aynı Anadolu yatırım glyho için nötr vermiş. :))) ordan anlayın adamların elinde mal olduğunda dandik kağıda bile negatif kalamadığını ahhh ahhh el vicdan
Printable View
aynı Anadolu yatırım glyho için nötr vermiş. :))) ordan anlayın adamların elinde mal olduğunda dandik kağıda bile negatif kalamadığını ahhh ahhh el vicdan
vayy be bildiğin kamera sakası bu ya :)))) bir beni cimdiklesin
İyi ki kâr etmiş.. etmese ne olacaktı halimiz
Ah be tarman dede nasıl bir kurtsun varya sibiryada bile yok senin turunden % 50 kar yap bide dus hadi desenki zaten cok primliydi oda yok 5 dakkada 100 bin lot al sat hesaplarda ayarlama çekiliyor belli ama böyle hinlik en ktipyoz kağıtta görmedim be buyuk senaryo tebrik ederim
tarıman ın olduğu yerde ot mu biter, ********in kime faydası olmuş kan icici soysuz.
Borsa boyle bişey işte akenerjı sermayesi kadar zarar yazmış bugun %1 artıda
onu bunu bilmem hin cin ne olursa olsun o fincan dan kahve içilecekkkk o kaaaa yahu bakıyorum ekrana gözüme inanamıyorum günlük yaptığı işlemi 20 dakkada yapıyor,(yani hadi deki biri satıyor ama demekki biride alıyor) ustune bide % 2 düşüyor ama kar % 50 artmış euronews da NOCOMMENT diye 1 dakikalık program var ona benzedi bu iş iyice :)))
85 milyon kar var niresi kötü aklınca sipek dökmek istiyor kendince oynuyor bizde alkış tutalımda daha iyi kıvırtsın,,
nasılsa eli mahkum ..?
Bu başlığı şu anda 28 kişi okumaktadır. (9 üye ve 19 ziyaretçi)
sulzer, **Kingpin**, acemi, beşiktAŞK, bolein, burhangirgin, havaci_ist, sanacasta, serfaruk
hiç olmadıgı kadar kalabalık millet çalı arkasında saklanıyormuş vaybe..:kahkah:
Karı geçen seneye göre kıyaslamak hata olur. Son çeyrek bilanço biraz kötü geldi. Geri çekilme normal. Ama kapasite artışı beklentisi nedeni ile fazla geri çekilme olmaz diye düşünüyorum. 6.10 lu fiyatlarda hacim artışı olması da bu görüşü destekliyor.
Dün kapanışa yakın olan düşüş birilerinin her zamanki gibi önden haber aldığının göstergesi olabilir mi..
sn yarımada
açıklanan bilançoda ki son çeyrek kaynaklı dususu kıs sezonu olması siyasi konjonktürdeki dalgalanmalara paralel düşünmek gerekiyor. yani cok normal ayrıca Amerika gibi çeyreklik dönemlerde kar dağıtma politikası olsa memleketimde tamam diyeceğim son çeyreği dikkate alacağım ama bizde heleki bucimde kar hep kasada kaldığı için son çeyrek kanımca cok önemli değil illaha bir sey dikkate alınacaksa ilk çeyrek bu anlamda önemli olabilir ama be arkadaş yılın keyfini sürmeden ilk çeyreği düşünmekte can sıkıcı
inşaat,ta durum kışın %100 den %15 lere düşer 2016 /4 çeyrekteki kar 64 milyondan 85 çıkmış buda %18 karını artırmış ve tez olarak inşaat ile durum daha iyi bence çed raporu açıklanması ile çok daha farklı olacaktır eli kulagındadır bu haberde yakında düşer..?
0.015 tl temettü böyle bir şirket için çok manidar buldum,,,yanında bedelsiz,de beklerdik..:evil:
Kardeşim sizler şirkete aşık olmuşsunuz. şirketin bilançosunu yıllık degil üçer aylık degerlendirmek lazım.
Bilançoya bakarsanız dönemler ıtıbarıyle şirket karları 18. / 31 / 15 / 10 olarak gelmiştir.
Haziran dönemınde 31 milyon dönem karı getirebilen şirket eylülde yarısı olan 15 milyonu
bu dönemde de daha azı olan 10 milyonluk karı göstermiştir. Ben bu rakamı inandırıcı bulmadım
ve seans başında da 6.27 den verdim. Aynı görüşte olan başkaları da verdi ve fiat düştü.İleride yıne girerim ama kafama yatacak fiatı görürsem olmazsa yolu açık olsun. ıyı çalışmalar/ytd.
Kış sezonu olmasını dikkate alamayız çünkü ciroda düşüş yok. Kömür fiyatlarının son dönemde artmaya başlaması karlılığı kötü etkilemiş olabilir. Bir de mevcut kapasite ile karlılığı çok artırması mümkün değil.
