Koç ta olsa hiç kimseye güven olmazmış. Yabancı yada yabancı görünümlü satışların sebebi belli oldu. Icerden haber alınmadan bu kadar satış yapılmaz.
Printable View
Koç ta olsa hiç kimseye güven olmazmış. Yabancı yada yabancı görünümlü satışların sebebi belli oldu. Icerden haber alınmadan bu kadar satış yapılmaz.
Bilanço analizi sandım, diyorum hangi ara incelediler 🤣 🤣 🤣
bu seneki 2. temettü ya hayal olur ya da kuş kadar kalır. sağlık olsun. tahtayı dümdüz ederler mi yoksa yabancı (görünümlü) satışlar yeter mi göreceğiz. yıllar sonra ilk defa böyle bir şok yaşadım, teşekkürler Tüpraş.
Bu yılın ilk 6 ayın karları RUP a gitti....
Bilanço hayırlı olsun. Salarsa kendileri bilir. 180 altında toplamaya devam ederim
Son donemde kotu gelenler yukseldi..
En buyuk ornegi OTKAR TTRAK en sonFROTO
Sakin olmak lazim..
Biz kucuk ortagiz, KOC dusunsun...
Soru şu “ Bu seneki 2. temettü 2023 karından verilmeyecek mi?” Sizin 2. temettü hayal olur ve tahtayı dümdüz ederler mi yazınıza karşılık.
Evet ödenir ise 2. temettü hangi yılın kârından veriliyor beyfendi aydınlatın bizi.
üslubunuz kinayeli gibi geldi hatta emrivaki geldi ama yazdığımı açıklamak gerekir diyerek kısaca yazayım, gerçi önceki mesajımda anlaşılır düzeyde ama olsun...
bu senenin olası 2. temettüsü 2023 net kârından verilir ancak koşullar oluştuğu takdirde gibisinden ifadeler şerh olarak ifade edilir ve mevcut radikal kâr düşüşü (sebebini anlayabilecek kadar henüz inceleyemesem de bu devasa bir düşüş) bu şerhe muhatap olabilir.
sanırım aydınlatıcı olmuştur beyefendi.
Bilancoda görülen tek güzel şey borcu azalmıştır. Gerisi hayal kırıklığı.
Son 1 haftada caktirmadan 30 milyon lot satan Bofa hariç herkese sürpriz oldu.
Hala sarılacak bir FK mız var çok şükür :)
Bofa bu bilançoyu öğrenmiş ise yazıklar olsun sana. Biz de işte kurum, kimse bana soru sormasın diyerek yatırımcısını koruyor diyorduk
:) ne demek istediğinizi anladım ama böyle böyle şoku atmaya çalışıyorum. alkışlar tüpraşa :bravo:
maalesef içerden haberler de alınmış gibi duruyor. dediğiniz gibi seri bir şekilde tahtayı aşırı zedelemeden mal verdiler.
küçük sermayeli şirket hisseleri var elimde, onlar dahi çok şükür nitelikli bilançolar getirirken beyimizin bilançosu hayli şaşırttı.
artık hayırlısı diyeceğiz. incelemeye devam...
Aynı akibet THYAO yu da bekliyor bence. Bilanço açıklansın görürüz.
Boşverin diyemicem, ama, bırakın karı, eksi bilançoları da gördük, ilk çeyrekte 50 milyon usd yatırım harcaması yapılmış, yani bir yandan yatırım bir yandan temettü devam, fakat faaliyet raporunda temettüye değinmemişler, sadece ödeneni beyan etmişler. Hayırlısı diyelim, yaşayıp hep beraber görürüz kısmetse.
sende var 1000 lotcug, Ali'de var 1 trilyar lotcug. Ali düşünsün bilanço kötü gelmiş çok da fifi
Diğerlerini bilmiyorum ama Ünlü 7 küsür milyar kâr bekliyordu diye hatırlıyorum. Eğer bunu referans alırsak ben fiyata yansıyan bir şey olduğunu düşünmüyorum, gömme ihtimalleri var yarın. Hayal kırıklığı yarattı tablolar bende açıkçası.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Karın neredeyse yarısı 185 milyonu elektrikten yani entekten gelmiş.
Satışlar %3 artmış. Ama karlılık düşmüş. Sanki zararına petrol işlemiş. Pandemide satış yoktu. Zararı anlaşılır bir durumdu. Bu ne peki?
