Bilanço geldi.
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bilanço geldi.
bilanço beklediğimiz g,bi geldi
110 milyon zarar
Dönem karı (zararı) -110.609.934
arkadaşlar daha önce öyle bir hesap yapmış ve üçüncü çeyrek cirosunu 236 milyon ve biraz üzeri olur demiştim....üçüncü çeyrekte ciro tam 268 milyon gelmiştir.. ..biraz üzeri dediğim için aşağı yukarı yanılma payımız aşağı yukarı 20-25 milyondur...tahminlerimin üzerinde bir ciro gelmiş..
zararı ise ben 30-50 milyon aralığında bekliyordum 18 milyon zarar gelmiş...
kısacası ikinci çeyrekteki gibi 67 milyonluk zararlar yok...hafif bir zarar yapmış üçüncü çeyrekte...
piyasa bu bilançoyu olumlu görebilir arkadaşlar hiç belli olmaz...dördüncü çeyrekte artık zte ürünlerinin katkılarını ve o iş ile ilgili olası haber akışı önemli olacaktır...artık dördüncü çeyreklere yansır mı veya ne kadar yansır bilmiyorum..
ben hepinize başarılar diliyorum..
gelen bu çeyrek bilançosu ile yıl sonu ciroyu daha önce 1 340-1 400 milyar olarak tahmin etmiştim...eğer zte ürünleri ile ilgili satışlar olur ise bu ciro daha da yukarı çıkacaktır ...( ki olması da gerekiyor..) ama olmaz ise de ciro 1 400 milyar civarı gelecek görünüyor..
daha önce de yorumlar yapmış idim..bardağın dolu kısmı için artan ciroları vede zte ürünlerinin olası satış beklentilerinden oluşuyor demiştim..boş tarafı ise kısa vadeli yükümlülükleridir...yüklü de döviz borcu var ama dövizin düştüğü bir ortamda döviz borcu tl borcundan daha avantajlıdır..
bilanço belirsizliği de ortadan kalktı artık nasıl davranır bilemeyeceğim...ağalar ne karar verecek bilemiyorum..zte yerli ürün beklentisi bundan sonraki süreçte daha ön planda olacağını tahmin ediyorum...
zarar hafif gelmiştir...artan ciro ile birlikte netaşta son çeyrekte ve sonraki çeyreklerde toparlanmaların olma ihtimali yüksektir....son dört yıldır yatayda olan cirolar ilk defa bu yıl %30 civarlarında artış gösterecek...
tekrardan başarılar diliyorum..
Keko inşallah piyasa senin gibi yorumlar
piyasayı bilmiyorum ama açıkçası ben olumlu gördüm...hafif eksili veya nötr bir bilançodan olumlu bir tepki bekliyordum...bana göre hafif eksili gelmiştir...piyasa artık ne yapar bilmiyorum...ki piyasa da genelikle geleceği satın almak ister...kendi kişisel düşünceme göre bilanço belirsizliği bitti ve artık piyasa geleceği fiyatlamak isteyecektir..
tabi siz sakın bana uymayın...piyasaya bakın ve ona göre davranın...piyasanın tersine gitmek sıkıntılıdır..
neyse arkadaşlar ben tekrardan başarılar diliyorum...
dördüncü çeyrekte de ciroyu 538 milyon olarak hesaplamıştım..onda da 30-50 milyon yanılırsam o vakit ciro 1 400 milyon ve az üzeri olur...aşağı yukarı ciroyu tuturacağım dostlar...tabi zte ürünlerini işe katmadan o hesabı yapmış idim..ordan satışlar olursa daha fazla olur...fazla kısmı da ne kadar satış yaptığı ile alakalı olacak..
ilk defa bu yıl netaşa kan geliyor..umut ışığı bence var...
son dört yıldır işkence çeken yatırımcısı bence biraz nefes alacaktır...
Benda önümüzdeki günlerde bir dip daha bekliyorum, bu arada büyük eller hisseyi çaktırmadan agresif davranmadan toplaması lazım, 2020 için, acele edecek bir durum yok.
Genelde son anlara kadar beklerdiler bence yükselişin önünde bilanço engeli durmasın diye bir an önce gönderdiler...fazlamı iyimserim acaba...
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende en az 130-140 milyon zarar bekliyordum,piyasada öyle bekliyordu.cirodaki 32 milyonluk artışda iyi.çok kötü beklenti sona erdi.bundan sonra zte mallarının satışı,ulak,akıllı şehirler,depremden dolayı altyapı güçlendirmesi gibi çok olumlu beklentileri satın alacaktır.tabi bir kac tanede ihale haberi çilek olur.her zaman diyorum netaşın ölüsü bile bu fiyatlarin çok üstünde olmalı.bu fiyatlar sadece netas isminin tabela parası,hava parasi.ytd
‘Yapay zekâ ve veriye teşvik başladı’
#TÜBİSAD Başkanı Kübra Erman Karaca, “#Yapayzekâ ve #veri artık ekonomilerin belirleyicisi. Bu alanlarda TÜBİTAK ve #KOSGEB teşvikleri başladı. Bu alanda daha fazla teşvik gerekiyor” dedi.
