happy valla sen bu işi biliyorsun :)) seni takip edeceğim artık
Printable View
happy valla sen bu işi biliyorsun :)) seni takip edeceğim artık
bende yatırım tavsiyesi yok.
ucuz ne kaldıysa onu araştıran PİLAVCIYIM.
ucuzunda sonu yok pilavcı senin 30 lira ucuz dediğine baskası pahalı der unutmayalım. :)
Fiyatı 25e çek, sana sertifika alcam
Ortada somut yani elle tutulacak, içinde oturulacak bir daire olacaksa verdiğin paranın çok önemi olmayabilir, biraz fazla biraz az, amma ! eğer belirtilen sürenin sonunda ortada bir şey olmazsa işte o zaman SORUN çok büyüktür. Sadece yaşanmış tecrübedir, kimseye al-sat-tut tavsiyesi falan değildir.
Pilavcı teyze evde kalmış, 7/24 habire post kasıyor işte naaaapsın başka türlü vakit geçer mi?
Adama loser diyosun da sertifika daha işlem görmeden yere göre sığdıramayan sonunda da zararla oturan sensin.
ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar analitik düşünmek lazım, konut satışlarının düştüğü bir ortamda fiyat'ta artış beklemek yanlış olur, konu haklı haksız meselesi değil, aldatma aldatılma meselesi'de değil, halka arz tarihinden beri konut satışları ya aynı, yada düşüş eğiliminde olması ve cacık seyrini sürdürmesi talebide otomatikman azaltıyor, Sertifikaya talep olsa dahi, diğer konut satıcılarının(müteahit vb) bu satış oranları ile indirim sürecine girmesi kaçınılmaz görünüyor(satış yapmak için). bu durumda fiyatlarda aşağıya salınması gayet normal. Burada 2 kritik nokta var, bankalar konut faizlerinin aşağı salınması gerekir'ki konut satışları açılsın(şu an için pek mümkün değil),sadece devlet bankalarının oranları makul, ikinci kritik konu ise bu sertifikaya özel kredi finansmanı çıkarılması? yoksa nakit paramı neden sertikaya yatırayım geliyor alıcılarda. Birde bizim ekonomi yönetimi kurda yaşanan artıştan kaynaklanan enflasyonu kabullenmeli ve bu duruma göre ekonomik politika geliştirilmeli(bu daha büyük makro yöntem) neyse, bu konut piyasası düzelmez ise fiyatlar 33-34'lere gelecek gibi duruyor ve arkadaşım haklı çıkacak galiba. YTD.
bugun saglam duruyor ,, 36 dan yüklü alış verdim gelmyor
bugun sadece 232 adet işlem olmuş ,, iptal ettim o yüzden
232 adet kime alacan kime satacan
36,02 olmuş ..en düşük kaçı gördü gören var mı,,, 36,00 emirleri iptal etmiştim
Aslında buna bir darbe de maliye vurdu, borsada işlem gören hiçbir kağıtta alım satım kazancında vergi yokken buna son anda %15 vergi dayadılar. Ha bir bakıma iyi oldu spekülatörleri uzak tutuyor ama vergi olmasaydı işlem hacmi biraz artardı iyi gelirdi bence.
Aslında bunun BIST te işlem görmesi yanlış dedik ama burada adamın biri ` eğer Bıst`te işleme açılmasaydı Kahramanmaraştaki yatırımcı nasıl alacaktı o zaman ` deyu bize atar yaptı. Ahanda şimdi bol bol alsın Kahramanmaraş`taki yatırımcı ve hayrını görsün , 42.5 Tl halka ırz dan alanlarda sabretsin.
şuan 35,98 en düşük kaçtı gördü
Arkadaşlar yetişen alacak dediler,
koştuk bir şey var zannettik.
Ben daha öncede söylemiştim, duyumum bu ay sonuna hareketlenecek diye idi. Hakikaten hareketlendi. Ama aşağı dogru.
saat 5 civarı 35.90' ı da gördü. Bunun yönü yukarı değil, elbet çıkar ama ne zaman.
Sabır acıdır meyvesi tatlıdır dedik bekledik.
Zarar ettik. Canımız sağolsun, paramız varmış da zarar etmişiz. Ama insanlara umut vererek sonra da gavurun malıymış gibi davranan TOKİ, BIST YONETİMİ, MAKRO İNS. VB. hakkımı helal etmiyorum. Zarar ettiğim için değil. İlgilenmedikleri ve bizleri bilerek yanılttıkları için. Ben elimdeki 2000 lot ile on bin TL üzerinde zarar ettim.
Risk ve ticaret de her zaman bu ihtimal vardır. Ama artık kendimi kandırmayacam.
Sizlere bol sabırlar, lakin bende o kadar sabır yok artık. İnşallah sizler kar edersiniz.
Başka şirketlere yatırım yapıcam.
Herkese iyi kazançlar.
