Printable View
katılmakla birlikte sadece Arjantin değil
yıllardır takip ederim
Pakistan dün %8 açıldı
USD/X SELL OFFICIAL RATE BMARKET RATE %
Venezuela 10,43 4.910,00 46975,7%
Lebanes Lira 1.507,5 29.500,00 1856,9%
İran Tumen 4.200,0 31.700,00 654,8%
Türkmenistan Manat 3,50 23,80 580,0%
Yemen Yer 250,50 599,00 139,1%
Argentina Peso 129,0 272,00 110,9%
Zimbabve Doları 358,0 780,00 117,9%
Ethiopya 52,00 85,00 63,5%
Suriye Lira 2.512,0 3.995,00 59,0%
Nijerya Naira 415,00 570,00 37,3%
Cezayir 145,00 193,00 33,1%
Angola Kwanzası 429,00 710,00 65,5%
Libya Dinarı 4,81 5,16 7,3%
Sudan Pound 442,00 459,00 3,8%
Güney Sudan 409,00 459,00 12,2%
Pakistan 208,00 225,00 8,2%
Küba Peso 24,00 105,00 337,5%
Sri Lanka Rupi 360,00 423,00 17,5%
Ghana Cedi 7,98 12,51 56,8%
Merhaba, çocuğum adına yatırım hesabı açarak Eurobond alabileceğim bir banka var mı? Bunu yapabilen var mı? Şubelere gittiğimde mümkün olmadığını söylüyorlar ancak emin değiller gibi geliyor. Forumun önceki yazılarında net olmayan bazı yazılar buldum ancak banka ismi verebilecek var mı?
Teşekkürler.
Likidite neler yapıyor
Ek 28845
eurobond aldıklarında, miktar belli limiti geçtiğinde vergi ödemek durumunda olması, burada çoğu kişinin sorunudur.
yurtdışında hesap açıp eurobond almak bu genel sorunu çözer mi araştırıyorum.
1- yurtdışında Avrupa'yı Amerika'ya kastediyorum hesap açıp oradan eurobond alınabilir mi?
2- yurtdışında eurobond aldığımız zaman da herhangi bir vergi/imit sorunu ile karşılaşmadan alım yapabilir miyiz?
3- TC vatandaşı alamazsa, Avrupa/ Amerika vatandaşı vergi/imit sorunlarını aşıp alım yapabilir mi?
tüm gurubu ilgilendiren bu soruların cevaplarını, bilenlerin yazmasını rica ederim.
vergi konusunda kafalar karışık ...Bence bunun halli basit stopaj yoluyla vergilendirme ...
alım satım kazancı içinde kupunlarda da TC vatandaşı olan yatırımcının kazancı % 20 stopaj kesintisi ile vergilenmesi akıllıca olur...
Vergi işini ne kadar kısa süre içinde içselleştirirseniz kendi sağlığınız açısından o kadar iyi olur derim :oleyo:
1. Alinir.
2. TR'de vergi mükellefiyseniz ve vergi kacirmak istemiyorsaniz TR'de de oldugu gibi istediginiz kadar alim yapabilirisiniz. Cünkü beyan edeceksiniz.
3. TR'de vergi mükellefi olmayanin vergisi alimi yapanin vergi mükellefi oldugu ülkenin vergi mevzuatina göre belirlenir.
Vergi bir sekilde verilecek, AB'de, ABD'de veya TR'de. Vergi ödenmeyen ülkelerde vergi cikmaz sanirim (Dubai falan).
Herkese merhaba. Daha önce yazıldı mı takip edememiş olabilirim bilmiyorum ama nette eurobond alım satım kazanç vergisinde hep bir yıllık örnekler veriliyor. Eurobond kazanç vergisi ödenirken her yıl kendi içinde mi hesaplanıyor? Örneğin 2021 ağustos ayında 990 dolara alınan eurobond 2022nin sonunda 700 dolara düşmüş olsun. 2023 yılı herhangi bir ayında da tekrar 990 dolara çıkmış olsun ve satılsın. Şimdi sorum şu her yıl kendi içinde hesaplanmış olup 700den 990a çıktığı için ona göre mi vergi hesaplanır yoksa 2021 ağustos-2023 satış ayı arası baz alınıp endeksleme yapılıp ona göre mi vergi hesaplanır? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5 yıllık CDS 782'ye gerilemiş diyor malum ekonomi kanalı.
