Çok güzel peki bu hesaba göre uv ındes in dolar bazında tl olarak minumum olması beklenilen yeri ne olmalı.
Printable View
iştiraki olan dgate indes ten daha sırı durması beni biraz endişelendiriyor.Daha önceki hareketlerinde dgate indes iskender Atakanin ralli pistinde araba sollar gibi sollasigina şahit olmuştum. Yine aynı senaryo olacak gibi.
Al sat turşusunu kur tavsiyesi değildir
Yabancı çıkışı devam ediyor..
19/03/2020 de gördüğü 5.68 TL ile başlayan çıkış 24/04/2020 11.49 TL ile zirve yaptı. BİST'in çıkışı ile doğru orantılı hareket eden hisse , BİST'in geçen hafta sonuna doğru bozulan havası ve dış piyasalarında bozulması ile tekrar aşağılara döneceği görülüyor. 1 aylık süreçte neredeyse dipten birebir primlenen hissenin mutlaka düzeltmesi yaşanacaktır. Nereye kadar olacak bu düzeltme göreceğiz. 2020 1. ÇEYREK bilançosunun ne geleceğine bakmak lazım. Ak Yatırım 22.000TL bir kar tahmininde bulunuyor. Yılın 2. çeyreği önemli. Hasarsız atlatabilirse gayet olumlu..
Yum bilisim hisseleri indeks grup hariç %100 üzeri prim yaptı.
Yurt dışı da aynen öyle oldu.
Tek eşlik edemeyen bunlar.
Arena 12,80 zirvesi vardı.
14,80 gördü.
Armada aynı.
Bunda pahalı oldukları halde.
Sektörün en ucuzu ve en hatalı.
Beklenti ekonomi ne kadar datalirsa daralsin bilişimin daralmaya ağı.
Geçmişte de kurun böyle gittiği yıllarda zaten kayıpsız daha verimli sıyrılmış.
E.B bin yaptığı ne kadar ölü fiyattan toplarsa kar.
Zaten ortaklık yüzdesi bayağı düşük kaldı.
Despec i dgate toplantı.
Bunda da kendi biseyler yapar.
Çıkıp 100 bin lot aldım dese kağıt %30gider.
Bunu istermi
[emoji848]
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tek isteyebileceği ucuzdan toplamak.
Hatta bu sene temettü de vermez.
Toplar seneye çifte kavrulmuş yapar.
İki sene önce despec de yaptılar aynısını.
Hollandalı ortağa ters köşe yaptılar.
Biz bu k. Kurnazlığı ile yatırımcı bırakmayız borsada.
Nerde Bosch gibi düşünen patronlar.
Bunlar güven kaybeder.
Sonra bir Apple in piyasa değeri ülkemiz şirket toplam degeri kadar olur.
Düzeltme.Dediğiniz gibi. Zirve 10,49 TL. 👍
Borsada pazartesi itibarı ile satışların olabileceği belli. 99500 üstünde kapatamazsak 93-94 bin endeks görülebilir. Buralarında aşağıya kırılması endekste dahada aşağıları görme olasılığı var. İndes özelinde ise şayet aşağı yönlü hareketlenmeler olduğunda nereye kadar basacaklar. Yabancı takas oranında düşüş sürüyor.
Sevgili patronumuz Mayıs 2019 da 2,72den yabancı ortaktan aldığı despec hisselerini tam bir yıl sonra halka açık dgate ye 4,67 den çakmıştır.
Ne ala memkeket dimi.
Şimdide planlar indeks üzerindedir.
Bakalım neler çıkacak.
Yaa nereden bulaşık bu duzencilere
Ha bu arada birde temettü almıştır.
Bir sene önce vermediği karları,
Oda cilası
Bir hissede karalama ne kadar çoksa o hissede yükseliş çok yakındır. Maşallah burada herkes patronunun ağzı gibi. Değirmeninizin suyu bol olsun efendiler......
