tekrar iddiada bulunsa da yeni hedef rakamı tespit etsek
Printable View
Bric hikayesi ,
Rus medyası yazmıştı ,Reiis'e nefes aldırtmak için devalasyonu sonlandırmak için Putin Reis ,güya öyle bir iyilik falan yapacaktı , sahi ne oldu ?
Bu arada geçen gün Ukranya SİHA kullanrak Rus Subayları helletmiş .İnternete Ukranya ,ABD ve Avrupa ballandıra ballandıra gösteriyorlarmış. Galiba Bayraktar SİHA'ları kullanılmış...
Bu nedenle ne ABD ne Avrupa Türkiyesiz YAPAMAZ....
fiziki aldım
dolar -eur-altın ..
o'nuda getirdim banka kasasına koydum..
biter mi ? bitmez
çünkü kasa odasındaki güvenlik web kamerası kayıtları bir yerde hafızalanıyor ,zamanı gelince kullanılmak üzere...
geçenlerde sabah gazatasında bu açıkça ifşa edildi. falnca şirketin filanca bankadaki kasasında şu kadar milyo euro tutuyor diye yazılmıştı ...
Güncel yerel pazar fiyatları domates 10, taze fasulye 20, bamya 30, çilek 30, salatalık 10 TL.
Bu arada evde yokken elektrik ana şalteri atma sebebi nedir? :whistling:
bakalım ruble ile ticaret işi Laleli'de-k.çarşıda -Antalyada nasıl tepki ile karşılanacak...
Malum her şeyin fiyatı dolar ile tespit ediliyor.
Madem Ruslar ruble getirecek ve ödemeleri yapacak , o ruble hangi fiyat üzerinden dolar -tl ile fiyatlanacak ...
eğer makas büyükse büyük problem çıkarır...
Mesela bankaların yaptığı gibi açık olursa bu iş ölü doğar.
Ruslar için süper olacaktır....
Ödemeleri kendi milli parası ile yapmak super bir şey ....
benzer durum Edirnede Bulgalar ödemeleri hem Euro hem de Bulgar Levası ile yapıyorlar ,
esnaf mutlu , misafir Bulgarlar mutlu ...
haliye hazine ve maliye de mutlu
orada anlatılan Türk ve Rus MB'leri arasındaki swap işinin nasıl kotarıldığı...
Ruble ile ticaret ise Türk Tacirinin malı satarken gelen Rus müşterisinden tıpkı dolar ,euro gibiyerel parasını kabul etmesi ,bunu serbest piyasada veya bankalara bozdurup ,aldığı tl ile ödemelerini yapması....
Ticarette patlama olabilir....
Alınan rubleler de doğal gaz ödemeleri için kullanılacak...
Eğer Ruble'nin fiyatlanmasında problem olursa bu iş yürümez...
iyi de ne farkı var...türk tacir rus müştersine mal satarken eskiden öpücükmü alıyordu ?...dolar alıyordu..banka üzerinden yine MB kasasına gidiyordu bu para..haa kolaylık sagladıgı için ruslar daha cok tercih edebilir tr yi ..ama ticaret açıgını en fazla 50 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürür. bir de resmin öbür tarafına bakalım..avrupa kışın biz bu savaş yüzünden donmaya bile razıyız ama rusya ya yaptırım yapıyoruz..sen debu adamlarla iş yapmaya devam ediyorsun derlerse..ve bize de yaptırım uygulamaya başlayıp mal almayı keserlerse ..ülke olarak bir b planımız varmi?
Mal karşılığı hizmet olarak öpücük alan Türk tacir de vardır tabi ki, yok denemez...
ab ve avrupadan yaptırım yersek...kapanacak pazarlara karşı yeni açılacak pazarlar ..rus bankalarıyla yapılan para alışverişinden dolayı ..tr bankaları swift tan çıkarılırsa ..nereden borçlanabilcegi ..çin ve uzak dogu piyasaları ile ön görüşmeler yapıldımı ? vs vs ..bunların ön hazırlıgı yapılır..ondan sonra böyle bir işe girişilir...
umarım reis putin'in beyaz rusya fiatı üzerinden şu doğal gaz işini halletsin
macrona bakıp fransa bitik..bidon a bakıp abd batar bu bunak herifle diyorsunuz da..bunların arkasında müthiş bir beyin takımı var.. onlar yönlendiriyor.. ama liderler vasat o yüzden sık sık pot kırıyorlar ..ama politikaları bunlar belirlemiyor zaten..haa en güzeli iyi bir lider öncülügünde iyi bir beyin takımı..örnek ..merkel almayası...anladıgım kadarı ile reiscisiniz ...bana göre degil ama size göre müthiş bir lider olabilir.. ama arkasındaki ekibin bir tanesini bile ben dükkanımda dahi çaliştırmam..
https://geoim.bloomberght.com/2022/0...23_360x203.jpg
Bu fotograftakiler halkın parasıyla geziyor.!!!
