yatirimdaki hesabimdan da talep etmiştim araci kurum pazartesi hesabıma gecti.. garip bir durum..
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka arz menüsünden kesin talep smrtg halka arz detaylarına tıklayınca ne kadar almış olduğunuzu görebilirsiniz..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı kişi adına sadece tek hesaptan talepte bulunabiliyoruz diye biliyorum. Bir yakınınız adına açılmış hesap olmalı birisi. Yalnız bunu, her yerde dillendirmeyin. Spk'nın gazabına uğramayın.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji23][emoji23][emoji23]
Eşit arzlarda dediğiniz gibi sistem tc takip ediyor.. ama oransallarda size ait diğer hesapalrdanda başvuru yapabiliyorsunuz..
Bir sonraki oransal halka arzda deneme yapabilirsiniz göreceksiniz:) ytdSM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) 38.208.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 153.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen Şirket payları 24/03/2022 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 14 TL/pay baz fiyat, "SMRTG.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 3.000.000 TL olarak belirlenmiştir.
Takası fena değil
https://www.borsazamani.com/haber-ha...lamaycak-22558
Burada oransallarda birden fazla hesap izni diye birşey demiyor. Acaba sonradan mı bir düzenleme oldu da haberim yok
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
09.55 açılış qnb fonlar adına alıp virman yaparsa iyi olur
sabah patron bloomberght de konuştu nasıl güzel konuştu gördünüz mü ben çok beğendim sözünde durur sa bu hisseleri hiç satmam
Genel olarak "hepi topu 302 lottan ne olur" denebilir tabi ama ekranda ısrarla tavana çakan kağıt görmek priceless :)
Örnek 1000 adet talep ettiniz. Minimum da 1000 adet dediyseniz veya aracı kurum dedi ise hiçbir lot verilmez.
Sabah herkes tavan beklerken alım fırsatı verdi.
Borcu kapatmak için halka arz olan deri firması 3. tavanı yaptı.
Yatırım yapacak olan ve büyüyen firmamız nerede dengelenir. Göreceğiz.
Halka arzlar dahil hep spek işi olmuş borsa. Birkaç tavandan sonra veriyorlar milletin eline. Gznmi o kadar tavandan sonra taban oldu bugün. Klsyn, httbt iki tavandan sonra toparlayamadı hala. Bakalım bunda ne olacak
Diğer arzlara katılmadım.
Sonuçta arz neden oldular iyi analiz etmek lazım.
Belirli yükselme sonrası dinlenmesi normal
Gwind gibi aydem gibi turex gibi örnekler var
Halkbank 2. Arzı 15.10 dan yapılmıştı.
Her sirketin hikayesi ayrı ayrıca senin dediğin trend de var.
İzleyip göreceğiz.SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
takas durumu nedir ?
Teşekkür ederim baya hızlı bir giriş yaptı borsaya gelip te hacim de en üst sırada yer alması biraz kafamı karıştırdı şirkette gelecek olabilir belli bir zaman sonra sakinleşip yataya sarınca toplamak lazım şirket kar yollar mı faaliyetlerinden ona bakmamız lazım daha yeni ne de olsa
Matriks de haber var. Ortakların haberine.Bende yok izliyorum sadece.YTD.
https://i.hizliresim.com/dta9wur.png