Arkadaş lar bu merrill de ne kadar lot var arkadaşlar bilen varmi
Printable View
Arkadaş lar bu merrill de ne kadar lot var arkadaşlar bilen varmi
Türkiye İnovasyon Haftası | Kordsa'nın İş ve Pazar Geliştirme Direktörü Murat Arcan'ın Konuşması
https://www.youtube.com/watch?v=joIBMBWet5A
Merhaba nasılsın olursa bu fiyatta bu sirket her 3 uçak in 2 si kordsa yapıyor ve uçak gövdesini de o yapıyor ve asfaltın altını da o yapıyor 4 kitada 10 fabrika nasıl onur da bu fiyatta bana Ifade eder misin akla mantığa sığmaz
Kandiramazsin bu bir yatırım tavsiyesi degildir
Bir zamanlar alarko Gyo vardı 6 ile 7 aralığında idi şimdi 40 bin 8 senede bu neden almasın bu y.t.d degildir....
Kandiramazsin
1 saatte 330 bin adet hacim. Kim topluyor olabilir.
7.40 ı hacimli geçerse iyi olur tabi
Yatırım tavsiyesi değildir.
dün aksa ve sasa ile karşılaştırdım. bu senedin kesinlikle bu rakamlarda olmaması lazım. her sene sermayesi kadar kar eden bir şirket hangi sektörde olursa olsun en az 11-12 tl lerde. tam bugün biraz daha alayım derken kağıdı 7.50 e taşımışlar.
Uzun süredir zarardaydım insan düzlüğe çıkınca ister istemez bir aksiyon almak istiyor. 7.53 ile yollarımı ayırdım. Ancak orta vadede beklentim devam ediyor. Gün içinde daha düşük seviyelere indiğinde almayı planlıyorum. İnerse tabi :D
Baba sirket araplar alıyor muş bu bir y.t.r danışmanlığı degildir
taakas atan olursa görebiliriz.
uzun vadeli beklentili kagıt budur
KORDS: 2018 yılında Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nde geliştirdiğimiz kompozit ürünlerimizden yaklaşık 5 milyon Amerikan Doları gelir elde edilmesi hedeflenmektedir.2. İnşaat güçlendirme segmentimizin büyümesine devam ederek önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15 ila 20 milyon Amerikan Doları ciro yaratması beklenmektedir.3. 2017 yılında yeni ürünlerimizden elde edilecek gelirin yaklaşık 45 milyon Amerikan Doları olması, 2018 yılında ise ürün geliştirmelerimiz ile birlikte yaklaşık %35 oranında artış göstererek 60 milyon Amerikan Doları'na ulaşması beklenmektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/647712
KORDS: KORDS yeni ürünlerden gelir miktarının 2017'de 45 milyon
dolar seviyesinde gerçekleşmesini ve 2018 yılında ise 60 milyon dolar
seviyesine ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Yeni ürünlerden
sağlanan gelirin artış trendinde olması KORDS için hafif olumlu olarak
değerlendirilebilir.
Oyak Yatırım
Kordsa 2018 yılına ilişkin gelişmeler ile yeni ürünlerden elde
edilecek gelirlere ilişkin beklentilerini paylaştı. Kompozit
Mükemmeliyet Merkezi'nde temel araştırma, uygulamalı
araştırma, teknoloji geliştirme, ürün geliştirme ve üretim
süreçlerini yürüten şirket 2018 yılında Kompozit Mükemmeliyet
Merkezi'nde geliştirdiği kompozit ürünlerden yaklaşık 5 milyon
doları gelir elde etmeyi hedefliyor. İnşaat güçlendirme segmenti
büyümesine devam ederek önümüzdeki 5 yıl içerisinde 15 ila 20
milyon dolar ciro yaratması bekleniyor. 2017 yılında yeni
ürünlerden elde edilecek gelirin yaklaşık 45 milyon dolar olması
(3Ç17'deki 12 aylık cironun %7'si), 2018 yılında ise ürün
geliştirmeler ile birlikte yaklaşık %35 oranında artış göstererek 60
milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu hedeflerin paylaşımının
hisse üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz.
Ak Yatırım
Haber odaklı çıkışını yaptı yine buralarda yavaşlayıp düzeltmeye girer.
Bilanço dönemlerinde herkesin dikkatini çekmeye başlar muhtemelen.
Temel ve teknik her anlamda uyumlu gidiyor. Haber akışları da destekliyor. 5-6 aydır soluksuz düşüş sonrası güçlü bir şekilde çanağı tamamlayıp yola devam ederse keyifli bir trend olur. Olmayabilir de.
