bu arada fk mız 5,14 pd/dd miz 0,65 kadar düşmüş...eger 6 aylık bilanço iyi gelirse bu oranlar daha da düşecek...borsada her zaman ucuzun ucuzu vardır ama...sabretmeye devam...yeter ki bilançolar çok fazla bozulmasın...
Printable View
bu arada fk mız 5,14 pd/dd miz 0,65 kadar düşmüş...eger 6 aylık bilanço iyi gelirse bu oranlar daha da düşecek...borsada her zaman ucuzun ucuzu vardır ama...sabretmeye devam...yeter ki bilançolar çok fazla bozulmasın...
tereddüt etmeden hisse sayımı artırdım,sonuçta gıda sektörü...ekonomide daralma olsa bile gıda kendi yoluna bakar...seçim geçince buralar geride kalacak.
27 martta ifade ettiğim OBO formasyonunda omuz çizgisi kırıldıktan sonra alt hedef 7.70 civarı idi...şu anda onun bile 20 kuruş altındayız.
Bu gidis kotu, bizim bilmediğimiz birşeyler var kesin. Yarın öbürgün bedelli bile açıklarsa şaşırmam bu kadar düşmesi hayra alamet değil bence.
YTD
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yok daha neler bedelli açıklayaması zor...sanırım bu benim 9. temettü alışım...sermaye yedeklerinde geçmiş yıl karlarından ayrılanlar var ayrıca geçmiş yıl zararı yok en az 10 yıldır...sadece genel durumlardan nasibini bizim hisse de aldı...petkim bile neredeyse %50 geri geldi...ufaktan toplamaya devam...
Pınar et ve un da garantör diyorsunuz yazınızda alttaki bildirimde Petun gözükmüyor !
Yaşar Holding A.Ş. tarafından halihazırdaki borçlarının refinansmanı amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 02.10.2014 tarihinde onaylanan ihraç belgesi kapsamında, yurtdışında ve halka arz edilmeksizin gerçekleştirilmesi planlanan 250 milyon ABD Doları nominal değerli ve 6 Mayıs 2020 vadeli tahvil ihracına, Şirketimiz, Pınar Süt Mamulleri Sanayii A.Ş., Yaşar Birleşik Pazarlama Dağıtım Turizm ve Ticaret A.Ş., Çamlı Yem Besicilik San. ve Tic. A.Ş. ve Dyo Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş ile birlikte müşterek ve müteselsil garantör olarak katılacaktır.
……………......tahvil ihracına,şirketimiz (PETUN)……………...
Bu gün de olduğun yerde saydırma ********...10 tl den geldin unutma!borsada ciddi bir dönüş olacağı aşikar..sende adam gibi dönüşünü yap.
ne yaptın petun? ak partinin duvarına mı işedin?başka şey aklıma gelmiyor...bütün senetler uçarken hop 7.07.....
7,00-7,10 dayanmalı.....:vk: altını düşünmek istemiyom bilem...
Bilançonun kötü olmasını fiyatlıyor olması ihtimali hicmi aklinıza gelmiyor.
GT-P5210 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
zannetmiyorum bilançolar çok fazla oynamaz petun da...+- 10 en fazla oynar...yine de bekleyip görecegiz...
sonuna günü güzel bir yükseliş ile tamamladı ama kimse gün sonu pasta vb paylaşmamış...demek li kimsecikler kalmamış biz yine beklemeye devam..
Aynen ustad
PC-295 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petun u takip eden üstadlarım hayftaya ne olur?tecrübelerinizw ihtiyacımız var
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu lağıdı takip eden yok mu ?anlamadım
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kagıdı izlemeyi bırak uzun süredir yatırımcı olanlar vardı bu sayfada ben gibi...sabırla inatla biriktirmeye devam...3-4 gün önce 78 den alamadım diye üzülmüştüm bugun 51 den alım yapmak nasip oldu...hayat işte sürprizlere her zaman açık...bakalım bilanço nasıl gelecek fazla zaman kalmadı..
