3 aşağı 3 yukarı ne fark eder ki.. Bir yanda tahta sahipleri diğer yanda kurlar.. Vereceğine inandırması için göstermesi yetmez, bayağı pozisyon alması lazım.. Buradan görünen birşey yok, oradan var mı? [emoji16]
Geldik, gidiyoruz..
Printable View
3 aşağı 3 yukarı ne fark eder ki.. Bir yanda tahta sahipleri diğer yanda kurlar.. Vereceğine inandırması için göstermesi yetmez, bayağı pozisyon alması lazım.. Buradan görünen birşey yok, oradan var mı? [emoji16]
Geldik, gidiyoruz..
2.6x seviyelere gelirse belki ikili dip umuduyla sattıklarımı parçalı geri koyarım, diğer türlü 3 lü rakamlarda dans etmeye başlamadıkça bir halt olacağını sanmıyorum.. Yani bana göre şu anda her türlü pahalı.. Bu arada ben zaten yanlış zamanlarda biraz vaziyet almış haldeyim.
Tabii ki yatırım tavsiyesi değildir
Geldik, gidiyoruz..
IZMDC !!!!!
Ne hisse ama....:yahoo:
Yeme de yanında yat cinsinden...:kahkah:
Bir zamanlar yorum yazmaya doyamadığım şirket hissesi!!!:yes:
Geçtiğimiz onca yıllarda tüm beklenti ve umutlarımı hüsrana uğratan alın teri kazançlarımı yudum, yudum sömürüp yok eden şirket hissesi!!!
Hissede geçirdiğim son derece olumsuz bir dönemden sonra uzak dursam da son zamanlarda akıllanmamış olacağım ki 3.1x lerden başlayan alışlarım azar-azar 2,90 lara kadar devam etti...
Umutlarımın azalmasıyla birlikte 2,99 lara kadar yaptığı atakta pozisyonumu tekrar yarıya düşürmüştüm... Velhasıl geldiğimiz noktada az da olsa alışlarım oluyor... Ama umut vadetmedikten sonra alım yapsam neye yarar?....:notr:
Topikte yorumlarda bulunan az sayıdaki değerli yatırımcıların sıkıntılı durumlarını sanırım en iyi ben anlayabiliyorum. Hisseye geçmişte girenlerin çoğunluğu zarar edip hüsrana uğradıklarından olsa gerek haklı olarak uzak duruyorlar...:yes:
Şirketin hisseleri toplu olarak şirket sahiplerinin elinde bulunuyor...Ama hisselerinden bi haber yüzüne bile bakmıyor ve destek vermiyorlar... Tahtada ki farklı aracı kurumlardan yapılan işlemlerin de %90 dan fazlası sanırım yine onlara aittir... Tahtaya birleri gelse de kafasına vursak diye fırsat kolluyorlardır...!!!!!:yes:
Endeksin 70 binlerde gezindiği dönemde 3.44 lere kadar hareket yaparken şirketin durumu daha mı iyi idi? Daha fazla beklentileri vardı? HAYIR! Yapılan iş hisseleri alttan toplayıp yukardan küçük yatırımcıya pazarlama işi! Şimdi de buralardan bizleri bıktırıp elimizde ki hisseleri toparlayabilirlerse şayet benzer hareketleri tekrar yapacaklardır...:yes:
Aksi halde her fırsatta da hisseyi daha da geri çekmeyi düşüneceklerdir diye düşünüyorum...:yes:
Hissenin durumu bir yana bilançoya ne demeli? DAĞ ADETA FARE DOĞURDU! 106 milyon yıllık bilanço karı konsalide bilançoda nasıl 15 milyona düşürülüp yaklaşık 90 milyon lira yok edildi hala anlamış değilim!!! Yarı yarıya düşse hadi neyse diyeceğim ama nerdeyse sekizde bire düşmüş!!!! Pes ki pes! Bu hisse ve şirketin olumsuzluuklarını yazmakla bitiremeyeceğime göre burada noktalıyor şirket sahiplerini de tahta oyuncularını da Allaha havale ediyorum...:yes:
Bütün speklerin yaptığı iş kağıdı alttan toplayıp yukarıdan vermektir. Bütün kağıtlarda bunu yaparlar. Siz doğru hissede olur ve sabretmesini bilirseniz ancak kazanabilirsiniz. Kimse en dipten alıp en tepeden satamaz. Aşağı doğru artan lotlarda alış yaparak ve yukarı doğru da artan lotlarda satış yaparak kağıtta kazanabilirsiniz. Eğer KY iseniz kendinizi büyük traderlar ile karıştırmayın. Onlar başka türlü çalışırlar. KY bu hissede trader gibi hareket etmeye kalkarsa kaybeder. Oturn sabredin. Sektörün bütün şirketleri fiyatlarını üçe katladı. Bu da çelik çomak oynamıyor dostlar. Sadece aç gözlü bir spek oğlanı var. Yoksa ERDEMİR, KRDMR, CEMTS, ERBOS, BORUSAN.. Hepsinin karları ve fiyatları ortada. BEN O AŞAĞI VERDİKÇE KADEMELERDE ALIŞ YAPIYORUM. 2,91 almıştım. 2,85 alıyorum
Daha aşağılara verirse 2,80 de alırım 2,74 de alırım 2,68 de alırım. Bir spek bu kadar gün boyunca kağıtlarını düşürür ve zararda beklemeye katlanırsa ben de katlanırım.
