Okun yukarıya, rengin yeşile dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Zaten bana göre çok erken tavan bozdu, bu kadar aşağıya inmesini hiç beklemiyordum. Yabancı yatırımcıya pay ayırmadığı için cezalandırılıyor galiba :)
Printable View
Okun yukarıya, rengin yeşile dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Zaten bana göre çok erken tavan bozdu, bu kadar aşağıya inmesini hiç beklemiyordum. Yabancı yatırımcıya pay ayırmadığı için cezalandırılıyor galiba :)
halka arz fiyatına geldi nerdeyse
başarısız arz oldu
sakın yüklenmeyin arz fiyatında altına gelebilir
arz furyası iyi izleyin şirketleri iyi araştırın hemen zıplamayın:kahkah:
Bundan çok taha kötü tahtalar daha çok tavan yaptı daha istikrarlı hareket etti bence bu işte bizim görmediğimiz bir iş var
bugünde çok kötü her gün düşüş hiç tepki bile vermiyor umarım yüklü giren olmamıştır:(
Tahta çok büyük...Bu sıkışık piyasada bu tahtayı kaldırmak için çok para gerekiyor. İlaveten yukarıdan maliyetli olanlarda satmak isteyecektir. Bunu da karşılamaları lazım..
Şu an yabancılar Thy,tüpraş,Aselsan gibi tahtalara, yerli spekülatörler de daha az para ile kaldıracakları tahtalarda işlem yapıyor.
hadi artık 130 arz fiyatına ne kaldı şurda:kahkah:
Buralardan sert bir dönüş bekliyorum(Fiyat 136).Yatırım tavsiyesi değildir
F/K 22.43
pd/dd 14.88
fd/favök 15.32....çok pahalı
Cinde 60 olan restoran sayısı 1500 lere gelmiş.Mcdonalds ve KFC en büyük rakipleri.En yakın rakibine yaklaşsa bile 4,5 kat büyüme demek.
Makedonya,Gürcistan,Kuzey Kıbrıs restoranlar var.Cin pazarı çok önemli.
Çin'deki faaliyetler, Grubun ayrı bir şirketi altında, Çin'in halka açık olan TAB Gıda ile doğrudan bir ilgisi, etkisi yok.
https://x.com/temettubankeri/status/...wX7dU6AteTd1lw
2 şeyi anlamıyorum.
İş yatırım oturmuş hesaplamış bişiler yapmış raporu koymuş ortaya iskontolu 130 TL demiş. Bir sürü aracı kurum banka vs. onaylamış ama çıkıp pahalı arz diyorsunuz.
Sizde hesaplayıp kitaplayıp ortaya koysanız bizde baksak öğrensek pahalı olup olmadığını görsek...
İkincisi tahtacının speğin vs. her ne b.ksa artık olm amacın ne mk hisseninde yatırımcınında....
Evet alfabede biraz geriyim...
Bu nedenle açıklamanızı istiyorum zaten....
Ne bu oyun mu?
Taş..ak mı geçiyonuz? Lafın tamamı söylenmezmiş...
Bir Peygamber ümmetiyiz ki '' İlim çinde de olsa gidip alın'' diyen.
Bir Ülke kuran adamın torunuyuz '' İlim için savaşın ortasında öğretmenler ile toplantı yapıp bilgi veren''
Sonra gel gör herhangi biri olmayan biri lafın hepsi söylenmezmiş desin....
Neyse mk kime ne soruyorsak... Siz çıkın bu pahalı deyip etkileşim alın...
iyi bir fırsat verdiğini düşünüyorum.. boynuz kulağı geçer derler..
Bu trajik düşüş başlamadan önce bu şirket ve atakey temettü dağıtmama kararı almıştı. Belki o temettü dağıtılabilse fiyat üzerinde biraz daha fikir sahibi olabilirdik. Şimdi elimizde şişkin rasyolar, düşen borsa, daha çok düşen xharz hisseleri var. Bunlara mukabil döviz bazında cirosu artan bir şirket var. Turizm hissesi gözüyle bakarsak çok da - terör, salgın- riski olmayan bir hisse. Önünde sonunda hisse fiyatı rayına oturacaktır ama hangi fiyatta oturacak orası belli değil.
tab gıda nın , temettü konusunda anadolu grubunun vesbe si olacağını düşünüyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1222176
Şirketimizin yasal kayıtlarına göre hazırlanan 01.01.2022 - 31.12.2022 hesap dönemi finansal tablolarında zarar gerçekleşmiş olması nedeniyle kar dağıtılmaması hususunun yapılacak olağan genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmak üzere teklif edilmesine karar verilmiştir.
--SPK ya göre hazırlanan bilançolar, gerçeği yansıtmaz, bir yaptırımı yoktur...sizler SPK ya göre hazırlanan bilançolara bakarak karar verirsiniz, ama bir hata aşırma, eksiltme, fazlalık vs, bulduğunuzda şikayet ettiğinizde, genelde kulaklarının üzerine yatarlar, topu taca atarlar...
--borsa-SPK şirketleri korumak, halkın parasını sermayeye aktarmak üzerine kurulmuştur...
özkaynaklarda;
2022 yılı sonu= Geçmiş yıl zararları (793.740.506)
borsaya açılırken yaklaşık 800 milyon geçmiş yıl zararı varmış....genel kurula sunulacak kar payı ödeme tablosunda 2022 yılı zararını göreceğiz..
hisse bedelsiz bölündü sanki...
Googlede baktım 28 milyar TL piyasa değeri gözüküyor.şaka mı gerçek mi.
*gel gel çekiyorlar...
Menülere zam var mı?
cola alamıyorsanız.. burger de alamazsınız.
hiç tepki vermiyor..
148.50 den aldim 144e kadar ugurladik oysa 149.50-60 da satma imkani verdi.
Beklicez artik 160-180-200 e dek