Citi'den bu fiyatlara satan kim (muhtemelen bir fon), neden bu fiyatlardan satıyor, ne kadar daha satacak acaba?
Şu anda kısa/orta vadede fiyatı etkileyen en önemli parametre bu gibi görünüyor.
YTD
Son iki ayda "KAIROS PEGASUS FUND S.A" yaklaşık 147 bin lot satmış. %5'ten fazla payı olduğu için KAP'ta kaç adet lotu olduğu görülebiliyor.
YTD
teşekürler jtucker...bu dibimiz 7,02 sanırım oradan yukarı döndü şimdilerde 7,18 lerde yataya döndü...bakalım gelecek günler neler getirecek...bizim hissenin kur farkı ya da zararı yazma olasılıgı nedir acaba bilenler yorum yapabilir mi...
Benim gibi uzun düşünüp ,yeni biriktirmeye başlayanlar için inanılmaz fiyatlar,bu fiyatlardan daha çok toplamak isterim.geçen yılki temettüyü saymazsak ,borsanın temettü krallarından,son 11 yılın hepsinde temettü vermiş ,olması gereken toplam kaynak ,ödenmiş sermaye oranına bakarsak,16 tl. Olması gereken fiyat.ilk bilanço iyiydi,
Ramazan 'dan çıktık ,gıda sektörünün en iyi bilançolar açıkladığı dönem 2.çeyrekler gelmek üzere.
Bildiğimiz bu kadar.ytd değildir.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haklısınız hgun bu fiyatlar kademeli maliyet yapmak için güzel fiyatlar...maaşdan bugunde 7,17 den aldık unuttuk fakat kapanışa dogru kagıdı yukarı çektiler...artık bilanço dönemine giriyoruz umarım iyi bilanço gelir...biriktirmeye devam...
PNSUT yatırımcısıydım.Bunu da inceledim.Tam anlamıyla kelepir.Sanırım buradaki mesele şu;
Bu senedin öyle fazlaca alıcısı yok.Hele bu ortamda.Arkadaşın bahsettiği fon satıyor ve senet hakimi haklı olarak aşağıdan almak için senede yüksek fiyattan talip olmuyor.Ben de aslanların avını çalan sırtlanlar gibi ufak ufak tırtıklamaya başladım.Zira fonun satması ve spekin senedi aşağıya çekmesi bizim için de büyük fırsat.Fonun neden sattığına gelince;vardır bir sebebi ama bu sebep gelecek senet verileriyle ilgili olamaz.Satıcının satmakta zorlandığı açık.
Çok enteresan , hemen hemen hiç banka borcu olmayan , kur farkı riski olmayan , faiz gideri olmayan , buna karşı yaklaşık 12 TL net defter değeri olan , bu fiyat ve ilk çeyrek karının tüm seneye yansıyacağını düşünürsek neredeyse 4 civarı bir F/K oranı olan şirketin borsa fiyatı 7.30 civarı.
Ve işin ilginç yanı işlem hacmi hiç yok. Yani bu kadar araştırma görevlileri var aracı kurumlarda. Bu adamlar kör mü , bizim gördüğümüzü onlar nasıl görmüyor yada biz neyi yanlış görüyoruz. Bu senet yatırım tavsiyeleri içinde ilk sıralarda olması lazım. Ama BIST 100 şirketi olmadığı için dönüp bakan yok.
Yani bu fiyatlarla PETUN bedavadan biraz pahalı bence. Bu kar ve bilanço rakamları ile en az 15 TL olması lazım ama 7.30'dan alan yok.
Bazen bu borsayı hiç anlamıyorum. Ya biz anlamıyoruz bu işten , yada işler bizim bildiğimiz gibi değil başka türlü dönüyor.
İŞ YATIRIM – Pınar Et ve Un PETUN Hisse Analiz 4Ç16 – 02.03.2017
Kapanış (TL) : 10.67 – Hedef Fiyat (TL) : 13.8 – Piyasa Deg.(TL) : 462 – 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 0.12 PETUN TI Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 29.29 Analist: iurganci@isyatirim.com.tr
1,5 sene önce fiyat 10.67 TL iken al önerisi yapmış demek ki İş yatırım ama alan olmamış demek ki yukarı gitmemiş o tarihden sonra :)
Fiyat 10.67 TL iken al önerisi yapanların , şu anda tüm göstergeler 1,5 sene öncesine göre daha iyi durumda olduğunu düşünürsek , 7.25 TL fiyattan 1000 kere al demeleri lazım.
Neyse zaten şunun şurasında 2. çeyrek sonuçlarının açıklanmasına 10-15 gün kaldı. Muhtemelen 2. çeyrek karı 40-45 milyon TL arası gelirse o zaman hareket başlar sanırım. Tabi bu arada borsanın genel görünümünün de iyileşmesi şartı var.
Borsa genel anlamda ucuz kaldı. Petun ekstra olarak ucuz kaldı. Bakalım ne olacak ?
sakin olun gençler ne güzel 7 lerden alıyoruz...daha temettüye 9 ay var buralardan o zamana kadar ne alırsak kar...petun zaten hareketli bir kagıt degil tüm yıl yatar 2-3 hafta hareket eder o kadar yani eskiler bilirler bu yatırımcı ve temettü kagıdıdır...
PETUN'u kim neden veriyor anlamak zor.Lakin şunu unutmamak lazım;mevduat faizleri çok yüksek.Petun gibi iyi temettü hisselerinin hepsi benzer durumda.Spek numara yapıyor olsa sana bana neden mal versin?Ayrıca elinde senet olan kişi ve kurumlar benim gibi de düşünmüyor olabilir.Kendilerine özel satma sebepleri de vardır.Sonuçta çok sığ tahta.Birkaç bin lotla dibi boylar bu durumda.
iyi bilançonun kokusu alındı galiba yukarı gitme istegi başladı hissede...bakalım hayırlısı...beklemeye devam...
Listemdesin..pınaaar
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elimdesin artık.. Attım derin dondurucuya.. Bozulmaz inş[emoji3]
Senden vazgeçmek zorunda kaldım.. Nasip değilmiş
Brand Finance'in 2018 yılı Türkiye marka değerlemesine göre #Pınar marka değerini $299mn'dan $342mn seviyesine çıkarmış. Sıralamada 25. sıradan 22'ye yükselmiş. Borsada #PETUN #PINSU #PNSUT şirketlerin toplam değeri ise $163.5mn seviyesinde
Harika veriler ve harika bir yorum. [emoji122][emoji122][emoji122]
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sektörler çok farklı ama yine de borsa da mantığın olmadığını kanıtlayan bir örnek olması açısından veriyorum bu örneği
Otokar 225 milyon TL özkaynak ile 1.5 Milyar TL piyasa değerine sahip . Yani PD / DD 12 civarı. 6 ayda 78 milyon zarar açıkladı. Kağıt 70 lira. Gerçi muhtemelen pazartesi çok düşer çünkü bilançosu yeni geldi. Ama hadi düşsün 50 liraya. Yine de PD / DD yaklaşık 6-7 olur.
Petun özkaynak 500 Milyon Tl , muhtemelen 6 ayda 40-45 Milyon TL civarı kar açıklayacak , F/K 5 civarı olur hatta daha da aşağı olabilir. PD / DD 0,6'lar civarı , hisse fiyatı 7.3 TL hala alan yok.
Bu çelişkiyi açıklıyabilecek birisinin olduğunu sanmıyorum.
Borsanın en ucuz ve karlı kağıtlarından biridir Petun ama eğer 6 aylık bilançoda 40-45 milyon TL kar açıklayıp hala daha çok sert bir şekilde yukarı gitmezse , burada hakikaten ne mantık var derim ne de iyi niyet.
Kimse bana kağıdın spekülatörü var yukarı gitsin istemiyor falan demesin. Böyle bir kağıda talep yağması lazım , o talebin önünde de kimse duramaz. 1 milyon lot alış girsen ne diyecek spek yok girme mi diyecek. İsterse karşılasın bu alımı kağıdı beleşden elinden çıkarsın.