Yanıyor:whistling: Yanmaz mı? Su verin adama:whistling::whistling:
2,81 de alındı.
Çanak yapacağına artık kati süretle inanmaya başladım. Onunla birlikte hareket etmeye devam. Bakalım çanağın dibini neresi yapacak
:whistling::whistling::whistling:
Elektrik fiyatları %2,9 artırıldı ve böylece sene başından beri toplam zam oranı %12’ye yükselmiş oldu. Öte yandan, BOTAŞ da elektrik santralleri ve sanayiye sattığı doğalgaza 1 Nisan itibari ile %9,7 zam yaptı. BİZİM OĞLANIN ESAS YAKITININ KÖMÜR OLMASI BU AÇIDAN SEVİNDİRİCİ.
Hurdayı dolar ile alıyor da ürünü öpücükle mi veriyor. Onu da dolar ile veriyor. Girdiler dolar ile ama çıktılar da dolar ile. Benim bahsettiğim konu o değil. İştiraki olan ve elektrik üretip satan iZDEMİR Enerjinin doğalgaz kullanan santrallere göre kar marjının düşme riskinden kurtulması. Doğalgaz kullananların kar marjları düşecek.
Kardeşim,
Yıllardır 2011 den bu yana benzer şeyleri hep yazıp durduk...:yes:
Büyük umutlarla ömrümüzden yıllar geçti:notr:
Sonuçta 2017 yılı sonu itibarıyla yüz milyon üzerinde kar rakamı açıkladı...:notr:
Umutlarımız yeniden yeşermiş iken o da havada kaldı...:notr:
Hal böyle olunca hissenin durumu da ortada!:notr:
Her neyi ne şekilde üretirse üretsin benim için kıymeti kalmadı!!!!:notr:
Bunların kendinden başkasına yararıda faydası da olmaz!:notr:
SAĞLICAKLA KAL...:wave:
Genel kurul toplantısı yapılmış.
Hamza İL isimli Beyin alnından öpüyorum.Kendisine Teşekkür ediyorum.
Genel Kurulda Küçük Yatırımcının duygularına tercüman olmuş.
Genel Kurul Toplantı Tutanağı 2. madde de görüşülen konuları aşağıya yazacağım.
Hamza İL;şirketimiz %6,5 brüt kar elde etmiş.Şirketin devamlılığı için bu kar çok az dedi.
Maliyet hesabına ilişkin etkenler konusunda bilgi verdi.Asıl zararın elektrik kısmından geldiği
anlaşılmakta dedi.Karşılaştırma için Kardemir, İskenderun Demir Çelik, Çemtaş'ın brüt kar oranlarını
verdi.Çelik sektörünün altın çağını yaşadığı bu dönemde böyle bir karın firmaya yakışmadığını belirtti
İzdemir Enerji yatırımına başlamadan önce fizibilite raporu hazırladı mı dedi. Yatırıma başlamadan
önce ve sonra kömür ve elektrik fiyatları araştırıldı mı dedi.Bir takım sitelerde İDÇ'nin kapasite artırımı
için müracaat ettiği söyleniyor ancak KAP'ta böyle bir bilgi yok bunu soruyorum dedi.
İzdemir Enerji zararının 65 milyon TL'nin bir fondan kaynaklandığı söylenmekte, bunun açıklanmasını istiyorum.
Bilançonun bir kaleminde yatırım amaçlı gayrimenkuller ve bunların ne amaçla ve hangi tarihte elde edildiğini soruyorum.
Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin söz alarak, Cemtaş ürün gamı olarak bizimle aynı statüde değil dedi.
Karabük ve İskenderun Demir Çelik fabrikaları ise entegre tesislerdir dedi.Kömür fiyatlarının düşmesi sonucu
altın çağlarını yaşadılar dedi.Firmamızı ancak muadil çelik fabrikaları ile kıyaslayabilirsiniz dedi.
Enerji tesisi ile ilgili ciddi bir fizibilite raporu hazırladık.Yatırıma başlarken 6 yılda kendini amorti
edeceğini hesapladık ancak elektrik fiyat politikaları yüzünden bunu gerçekleştiremedik.
SON ZAMLARLA ARTIK ZARAR ETMEYECEĞİMİZ bir noktaya geleceğimizi umuyoruz dedi.
Bilançoda görünen tarla ve arsalar biz şirketi satın aldığımızda zaten vardı dedi.
BUNLARI EKONOMİK GELİŞMELERE GÖRE DEĞERLENDİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ.
Ortaklardan Hamza İL, yeniden söz alarak satışlarda yer alan 85 milyon tl avansı sordu.
Ayrıca grup şirketlerine satılan enerji hakkında bilgi istiyorum dedi.
Bu konuda yatırımcıların bilgilendirmesini istiyoruz dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Halil ŞAHİN söz alarak, avanslarla ilgili bilgilendirme yapma
zorunluluğumuz bulunmamakta, yasa gereği olsa yerine getiririz.
Talep gelirse SATIŞI ÖNCEDEN YAPIYORUZ.Tüm demir çelik sektörü böyle işliyor.
İzdemir enerji tarafından grup şirketlerine enerji satışı piyasa fiyatları üzerinden gerçekleşmektedir.
Durum budur değerli ortaklarım.Hakkımızda hayırlısı.
--Bacadan cikan dumani gorduk..
SM-J510FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Silkele dedik spekcan. Sen daha beter mallandırdın beni:whistling::whistling: Aşkım daha uzun süre beraber olacağız seninle anlaşıldı
Temelde yani bilançolardaki iyileşmelere rağmen sen teknikte ters fincan yaptın, kulpunu taktın, katlamasını yaptın. Başka senaryon kaldı mı spekcan? O bilançoyu eninde sonunda fiyatlayacaksın. SATARSAM EŞŞEKLER KOVALASIN?
Ben bu speğin aç gözlü olduğunu daha önce de söylemiştim ancak ne yalan söyleyeyim kırdığı düşen çizgisine dokundurabileceğini hiç düşünmüyordum. Başaramaz diyordum ancak sağlam ekip varmış. Bu kağıt buraya düşer mi be yavvv. Fiyata baksana eksi bilançolarda iken bile daha iyi idi bee
2,56-2,57 yakmış kağıdı karanlık odadan 2,53 çıkardı oynak oğlan. Sen devam et bebeğim. Diğer kağıtlardan 3 lira bile kazansam gelip senden bir lot alacağım. Bakacağız ne olacak sonuç?Senin yakanı 4 liradan aşağıda bırakanı eşşekler kovalasın
Asteğmen okulunda bölük komutanı "yumurtayı taşa vursan yumurta kırılır, taşı yumurtaya vursan yine yumurta kırılır.. Burada taş benim, yumurta siz.." demişti.. Spek değilsen burada yumurta olduğunu unutma! :)
Ne zaman "çok ucuzladı ilave yapayım" desem, kendimi tutuyorum ve "Bu miskin yukarı hareketlenmeden olmaz!" diyorum..
2.65 te ikili dip yapar belki ama altına salmaz diyordum.. Bunun dibi düşmüş, onu arıyor; ben şahsen ararken arkadaşa yardımcı olmayacağım. Elimdeki üçün ikisini satmıştım parça parça, elimde kalan 3 ün 1 ini yok sayıyorum..
Geldik, gidiyoruz..
Tekniği de satış için bir inandırma enstrümanı olarak kullandıkları için temeli bozulmayan hiç bir kağıdı satmam. Düşüşleri de alım fırsatı bilirim. Adamda para da var istediği kadar da lot. İstediği tekniği de çiziyor. Hiç beceremezse karanlık odadan gerekirse 10 tık aşağısından çıkarır,sonraki gün de gaplı eksi açar hacı babam. Öyle en dibi bulmak gibi bir arzum hiç olmamıştır. Kademeli alır kademeli satarım. HEP AYNI ŞEYLERİ SÖYLERİM. ONUN BU KADAR BEKLEYECEK SABRI VARSA EĞER VE ELİNDEKİ MİLYON LOTLARDAKİ ZARARI YOK SAYACAK BİR UMUDU VARSA EĞER BEN DE ONUNLA SABRETMESİNİ BİLECEĞİM. SİZİ BİLMEM. SİZ KENDİNİZDEN MESULSÜNÜZ.