Nasıl bir enflasyon muhasebesi ise (nasıl ülkede fiyat dengesi alt-üst olduysa) bilançoları anlaşılmaz- kıyaslanmaz hale getirdi. Yeniden değerlemelerde bir düzen dönüyor sanki. Vergi oranını azaltmak için midir? yoksa başka bir şey midir? Anlamadım gitti.
Kaderde varsa suzulmek, neye yarar uzulmek?
Suzmek veya suzulmek, iste butun mesele budur borsada.
165 milyar ciro , 320 milyon kâr ,, yani binde 2 kâr ne bileyim ilginç 🇹🇷🇹🇷
Yani mantıklı bir açıklaması var mı ,,ne bileyim tabiki bekliyoruz ve bekleyeceğim bakalım hayırlısı olsun 🇹🇷🧿🇹🇷
İlk çeyrek açıklanan kar stad sponsorluğuna ödenecek tutar kadar(277 milyon tl) nerdeyse...
İzmit rafinerisinde bulunan fuel oil dönüşüm tesisimizde, teknik olarak 5 yılda bir yapılması gereken periyodik bakım çalışması 1 Mart itibarıyla başlayacak olup, 92 gün duruş planlanmıştır. Duruş nedeniyle üretimde yaşanacak azalmanın ithalat ile kompanse edilmesiyle nihai satış hacmine doğrudan bir etki öngörülmemekle birlikte, üretim azalışına bağlı olarak toplam 196 milyon dolar tutarında FAVÖK kaybı beklenmektedir."
İlk çeyrekte Mart ayı için, 65 milyon dolar favök kaybı buradan. 2. çeyrekte Nisan ve Mayıs 130 m dolar kadar daha olacak.
200.000 varil ham petrolü taşıyan gemi kaçırılmıştı Ocak ayında, ödemesi yapıldı mı, sigortası var mı (varsa daha sonra tahsil edilebilir) ayrıca işlenip satılamadığından kayıp 17 m dolardan da fazla olmuştur.
Şubatta rafineri marjlarında düzenleme yapılacaktı yapıldıysa o da karlılığı etkilemiştir.
Esas faaliyetlerden giderler kalemi -6.228.437 milyar!! %300 artmış(Dipnot Referansı 23)
Bu artış olmasa bilanço karı daha iyi gelirdi!
Net borcu da 20 milyar azalmış!
TUPRS (Hafif Negatif): Tüpraş, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını 320 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net karda, enflasyon düzeltmesinden kaynaklanan 5,6 milyar TL net parasal kayıp oldu. Açıklanan net kar rakamı, bir yıl önceki yılın aynı dönemine göre %89 azaldı. Tacirler
320 milyon net kâr açıklamış. önceki sene ilk çeyrek net kârı 2.810.781.000 lira. Bunun adına zarar deniyor. Tam bir hayal kırıklığı doğrusu.
RUP maliyetine denk geliyor nerdeyse, inşallah bütün maliyet bu giderin içindedir ve diğer çeyrek itibariyle bilançoya gider kalemi olarak yansıması olmaz. olursa da sıkıntı değil, bir çeyrek daha görmezden geliriz, Allah kaza bela vermesin. dediğiniz gibi 20 milyar da borç azaltmış, dünya kadar temettü de vermiş. canı sağolsun, yeter ki paranın gittiği yer yatırım olsun ve şeffaf olarak takibatını yapabilelim.
Planlı RUP bakımının etkisiyle zayıf 1Ç24 sonuçları. Enflasyon Muhasebesi (UMS -29) raporlamasına göre Tüpraş, 1Ç24’te yıllık bazda %89 düşüşle 320 milyon TL net kar kaydetti. Planlı RUP bakımı ve bakımın etkisiyle yararlanılamayan ağır-hafif ham petrol fiyat makası avantajı enflasyondan arındırılmış yıllık bazdaki düşüşte etkili oldu. Ürün marjlarında zayıflama ile parasal kayıptaki artış zayıf net karın diğer nedenleri olarak öne çıktı. İş yatirim
https://arastirma.isyatirim.com.tr/2...c24-sonuclari/
tahtada makul bir tepki veriyor. 176 - 189 küsuratlarıyla biraz yatay yaptırabilirler hisseye. belki de son 2 çeyreği fiyatlamaya kısa bir zaman sonra başlarlar. kendi adıma aklımda tek soru işareti var şimdi. 2. temettü verilecek mi, verilecekse miktar bu bilanço gerekçe gösterilerek sembolik mi kalacak?
Geçen sene kârları 190 milyar tl.Kasada fazla para var.Temettü verir herhalde