#bulutbilişim #dijitaldönüşüm
——————————————————-
Cumhurbaşkanlığı’na bağlı 4 ofisten biri olan @Dijital Dönüşüm Ofisi'nde, "Büyük Veri ve Yapay Zekâ Uygulamaları Dairesi Başkanlığı" kuruldu.
kuşlu sitede mehmet akif diye bir arkadaş paylamış
https://i.hizliresim.com/AOvjo0.png
Netaş ve alcatel geçen ikinci çeyrek bilançolarından önce de iyi bilanço gelecek beklentisiyle çıkış yapmış daha sonra bilanço iyi gelmeyince netaş 7,68 lerden ta 6,17 i görecek kadar düşmüştü (%20)
bu sefer gelen bilanço bence çok da kötü değil...hatta beklentilerden iyidir diyebilirim...o yüzden de çıkış yapma ihtimali de var...ama çıkış yapmaz ise de vede düşecek olursa da bence geçen seferki gibi derinlemesine bir düşüş beklemiyorum...maxsimum %5-10 aralığında olabilir diye düşünüyorum...bu düşüşün ardından ise tekrardan toparlanmasını vede dördüncü çeyrek bilançolarını satın almaya çalışacağını düşünüyorum....dördüncü çeyrek bilançoları daha beklentili olacaktır..
aslında bilançoların piyasaca değerlendirmesi beklentiler ile doğrudan alakalıdır..yani siz çok aşırı bir zarar beklerken az bir zarar gelmesi olumlu algılanabilir ve buda çıkışa neden olabilir ...sonra da aha hisse zarar açıkladı ama hisse çıkış yaptı denir yatırımcılar tarafından ki bunun örnekleri çok oluyor...
veya siz bir hisseden çok kar beklersiniz ama hisse az bir kar açıklar o vakit de hisse düşüş yapar..sonra yine yatırımcılar aha bu hisse kar açıkladı ama hisse düşüyor olacak...
bu borsamızın dengesi yok denilecek...dediğim gibi herşeyin başı beklentilerdir...
ama her halükarda süpriz aşırı zarar veya aşırı kar hisseyi iki yönde de çok etkiler..örneğin netaş ikinci çeyrek bilançosunda süpriz aşırı zarar açıklamış idi...o yüzden de %20 kadar düşüş yaşadı..
Ziraat Yatırım 25.10.2019
Netaş (NETAS, Sınırlı Negatif): Netaş 2019 yılının 3. çeyreğinde
18,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştır. Şirket geçen* yılın aynı çeyreğinde 23mn TL ana ortaklık net dönem zararı* açıklamıştı. Şirket'in satış gelirleri 2019'un üçüncü çeyreğine göre
%38,4 oranında artarak 267,5mn TL'ye ulaşmıştır. Brüt kar ise %201,8* artışla 33,2mn TL'ye yükselmiştir. Operasyonel giderler %29,8 artışla
44mn TL olurken, diğer faaliyet gelirleri 32,5mn TL'yi göstermiştir.
3Ç2019'daki faaliyet karı 21,7mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir.
3Ç2018'deki faaliyet zararı 103mn TL idi. Buna ek olarak, yatırım* faaliyetlerinden gelirlerden ve özkaynak yöntemiyle değerlenen* yatırımlardan 0,3mn TL gider yazılmıştır. Finansman tarafında net
55,9mn TL'lik gider yazılmıştır. 16,1m TL'lik vergi geliri sonrasında* ana ortaklık net dönem zararı 18,4mn TL'yi göstermiştir. 3. çeyrekte* açıklanan net dönem zararıyla birlikte 9 aylık net dönem zararı
110,5mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2018'in aynı dönemindeki net* dönem zararı 46mn TL idi.
netaşta şu anda çok da aşırı ve panik düşüşler yok...bu bilançoyu beğenmeyenlerin satışı bittikten sonra dördüncü çeyrek bilançolarına odaklanacak ve bilançoyu satın almaya başlayacaktır...malum dördüncü çeyreklerde beklenti daha fazla oldu...
üçüncü çeyreklerde gelen ciroyu gördünüz beklentilerin de üzerinde geldi...bu şu anda bir mum ışığı yakıyor...
son 7-8 aydır teknoloji hisseleri ile ilgileniyordum...özelikle de karel ile ilgiliyim ben hissedeyken 5,00 ları bile gördü karel..şu anda ise 11,20 fiyatında...teknoloji şirketlerinin büyüme hikayeleri çok güzel...buda hisselerin agresif çıkmasına neden oluyor..netaşta umulur ki karlı hale gelir...
neyse dostlar ben yine fazla konuştum...imkanım olursa yatırımcı ilişkileri ile tekrardan görüşmek istiyorum..merak ettiğim bir kaç konu daha var...aldığım bilgileri tekrardan burada paylaşırım..o vakte kadar bu topikte artık yorumlarıma ara vermek istiyorum...
