Son düşüş u neye bağlıyorsunuz?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Son düşüş u neye bağlıyorsunuz?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Speğin serefsizliğine bağlıyorum ben. Enerjiden kaynaklı tedarik sıkıntısı olabileceğini fiyatlıyor olabilir. Almanyada
Sonunda nikahı kıydık götoşotoyla
Selamlar.
Borsada zirveden düşüş sonrası hisselerde genel düşüş yaşanıyor. DOAS'ta bundan etkileniyor.
3Q/22 bilanço beklentisinin hisseyi güçlü tutunacağını düşünmekteyim.
ilave olarak her zaman ki gibi yüksek temettü beklentisi itici güç oluşturuyor.
düşüşlerin düşük hacimlerle gerçekleşmesi de tesellimiz olsun.
Eylül ayı satışları kuvvetle muhtemel yarın açıklanır.
Böylelikle 3q22'de toplam satışları görme imkanımız olacak.
Akabinde kar beklentileri öne çıkacaktır.
7153 araç satılmış ağır ticari hariç. Cupra satışları iyi.
DOAS DOAS DOAS DOAS bı sefer kırdı galiba gidiyor,yallah... Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ne süzmeymiş bunun speeği
2 passat kadar değeri olmayan şirketler milyonlarca hacim yapıyo bizim uyuz eşek 46 m
amerika merkezli bir fon türkiye hesaplarını kapatmış. qnb 520.000 satış galiba fona ait.
https://resmim.net/cdn/2022/10/22/OoEKR.png
Grafik Haftalık Logaritmik TL.
https://resmim.net/cdn/2022/10/22/Oodzn.png
Grafik Haftalık Logaritmik USD bazlı.
Merhabalar, Elimde bu hisse yok Sayın O'Sullivan'ın ricası üzere paylaşım yapıyorum.
Yüksek karlar gelmeye devam ettikçe firmanın değeri ortaya çıkacaktır.
Beklentiler;
3Q/2022'de 1650-1700 M TL
9Q/2022'de 4.500 M TL
12Q/2022'de 6.200 M TL
2022 karından hisse başı 15 TL temettü vermesiyle %14-15 temettü verimi.
Düzeltme, dinlenme biraz erken oldu sanırım.... Daha 140 lara gidecektik...:oleyo::plc:
selamlar
Halk Yatırımın Doas raporu alımları tetikledi sanırım.
Halk Yatırım hedef fiyatı 178 TL olarak belirlemiş.
Güzel rapor hazırlamışlar. okumanızı tavsiye ederim.
9911 araç satılmış ekimde. Ağır ticari hariç
hisseyi radara aldim ama bu togg yuzuden bunun OTV zam gelme ihtimali varmidir ?
Yok mu yorum yapacak bir allahın kulu.Bilanço açıklanacak kimse yok burada.Hadi artık çıkın çalı arkasından
1) Ekim ayı satışları çok güzel geldi. hem satış adedi hem de birim satış fiyatı yüksek olduğundan karlılığı olumlu etkileyecektir.
Kasım ve Aralık ayları satışların en güçlü ayları olması nedeniyle 2022 satış hedefi tutturulabilir. Satış adedi beklentisi: Skoda hariç 85.000 Adet.
2) 3Q2022'de adet bazında önceki çeyreğe göre düşük kalsa da birim aracın yüksek satış fiyatı hasılatı önceki çeyrekle aynı düzeyde kalacağını düşünmekteyim. Toplam satışların 11.5 Milyar TL. Net kar beklentim ise 1.650-1.750 Milyon TL.
3) Yılın tamamında 6.200 Milyon TL net kar elde edilmesini beklemekteyim.
4) %60 temettü dağıtım ile hisse başına 16.90 TL brüt, 15.21 TL net temettü beklentim var.
yaklaşık %8,26 temettü verimliliği demek. güzel bir oran.
bu sene belki bedelsiz de verebilir.
Bu çeyrek en kötü 1.8 milyar kar gelse, yılı en kötü 6 milyar karla kapatması lazım. Piyasa değerine bakıyorum 27,2 milyar. Bu şirket en az 35 milyar eder, bu da hisse başına fiyatın düz hesap 160 lira olması demek.
Nihayet çalı arkasından sizi çıkartabildim. Yorumlarınız için teşekkürler. Lakin beklediğiniz karlılık oranı gelirse şayet şu andaki cari orana göre temettü oranı yüzde on iki yapmıyormu? birde bu hissenin tahta yapıcısının yoğurt yiyiş şeklini pek bilmiyorum. Sanki yaşanan bu ralli hareketinde biraz geri kaldı gibi ne dersiniz
Rica ederim. Foruma hafta sonları girebiliyorum, bu nedenle çok sık yazamıyorum.
Evet haklısınız bölme işlemini ters yapmışım, temettü verimi %12 civarında olacak, özür..
Ralli de algı en çok yükselen hisselere göre yapılırsa evet haklı olabilirsiniz. ancak devasa bankalar, bazı sanayi şirketleri de ralliye ayak uyduramadı. Bist 100'ü referans olarak alırsak DOAS'ın yılbaşından bu yana getirisi % 226 civarında (temettü dahil), Bist 100 yılbaşından beri getirisi %119 civarında.
