"Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, gücünüz yetmez ise dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en düşük noktasıdır." Hadisi Şerif
Printable View
"Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle, gücünüz yetmez ise dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz ediniz. Bu da imanın en düşük noktasıdır." Hadisi Şerif
Hayırlı ramazanlar.. Allah nice ramazanlar yaşamak nasip etsin.. Allah şimdiden oruçlarınızı ve dualarınızı kabul etsin.
Hayırlı ramazanlar olsun..
Şimdiden çay hayali kuruyorum allah yardımcımız olsun
Sent from my HTC One using Tapatalk
RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERDE OLACAK ?
- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün
"Ramazan" ne demektir?
Ramazan ayına "Ramazan" isminin verilmesinin hikmeti nedir?
Cevap:
Ramazan “yanmak” demektir
“Ramaz” kelimesi güneşin sıcaklığının şiddetinden gayet kızmasıdır ki böyle pek kızgın yere “ramda” denir. “Ramazan” “ramda” mastarından “yanmak” manasına gelir. Yani kızgın yerde yalın ayak yürümekle yanmak demektir.
Bu aya “Ramazan” denmesinin bir sebebi; bu ayın günahları yaktığıdır.
Bu ayda açlık, susuzluk hararetinden ıstırap çekilir. Veyahut oruç hararetinden günahlar yakılır. (Elmalılı Hamdi Yazır)
Ramazan “yağmur” demektir
Yaz sonunda güz mevsiminin başlangıcında yağıp yeryüzünü tozdan temizleyen yağmur manasına gelen “Ramadiyu” masdarından gelir. Bu yağmur yeryüzünü yıkadığı gibi şehr-i Ramazan da ehl-i imanı günahlardan yıkayıp kalplerini temizlediği için bu isim ile isimlendirilmiştir. (Elmalılı Hamdi Yazır)
Ramazan, “Allah’ın isimlerinden” olduğu da rivayet edilmiştir
Enes Bin Malik; Resulullah (asm) Efendimiz'in şöyle buyurduğunu anlatmıştır:
“Sadece ‘Ramazan’ demeyiniz. Allah-ü Teala nasıl şehr-i Ramazan (Ramazan ayı) buyurmuş ise.. siz de öyle deyiniz.” (Buhari)
Allah’ın isimlerinden olduğu için âlimler “Şehr-i Ramazan” denilmesini gerekli görmüşlerdir. İmam Muhammed’e göre ise “Şehr-i Ramazan” değil de sadece “Ramazan” denilmesi tenzihen mekruhtur.
Recep ayına “Allah’ın ayı” denildiği gibi Ramazan ayı için de “Allah’ın ayı” denilmiştir.
Ramazanınız mübarek olsun..
Sofralarınız bereketli ve kalabalık olsun..
Sağlık ve sıhhat ile bayramına ulaşmak nasip olsun..
http://fs5.directupload.net/images/170526/6rra4vio.jpg
aloooooooooooooooo,
bu akşam bu akşam:yes::yes::yes:
http://fs5.directupload.net/images/170526/p85vp6b6.jpg
sabah namazının iki rekat sünneti,
dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.
hayırlı sahurlar vatandaş.
Hayırlı Ramazanlar.:)
Yarınki iftar menümüzde neler var.:notr:
http://fs5.directupload.net/images/170527/x2zwrq5e.jpg
Hogg Balık Yağı
Taze Morina Balığı’nın karaciğerlerinden çıkarılan balık yağının zaif ve göğüs hastalığıyla mübtela bulunanlar için ne derece faideli olduğu malumdur. Ancak menafi-i hakikiye istihsali için balık yağının gayet halis ve birinci nevinden olması lazımdır. Bu sebepten mahlût, taklit ve fena cinsten olan balık yağlarının istimalinden fevkalade mücanebet edilmelidir. Hogg Balık Yağı’nın inkar kabul etmez birinciliği ve halis ve en müessir olduğu için umum hekimler tarafından elli seneden beri tasdik, ve bilcümle sergilerden dahi takdir edilmiştir. Ve yalnız üç köşeli şişelerde satılır. Depoları İstanbul’da Yusufiyan Hanı’nda 23-25 numaralı ticarethanedir.
dünya bizimlede bizsizde dönüyor ve dönecek, hayat fani ,göçüp gideceğiz bizden öncekiler gibi
yaşam amacımız rabbena hep bana yerine fayda yaratmak empati yapmak insanı hayvanı doğayı sevmek korumak üzerine olmalı
gönül kıran değil gönül yapan olalım
11 ayın sultanı ramazan yine fırsatlarla geldi, manevi dünyasını beslemek hidayet aramak ve bulmak doğrultusunda iyi bir fırsatır ramazan,
aynı zamanda sosyal yardımlaşmanın paylaşmanın verdiği manevi hazzın doruğa çıktığı insanın insanı hatırladığı bir şölendir
mideler boşken kan daha çok gider beyne, daha fazla düşünmek geçmişe bakıp vicdan muhasebesi yapmak kendi iç sesini dinlemek için bir fırsattır, değerlendirmek gerek
hayırlı ramazanlar, tüm inananların ramazan ayını tebrik ediyorum bereket ve hidayet diliyorum
saygılarımla
not !
ramazan ayı abartılı bir yemek şölenine, gösteriş ve israf yarışmasına dönüştürülmemeli, her müslüman bu güzel oruç ibadetini ifa ederken israfa kaçarak aç gözlü davranarak haddini aşmamalı, yaradanın tabiat kanalıyla bahşettiği nimetleri ölçüyle kullanmalı saygıyla paylaşmalı ve aynı zamanda doğayı kirletmemeli
Haydi hayırlı iftarlar, ilk iftarımız mübarek olsun.:kalp:
hayırlı sahurlar vatandaş.
insanlar ölür,
zamanına geldiğinde mahşer yerinde dirililer ve hesaplar görülür,
herkesin defteri eline verilir.
kişi defterine bakar ve derki,
ya rabbi benim böyle sevaplarım yoktu,
bunlar nerden geldi.
cevab.
bunlar senin arkandan hakketmediğin halde dedikodunu yapanların sevabı sana yazıldı.
sanal alemde klavye başında akşama kadar dedikodu yapana sus desen,
sana şöyle cevp verir,
biz dedikodu yapmıyoruz,
muhabbet ediyoruz.
kim dedikodu yapıyorsa,
veya birini kınıyorsa,
yada büyük konuşuyorsa,
o illete müptela olmadam mümkün değil ölmez.
geçen gün birisi söylüyordu,
cafede arkandan dedikodunu yapıyorlar,
cafeye hiç gitmiyorum,
zavallı tipler arkamdan dedikodu yapmıyormuş.
bende yapabildiğiniz kadar yapın dedim.
şimdi beni çok dindar sanacak arkadaşlar.
pek dindar değilim yerim belki de cehennem çukurudur.
ama Allah var ümidim biraz da var.
bundan 60 sene önce bir senede olan olaylar,
bugün bir günde olmaya başladı.
günde neredeyse 8-10 kişi ölüyor.