mesajin yeri burasi degil,yanlislikla mesaj buraya gitti, dikkate almayin =))
Printable View
mesajin yeri burasi degil,yanlislikla mesaj buraya gitti, dikkate almayin =))
cment ilgili sıkışma bitmesi gerek..önümüzdeki günler şahlanır gibii geliyor bana..haberler ve genel kurul gelişiyle...hayırlısıyla
hedefimiz 25- 30... beklemekteyizz...YTD..
Sermayesi kadar kar yapmış ,kasada para ,böyle bir şirket çok nadir BİST 100 de biraz girdik bakalım ,hayırlısı
Genel kurul tarihi belli mi
TL seviyesinde. Düzenli bir temettü dağıtımı bulunmayan şirket, son olarak 2008 yılında yüzde 107,31 bedelsiz sermaye artırımında bulundu.
Çimentaşâ€™ın son bilançosuna göre elde edilen geçmiş yıl kârları 587,6 milyon TL seviyesinde.( 9AYLIK BİLANÇODA KASADAKİ PARA )
geçici beyannamede KAR 86.937.273.94 2015 KARINI NEREDEYSE ÜÇE KATLAMIŞ
kasadaki geçmiş yıllar karlarıyla beraber bilançoda kasadaki para ne kadar olmuş merak ediyorum ? bilanço açıklandığında hepbirlikte göreceğiz
GARANTİ bankası son hisse satışıyla bankada aslan payını İSPANYOL BBVA ya bıraktı
ÇİMENTAŞ ın sahibi kim ? İTALYAN CEMENTIR HOLDİNG
HİSSENİN SON YÜKSELİŞİNDE aşırı alım yapan aracı kurum kim ? GARANTİ YATIRIM
ŞİMDİ SORU ŞU ACABA 2 AKDENİZ KANI TAŞIYAN YABANCI YATIRIMCI ŞİRKET CMENT HİSSELERİNDE GARANTİ YATIRIM VASITASIYLA BU KADAR NİYE YAKINLAŞTILAR?
GENEL KURUL YAKINDA ,..YAKLAŞIK 10 YIL ÖNCESİNDE OLDUĞU GİBİ YATIRIMCI LEHİNE BEDELSİZ VEYA TEMETTÜ GİBİ BİR KARAR ÇIKAR MI ?
ŞUBAT AYI HAREKETLERİ DAHA BÜYÜK HAREKETLERİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR Mİ ?
BEN SADECE ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI YAPTIM YUKARIDA YAZDIKLARIM TAMAMEN ŞAHSİ GÖRÜŞLERİMDİR YTD.
1 lot banvit11.17, nasıl 1lot çimentaşa 11.17 ye eşit olur?
Ucuz hisse daha ne istiyonuz. Ses cikarmayin toplayin iste.
portala bir haber mi düştü acaba? bu hareketliliğin sebebi ne?
spek amca, 11.20 lerde çevire çevire kayışı aşınmadan dolayı koparacaksın.:)
Cok yetenekli spegimiz var. Bu kadar sığ kağıdi bu hacimle bu fiyatta herkes tutamaz. Tebrikler. Takdir ediyorum
hangi kari uce katlamis ? 2015 kari 73.232.000(http://appws.isyatirim.com.tr/C_LT_f...px?stock=CMENT) 2015 gecici vergide kari 80.000.000 kusur, nereden cikartiyon uc kati kar yaptigini ??