Doas'ın yükselişi sağlıklı.
Eee bu niye geri geliyor böyle..
Bu spek bu kadar küfür yedikten sonra işleri rast gidiyor mu acaba?
Buralardan dönmesi gerekir, tam destekte.
Kontrolmatik ve Hektaş hisselerine yatırım yapmak lazım herhalde,bu tip cinsi bozuk hisseler bize ters.
İşte bu. Boşuna beklemedik. Ytd.
SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
9 aylık kar 5.460 milyonTL (12 aylık beklentim 8 milyar üzeri) 15 kasım 2022 3.681 TL temettü! Mevcut bilançoya göre fk:4.24. Dd: 3.20... Daha karpuz kesecektik ama kel kestirmiyor... Bu verilerle ederi 275 TL. Sasa fk sına gelmesi için olması gereken rakam 1.000 TL üzeri!!! Mevcut fiyat 125.90 TL...
Son olarak bu muhteşem bilanço ne enteresandır ki hiç fiyatlanmadı.. Yarın beklenti bitti hadi dağılın dermi bu kel! Daha önce oldu, neden olmasın...
AL/SAT/TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIM DANIŞMANINIZA BAŞVURMADAN BURADAKİ FİKİRLER İLE İŞLEM YAPMAYINIZ...
Tablolar harika geldi. Bilançosundan tutun gelir tablosuna nakit akışına kadar çok güzel bir görünüm var. Ortalama kâr beklentisi 1.67 milyar iken, gerçekleşen 2.7 milyar. Muhtemelen hesapta olmayan 900 milyona yakın ertelenmiş vergi gelirinden dolayı tahminde bu kadar sapma yaşandı ancak ne olursa olsun rakamlar harikulade. Ayrıca nakit akışını daha da güçlendirmiş. Üstüne yetmezmiş gibi bir hafta içerisinde 4.09 TL brüt temettü avansı yani önden yüklemeli temettü dağıtacak. Zaten bu haberler sızdı ki kapanışa yakın yukarı hareket oldu. Yarın tavana yapışmasını beklerim. Şimdi de baskılasınlar da görelim.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Temettu avansi ile temettu arasinda fark var mi?
Hayır, fark yok. Şirket yıl sonu tablolarında oluşan kâr üzerinden dağıtacağı temettünün bir kısmını şimdiden veriyor. Örneğin, şirket 2023'de hisse başı 15 TL temettü dağıtım kararı alırsa, bunun 4.09 TL'sini şimdi dağıttığı için 2023'de 10.91 TL temettü verecek. Temettünün bir kısmını önden avans olarak veriyor yani.
Bilanço güzel, hayırlı olsun
Ytd
Bilanco güzel ,
zaten doğus full calisyor analistler koltuk üzerinde
rakam veriyor sonraa aaa beklenen üzerinde kar cikti tabi cikar ,
Temettü kararida iyi oldu kadayif üzerindeki kaymak gibi,
Staklayan olduğu icin bilanco öncesinde yazmadim sayfaya,
elinde tutanlara hayirli olsun
Ne adi hissesin bu ilgi ve alakayla bile tavan olamıyorsun. Yüzün toprağa bakıyo, bahane bulsan milletin ırzına geçcen yine.
Selamlar herkese;
Naçizane bilanço değerlendirmem;
1) Toplam satışlar: 61.605 Adet (Skoda Hariç), 74.261 Adet (Skoda Dahil), 3. Çeyrek hasılat: 11.857 M TL
2) FAVÖK: 2.800 M TL, Faaliyet karı: 2.311 M TL, Net Kar: 2.706 M TL, Piyasa beklentisinin üzerinde kar gelmesinin ana sebebi daha iyi finansal performans ve ertelenmiş vergi geliri. 4. çeyrekte de vergi gelirinin devam etmesi bekleniyormuş.
3) Satış beklentisi 85.000'den 80.000'e revize edilmiş. (Skoda hariç)
4) Malumunuz 14 Kasım da 900 M TL temettü avansı dağıtımı kararı alındığına göre finansal durum oldukça iyi.
Yarın temettümüzü alalım bakalım[emoji846][emoji846]
Şirket yönetimini ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.
Temettü avansı ödemesi ve oranın da çok yüksek olması ayrıca bir güzel.
2021 karından 1.250.000 M TL temettü vermişti, aynı takvim yılı içerisinde 900.000 M TL daha ödeme yapacak. 900.000 M TL avans üstelik.
Belki 2023'te hisse başı 15 TL (3.300 M TL/220 M TL) dağıtabilirler.
Çoğu kişide şu fikirler ortaya çıkıyordur. Çok yükseldi, 5-10 liraydı. Nereden nereye geldi denilecektir.
Burada odaklanmamız gerekenin F/K olduğunu düşünmekteyim.
F/K geçmişle karşılaştırıldığında hala düşük düzeyde.