Dün dedik ve bugün sabah yaptığı hareket tam da beklediğim hareket. Dün karanık odada bitimden aşağıda işlem gördü, bugün de neredeyse 1 puan eksi açtı. Kıvran spek oğlan kıvran. Vereni eşşekler kovalasın
2,57'ye ilk alışları yazan benim. 2,57 yakıyorsun ama bana verdiğin bir şey yok. 2,57 açık mı yapıyorsun spek oğlan
Şirketimizin 28.06.2016 tarihli özel durum açıklamasında Bağlı ortaklığımız İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin mevcut ithal
kömüre dayalı elektrik enerjisi üretim kapasitesini 350 Mwe gücünde arttıracak ilave yatırımla ilgili ana ithal ekipmanları konusunda *
China Western Power Industrial Co., Ltd. ile 164 Milyon USD tutarında ön anlaşmanın imzaladığını ve en son 16.02.2018 tarihinde
yapılan özel durum açıklamamızda söz konusu ön anlaşmanın devam etmekte olduğunu duyurmuıştuk. İzdemir Enerji Elektrik Üretim
A.Ş.'den alınan bilgiye göre; Mevcut ekonomik koşullar dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda ilave yatırımdan
vazgeçilmesine ve söz konusu ön anlaşmanın sonlandırılmasına karar verildiğini*kamuoyunun bilgilerine sunarız.*
Kap a yapılan açıklama 16/04/2018 saat 18:26
Haber olumlu mu olumsuz mu birisi açıklayabilir mi
Papazın olumlu haberi olumsuz haberi olmaz
Her iki durumdada amaci ky yi soymak
5 yıldır yatırım yaptı da ne oldu
Kimi güldürdü
Aldığı ah’lar ona 65 inden sonra yeter
Önce borçlarını ödesin yatırımıda oyle yapsın
Adam gibi bilanço açıklasın
Hisseyi hak ettiği yere getirsin
Bedelli açıklasın, ordan gelen parayla yatırımını yapsin
Gelip gidip milleti ütmesin
2.63 uzerinde kapanışlar yapmadan sıkıntılı olur
Uzerinde kalması lazım
Aslında bu haberi belki olumlu algılanabilir
Hissenin borç durumunu gözönünde bulunduranlar, bu ilave ek yatırım ile borcun katlanmasından korkuyordu
İptal olduğuna göre olumlu olabilir
Kötü haber dipte gelir
Güzel haber tepede derler büyükler
Belki dip buralardir
anlaşılan sabah açılışta göreceğiz haberin iyi mi kötü mü olduğunu.
bence haber olumlu. hisse yarın iyi prim yapacaktır diye düşünüyorum.
Kötü haber mi? Bilanço ve finansalları bozmamasını ben doğru bir karar olarak görürüm. Fiyatlanmış bir beklenti olsa idi ve yerine gelmese idi buna kötü haber diyebilirdiniz. BU BENCE ÇOK DOĞRU BİR KARAR. Önceki yatırımların kur farkı nedeni ile bilançoyu nasıl bozduğunu görmüştük.
Yazımı eksik alıntılanmışsınız
Aslında haberin olumlu algılanabilecegini yazdım
Bende böyle düşünüyorum
Kötü haberler dipte gelir evet,
Hissenin dip yaptığı yerde
Sonuçta bir hikayesi vardı iptal oldu
Finansallarını düzelttikten sonra kesinlikle kaldıkları yerden devam edeceklerdir enerji işine
Cok eskiden beri takip ettiğim icin yazmak istedim yoksa birşey bildiğimden değil, yanılıyor olabilirim
Yazmış olduğum yorumumu okuyan hissedarlarıma da dostlarada selamlar....
Şahsen kendimi Öyle bir sıkıntı içine düşürdüm ki işin içinden çık çıkabilirsen!
Olaya nerden bakarsan bak her tarafından adeta pislik akıyor!
Bilanço nanay!