Dur bakalım ne olacak ? En geç haftaya perşembe açıklanacak. Bekleyip göreceğiz.
Petun bilanço verilerine göre ucuz bir hisse ancak yoğun bir yabancı satışı var. Bu satışın sebebi ilk çeyrek bilançosunda oluşan düşük faaliyet karlılığı ile temettü miktarını düşürmesi olabilir. Yabancı satışının nerede duracağı önemli. Kanımca bunu 2. çeyrekte gelecek iyi bir bilanço durdurur.
Açıkcası son aylarda işlem hacmi o kadar düşük ki , kimsenin öyle ahım şahım satış yaptığını sanmıyorum. Yani eğer son 3-5 ayda yabancı 150-200 bin lot sattıysa bile , bu oran piyasadaki 14 milyon lotun sadece %1-2'sine denk gelir.
Yani 3-5 ayda 200 bin lot satışla böyle bir kağıdın bu kadar düşmemesi lazımdı. Ama sorun satanlarda değil , sorun neden bu kağıt bu kadar cazipken talep gelmiyor. Sorun arzda değil , talepde.
Yani kağıt BİST 100 kağıdı olmadığından ve tahtası çok sığ olduğundan , fonlar tarafından , yabancılar tarafından ve aracı kurumlar tarafından tavsiye edilmiyor olabilir. Ama bu borsada yüzbinlerce küçük yatırımcı var ve bunlar artık az da olsa finansal tablo okumayı biliyorlar.
Yani F / K oranı 20-30 olan kağıtları alacaklarına , PD / DD oranı 3-5-10 olanı alacaklarına , F/K oranı 4-5 olan PD / DD oranı 0,6 olan bu kağıdı neden almazlar onu anlamaya çalışıyorum.
Neyse vardır bir sebebi deyip bekleyelim.
Son üç aydaki yabancı satışı 1 milyon lot civarında. Ayrıca satılan lot miktarı ile fiyat düşününü oranlamak mantıksız. Alıcı az olduğu için mecburen fazla satamıyorlar. Benim gördüğüm alıcı geldiği anda basıyorlar.
Bunun nedeni son 3-4 yıldır ciro ve faaliyet karlılığı açısından şirketin stabil konuma gelmesi olabilir. Bu sene temettü oranının düşmesi de işin tuzu biberi oldu.
Son 3 ayda kabaca 60 iş günü olduğunu düşünürsek , gün başına ortalama 16-17 bin lot satmış. Yani kabaca 140-150 bin TL'lik satış. İşte anlamadığım konu da bu. Bu kadar küçük bir satışı karşılayacak alım neden gelmiyor. Millet bundan çok daha pahalı kağıtları alırken bunu neden almıyor , görmüyor.
Olaya yabancı açısından bakarsak , evet son 3-4 senedir şirket cirosunu ve karını enflasyon üzerinde arttıramıyor , bir tıkanıklık var doğru. Ama hala daha bu şirketin F/K'sı en pahalı olduğu dönemde bile 10 olmadı. Şu anda ise 5 civarı. PD / DD değeri en pahalı olduğu dönem bile 1 olmadı. Şu anda 0,6 civarı.
Yani bu yabancı bu rakamları beğenmeyip satıyor ama , F/K oranı ve PD / DD değeri daha yüksek olan başka kağıtları alabiliyor. Anlamadığım nokta bu zaten. Hadi yabancı satıyor küçük yatırımcı neden yeterince ilgiyi göstermez de F/K'sı 30-40 olan defter değerinin 3-5 katında işlem gören kağıtları hala daha çok yükselecek diye alır anlamadığım bu zaten.
Elbet bir hareket yapacak ama sabır lazım sanırım. Sonuçta ya bir satınalma yada hisse satışı yapabilir daha hızlı büyümek için yatırım yapmak için. Bu da kağıda biraz hareket getirir. Likidite artması lazım acilen.