Mehmet Şimşek atandığı gün Şaban ve TÜİK başkanı görevden alınmazsa değişen yoktur anlarım.
Printable View
yeni başlık açılmış....
Eyvallah. Hayırlı olsun
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 gün sonra 2 ihtimal var.
1- rte kazanırsa bilindik hisselerle mini bir ralli olma ihtimali var. pala desteğe getirdi, ordan aşağı vermiyor. seçimdeki olası riskleri satın almış gibi gözüküyor.
2- kk kazanırsa ilk zamanlar ne olacağı çok belli olmayabilir. kimlere ne sözler verildi, kim kaçacak? kim kalacak? bilmiyoruz.
akp iktidara geldiğinde 2002-2004 arası pek bir hareket olmadı. devamında piyasaya yabancıların da akmasıyla rekorlar geldi.
2. ihtimalde borsa hemen yükselmeyebilir ama zamanla x30 dışında x100 hisselerinin de katılımıyla sağlam bir ralli olabilir. bugün diplomatik davranan, -mış gibi yapan çok fazla grup var. bunlar çok fazla prim yapabilir. misal iştirakleriyle birlikte iş, oyak, eczacıbaşı, koç, sabancı, anadolu, alka, pınar, dohol, bim, çelikler vs.
riskimi aldım, %110 maldayım. olurda destek kırılırsa zararı da sineye çekeceğiz.
babala tv'de kılıçdaroğlunu izledim. bu adam bu millete fazla. maalesef.
Konu başlığı :KOÇ HOLDİNG 07.07.2022 no:2091 ( pis7'li olarak 7.ayın7.gününe istinaden yazmıştım)
Ey be koskoca Koç Holding ,forumun şu biçare çulsuza kaldı ya daha ne diyeyim .
Suskunluğun asaletinden dir umarım .Tek temennim.
.................................................. ...............
Bir müddet sonra en çok neresi kalabalıksa oraya yazmaya karar verdim.Tabiki Ereğli ve viop uygun geldi haliyle.
.................................................. ......
not:Geç tanışmayaydık iyiydi ALPER :)
Yeni başlık hayırlı uğurlu olsun.
Bizim borsa biz acemiler için daha uygun. Örneğin Ereğli, kötü bilançosuna rağmen her fiyattan çıkış imkanı sağladı yatırımcısına. ABD'de olsa açılışta şak %30 indiriverirlerdi. Ya da burada iyi bilanço gönderene de alım fırsatı veriyorlar, BRSAN bağıra bağıra gitti 70 lerden 170 e. Yurtdışında olsa onu da şak diye yukarıdan açıverirlerdi.
Aynen seçimin sonucu maalesef belli! Değişim olsaydı şapkadan tavşan çıkacak benzeri bir beklenti oluşacaktı! Tepetaklak ekonomiyle devam edilecek! El belli! Beklenti yok! Yarın Cumhur İttifakına yakın tahtaları almaya devam ederler, pazartesi de iteleme gayreti içinde olurlar! Sonrasına bakacagız!
https://twitter.com/HaberturkTV/stat...77899303866368
KKM'den ilk geri vites sinyali
CNNTürk-KanalD ortak yayınında RTE seçimden sonra ekonomi nasıl olacak hususunda konuşacak diye alt yazı geçiyor.
Bence seçilirse Haziran ayı hatta Ağustos sonunda kadar kuru tutarlar. Temmuz zamları enflasyonun üzerinde olacak denmişti.
Piyasa zaten 21-22 kabul etmiş durumda. Döviz kontrollerini daha da artırıp enflasyon kadar dolar kuru artışı şeklinde bir sistemine de dönebilirler. Azerbaycan'da sabit kur sistemi var ama onların enflasyonu düşük ve döviz gelirleri fazla. Körfez ülkelerinin kurları da bire bir dolara bağlı, Bulgaristan Levası EUR'ya endeksli, Orta Afrika Frangı da EUR'ya bire bir endeksli.
Zamanında cetvel ile kuru belirleyip TCMB açıklıyor deniyordu, 2002'den sonra bir dönem 0,50 EUR ve 0,50 USD'den oluşan sepete göre belirlenmiş, o sırada EUR/USD'den daha düşük volatilite sağlanmış.
Şimdi excele bir formülasyon girip gün gün ay içi kur ne olacak açıklanır. TCMB bir sonraki ay enflasyonunu tahmin eder ona göre bir kuru gün gün açıklar.
Murat BARIŞIK
@Barisikmurat
#HRC - Çin Vadeli Piyasalarında Vadeli HRC fiyatları %0.95 azalarak 512.2ABD$ oldu.
Navlunlar da zaten düşük, bizim borucular Çinden yığıyordur malları. Ereğli bilanço toparlanması en erken 2024 3.çeyreğe kaldı gibi
VİOP30 da İs Yatırım shorta abanmaya devam etmiş, yakında longcu TEB, BofA ve YapıKredi Yatırımdan müdahale gelecektir!
https://i.hizliresim.com/mr15uh7.PNG
Hesaplamam doğru ise hisse vadelide kabaca APS Tutarı
Mayıs vadede -725 milyon TL azalmış
Haziran vade 817 milyon TL artmış
Temmuz vade 126 milyon TL
bölünenler hatalı olabilir.
https://i.hizliresim.com/n7txlf5.jpg
Ariston abi soğanı tutmasına tutalım da ecnebi gelmez ihracat yapmakta zor şirketlerde zincirleme olur bir şey. Bundan sonra Büyük Çin modelini tercih edeceğiz gibi en azından seneye seçime kadar dayanır
Ben de merak ediyorum nasıl olacak.