Hisse fiyatı nanay!
velhasıl nanay oğlu nanay!!!
Şirketin bu ilave türbin yapımıyla ilgili geçmişte çok sayıda olumsuz yorumlar yazarak bu borç yükü altında şirketin olumsuz bütçesine ilave borç yükü getirmenin şirketi son derece dar bir boğaza sokacağı konusundaki endişelerimi dile getirmiştim
İlave yatırımla ilgili aynı haberi tekrar tekrar hiç bir gelişme olmaksızın getirip önümüze koymalarıda zaten bu yatırımın en azından bu süreçte gerçekleşmeyeceğini anlatmaya yetiyordu...
Bende bu yatırımın durdurulmasını şirketin mali durumu açısından olumlu görüyorum... Ama neye yarar?
Şurdan destek görür burdan destek görür diye hisse toplayıp hem zarar edip hemde hissenin hamallığını yapmaktan başka yapabildiğimiz bir şey maalesef yok! 2,5 LİRAYA düşmüş IZMDC hissesine bu fiyatlarda bile gerçek anlamda alıcı gelmiyor...
Çünki hissenin bu fiyatlarda bile F/K oranı hala 63.05 seviyelerinde geziniyor... Bu da hissenin bir anlamda pahalı olduğuna işaret ediyor....Korkarım bir bahaneyle hisseyi tekrar 2 liranın altına kadar getirip daha önce olduğu gibi şirketin ağaları hisseleri oradan toplarlar! Keşke iki kelimede olumlu birşeyler yazabilseydim ama yazamıyorum!!!!:notr::vk::28::seyt:
Ben kutuya gitmek istiyorum Hacun bey. Kutuyu açmam lazım. Ne zaman gelecek bu dönem bilanço
Bir bahaneyle hissenin fiyatını 2008 dunya krizi fiyatlarına yanı usd bazlı 45 centlere getirirlerse Burkay abi sana sözüm olsun
100 bin lot alirim dekontu burada paylaşırım
Böyle bir kriz olmadan senin o dediğin olmaz abey
Şuanda bile 60 centlerdeyiz
Bakalim şark kurnazi Papaz efendi bu fiyatlarda ne kadar tutabilecek
Bende merak ettim
Piyasa değeri 232 milyon usd mi Papaz senin şimdi:)
Senin 4 tane gemin bile fazla eder
Santralin 5 sene önce 350 milyon usd degilmiydi, şimdi nekadardir bir değerleme yapsan
Seviyorum seni Papaz
Sağlığına duacıyım
Grafik atmiyim gerek yok
Çok seviyore:)
Bi aksilik olmazsa 6 ay içinde kardemirin hareketini çekebilir.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaşlar batık şirketleri saymazsak
borsadaki en ucuz hisse
şirketin küçük sahibi çeşitli taşeronlarla basa basa hisseyi 230 milyon dolara düşürmeyi başardı
borsanın en canlı döneminde bunu başardı.
ama şirketteki potansiyeli büyük fonlardan biri farkederse (umarım farkeder)
inşallah basıp basıp alttan alayım derken önemli bir mal kaptırır
demir satışları bu sene gene çok iyi. mal yetişmiyor
enerji nisan ayı boyunca duruşta 1 mayıs açılacak.
7 yıldır bekleyenler ellerindeki senetleri kaptırmasın
Niye millet aşağı giderken yukarı yukarı gittin de millet yukarı gitmeye başladığında tam tersine aşağı döndün yine. Bu millet senin gibi yamyamlar ile mücadele etmenin tek yolunun aşağı düştükçe kademeli alım ve yukarı çıktıkça kademeli satım olduğunu öğrenecek inşallah. Bugün ki hareket için de teşekkürler. 75'kadar olanları aldınız sonra da 63'e kadar geri verdiniz. Eyvallah. Baban rahmet Rocky
Beklenti yok diyen arkadaşlar;kapasite 2 katından fazlaya çıkacak.Net kar marjı ise şu ankinden daha yukarı çıkacak.
Sanayi şirketleri her zaman bu tür yatırımlara tepki vermiştir.Santral projesinin iptal edilmesi ise çok olumlu.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi bakalım IZMDC dehhh....:kahkah:
Hisseyi bu kadar gerilere getirmekle ne kazandınız bilemem ama eliniz mahkum olsa gerek ki yine dehlediniz...:yes:
Yarın 2.80 denemesi yapabilir beklentim var ..
Hadi bakalım deh! yavrum deh!:kahkah: