seans saati dışında olduğundandır o seans açıkken deneyin
Printable View
seans saati dışında olduğundandır o seans açıkken deneyin
Size ve bilgisini paylaşan tüm forumdaslarima teşekkür ediyorum.
Evet şimdi denedim ve halka arz giriş ekranındaki bilgilere ulaştım, müracaatımi yaptım.
Demek ki ,arz giriş saatleri haricindeki zamanlarda ekran acilmiyormus.
Herşey gönlünüzce göre olsun.Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başvuru no suna baktınızmı? Benimki dün 433 idi.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben sabah 10:30 gibi talep girişi yaptım.Basvuru no 3697
Halka arzlarda hisse blokaj nasıl oluyor? Diyelim hiç nakit koymadan sadece portföyümdeki mevcut Bist 30 hisselerini teminat göstererek halka arza katıldım. Dağılım sonucunda da halk arz'dan bana 10bin TL'lik hisse geldi diyelim, gelir gelmez hemen hesabımda 10bin TL'lik nakit yoksa, blokeye aldığı hisselerimden 10bin TL'lik satış yapılıyor mu? Yoksa, gereken nakdi(10bin TL) göndermem için kısa da olsa biraz vaktim, zamanım oluyor mu?
aracı kurumunuzla konuşun bunu. Ben başvuru içinde aracı kurumu aradım son gün (A1 capital) işlem yapıyorlardı. (Kendim giremiyordum) Dağılım olunca boşta para varsa direk kçekiyorlar yoksa kredili işlem gibi size bir süre tanınıyor kapatmanız isteniyor kapatamazsanız blokeden satış ile giriyorsunuz.
Halka arza katıldım , para hesabımdan düşmüş ama hesabıma bakıyorum, ne talep girişinden nede talep izlemeden görünmüyor. İlk defa katılıyorum halka arza böyle mi oluyor bu işlem anlamadım.
" Tera Yatırım Menkul halka arz büyüklüğü 165 milyon TL olarak gerçekleşti
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ("TERA") paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, 15.12.2022 ve 16.12.2022 tarihlerinde "Sabit Fiyatla Talep Toplama" yöntemi ile gerçekleşmiştir.
Şirket'in çıkarılmış sermayesinin 37.500.000 TL'den 52.500.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilen 15.000.000 TL nominal değerli 15.000.000 adet B grubu pay ve ayrıca ek satış kapsamında 1.500.000 TL nominal değerli 1.500.000 adet B grubu pay olmak üzere toplam 16.500.000 TL nominal değerli 16.500.000 adet B grubu pay halka arz edilmiştir.
Şirket paylarının halka arzında 1,00 TL nominal değerli payların halka arz fiyatı 10 TL olarak açıklanmış olup, belirlenen halka arz fiyatı ile halka arz büyüklüğü 165.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir.
Halka arzda; Bireysel Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 116 katı, Yüksek Başvuru Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 285 katı, Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 30 katı ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 5 katı filtrelenmemiş talep gelmiştir. "
Umarım :), teşekkürler
10000 lot talep ettim. 81 adet kabul görmüş. yani dağıtım 10000 lot altı için oran 0,0081...
Tahminimce herkese ortalama 120 de 1 hisse gelecek yapilan KAP aciklamasi bunu gosteriyor.
10 bin talebe 81 lot hesaba geçmiş benim
Benim hesapta hiçbirşey görünmüyor hala.
hesaba gecen arkadaslar hangi araci kurum/banka kullaniyor belirtirler mi lutfen.
Dediğiniz yerde sonunda buldum :) 3500 e 29 lot gelmiş.
1000 lot 9 lot gelmiş yüzde 1 vermiş
İcbc yatırım 10 bin talebe 81 geçmiş parayı yarın çekecek gözüküyor
Gelen lot nereden görebiliyorsunuz?Çok teşekkür ediyorum.
cevap: Pörtföy menüsüne gir
mevcut hisselerim e tıkla
orda göreceksiniz
düşen %1
Kol böreği :oleyo:
35 500 TL bağla 300 TL hisse al 30 lot bence hayal kırıklığı.
Teranın çok fazla taleb göreceği belli idi. Ama yüzde 1 bile gelmedi 100000 Tl ye 810 Tl lik hisse. 15 tavan olup hisse *4 olsa 2500 Tl kar. Ne diyelim attığımız taş kurbağayı korkutsaydı bari...
TERA 395 lot gelmiş, herkes hayrını görsün diyelim! ALFAS la aynı oranda geldi %0.8 civarı, TERA nın da ALFAS a paralel hareket etmesi beklenebilir, tabi ki borsada yükseliş trendi devam ederse!
395 lot geldiğine göre yüksek lot isteyen yatırımcısınız. Sizlerde oran yüzde 0.32 civarı biliyorum.
İşlem ne zaman başlıyor?
3 dene 4 dene lotla ne olacaksa :)
50.000 tl. istedik 400 tl. gelmiş bundan öncekiler de benzer şekildeydi, ne anladık bu işten bundan sonra hiç birine katılmam bağladığın paraya değmiyor.
Resmen dalga geçmişler, parayı repo yapmışlar :he:
hemde 3 gün, 3 gece :)
Arz marz bahane olmuş :)
Böyle gelecekse halka arza katılmanın bir anlamı kalmıyor
Neden herkes halka arzlara kızıyor ki, hangisinin ne kadar geleceği belli, eşit ve oransal halka arzlar da arzın büyüklüğüne göre yatırımcıya ne geleceğini tahmin etmek zor değil, geçen yıl halka arzlara 200 bin yatırımcı, 6 ay önce 350 bin yatırımcı bugün ise 600 bin yatırımcı talep de bulunmaktadır, etrafınıza kazançlarından söz ederseniz yada eşinize, çocuğunuza ve ebeveynlerinize ek yatırım hesabı açarsanız olacağı budur, ilerde bu kadar da gelmeyecektir :)
11 tl den postaladım
Ekranda kuru kalabalık :oleyo:
10-15 tavanı var bence. Ama lot sayısı çok az olunca fayda vermiyor.
vatandasa 20 -30 lot verıyorlar sonra 10 15 tavan cekıyor....lotlar kucuk kucuk olunca mıllet satmıyor batsa ne olur dıyor...velhasıl bu arada arzeden malının degerını hıc goremeyecegı fıyatlara cıkarıyor...alfas kac tavan cektı cozulmedı ..mıllet tutuyor...tera kaç tavan ceker bılmem ama tera işi bılmıyormuda 10 tl den halka azr edıyor...faredelım 10 tavan cekecek fıyat 30 tl olacak..tera neden 30 tlden halka arz etmedı???
Allah bilir bu hızla 300 milyona yakın kâr yazan
Uç yıldır üst üste dünyanın en iyi faktorink şirketi olan
GARFA DAN
9 AYDA 100 milyon kâr yazan
LİDFA dan bile daha değerli olacak
NE GARİP DEĞİL Mİ:((