sahibinin italyan oldugunu biliyorsunda, ortulu mal transferi davalarini nasil unuttun? adamlar sirketin karini gostermemek icin danisma adi altinda birton para veriyor asil italyan sahibinin yurtdisindaki sirketine (bak genel yotenim giderlerine), adamlarin yonetimine bir bak kac yabanci var,bunlar sana bana para verirmi saniyon ?? sanki spek agiziyla konusuyorsunuz, biz yandik baskalari yanmasin,arastirmadan aldik elimizde patladi,bu hisseyi almak isteyen internetten bir arastirma yapsin ondan sonra alsin,burada yalan yanlis beyanlara aldanip hisse alip satmayin,
ortulu mal transferi haberi
http://www.borsagundem.com/foto-habe...s-acisi/200236
Yönetim
Genel MüdürPaolo Zugaro
Yönetim KuruluWalter Monthevecchi, Francesco Caltagirone, Francesco G. Caltagirone, Alessandro Caltagirone, Paolo Zugaro, Massimiliano Capece Minutolo, Marco Maria Bianconi, Massimo Angelo Sala, Taha Aksoy, İlhan F.Gürel,
ha bu gavurlar sana bana para verecek haa ?//
öncelikle ben de herkez gibi küçük yatırımcıyım ,şirket karı konusunda yeni borsaya başlamış biri olarak bilançoda yanlış değerlendirme yapmış olabilirim AMA ASLA kasıtlı olarak YALAN beyanda bulunmak gibi bir niyetim yoktur, olamaz ,onun dışındaki değerlendirmelerim benim ÜSTÜNE BASARAK BELİRTTİĞİM GİBİ ŞAHSİ GÖRÜŞLERİMDİR katılırsın katılmazsın ,senin paşa gönlünle ilgili
BU FORM SİTELERİNDE YAZILAN VE ÇİZİLEN MENFİ VEYA MÜSBET YAZILARLA YATIRIM YAPILIYORSA ZATEN VAY BU KÜÇÜK YATIRIMCININ HALİNE !!
ALLAHTAN SENİN GİBİ İYİ YÜREKLİ ,KÜÇÜK YATIRIMCIYI DÜŞÜNEN BAZI KİŞİLER VAR ,ONLARA DOĞRU YOLLARI GÖSTERİYORSUN,SENİ TEBRİK EDERİM.!
ÖRNEĞİN BEN SENİN SAYENDE BU HİSSEDEN BUGÜN SATIP KURTULMAYI DÜŞÜNÜYORUM ,BENİ VE BENİM GİBİLERİ UYARDIĞIN İÇİN SANA MÜTEŞEKKİRİM .
YATIRIM YAPACAK KÜÇÜK YATIRIMCILARA TAVSİYEM BURADA YAZILAN VE ÇİZİLENLERLE ASLA YATIRIM , YAPMAYIN KENDİNİZE BİR YATIRIM DANIŞMANI EDİNİN.
benim lafimla hisseden cikmayin, arastirin ondan sonra karar verin, spek bir bakmisin 15 e cikarms,bir bakmisin bedelsiz verecek 20 olur, yada geldigi yere 10 duser,yada daha asagilara, demek istedigim baskalarinin lafiyla hisse alip satmayin,
spek beni ters köşeye yatırdın. sazan gibi atladık..hisse elimizde kaldı.
bilanço berbat
Herkese gecmis olsun(bende dahil) tavan bekleyenler tabani yaglasin, bu gavurlar adamin elinden boyle parasini alir iste,devlet garantili soygun,bekleyin iki sene belki aldiginiz yere gelir birdaha,spk mepaka bos is,halkinin parasini soymalarina izin verenlerin Ben....! Isten anlayan spk ya basvursun diycem ama Adamlar islerini kanuna uydurup soyuyor milleti,sana bana 11-12-13 ten sattiklarini yarin 10-9-8 yerine koyacak itler
Ne gelmiş bilanço?
27 milyon lira danışmanlık ve isim hakkı felan filan ana hissedara ödenen para, diger çimento şirketleri ile kıyaslandığında oldukça yüksek maliyetler 777 milyon lira ciro yapmış % 20 bürüt kar 155 milyon kalmış genel yönetim giderleri felan parayı sıfırlamış 19 milyon.Enyakın örnek Bursa çimento 694 milyon ciro bürüt kar 168 milyon esas faliyet karı 106 milyon lira. Çimentaşın ana hissedara ödediği danışmanlık ücreti dahil sihir yaptığı para 150 milyon lira...
yıllardır bu şekilde sömürüyorlar cmbtn ve cment i ancak bu kadar bariz açık bir şekilde yaptıkları soygunu spk nın ve maliye nin bulamaması da garip...
yasal boşluk var herhalde italyanlar da bunu güzelce kullanıyor bu şirketlere yatırım yapan da vergi bekleyende mal yerine konuyor
yazıkkk...
Bu kadar düşük konsolidede bence yanlışlık var. O kadar kardan bu kadar kara düşmek nerdeyse hesap hatası diyecem.