Bu hissedeki en büyük beklenti kapasite artışı. Bu gerçekleşirse en karlı olduğu çimento satışındaki artışla yüksek karlar görülebilir.
sn omerby
işleminiz hayırlı olsun. yukardada belirttiğim uzere amerikada ki gibi çeyreklerde kar dağıtım politikası olsa sonuna kadar arkasındayım dediğinizin. ama kasadan para cıkmamıs şirket primlenmemiş. ama bide açıklanan kar sanki diğer cimento şirketlerine göre kötuymus gibi satış baskısı saçma kağıda asıklık değil sadece kasa parayla doluyduda boşalmış değilki serzenişimiz bu yuzden
Tamam da ne zaman çıkacak bu hisse. Kisa da hep düşüyor.. uzun da ne zaman çıkacak. Ne kadar uzun. Uzun dan kasıt nedir. 10 yıl sonra da birisi kisa da satış yedi kisacilar için üzücü laflarını duyacakmiyiz.. 5 aydır gün yüzü göstermedi. Fincandi kulptu gazlamayi biraksaniz iyi olacak. Zira spk nin yeni tebliği ortada
kıymetli arkadaşım gazlamakla ne alakası var şirket zararmı açıkladı ? yooo eeee para da kasada ama biri tahtaya basıyor işte yahu pegyo denilen kağıdın kar ettiğini gören varmı ? yok ama kağıt 40 kuruştan 80 kuruş a cıktı yani olay karın azlığı değil bucimde onu diyoruz.
Tahtada değilim rica üzerine görüş belirttiyorum.
6.08 önemli bant aşağıda 6.02 mevcut buralarda tutunamazsa 5.87-88 bandı konuşulur.
birde şöyle yorumlamakta yarar var endekssin 17-18 binlik hareketinde ne yapmış grafiğine bakarsanız daha rahat ne yin ne olduğunu görürsünüz.
bol kazançlar.
götürmek istemiyince herşey mana olurmuş,,sipek istese çed veya satış işinide kullanarak 35/40 tl götürür..fakat adam frenleme görevini yapıyor bas gaza diyincede basacak..Y.T.D
615 bin lot 2 saatte standart vatandaş satısı değil. kaldıki alanda zaten vatandaş değil. bal gibi belli al gulum ver gulum işlem yaptıkları. su tahtada işlem yapanların belli olmamasıda ayrı sıkıntı aslında kimin sattığını görsek bir nebze daha iyi olacaktı ama güya kucuk yatırımcıyı koruyorlar ya onu da kapadılar
Hiç güleceğim yoktu. Piyasa 3 çeyrek ile 4. çeyreği karşılaştırarak mali tabloyu olumsuz yorumlamış. 2015'e göre VSNK ve Esas faaliyet karı neredeyse %50 artmış bir firma var karşımızda. Faaliyet raporunda sektörün 2017'de %10 büyüyeceğinden bahsediyor. 2016'da TR'ye bir tek armagedon düşmedi ama yine de firmanın tüm rasyoları poizitif. Bu şartlarda hisseye %4 basana Allah akıl fikir versin.
bucim yaptı yine yapacağını ben dusersem bist 100 de dusecek dedi galiba kiiii bist i bile asağı cekti :))))
Y. Kredi basmış kagıdı
bu gün bende aranıza katıldım ayaklarımı buçim betonuyla tenekeleyip dondurdum. uzun yola çıkacağız betonum ve ben :)) ömrümün yarısı seninle olacak....
Açıklanan çimentoların hiçbirinde bu performans yok,diğerleri de daha kötü olur Nuhcm dışında.. tek olumsuzluk temettü cimrisi,yine kasaya attı.Yıllardır çoğaltan portföy lideri Yapıkredi ilk defa yüklü sattı(380 bin lot),Tarman olabilir.Bu arada teknik tamam,aşağı kırmazsa Tarman da satsa yarın alıcıyım.
3/02/2017 09:01:56 ***BUCIM*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi
***BUCIM*** KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU( Pay Alım Satım Bildirimi )
Yapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler BUCIM
Açıklamalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında İsmail Tarman tarafından Kuruluşumuza gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama ekte yer almaktadır.
Bildirimlerin MKK tarafından KAP'a aktarılarak kamuya duyurulmuş olması, içeriğinin MKK tarafından incelendiği, teyit ya da tekeffül edildiği anlamına gelmez.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/588164
Beşiktaşk ne demek bu?
Tarman nekadar satmış?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
başkan ne satması satarmı yahu ahhhh ahhh..........................
22.02.2017 tarihinde Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. payları ile ilgili olarak 6,03 fiyat aralığından 50.000 adet alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. sermayesindeki paylarım 22.02.2017 tarihi itibariyle % 45,638 sınırına ulaşmıştır. Tarman Çimento Yat.San.Tic. A.Ş.’nin sahip olduğu %12,924 oranındaki paylar ortaklığımızla birlikte hareket etmektedir.