İndes yükseliş trendini piyasaya paralel güzel götürmüş. Piyasa bozulur ise gayet doğal olarak yükseliş trendi bozulacaktır. Tahta sahibide bunu gayet güzel kullanacaktır. Hisseye yukarıdan takılanları dökmek için gayet güzel bir fırsat. Yabancı zaten üzerine düşeni yapmış yukarıdan malı boşaltmaya geçen haftadan bu yana başlamış. 9,02 TL ye kadar düzeltme beklenebilir. Buranın aşağısında trend bozulacaktır. BİST şayet pazartesi 99500-99800 seviyesi üstünde kapanış yaparsa toparlanma olabilir. İndes özelinde sektör olarak bu krizden az etkilenecek olması avantaj. Doğru yerden hissede pozisyon alanların sabırlı olduklarında mutlu olabilecekleri bir hisse. Tek şart tahta yapıcılarınında bunu istemesi. Onlar istemedikçe hiç bir şey olmaz. Diğer benzer şirketlere baktığında hepsinden geri durumda. Piyasa defter değeri ve fiyat kazanç oranı ilede dikkat çekiyor. Kısaca doğru hisselerden biri. Yeterki birileri el atsın.
Yazılanlar kusura bakma karalama değil.
Gerçeğin taşa kendisidir.
Açın bakın araştırın.
Karalama olmayan birşeyi söylemektir.
Ooo hisse süper.
Bilanço acayip.
Fk sektörün dibinde.
Geçen sene hisse başı 1,7 TL üstü kar etmiş.
Genel kurulda 1 TL kar dağıtır hisse başı.
Şimdi ptesi nolur acaba??
Realite ayrı patron kalitesi ayrı.
Patron sadece kendi sahip olduğu şirket ve kendi adına hisseleri alıp sonrada kendi hissesinin hiç olmadığı dgate ye resmen geçirmiştir.
Kimse bunun aksini söyleyemez.
Zaman her şeyi gösterir .
Hepimiz aydınlanır.
Merak etme
Patronun bu yaptığı etik değil....Kriz ortamında nakit kraldır diyoruz ya, işte adam kendine nakit yaratıyor....
Bir yıl sonra da aynı malı dgate borsada yatırımcılara satacak...Bu söylediğimi yazın bir kenara....
İkinci olarak, " alfanor " indes 'in yabancı ortağı biliyorsunuz...Bunlar indes 'in % 20 hissesini 4 TL den aldılar...Aldıkları temettülerle maliyetlerini 1 TL ye düşürüp bütün hisseleri borsada 9 TL ye küçük yatırımcıya sattılar....indes in halka açıklık oranı % 65 'e çıktı...peki soruyorum size alfanor indes 'ne kattı değer olarak ? 1 koyup 9 alıp cebini doldurup gitti...
tartışıyoruz burada, indes diğer bilişimlere göre geri kaldı, F/K düşük 14,30 zirvesi var niye ucuz vs vs.......
halbuki sebep alfanor satışı ve bunlara müsade eden patronun ta kendisi...
Erol Bilecik borsadaki indes yatırımcısını limon gibi sıkıyor....
yabancı bu oyunlardan bıktığı için pes etti artık ve indes ten çıkıyor... doğru da yapıyor....
Erol Bilecik borsada ki yatırımcılarına bakış açısını değiştirmediği müddetçe indes 'te değişen birşey olmaz...
Bu durumda ky’cının makus talihi tekerrür edecek. Patron yukardan malı kucağa bırakacak. Şayet bu işi hakkı ile yapacaksa getirsin 5 TL fiyatınada bizde ordan alalım. Şirketi batırmayacağına göre nasılsa piyasalar er yada geç toparlar sabırlı olanlarda kazanma fırsatı yakalar. Bence soru şu, nereye kadar sarkıtacak fiyatı.
Yukarıda ki yazımın üzerine bana şöyle sorabilir siniz ;
adam her sene temettü veriyor , yatırımcıyı düşünmese neden temettü versin ?
İndes 'te erol bilecik 'in temettü imtiyazı var....
her sene elde edilen kardan , yedekler vs... ayrıldıktan sonra yatırımcı normal temettüsünü alıyor....
geriye kalan kardan erol bilecik % 5 ekstra temettü alıyor...buna temettü imtiyazı diyoruz....
inanın bana patronun bu temettü imtiyazı olmasa 5 kuruş bile temettü vermez....
https://i.hizliresim.com/SbSQTC.png
Piyasada o kadar namussuz patron varki Erol bey bunlarla aynı kefeye koymak bence abesleştigal den öteye gitmez.Temettu desen var nakit desen var defans desen var sektör desen lider bir tek bunu fiyata yansıtmada sorun yaşıyor işte ordada sabır devreye giriyor. Sabırlı olan çorbayı içer.
