Halka aciklik orani % 28.69
F/K orani 9.1
Pd/Dd orani 2.1
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=HRKET
Printable View
Halka aciklik orani % 28.69
F/K orani 9.1
Pd/Dd orani 2.1
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=HRKET
HAREKET PROJE TAŞIMACILIĞI VE YÜK MÜHENDİSLİĞİ A.Ş. nin 12-07-2024 tarihinde yapılması planlanan Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin belgeler şirket tarafından Elektronik Genel Kurul Sistemine eklenmiştir. Söz konusu dokümanlara mkk.com.tr adresinden erişebilirsiniz.
Katar Devleti ne ait proje bedeli 28,5 milyar USD olan Katar Enerji NFE (North Field Expansion) projesinde, projenin LNG üretim kapasitesini %43 oranında arttıracak, 6 ayrı uluslararası müteahhit şirket ile yapılan 18 milyon USD tutarındaki vinç kiralama anlaşmaları çerçevesinde, Şirketimiz tarafından sağlanacak 47 adet vincin şantiye teslimleri tamamlanmıştır.
Anlaşmanın bu fazında teslim edilen vinçlerimiz 18 ile 24 ay arasında hizmet verecek olup, takip eden fazlar ile ilgili görüşmelerimiz devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1303476
...hazırlanan ve bağımsız denetimden geçen konsolide finansal tablolarına göre net dönem karının 1.037.328.343,00 TL, Vergi Usul Kanunu ("VUK") hükümleri uyarınca hazırlanan yasal finansal tablolarına göre ise 3.541.119,64 TL olduğu tespit edilmiştir.
Şirketimiz Kar Dağıtım Politikasında öngörülen koşulların değerlendirilmesi suretiyle; mevcut ekonomik konjonktür, Şirketimizin uzun vadeli stratejileri ve menfaatleri ile yatırımların finansmanı dikkate alınarak, 2023 hesap dönemine ait dağıtılabilir karın dağıtılmayarak, genel kanuni yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan tutarın geçmiş yıl karları hesabına aktarılmasına ve kar dağıtım tablosunun ekteki şekilde kabul edilmesine karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1312136
9 gun onceki yayin.
https://www.youtube.com/watch?v=y4E95P9aeDQ
Halka acildigi gunden beri mumkun olan en iyi fiyattan toplamak icin elden geleni yaptim.
En son dun 1.000 lota tamamlayabildim, ortalama maaliyetim hala 77.40 TL.
Buyukler hesapli toplamaya izin vermiyor ve tek tek hisse takibi yapiyor gibiler.
Cok iyi fiyatlara varacagini tahmin ediyorum.
Beni bilenler bilir, bugune kadar tahminlerimde pek yanilmadim.
Şirketimiz Türkiye de tek, dünyada sayılı olan 2.200 ton kaldırma kapasitesine sahip paletli vinci makine parkına dahil etmiştir. Global pazarlarda planlanan mega projelerdeki rekabet gücümüzü artıracak bu vinç ile Şirketimiz dünyadaki petrol ve gaz, petrokimya ile off shore yenilenebilir enerji projelerinde yer almaya devam edecek ve uluslararası arenadaki pazar payını daha da arttırabilecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1314618
Bu kapasite artisi cok onemliydi.
Yurtdisi ihalelerde katilma on sartlarindan biri bu.
Selamlar yeni bebek şirket aldım bir miktar.
uzun bir süre elimde tutmayı düşünüyorum. geçen aylarda giriş yaptım, yıl sonuna kadar da her ay kademeli şekilde alım yapıp hedeflediğim lota ulaştığımda da uzun bir vadede beklemeyi düşünüyorum. şirketin oldukça niş bir alanı var, bu alanda türkiye'nin en iyisi ve global anlamda da daha ilerisini hedeflemeleri gayet iyi.
son 2 kap haberini özellikle de sonuncu kap haberini çok olumlu buluyorum.
21.08.2024: "Şirketimiz ile SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama A.Ş., STAR Rafineri A.Ş. ve PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. arasında, STAR Rafinerisi ve Petkim Petrokimya tesislerinin 5 yıllık bakım işlerinde kullanılmak üzere operatörlü ekipman tedariki konusunda anlaşmaya varılmış olup, sözleşme bedeli yaklaşık 1,5 milyar TL+KDV'dir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
29.08.2024: "
Şirketimiz Birleşik Arap Emirliklerinde kurulu dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden ADNOC'un (Abu Dhabi National Oil Company) çok yüksek kalite standartları gerektiren onaylı tedarikçi listesine girmiştir.
Başarıyla tamamlanan bu süreç ile birlikte ADNOC projeleri için ağır kaldırma, taşımacılık ve off-shore hizmetlerine yönelik ön görüşmeler yapılmaya başlanmıştır.
İzahnamesine,kap bildirimlerine baktım ve edindiğim notları aşağıya bırakayım;
En başta şirket neden halka arz yapmış,halka arzdan geliri nerede kullanacak;
%50-60 Makina ekipman tesis proje yatırımları
%20-25 Finansal borçluluk azaltımı
%20-25 İşletme sermayesi güçlendirilmesi.