Bende şaşırdım. Baskı altında tutmak için satış koydu herhalde, düşünce alır tekrar dedim.
Kendisinin ortalaması dolar bazlı bakınca acaip yukarıda zaten.
Bütün yazılarınızı okudum. Dediklerinin çoğuna katılıyorum.
Deneme üretimleri iyi olur, 3 aylıkta yada 6 aylıkta kar 3 katına çıkınca, samanlık seyran olur gibi bir düşünceye sahibim.
7 de 1 i değeri olan çimento kağıtlarıyla aynı piyasa değerine sahip olması zaten ilginç.
Hele de Fransızlar söylentisi söylentiden bir adım daha gerçekleşmeye yaklaşırsa ozaman ( max 2 sene öngörüm), ve eski fabrika yeri için güzel bir değerlendirme yapılabilir se (o da 2-3 sene gibi çözülür bence) ozaman 20-30 lar konuşulur
Ama işte zaman lazım. Onu da beklemeye niyeti olan kazanır.
Sizce çed açıklandı,Yen'i fabrika bitti sayılır, kar açıklandı olumsuz bir tablo yokken bu düşüş niye?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
SN ÖMER
50.01-45,638= 4.372 Şu 4.37 var ya işte sihirli sayı o onu ele geçirince zaten ötturur kağıdı. çoğunluk eline geçtiği için sabancı gibi cimento fabrikası diye yırtınanamı satar? yoksa her yerde ihale alan inşaat şirketi limak a mı satar? siz karar verin kısa vadede her turlu angili dingili yapar bu herifler bu yüzden dikkat ederseniz teknik rakam vermiyorum. 1.75 cent dedim kestim attım yakın zamanda 2 3 kere vurdu döndü oraya cunku o kadar topluki mal bulduklarında kapıyorlar. bu yüzden 3 kademe 5 kademe ırgalamıyor herifleri yalandan iki 3 kalemşörden de yorum yaptırıyorlar dunku gibi neymiş negatif yahu nasıl negatifmiş ki bu 10 senedir artmamış dolar bazlı ise faciya ama karlı neymiş son çeyrekte brüt satış dusmus (kardeşim kıs ayı zaten ne bekliyorsun)finansallar bozulmuş dolar 4 zıplayınca öyle oldu al şimdide 358 ee ne olcak şimdi ? işin daha komedisi kasada ki para nerdeki bu amcamların finansalları bozuluyor. hepsi muhasebe oyunu yersen çıkıp biri bana deseki yahu arkadaş cok cıkmıstı o yüzden dustu sen ne anlatıyorsun? varmı öyle bişi yok gecen 10 sene ne yaptıkı düşmek için neymiş efendim kar azaldı ulan sermaye 105 kar 75 el insaf temettümü dağıttında yada çeyreklik dönemlerde mi temettünü dağıtıyorsunda paran yok finansalların bozulmuş hepsi tras laga luga bu BİR YATIRIM KAĞIDIDIR. 3 5 aydır çıkmıyor diye serzeniş de bulunanlarımız var olabilir o arkadaşlarımız genelde 7 lere gittiğinde girenler kağıda ama diyorum altı ustu bir tavana bakar elalem 7 den almış kağıt 2 lira ya dusmus umidini kaybetmiyor bizim arkadaşlar (kendilerince haklılar saygım var) isyann neyse bakalım bizim papaz ne planlıyor ced işini de sonraya saklıyor vardır bir bildiği. istermisin kapasite artısıyla beraber arabın birisine satsın fabrikayı :))) gecen gun herifin biri kiler gyo nun 47 evini topluca aldı 90 kusur milyona dolara bizim fabrika 180 milyon dolar 90 ev fiyatına bir cimento fabrikası 1 celik fabrikası 1 liman 2 3 tane de beton şirketi Kadıköy pazarında yok böyle fiyat kossssss vatandaş kossssss
he bak bide ne diyecektim iştiraki cemtasıda yalandan yılın son gunu bastılar tepesine 250 civarında bilançoya eklediler kağıt 2 90 3 lerde geziniyor. yine bir at hırsızlığı yapmazlarsa 3 aylıkda sadece bu işritakten % 15 değer artısı katkısı olacak işin özu hepsi kalem oyunlarıyla gelen bilanço ayakları
Bilançoya bakın!
Son çeyrek 186,5 ml tl lik çimento satıyor,ana ortaklık payına 9,7 ml TL kar düşüyor.
Bu yeminli denetim kuruluşlarına devlet güvendiğinden beri şirketler amaçları doğrultusunda istedikleri bilançları getirir oldular.
Kötü algıyı yarat.Ve sonra ky'nin boğazından al lokmayı.Topla senetlerini.
Ne insanlar gördüm;milyonların içinde yüzüyorlardı.Kimseye hayırları yoktu.Para diye deliriyorlardı.Geberip gittiler...
Herhalde bunlar kazık çakacaklar dünyaya.