(Yatırım tavsiyesi değildir. Yazdıklarımla olsaydı milyarder olurdum.)
Bugün saat 14:00'de BloombergHT'de Piyasa Hattı programına Kordsa CEO'su Ali Çalışkan konuk olacakmış.
çanağı tamamlayacağını bende düşünüyorum. aynı sektör oyuncularından aksa ve sasa nın bilançolarını lütfen açsın herkes karşılaştırsın. bu kağıdın en azından 10 tl olması lazım.nitekim her sene sermayesi kadar kar eden şirket olup da 10 tl den ucuz olan yok olana herkes çullanıyor zaten. ürün çeşitlendirmeyi bekliyordum. o kadar patenti n bir ya da bir kaçı ürün olarak geliştirilip piyasaya sunulacaktı.
Ruzgar arkadan esiyorken canagi da doldurmak lazim. Sonrasi uzun vade..
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çanağı tamamlayacağını bende düşünüyorum. aynı sektör oyuncularından aksa ve sasa nın bilançolarını lütfen açsın herkes karşılaştırsın. bu kağıdın en azından 10 tl olması lazım.nitekim her sene sermayesi kadar kar eden şirket olup da 10 tl den ucuz olan yok olana herkes çullanıyor zaten. ürün çeşitlendirmeyi bekliyordum. o kadar patenti n bir ya da bir kaçı ürün olarak geliştirilip piyasaya sunulacaktı.
Hani çıkmadı genel mudur konuşmaya kordsa nin bloomberg Te
2 soru gönderdim ama...Sanırım sunucunun önündeki tablet kapalı..zaten soracaklarım konuşuluyor aşağı yukarı:)
İzleyemeyenler için Notlar:
Lastik güçlendirme iş kolunda güçlü kalmaya devam etmek öncelik.
Kordsa operasyonel mükemmelikte güçlü durumda. Son 5 yılda üretim dönüşüm maliyetleri Dolar bazında %25 geliştirdik.
Böylece her türlü pazarda rekabet gücü iyi bir seviyeye çıktı, karlılık sürekli hale geldi.
Kordsa, çok güçlü Know-How'a ve AR-GE merkezlerine sahip. Cironun %2-3 AR-GE'ye aktarılıyor.
Katma değeri yüksek kompozit ve inşaat güçlendirme alanlarına yatırım güçlü alanlarımız arasında.
30 Milyon Dolar'lık yatırımla Endonezya'da 2017 yılında polyester hattı devreye alındı, bu projenin ikinci fazı geçtiğimiz hafta Türkiye'de başlatıldı. Temel atma töreni yapıldı. 2018 son çeyreğinde devreye alınacak.
Invista satınalması tamamlandı.
Amerika pazarı'nda Nylon 66 'da Lideriz.
Amerika'da Yeni alınan 2 şirketle havacılık sektörüne tedarikçi olarak girme fırsatı yaratmış olacağız. 1-2 ay içerisinde yasal prosedürler tamamlanacak.
2018 heyecan verici bir yıl olacak. 2018'de pazarın üzerinde büyüme göstereceğiz.
2018'de yeni iş alanında entegrasyon önceliğimiz olacak.
Yeni ürün satışlarında %30 oranında ciro hedefliyoruz. Teknopark ürünlerinin satışı buna dahil ancak Amerika'daki yeni satın alma buna dahil değil...
Global bir şirket olmamız bir avantaj. Dolar bazlı hammadde kullanıyoruz. Satışlarımız da Dolar veya Euro kurunda. TR operasyonunun %85-90'ı Avrupa'ya yapılıyor. Euro/Dolar paritesinin belirli bir noktaya kadar yukarı gelmesi olumlu etki yaratıyor.
Bütün pazarlara öncelik veriyoruz. Hammadde girdilerinde Petrol fiyatlarına bağımlıyız. Buradaki değişimlere göre stratejileri belirleyip hangi bölgede nasıl ilerleyeceğimizi tedarikçilerimizle birlikte belirliyoruz.
Kompozit Tekn. Mükemmeliyet Merkezi'nde girişimcilik açısından açık inovasyondan yararlanılıp her türlü fikir gelip projelendirilebilir. 15 tane onaylanmış yürüttüğümüz projemiz var. Otomotiv sektöründe 40'ın üzerinde müşteriyle çalışma yürütüyoruz. Bu alanda ticarileştirme başladı. Burada 2000 ton'luk üretim hattımız da var.
bu kağıdı 8 tl den ilk aldığımda da dediğim gibi ürün çeşitlendirmeye çok ciddi sermaye ve mesai harcıyorlar. zaten bu elzemdi. çünkü kords bezi pazarında michelin ile iki oyuncular. paylar belli, lastik ihtiyacı arttıkça artacak. o da çok hızlı artan bir grafige sahip değil. şimdi devir düşük ağırlıklı yüksek mukavemetli ürünlerin devri. kords ile geliştirdiği bilgisini bu tip ürünlere aktarmaya başlamasını bekliyordum ki başlamış zaten. ülke için şirket için ve hissedar için güzel haberler. sevindim.
Kordsa nın hareketlerini sasaya benzetiyorum benim hedef fiyatım 12.50
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ağa onu bunu bilmem bu sirket bedava bence
Kandiramazsin beni
Bu bir yatırım tavsiyesi degildir
https://s.tradingview.com/x/7NfEH329/
Bende yok ama elinde olanlara bir fikir vermesi açısından böyle bir şeyler çıktı ortaya.
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZDA SON GÜN
3 hissse seçin bir yıl yarışalım
yarın son gün
alalım tahminlerinizi.
MUTLU YILLAR YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
Grafikler güzel görünüyor.
Hissenin gidecegi daha çok yolu var anlaşılan.:cool::cool:
Son ceyrek gelirleri guzel gelirse baslamis olan yukari hareket 2018 de devam eder. Niye mi ? Organik ve inorganik Buyumeye devam ediyor. Yeni segmentlere yatirim yapiyor. Amerika kitasinda buyuyor. Arge ye yatirim yapiyor ve meyvelerini toplamaya basliyor. Calistigi sektorun kendisi de buyuyor. Dikkat cekmeye basladigi icin yatirimci kagida girmeye basladi. Negatif yonleri nedir derseniz sabanci hisselerinde genel bir baski var . Sektor cok hareketli degil ( havayollari gibi ) . Derinlik kagitta zayif. Kisaca 2018 yukari trend devam edebilir. 9-10 tl arasinda fiyallanmasi mart nisan aylarina kadar bence real. herkese bol kazanclar. YTD.
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sabancı Holding CEO’su Göçmen yeni dönem oyun planını açıkladı
ï‚· Temsa’yı sürdürülebilir şekilde elektrikli hale çevirirken, enerjiyi şarj etme üniteleri üretilen
yeni bir birim oluşturma hedefinden bahseden Göçmen, enerji depolama ve yenilenebilir
enerjide ve optimizasyon arayışlarının olduğunu, bu bağlamda Enerjisa’da işlerin oldukça
yolunda gittiğini belirtti. Kordsa ile dünya lideri olduklarını belirten Göçmen, son yatırımla,
Kordsa'nın yetkinliklerini kullanarak kısa yoldan yeni bir teknoloji, uzay ve havacılıkta yeni bir
ürün ve yeni bir tedarik zincirinin bir parçası haline getirdiğini, bugünkü Kordsa'nın boyutunu
önümüzdeki 5 yıllık perspektifte başka bir alanda yakalayıp ikiye katlamak olduğunu açıkladı.
Lassa ve Brisa ile de globalleşme gücünün artırılacağı belirtildi.
ï‚· Çimento’da sektörün lideri olduklarını belirten Göçmen, daha fazla büyümek için coğrafya
değiştirerek bu alanı hareketlendirmek gerektiğini, ABD’deki yatırımlar, diğer ülkelerde
yapılacak yatırımların hep daha fazla büyüyebilmek için olduğunu belirtti.
ï‚· Perakende tarafında ise Teknosa’yı hangi iş modeliyle daha fazla büyütürüz noktasında
olduklarını belirten Göçmen, hem elektronik ortam hem de mağazaların kullanıldığını, bunun
ise çoklu kanal stratejisini zorunlu kıldığını belirtti. Gençlerin mağazalara girişini daha fazla
artıracak yeni çalışmalar peşinde olduklarını belirten Göçmen, Carrefoursa’da da aynı durumun
söz konusu olduğunu, iki kanallı yeni yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu açıkladı.
ï‚· Sigorta ve bankacılık tarafında ise elinizde büyük veri varsa pazarı milyonlarca segmente
ayırmanız ve kişiye özgü hizmet verilmesine dikkat çeken Göçmen, “hem robotlar eliyle poliçe
kesip maliyeti azaltıp hem de teknolojiyi pazarda büyümenizde bir araç olarak kullanabilirsiniz,
önümüzdeki dönem buna sahne olacak†dedi.
sabancların şirketlerine yatırımcı soğuk haklısınız. çünkü adamlar profesyonel yönetemiyor :D zorlu gibi :) ama belki de en gözde şirketi kordsa. bakalım güzel şeyler olmasını öngörüyorum.