Ben bu sabah çimentaşı aradım arkadaşlar....hesap hatası yok diyorlar iştirakler zarar ettiği için kar düştü diyorlar....
arkadaşlar gelen sonuç beklentilere uygun neden diyeceksiniz ?
cmbtn ve cment aynı kafayla yönetiliyor bu tür yabancı sahipli şirketler parayı bir şekilde yurt dışına aktarması gerekir...
hesap uzmanı olarak şunu diyebilirim bu şirkette genel yönetim giderleri altında para vergisiz kılçıksız şekilde bilançodaki kar eritiliyor...Çünkü çimento malboro sigarası gibidir antalyadada 12 istanbuldada 12 fiyat değişmez sadece ters yerlerde ulaşım maliyeti eklenir çıakrılır... Yani hepsinin sattığı çimento çimsanında akcansanında veya nuh çimentonunda aynıdır %10 aşağı %10 yukarı oynar...Ana şirket çimentaşın genel yönetim giderleri rakamı korkunç boyutta 100,000,000 tl genel yönetim gideri yazmış bilançoya...250,000,000 lira kar açıklayan cirosu 1 milyar tl üzerinde olan cimsanın bile 80,000,000 genel yönetim gideri var...Aradaki hesabı siz yapın...
Tam 2 hafta önce 13.83 tl olan kağıt şimdi zor bela 10.30 larda tutunmaya çalışıyor.....Konsolide bilançonun 4.667 milyon kar yazacağını daha önceden kim öğrenmiş acaba?
sözün bitiği yerdeyiz. spkya şikayet etmek lazım. spk da ky ye diyor ki elinde belgen varsa şikayet et diyor. ne yani içer de muhbirimiz mi ya da muhasebede bir çalışan tanıdığımız mı olacakta belge ele geçirip şikayet edeceğiz?
yoksa şirketi zan altında bırakıp bize şirket dava açma durumu olabiliyormuş. aynı nasrettin hoca fıkrası gibi.ey spk ,
"hırsızın hiç mi suçu yok""
Naçizane tavsiyem yatırımda kar zarar olur ..
Kolu kesin stop !!
Bu tip tahtalara birdaha selam bile vermeyin derim.. Bilançoda resmen hırsızlık yapan firmadan hayır gelmez..
Son yılların en büyük konsolide zararı.
inşallah frenler 10. 20 lerde tutarda daha da aşağı inmez...ky nin umudu kırılıyor.
%12-13 zararla ciktim,cumhurbaskanligina yazdim,birsey olacagindan degil,sadece icin rahatlasin diye,ya kapatin by borsayi yada duzeltin dedim,cimentasin yaptiklarini yazdim,yabancilara milletinizi ezdiriyirsunuz,birdaha oy vermeyecegim dedim,sizde yazin,oraya buraya bakalim eski turkey demiyiz yok sa yeni turkiyedemi,onumuzdeki secimlerde 4 oydan oldular su an,size kolay gelsin Ben klgyo dan bu zarari cikarmaya calisacam,yada iyice baticaz,
yazdıklarınız üzerine yazacak çok şey var ama yazamıyorum malum ileri demokrasi var ülkemizde konuşmak,düşünmek sorgulamak yasak...Biz yaradılanı yaradan dan ötürü severiz ama bizim gibi düşünmeyen herkes teröristtir Hz.ben.
Bence devlete yazmanın yanın da şirketide arayın tepkinizi dile getirin...
Yatırımcı ilişkileri denen bölüm var...tüm hukuki hakkımı kullanarak şikayet edeceğim gibi şeyler söyleyin bence etkili olur...
hırsız ve dolandrıcı çetesi bunlar 87 milyon kar açıkla 4milyona indir hisseyi 13850dn itibaren endeks insede çıksada her seans her gelen alıcaya çak SPK 15 subattan itibaren tüm işlemler incelesin SPK göreve. hırsız var dolandırıldık
Sent from my LG-H860 using hisse.net mobile app
Bu adamlar Insanlarin malini mulkunu calmayi marifet Sayan kisiler,simdi kendi aralarinda ve arkadaslariyla yaptiklari hirsizliklari ovunerek anlatip kahkaha atiyorlardir,Ben kopege degil sahibine soyledim yeter
az önce spk ya yazı yazdım ama dilekce göndere bastığım halde gitmedi.tekrar deneyeceğim. olmaz ise mektupla yazacağım.