Çin artık fabrika satıyor gibi. Geçen baktım solar panel üreten fabrika için teklif isteyiniz deniyor, Türkiye'de çay üreticisi bile bu işe girmiş. Geçen yıl da un fabrikası kuran ilanlar vardı.
20 milyon dolara 300 MW kapasiteli tesis yapıyorlar diye anladım.
Bu arada eskiden güneş tarlasında 1 MW için 20 dönüm gerekiyormuş, yeni paneller ile 14 dekar yetiyormuş. Mevcut güneş santralleri yeni teknoloji ile çok da rekabetçi olmayabilir.
Şu ana kadar konuşmadan bir tüyo çıkmadı, MKYK, cumhurbaşkanı yardımcısı, cumhur ittifakı vs istişare ile karar vereceklermiş ne yapacaklarına.
Benim tahminim medyadan, forumlardan vs okuyup akla yatan fikirler merkezde değerlendiriliyor. Bu insan eli ile de yapılabiliyor olabilir, üst akıl yolu ile de değerlendiriliyor olabilir.
Geçen düşündüm
O da asker olmasaydı
Her mezuna iş bulacağız diye bir şey yok
İstanbul'a pasaport ile girilmeli
Para civa gibidir
Faiz piyasa gerçeği
vs bir sürü realist görüş vardı, sonradan daha populist görüşler hakim oldu ve her seçim dönemi bir şekilde görüşler değişti hatta seçim dönemi içinde görüşler 180 derece değişti, hatta 2-3 kere değişti.
Tokatçı Ayhan sesi çıkmıyor altın.... dolar da sıkıştı...
Birde onun şakşakçıları vardı...onlarda duaya çıktılar... ses yok onlarda da....
Millet parayı katladı Tokatçı sen bekle...
Biz yarın trene binecez dolar, altın ve gümüş e....beni bekliyor....
Net rezervleri 21yıl sonra eksiye indiren
Bay Recebten, pazartesiden sonra mucize beklemek..
Tuhaf bir milletiz..
Aziz nesin in TR halkı için söylediği
Rakamları revizeetmeli..
Gümüş şortları naptın tokatlı abi duruyor mu
Bloomberg te, Almanya resesyona girmiş, ne olacak almanyanın hali, tartışılıyor.. [emoji846]
Komediye bak,
Cebinde para yok, gtünde donun yok, Almanya vah vah..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birde okuduğunu anlasan....ama yok... anlamak için çaba yok
Komplo teorilerime göre Türkiye parasını altına bağlasa diğer merkez bankaları destekler, çünkü bu altın başa bela. Büyük ülkeler parasını altına bağlayamaz, ufak ülkelerin de parasını neye bağlarsa bağlasın çok kabul görmez.
Tabi faizlerin daha da düşmesi lazım.
İstanbul Finans Merkezi'nde yabancılar ile işlemlerde vergi avantajı var vs deniyor. Yabancının Türkiye ile iş yapmasının bir mantığı olması lazım.
Pablo Larrain imzalı 2012 yapımı NO filmi, izdüşümlerini bugünkü seçim sürecimizde yakalayabileceğimiz, Şili halkının karanlıktan çıkmak adına en önemli adımı atıp darbeci diktatör Pinochet yönetimine karşı durmasını, yapılan referandumdan hayır sonucunun çıkmasını ve böylelikle Pinochet’in devrilmesini hikâye edinir.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna az bir zaman kalmışken, No filmini izlemekte, yeniden düşünmekte, hatırlamakta fayda var.
https://kultfilmler.com/no-2012-izle/
Asgari ücret 500 dolar yapılacakmış, en düşük memur maaşı da 22 bin TL olacakmış.
Aynı iktidar devam eder ise bundan sora enflasyona göre değil kura göre artış yapılır. EUR'ya bağlansa daha iyi olur bence.
Yukarıdaki komplo teorime göre asgari ücret çok ileride 10 gram altın denebilir. Öte yandan altın seven var sevmeyen var.
Geçen tarih programında eskiden ücretler gümüşe borçlanmalar, finans ve sermaye işleri altına bağlıydı deniyor.
Geçenlerde yine TV'de ABD faizlerinden daha düşük 10 yıllık TL faizler olması saçma vs deniyordu, tersden düşününce bir şeylere endeksleme projesi olduğunu düşünüyorum. USD ABD'nin, EUR ise Avrupa'nın parası, altın başka ülkelerden de bulunabiliyor.
Kredi kartı borçları devlet tarafından iskontolu satın alınıp faizler silinip 36 ay vadeye yayılacakmış.
https://twitter.com/kilicdarogluk/st...20010007007233
:he: oha...
İslam Memiş bile uyarmış hayret..
Bankalarda doları ve altını olanlar için son uyarı...
https://www.avazturk.com/islam-memis...ele-76454h.htm