Tesekkuler..
Size ve herkese iyi bayramlar..:kalp:
Printable View
Son bir aydaki islemlerim.. Agresif işlem yaptım.. Acelem vardı.. Ama artık rölantiye alacağım..
Lot sayımı, teknik analiz ve temel analizi birleştirdim.. Bilinçli işlem yaptım.. Ve sonuç..
Son bir ayda yaklaşık 11 bin pound kazandım.. 440 bin tl ..
Nazardan korkuyorum bu sebeple bir daha ekstre atmayacağım..
Diyeceğim şu.. Kazanılabilir.. Gerekli şartlar sağlandığında..
Neden kazanılmasın?
Ama benim hayatım çok zor ve spontane sürekli değişiyor.. Tam konsantre olamıyorum fx e.
Olacak inşallah..
Allah büyük diyerek yazımı sonlandiriyorum..
Hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin.. İş, aşk, hayat..
Her ne olursa olsun..:kalp:
Sevgiler:hi:
Ekstresi atamadım bir türlü..
Neyse her işte bir hayır vardır.. ekstre koymuyorum..
:hi::hi::hi:
Şimdi buraya başka bir sitede bir bayanın birkaç yorumunu yapistiricam.. Çok begendim.. Belki sizlere de faydası olur..
Benim son zamanlardaki işlemlerimin özeti olmuş yazısı.. Herseyi harmanlamak lazım diyor özetle..
Aşağıya yorumlarını birakiyorum:yes:
Bu forumlarda teknik analiz çizimleri yapan arkadaşlar muhakkak hem kendilerine, hem de o grafiği inceleyenlere faydalı olabilmek için o çizimleri paylaşıyorlardır ama maalesef birçoğu daha işin çok başında olduklarının farkında olmadan, kendilerinin çok şey bildiklerini sanarak, buradaki takipçilere ve kendilerine çok büyük kötülük ediyorlar. İşin kötü yanı, eleştiriye de kapalılar. Bir gün içinde onlarca farklı çizim paylaşarak, aslında kendileri de, çizdikleri grafiklerden emin olmadıklarını gösteriyorlar. Teknik analiz öyle yapılmaz. Farklı incelemeleri yaparsınız, onları harmanlar ve tek çizime indirgersiniz. Çiziminiz çift yönlü olur. Hem düşüş ihtimallerini, hem de yükseliş ihtimallerini çizer ve kırılım beklersiniz. Aynı ürünü farklı zaman dilimlerinde çizmek çizmekten öte, aynı grafikte belirtemeyeceğimix farklı yöntemleri ayrı grafik olarak çizmelisiniz. Ayrıca;
Macd, RSI, Stochastic, Bollinger Bands gibi indikatörlerden oluşacak sinyaller ile işlem falan açılmaz. Keşke o kadar kolay olsaydı. Zaten bu tür yollar teknik analiz falan değildir. Piyasa yapıcıların hareket kabiliyetlerini incelemelisiniz. Bunun için ise arz-talep bölgelerini, emir blocklarını çözmekisiniz. Önce piyasa yapıcının hamlesini çözüp, sonra kuyruğuna takılmalısınız ki, para kazanabilmelisiniz. Mumların dili vardır. İyi birer mum yapısı yorumlayıcı olmalısınız örneğin... Veya mum gruplarının oluşturduğu grafik formasyonlarının geçmişte teyit edilmiş şekillerini iyi bilmeli ve kendinize uydurmadan, orjinaline sadık kalarak uyumlar aramalısınız. Likidite olayını iyi bilmelisiniz. Denge hareketlerinin nasıl sağlandığını tespit edebilir olmalısınız. Sonra;
Matematiksel değerler ile nasıl trade etmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Bu hususta birçok yöntem var. En azından can alıcı olanlarını öğrenmeniz gerekir. Örneğin; Camarilla trade yöntemi gibi... Fiyat hareketleri oluşurken, belirli dalgalanmalar oluşur. Bu dalgalanmalar zigzaglar şeklinde olur ve her bir zigzag ile oluşan dalga yapılarının anlamı vardır. Bu anlamları bilmeniz gerekir. İtki dalgaları ve düzeltme dalgalarına ait iç dalga yöntemlerini bilmelisiniz mesela... Bu dalgalar ile oluşan harmonik yapıları öğrenmelisiniz. Yoksa;
İki indikatör, bir trend çizgisi veya bir kanal, iki destek direnç çizmekle bu piyasalarda başarılı olmak mümkün değildir. Macd yukarı kesti al, stochastic aşağı kesti sat ile bu işler olsaydı, herkes zengin olurdu. RSI aşırı alım bölgesinde, satalım dedikten sonra fiyatın tarihi zirveler yaptığına defalarca tanık olmuş biri olarak yazıyorum; RSI bir güç endeksidir ve daha çok fiyat hareketi ile güç endeksi arasındaki uyumsuzluklarda işe yarar.
Sözün özü; teknik analiz dipsiz bir kuyudur. Her bilgi birbiriyle ilintilidir. Dolayısıyla çok şey bilmelisiniz ve bu bilgileri birbirleriyle uyum içinde değerlendirebilme yeteneğine sahip olmalısınız. Bu vesileyle hepinizin bayramını kutluyor, yeni haftada bol kazançlar diliyorum.