Karamsarlık rüzgarı yine sert sert esmeye başladı, bir kaç faktör bir araya gelince normal sonuç, arkadaşlar 2019-2020 teslimat daireler için gayet normal düşmesi, üzerine konut piyasasında olan yavaşlama, bu durum 1,5 sene önce THY esaretini hatırlattı bana, herkes kağıdı 9'lardan 8'lerden alırken, sektörün krize girmesi,siyasi konjoktür, rus uçağı falan filan derken insanlar 1,5 sene aldıkları kağıtları taşımak zorunda kalmıştı. forum ağlama duvarına dönmüş, THY yönetimine küfür eden edene idi, kağıt 4' küsürlere kadar indi, geçen yükselmeye başlayınca, forumda tekrar methiyeler düzmeye başladı KY'ler. eğer amacınız sadece ev almak ise, düşünmeden taksitle site'den ev alıyorsunuz daha ne olacakki, millet 10 yıl kredi çekip üste binlerce lira faiz ödedi, ödüyor,ödeyecek, fazla takılmayın derim, azar azar alın yada, bekleyin dipleri görsün alın. gidip sadece emlakçıya 3k komisyon bayılacağınıza,buradan taksit taksit alınabilir. ama al sat yapayım istiyorsanızda al sat yapacak bu tahtayımı buldunuz,pes doğrusu,bu mantıkla hangi tahataya gitseniz tokatlanırsınız, bence bu işleri bırakın, paranın idaresini yengeye bırakınız bu işlerden hiçmi hiç anlamıyorsunuz demektir. Saygılar YTD .
Sayın Sabırlı44, mali durumunuzu bilmiyorum vede ahkam kesmek gibi bir niyetim yok, sadece size temel ekonomik bir kriteri söylemek isterim, 2015 ve 2016'da Türkiye ekonomisi mini krizler yaşadı, bu tarz durumlarda gayrimenkul sektörüne yansımaları gecikmeli olur, ilk tepkiler hızlı bir şekilde para piyasalarında görülür ki, geçen sene görünen değerlere bakmanız bu durumu net bir şekilde gösterecektir. ve ekonomide olan iyileşmeyede(nekahet dönemi diyelim) yine en hızlı şekkilde cevap veren para piyasalarıdır, bu durumu ocak ayında başlayan rallide görebilirsiniz(bir kaç kriter daha var mevzuu uzun yazmak uzun sürer),şu an para girişi var ülkeye, sonbaharda FED sert bir sıkılaştırma programı açıklamazsa, bu iyileşme gayrimenkule 2018 yılında yansımaları görülecektir. eğer eylülde FED'ten sıkı bir para çekiş politikası görmezsek, bu aralar alacağınız arsa ve gayrimenkul alımları 2020 yılında iyi getiri bırakacaktır. ama FED eğer basarsa piyasaya(tahvil krizi çıkması yüksek ihtimal dahilinde),bu fiyatları'da mumla ararız, yani yatırım işide aslında biraz şans'dır ama piyasayıda takip etmekte fayda var. pozisyon alan kazanacağı gibi kaybedebilirde. YTD saygılar
evi alacaksanız satmayın payları.
yok ben 100 lira olacak diye aldım diyorsanız başka.
ben eve de kara da varım.
Tl mevduat faizi getirisi, konut getirisini 2017 yılında ilk defa geçti (okuyalım), okumazsanız çorbayı döker pilavı lapa yaparsınız :kahkah::
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...-mi_ID1439945/
Genel bir bilgi olarak, her ne kadar dünyada bir sürü bağımsız addedilen ülke var ise'de, piyasaların kontrolü tamamen belli başlı bir kaç ülkenin kontrolündedir,en belirgin olan ve neredeyse tekel olan amerika her şeyi kontröl eder, türkiyede yaşanan 1994 krizi, alain green span(eski FED başkanı) hızlı ve seri faiz artışının türkiyeye yansıması idi, değil tansu çiller, 10 tane tansu, 20 tane murat getirseniz,yine bize etkisi kriz olacaktı, sadece iyi yönetimde krizin şiddeti hafif oluyor ama yine kriz olması önlenemezdi,kaynak kısırı olan bir ülke olarak, yol,köprü ne yaparsak yapalım finansı borçlanarak yapılır,borç'ta dışarıdan gelir, amerikada olan her parasal sıkılaştırma bize değersiz TL milyonlarca faiz ödemesi şeklinde döner, sıkılaştırma dönemlerinde bizim piyasa genelde ya krize sert bir kriz olmasa bile durgun bir piyasa olarak döner. şu anda amerikadan yansıyan para sıkılaştırmaların yansımaları geliyor,malesef yapacak fazla bir şey yok,sadece bekleyip hiç bir konuda hırsa kapılmadan sakiin işlemler yapmak gereken bir dönemdeyiz. YTD saygılar
ama reisimiz bu işi çözecek.:kalp:
faiz haramdır diye boşuna denmiyor.
yahu şu alkol de haram olmasaydı günaha girmezdik.
artan parayı da konuta gömerdik.
her ay 5-10 lot alırdık ya.
hepinizi seviyorum.
herkese bol kazançlar.
Konuta vergi koymak güzel bir şey değil. Yerine alkole vergi konmalı. Alkol haram. 1+1 gibi dairelerin de önüne geçilmemeli. İnsanların değişik kullanım alanları bizi ilgilendirmez. Konut sektörü canlı tutulmalı.