Eurobond mu alsam Doviz cinsi Serbest Fon mu karar veremedim. Al sat yapmiyorum pek ama Eurobondun faizi artik baya bir vergilenir olmus, fondaki %10 stopaj daha iyi gibi sanki.
Bir miktar otobüs terketti sanırım Bursa otogarını. Sanki fiyatlar biraz yükselmiş.
Düşük vergili ülkelerde bilinmeyen, az bilinen başka problemler var. Benim okudukça bulduklarım buzdağının görünen kısmı.
Vergi sizden aslında bir şekilde çıkıyor. 0 vergi olan yerde ya güvenlik/eğitim/sağlık üçlüsünden birisi adam soyarcasına çok pahalıdır, ya da vergiyi başka yerden tahsil ederler.
Öyle hem canım/malım güvende olsun, hem bedava sağlık hizmeti olsun, hem okulları iyi ve bedava olsun, hem otomobil/emlak ucuz olsun hem de vergi alınmasın ohooo
başka?
krema da koyayım mı üzerine?
:oleyo:
Bir ara Güney Kıbrıs da böyle çok milyoner parası çekiyordu ülkeye şöyle böyle avatanjlıyız diyerekten... Milyonerler bir sabah bir uyandılar 100 bin euro'nun üzerindeki bütün hesapları traşlamışlar.
ytd
Pek bir geliri yok ki onların
Örnek olarak listede yukarilarda döviz serbest fon
TIP yi ele alalim
Yıllık gelir yüzde 128
Stopaj yüzde 10 çıkar kalır yüzde 116
Zaten dolar in kendi kazanci yüzde 113
Yani sadece yüzde 3 faiz aldın gibi birşey.
Oysa eurobond yüzde 10 net gelirortalama yüzde 27 vergi versen
7.3 gelir döviz cinsinden
Ünvanında “döviz†veya “yabancı†ibaresi bulunan ve döviz cinsinden de işlem görebilen fonların katılma payları döviz olarak satın alınarak elde edilen kazancın stopajı hesaplanırken döviz cinsinden getiri dikkate alınır. Bu nedenle, kur artışından dolayı sağlanan getiri için vergi ödenmez. (Nurol Portfoy sitesinden aldim)
Yani o 128% olan gelir TL bazli gelir. Dolar bazlisi 13% falandir o verdiginiz ornekte. Eurobonda %27 vermektense %10 stopaj olmasi daha avantajli gibi. Ama tek sorun periyodik dolar geliri lazim, fon alirsam habire donduruyor, o yuzden dusukten satma riski cikiyor ortaya.
Bunun getirisi daha iyi:
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=ZPA
Dolar kendisi 113 yıllık artışı varken
Bu fonun yine TL getirisi 128 ken
Dolar bazli getirisinin 13 olması imkansız
Örnek:
10 dolarimiz 100 tl(1 dolar=10 TL) ediyorken ertesi sene 213 TL ediyor 1 dolar = 21.3
Bu fona 10 dolar yatırımla %128 TL getiri demek için demekki dolarimizin 228 TL degerinde olmasi gerekiyor
228÷21.3 = 10.7 dolar
Yani bu fon dolar bazında yıllık 0.7 kazandırmış sadece
10-11%'lerden 8%'lere inmiş getiriler. :(
ytd
US900123AW05 teb sabah yatmış hesaba, ilk kez kupon ödemesi aldım hayırlısı bakalım :)
Eylül'de yüklü eurobond geri ödemeleri olacak devletin, bunları çevirmek için mecbur tekrar borçlanmaya çıkabilir. Yeni açılacak eurobond'larla ilgili takip edebileceğimiz bir yer var mı ?
Çok şükür kötü günleri geride bıraktık.
Şimdi sırada daha kötü günler var. :)
Elinde ciddi miktarda EB olan birisi olarak elbette CDS'nin düşmesinden memnunum ama bazen böyle (görünürde) sebepsiz fiyat yükselmesi sonrasında çok daha kötüye gittiği oluyor. Umarım kalıcı olarak CDS'ler düşer de temerrüt stresini yaşamak zorunda kalmayız.
Aslında rasyonel bir ekonomi yönetimi olsa bu temerrüt riski hiç gündeme gelmez ama öyle işler yapıyoruz ki insan her an her şey olabilir diye endişe ediyor.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HGC
Buda incelenebilir...