Bunlardan gazetecimi olur.???
Hepsi yagdanlık.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Yarın öğlen bitecekti..
Doğruysa, sıkıntı..
Ada ablukası.. :bravo: Tebrikler peloş..
Araçlarımın aynı dönemde kasko sigorta vb bitince uçuk fiyatlar çıktı.geçen senenin tam 4 katı.2 araçta %60 üst kademe hasarsız indirimli bu arada.
Şimdi düşünüyorumda;
Misal xx sigorta firmasısınız. 1000 tane müşteriniz var. Bunlardan 700 tanesi ilk yıl yaptıranlar, kazalı aracını kaskolatablar , sorun riski yüksek müşteriler.
Diğer 300 müşteri de hiçbir hasar geçmişi olmayan , risksiz müşteri diyelim. Bu 300 admında geçmişten zaten hasarsızlık indirimi olduğundan o indirim hakkını kaybetmemek için seve seve yeniletecekler.
Şimdi siz sigorta şirketi olarak fiyatı 4 e katlıyorsunuz, o riskli grup zaten teklifler 15-20 binleri bulunca indirimi de olmadığından yaptırmıyor.
İndirim hakkı olanda benim gibi geçen sene 2000 olan prime 8000 ödüyor araç başı.
Hop siz sıfır risk ile geçen sene ki aynı ciroyu bu sefer 1/3 müşteri ile yapıyorsunuz.
ABD'de Halkbank Kararı Yaklaşıyor.!!!!
https://www.google.com/amp/s/www.ame...r/6654359.html
https://tr.euronews.com/2022/07/19/h...-reddi-istendi
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, AKP li Cumhurbaşkanı Erdoğan ın muhalefeti hedef alarak yaptığı KPSS açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Aslında diyor ki, muhalefet bu kadar güçlü olmasaydı, benim çalıntı sınavlar umurumda olmaz. Ama işte seçim kapıda, ben de umursuyor gibi yapıyorum ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
Dragon şimdilik ağzından ateş atmaya çalışıyor.Taiwan pekde korkmuşa benzemiyor.
Dişleri varmı yoksa dişsiz bir Dragonmu yakında belli olur .
Taiwan accuses Beijing of simulating invasion as drills continue | World News
https://www.youtube.com/watch?v=x_6g3m8Hfs8
Sri Lanka urges China to not dock at Hambantota port; Colombo sides with New Delhi
https://www.youtube.com/watch?v=MyIdoqtFdKI
Bir tampon bir far bir ayna kaç para olmuş haberiniz var mı .
Sigorta şirketleri full zarar ediyor trafik ve kasko sektöründen
Troliçe kim? :whistling:
Otomobil piyasasını patlatırsa bu tarz yan giderler patlatacak.
Sigorta, kasko, bakım, mtv veya petrol fiyatları…
Benim araç hem ufak, hem az yakıyor, hem bakımı ucuz, hem eskidi, hem vergisi az. Her yönden ideal benim için. Kasko hiç yapmadım, kaza da yapmadım. Bir gol de oradan attım. Oh be. Bu hayatta bari buradan yüzümüz güldü.
Petrol duruldu bu ara. Benzin aldım bugün 20 lira olmuş. Çanak, bidon vs doldurup ışık görmeyen bir odada stok mu yapsak :oleyo:
PKK yla çatışırken ölenler şehit sayılmaz diyen, devlet JİTEM e terör örgütü derse Kürtler de o zaman PKK ya terör örgütü der diyen, devleti seri katil ilan eden, Sözde Ermeni Soykırımı vardır diyen, tekrar ortalık karışırsa apartmanda mahallede kimleri öldüreceğinin planlarını yapan, FETÖ güzelleyicisi, bir ara Türk Bayrağını değiştirmeyi savunan....
Zamanında bunları yaptığı için bedel ödemesi gerekirken....tersine şu an ödüllendirilen...hesap sorulamayangillerden..
ODTÜ
Pankartlardan bazıları şöyle oldu:
-Bazen 128 milyar dolar gibi ortadan kaybolmak istersin
-20 yılda bıraktıkları travmayı ben bile çözümleyemem
-Ay TEK adamla ömür mü geçer
-Gözlerime bak ne görüyorsun? – Mezuniyet ışıltısı
-Gözlerimizdeki ışıltıyı da satmışlar
-Notları tayin eden Allah’tır
-Şöyle düşün; KPSS’ye de girmiş olabilirdik
-Ortalamamızı TÜİK hesaplasın
-Enflasyon sebep; faiz sonuç. Dinozora kimse bir şey yapmadı.
-Liman sizin, kıyı bizim; rant sizin, rektör sizin, DEVRİM bizim.
-Soruları değil, sorunlarımızı çalın
-Cem Aziz Çakmak, Ali Tatar, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Muzaffer Tekin, Kaşif Kozanoğlu, Kuddusi Okkır, Murat Özenalp, Özden Örnek… Bu gençlik unutmaz.
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...-oldu-7292617/