Halka açıklık oranı %28,7.
Şirket ciroları 2021 yılında 1.754, 2022 de 1.670 , 2023 de 1.593 . Görüldüğü gibi tl bazlı ciro da erime var,dolar bazlı düşünürsek erime çok daha büyük. Keza favök tarafı da sırasıyla 550,133 ve 421 milyon. ( 2022 de sabit kıymet satışı zararı nedeniyle favök ciddi düşmüş)
İzahname de 2023 yılında net işletme sermayesi -141 milyon olarak belirtilmiş. ( 2021 yılı 309 milyon, 2022 yılı 171 milyon ) Negatif olmasının da nedeni kısa vadeli yükümlülüklerdeki artışa bağlanmış ama daha önceki yıllarda hep negatif,hatta daha yüksekmiş. Halka arzdan sonra gelen 2024/1 verisinde ise, bu işletme sermayesi'nin -441 milyona yükseldiğini hesapladım. 2024/1 cirosu 640 milyon,geçen yıl aynı dönem 660 milyonmuş.
Sözün özü,yıl bazında azalan dolar bazlı ciro,artan faiz rakamları ile borç çevirmedeki zorluklar nedeniyle şirket sahipleri bu halka arza biraz mecbur kalmış gibi görünüyolar.
Halka arz sonrası gelen kap bildirimleri,yeni iş anlaşmaları bu şirkette pay sahibi olmam için de yeterli değil. İlk baktığım şey ciro. Yıl bazında dolar bazlı büyük erime var.Bu belki finansman sıkıntısından daha önemli. O kısım da ciddi dönüş görürsem paydaş olabilirim.
"Şirketimizin sektördeki global konumunu güçlendirmek ve pazar payını genişletmek amacıyla, büyüme ve globalleşme hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen organizasyonel yapılanma kapsamında;
Petrol ve gaz ile endüstriyel sektörlerde proje taşımacılığı ve ağır yük taşıma konularında uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Sn.Andrew James Hall, Orta Doğu ve Afrika Bölge Satış Direktörü olarak atanmıştır.
Bu doğrultuda Şirketimiz, uluslararası pazarlarda daha geniş bir etki yaratmak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak amacıyla stratejik girişimlerini sürdürmeye devam edecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1330000
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (HRKET), 01.01.2024 – 30.06.2024 döneminde toplam 219.001.731 TL kar açıkladı. Şirket, 2023 yılı ilk 6 aylık dönemde 365.305.305 TL zarar açıklamıştı. Şirket çeyreklik dönemde 531.064.523 TL net kar açıkladı.
Sirket bence biraz farkli calisan bir sirket, tahsilat yaparken projelerin sonunu beklemek zorunda.
S.Arabistan'da bir proje var, de ki 5 Milyar dolar, sirket bu projeden 200 Milyon dolarlik is aldiginda, isin geregi olan alet ekipmani alip is'e basliyor, ancak ayni projede almak istedigi diger bir iki proje ise bu ilk adim'a bagli olabiliyor. Goturdugu 50 tonluk vinc ordayken, yeni teklif veren sirket bu vinc icin ayrica para odemek zorunda, ozetle bir sonraki adimda daha ehven fiyat verip rakiplerini ekarte etme sansi var ancak 2. ve 3. adimlarin nakit donusu belki 14 ay'i bulabiliyor.
Dolayisiyle tahsilatlari uc'er aylik gelir kalemleri gibi beklemek dogru tahmine goturmez, ancak bu tahsilatlarin %90'dan fazlasi dolar olarak geliyor.
Sirketin yapisi geregi en zor is nakit akisinin ayarlanmasi, zaten almis oldugu bir dunya projeye ragmen, halka arz'dan topladigi paranin en az %40'ni isletme sermayesi ya da borc odemesi seklinde ayirmasi bence bu nedenle.
Diye dusunuyorum.
Haftalardır Düşen Hisse için 104 TL Hedef Verildi!
InvestAZ Yatırım tarafından paylaşılan bültende, Hareket Proje (HRKET) için hedef fiyat verildi. Verilen hedef yüzde 58 getiri potansiyeli içeriyor.
InvestAZ Yatırım tarafından paylaşılan raporda, “Şirket için 12 aylık dönemde hedef fiyatımız 104,80 TL olup getiri potansiyeli yüzde 58’dir. Önerimiz ise AL şeklindedir.” ifadelerine yer verildi.
Paylaşılan raporda Hareket Proje’nin yılın ikinci çeyreğinde kayda değer bir finansal başarı elde ettiği, şirketin cirosunu yıllık bazda yüzde 197 artırırken, FAVÖK’ünü yüzde 245 yükselttiğine yer verildi. Bu dönem içinde net zarardan net kara geçmeyi başaran şirketin marjlarında önemli iyileşme görüldüğü belirtildi.