Bu bayan her kim ise muhteşem yorumlar yapmis..:kalp:
kimse bu arkadaş, bana bi yolla
ben ona biraz TEKNİK ANALİZ öğreteyim :drunk:
piyasa yapıcı TEKNİK ANALİZdir.
bir tahtada işlem yapan 50.000 dene aracı kurum var.. nasıl tek başına piyasa yapacan
yerler adamı yerler :kahkah:
şuna baksın bakalım
https://i.hizliresim.com/r3v35md.jpg
YEŞİL yaktıktan sonra, kimse piyasayı düşürebilmiş mi ?
o yeşil sinyal ile % 7 yukarı gitmiş mi ? gitmemiş mi ?
veya bu
RSİ
https://i.hizliresim.com/qsjdsnv.jpg
kırmızı ve yeşil üstüne atınca, % kaç yükselmiş ?
birinde % 60... birinde % 50
Sn çıtak arkadasta bunu yazmış zaten:)
İş bu kadar kolay olsaydı (yesil yukari kesince al) herkes ultra zengin olurdu:)
Teknik analizi kotulememis farklı yorumlamış. Fiyat hareketlerini de iyi okuyun diyor.. Indiktatörlere bakmadan..
Ben teknik analizi şu şekilde kullanıyorum artık..
Yukarıda gidebileceği yer, aşağıda gidebilecegi yer.
Gardımı o şekilde alıp mumlara ve hacime odaklanıyorum..
Mesela dalgalanmadan bahsetmiş arkadaş. Müthiş o dalgalarla sörf yapmak..
Gerçekten bir enstrumanda büyük oyuncular var ve birlikte hareket ediyorlar.
Ben izlerken farkediyorum.. Mesela bir hareket baslatiyorlar..Ve fiyati o hareket yönünde taşıyorlar.. :yes:
Dalgalarla sörf demişken.. Köpek balıklarını da unutmamak lazim:)
Her an tetikte trade :kalp:
https://www.instagram.com/reel/C7_gP...kxOWd4NHg1eg==
bayram günü saatten haberin yok heralda :yahoo:
ben sana bir dizüstü saat :oleyo: hediye edeyim bari
https://www.facebook.com/reel/728655432470775
kemerine bağla, arada bir bak saat kaçmış
:party: :kahkah: :drunk:
köpekbalıklarını seviyorsan seni bizim masaya davet edelim
https://i.hizliresim.com/ok7x2jm.jpg
5000 doların var... 1000 dolar long pozdasın
hemen 5000 dolarını SIFIRLAYALIM :yahoo: :kahkah: (senin piyasa yapıcı diyen kız vardıya, onun kasasına aktaralım 5000 doları )
Bitcoinde geçen işlem yaptım çok gıcıktı.. Ayrıca sevmiyorum çünkü sağlam değil.. Gece bir haber düşer bitcoini tanımıyoruz derler hoooop sıfır:):):)
Altın bile tekin değil..
Endeksler ve parite harici işlem açmıyorum teşekkür ederim..
Piyasa yapıcıya verecek 5 dolarım bile yok:28:
Dow 38830
Dax 18120
Bu an..
Brent 82.60 dan 85 hedefli alım yaptım.. Ama trade edemediğim için sıkılıp 82.70 den verdim..
Bu an 83.50.. 86 bekliyorum..
Yeni vadeye Daxta geçilmiş.. Palası longta ben de şu an long flat gidiyorum..
Ama henüz kartlar tam dağılmadı belli olmaz.. Açıkçası 18 bini bir tur daha delmesini beklemekteyim..
Dow yeni vadeyi bekliyorum.. Ama işlem için Daxta karar kıldım.. :yes:
Nasılsınız:kalp:
Görüyorsunuz teknik işliyor ama hemen değil.. Yol haritası için teknikte şart.. Tabi strateji, psikoloji cabası..
Bence bu piyasada deneyimli insanlar başarılı olur.. Bedel ödeyenler yani:yes:
Görüşmek üzere:hi:
Dax 18170 Dow 38910 bu an..
Amerika verisi endeks için olumlu geldi..:yes:
Brent de 84.20 olmuş..
https://www.youtube.com/watch?v=HPLo...TBSTMDLWUt8dEn
Burada Aysun Karaytuğ yapay zekadan bahsetti. Son zamanlarda yatırımcılar yapay zekaya sorup yatırım yapıyorlarmış ve çoğu kaybediyormuş..
Ama diyor ki yapay zeka + insan zekası yüzdesel olarak yüksek bir başarı kazandırıyor borsada..
Teknik, temel, lot sayımı ve yapay zeka karışımı bir strateji yapıcam :):):)
Uygun zamanımda...
Gerçi şu an stratejim iyi.. Para yönetimimi iyi yaparsam kaybedeceğimi düşünmüyorum artık..
Tabi Allah bilir:kalp:
Sevgiler herkese:kalp:
sayın dore kolay gelsin.........yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi alabilir miyim sizden....hangi kurum üzerinden yaptığınızı yazarsanız ...benim için yol gösterici olacak.....ben viop üzerinden işlem yaparım....hisse ,endeks,altın ve gümüş bunların tamamını viop üzerinden yapıyorum.....
yapay zeka ne anlasın
bu işin piri tokatlu dayuynan, ben :drunk: bilemediğin yerleri bize sor :oleyo:
https://www.facebook.com/tokkonn/vid...4?locale=tr_TR