Geçen hafta yabancı 1.264.682 adet hisseyi elinden çıkarmış. Elin oğlu işi biliyor. Bu hafta hissenin düşeceğinin kanıtı. Genel anlamda tüm piyasalarda hava olumsuz.
yabanci satisi bitince onumuzu daha iyi goruruz..vakti ve nakti olan kaybetmez
Bilanço tarihi ne zaman ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
borsanın meşhur dümenidir (bizim ahmet mergen de bilir ki) bir kurum alış yapar yabancılar aldı denir aynı kurum satar yabancılar sattı denir.ben şimdi tahta sahibi olsam ve yolacak kaz arasam yabancılara hisse aldığı bilinen bir aracı kurumdan her gün dikkat çekecek ölçüde mal alırım. tabi ki karşı tarafta satan da ben olmak kaydıyla.tavan yaparım birkaç kez.al takke ver külah.sitelerde ve sosyal medyada üç kuruş paraya yazanlara da birkaç kemik atarım.kazlar gelince ellerine tutuşturup yabancı kurumda tuttuğum malları satmaya başlarım.maliyet sıfır çünki. ne olur o zaman yabancı mal çıkıyor olur.yine sitelerde üç beş kemik karşılığı kıyameti kopartıp kuzu kuzu zararda bekleyen kazların umutlarını da kırdırırım. hatta bana ve şirketime inandırıcı olsun diye ağır cümleler yazdırtırım. eh küçük yatırımcı da aptal değil.kol bacak kesme diye bir hikaye ezberletilmiş ya güm diye satar garibim. e n oldu şimdi.aradaki antep baklavalarını kim yuttu. valla kimse kızmasın ,maksat sinir ayarı yapmak değil muhabbet olsun.anlayana.kızana da sevinene de eyvallah.
sn kagan 44 sabırlık birşey kalmadı firma grafigine bakıldıgında dürüstlük abidesi görmüyorum...patron daha ucuza düşmeden geri alım yapmıyor sanırım dürüst firma bunu yapmaz bu fırsatçılıktır... Covid-19 fırsatlığının başka yüzü.Geri alım yapmadıgı sürecede kimse bu cenazeyi kaldırmaz gelen yükseltip satar böyle ...koca ana firma düştüğü yerden kalkamadı parasına kıyıpta çok değerli şirketinin kağıdını alsın açıksa söyleyeyim benim maliyetimde bir çok kişi gibi %25 zararda malda yakalandım ...ve bunu yapan ve halen göz yuman patronun etik ve dürüstlüğü malesef sorgulanır...bakın açıkça 12 üzeri elimdeki malı alsın başına çalsın sabır falan kalmadı kimsede hisse denen şey çöp artık. zaten lira yerde sürünüyor paramız burda geri çekilmeye devam ediyor külliyen zarardayız...patron veya kimse artık grupmu bilmem halen %3 ler gibi günlerce yükseltip reklamla yine ky verdiler ...
borsaymış finasmış büyük iktisat dahisi vs ...sadece hiç okul bile okumamış zır cahil bile olsaydık sadece altın alıp kenarda dursaymışım hep nakitimi hemde sağlığımı korurdum...20 yıllık borsa hayatım da hep rezillik kazanıp çıkmadıgınız sürece paranızı kaybedersiniz hep kahveci yani patron kazanır resmen patronlar reelde 1 lira değerindeki hisselerini bizlere itelediler ben kendi namıma mal gibi aldım.kendisi almıyor niye neyi bekliyor 3-4 lirayamı alacak.resmen patron ne isterse o oluyor bu borsa sakat ve çıkamıyorum ...ne agız kaldı ne dil tüm vucüt beyinde yandı artık.
al-sat değldir.
Evet hissemiz karaladikya,
Fiyat uçmuş.
Geriden
58 kademe aşağı veriyor.
Tabi bu da bir dönemin saygın İTO başkanının saygın firması.
Borsa cakilirken koştur koştur ver despegi dgate ye
Tabi spk. Falan gibi kurumlar olmadığı için böyle oluyor
Keşke SPK olsaydı.
Ben bunu ve bu uygunsuz durumu her tarafa yazacağım.
Sizde hakkınızı savunun
Bugün iyi satıyorlar
Hakikaten bugün dalgalı deniz gibiydi. .biraz toparlasa iyi olurdu
bu temettü vermeyecek mi bu sene ses yok... bilgisi olan var mı?
Yabancı payı %16,02
Yabancı satışı devam ediyor.
Merrill yine satmış-46.627
https://i.hizliresim.com/GQr5K6.png
Yabancı satışı bitmeden dönmeye herhalde