Parlatic com'dan
Şirketimiz ile Target Engineering Construction Company şirketi arasında, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapımı devam eden Borouge 4 Projesi kapsamındaki ağır yük kaldırma hizmetleri konusunda anlaşma imzalanmıştır. Kaldırılması planlanan ekipmanların ağırlıkları 564 ton ile 744 ton arasında değişmekte olup, bu projede makine parkımıza geçtiğimiz aylarda dahil edilen 2.200 ton kaldırma kapasitesine sahip paletli vinç kullanılacaktır.
Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden ADNOC'a (Abu Dhabi National Oil Company) ait, ülkenin en büyük endüstriyel projesi kapsamında yapılacak hizmetler için imzalanan anlaşmanın bedeli 725.000 $ olup,proje süresi 1 aydır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1348967
inceleme fırsatım oldu güzel şirket fiyatıda uygun şuan...
Şirketimizin 26/06/2024 tarihinde Özel Durum Açıklaması ile kamuoyuna duyurulan, SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.'nin sahibi olduğu STAR Rafineri A.Ş. şirketinin 2024 yılı planlı duruş bakım projesi, yaklaşık 500 kişilik personelimiz ile birlikte yüksek güvenlik standartlarına uygun olarak yürütülerek 45 gün gibi rekor bir sürede tamamlamıştır.
Bu kapsamlı projenin her aşaması kendi teknik ekibimiz tarafından planlanmış, 1.386.000 adam saat, 36.000 makine saat çalışılarak, 80 adet mobil vinç ile 16.000 başarılı lift operasyon üstün bir başarıyla gerçekleştirilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1352178
Hareket, İzmir Aliağa Limanı'nda 2 adet Liebherr STS liman vinci montajına başladı
Şirketimiz uluslararası arenadaki projelerde etkinliğini artırmak için makine ve ekipman yatırımlarına devam etmektedir. Son olarak, yüksek taşıma kapasitesi ve esnek manevra kabiliyeti ile özellikle proje ve ağır yük taşımacılığında büyük avantajlar sağlayan, 9.600 ton kapasiteli toplam 200 akslık "Kendinden Tahrikli Modüler Treyler" (SPMT)'yi filosuna katmak üzere anlaşmaya varılmış olup, söz konusu SPMT 2025 yılında Şirketimize teslim edilecektir.
Hizmet verdiğimiz enerji, petrol ve gaz, petrokimya, tersane ile onshore ve offshore yenilenebilir enerji projelerinde kullanılacak olan SPMT, uluslararası arenadaki projelerimizde pazar payımızı artıracaktır.
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. (Şirket)'in global stratejilerine uygun olarak çalışmasının sağlanması, uluslararası büyüme fırsatlarının değerlendirilmesi ve global pazarlarda Şirket ve finansal faaliyetlerini Şirket'e bağlı yürüten Grup Şirketlerin varlığının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen organizasyonel yapılanma süreci doğrultusunda;
Şirket Yönetim Kurulu'nun 25/10/2024 tarih 2024/27 sayılı kararı ile,
-Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Sn. Abdullah Altunkum'un Grup CEO olarak atanmasına, Genel Müdür, Genel Müdür'e bağlı birimlerin ve CEO Office'in Grup CEO'ya bağlanmasına,
-Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Samet Gürsu'nun ise Genel Müdür olarak atanmasına, operasyon, bilgi teknolojileri, insan kaynakları, tedarik zinciri, satış ve pazarlama ile mali işler ve finans birimlerinin Genel Müdür'e bağlanmasına,
-İşbu karar ile temsil ve ilzam hususlarında tayinlerin yapılarak imza sirkülerinin düzenlenmesine karar verilmiştir.
Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar 31/10/2024 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilerek, 31/10/2024 tarih ve 11197 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan edilmiştir.
https://pbs.twimg.com/media/GcHP3GyX...name=4096x4096
dönemsel karı düşük gelmiş bayaga diger 2023 göre...
[QUOTE=METEHAN;6926552]https://pbs.twimg.com/media/GcHP3GyX...name=4096x4096
dönemsel karı düşük gelmiş bayaga diger 2023
Satisların artmasina karşın Favokte düşüş var.
Enflasyon muhasebesi filan.
Bugun hareketi hareketsiz biraktılar hisse oyle bir baskıdaki 80 bin endekste simdikinden daha yuksekti
Hareket temel analizi: https://www.youtube.com/watch?v=4Mqk...JEsqH7&index=2
.bu arkadaşlar bilanço vermeyecek herhalde ) tarihini bilen varmı arkadaşlar ben 11 diye gordum ama
Zarar acıklayan bir cok sirket artıda odas mesela cante bile izmdc fakat bu iki gunde yuzde 15 ayrıstı piyasa ile zaten yılın en dusugunde saka gibi
Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24/03/2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım programı kapsamında;
30/04/2025 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde pay başına 63,25 – 63,60 TL fiyat aralığından (ağırlıklı ortalama 63,448 TL) 50.000 adet pay geri alınmıştır. Geri alım programı kapsamında geri alınan toplam 783.500 adet payın sermayeye oranı %0,68012'dir.