tekrardan başarılar diliyorum..
yatırımcı ilişkileri ile bu hafta başında yaptığım görüşmede o haberi doğrulamışlardı..ama nedense kapa açıklama yollamadılar...zte ürünlerinin artık yerli satılması önemlidir...pazar büyük..sadece türcell yılık 5 milyar tl harcıyor o işlere piyasanın da %44 ü türcellin elinde..demek ki tüm sektör aşağı yukarı yılda 10 milyar tl harcıyor..bu harcamaların bir kısmı lisans giderleri iken diğer kısımları ise baz istasyonları ,mikrofiber kablolar ...v.b giderlerden oluşuyor...
daha önce sektörden olan bazistasyonu nickli arkadaşımız sektörde şu anda en çok tercih edilen ürünlerin ericson ürünleri olduğunu söylediğini hatırlıyorum ( yanlışım varsa kendisi en doğrusunu söylerse memnun olacam )
zte ürünlerinin sanırım netaş piyasa ile yerli ürün olarak buluşturacak (en azından yatırımcı ilişkilerinden ben bunu anlamıştım ) artık netaş bu satış işini ne kadar becerebilecek ve ordan ne kadar bir gelir gelecek bilemiyorum..
bu konuda dördüncü çeyrekler bir fikir verecektir...dördüncü çeyrek bilançosuna kadar zaman zaman o satışlar ile ilgili kapta satış haberleri de düşebilir hiç belli olmaz..
zte ürünlerinin dünyada etkinliği 5. sıradadır arkadaşlar...ilk iki sırayı ericson ve huwaii almaktadırlar..zte ürünleri samsung ürünlerine denktir..yanlış hatırlamıyorsam zte az bir fark ile samsungun önünde idi..
2018 12 aylık ,2019 1ç bilançolarda elimizde kaldı kol kesmiştik. 2Ç sonrasında tekrar girdik ve KAP düşmeyen ve etkili bir haberle bu fiyatları buldu. Suriye Operasyonu sıcak günlerinde 8'ler gelen kağıt 9 üstünü buldu.3ç bilanço ile bu gün son hali ile bence hisse önceki bilanço açıklamalarına göre hiç tepki vermemiş, sağlam duruyor. bilanço önümüzdeki günlerde bu fiyatlar dan değerlenirse ortak olacağım. bol kazançlar
Netas orta vadede çok karlı olabilir.
Ytd
“Güvenli ve #AkıllıŞehirler” temasıyla gerçekleşen, şehirlerin bugün karşılaştığı zorlukların olası çözümlerinin ve geleceğini geliştiren yeni teknolojilerin konuşulduğu Katar Bilişim Teknolojileri Fuarı’nda yerimizi aldık. #QITCOM2019 #DijitalDönüşüm
bilanço ekside , borsa düsüste netaş su an için artıda bizim bilmedigimiz gelişmeler mi var acaba
Belki toplayanlar vardır :)
Bence Netaşı alıp yukarı götürecek güçte bir alıcının alım yaptığını düşünmüyorum. Tabiki küçük çaplı yatırımcılardan toplayan vardır. Finansal veriler içinde ciro artışı dışında, operasyonel ve personel harcamaları o denli yüksek ve disiplin altına alınmayan bir görüntüsü varki büyük yatırımcı gelmiyor.
Örneğin dünkü Katar daki organizasyona katılim. Ceo MUZ mujdat mutlaka yanında en az 5 personelle gitmiştir. Giderkende business ta uçmuştur. Konaklaması da Hilton yada Sheraton otelde olmuştur. Fuarda stant ücreti ödenmiştir. Peki alınan herhangi bir iş olur mu? Pek sanmıyorum. Olsada bu kar marjımızla giderleri ancak karşılarız.
En yakın örnek ilk üç aylık finansal raporda suudi arabistandaki havalimani projesindeki gecikmeden bahsediyordu. Sonraki finansal raporlarda bununla ilgili tek satır yok. Cezayirdeki fabrikada IP tabanlı telefon üretimi yapılıyor. Bundan tek satır bahsedilmiyor. Bahsedilmemesinin yanı sıra bilanço kalemlerinde yurtdışı kaleminden gelen para düşmüş. Serdar urcar görevinden ayrılmadan evvel 11 temmuz tarihli tweetinde Almaata da alinan projeden bahsetti. Onunda yansıması yok. Siparişlerde de ciddi oynama görülmüyor.
Netaş bal yapmayan arı gibi sürekli vızıldıyor.
9.25 ustune atıp kalırsa 9.35 -9.50-9.60- 9.70- 9.80 ve 10.00 leri test edebilir asıl 10.00 ustundeki hareketi beklenemeli ytd
birileri baskı uyguluyorlar
bilançoyu beğenmeyenlerin satışı bitti gibi görünüyor...artık boğalar ipleri eline alacak görünüyor...bundan sonra dördüncü çeyrek beklentileri satınalınmaya çalışılacak...daha önceki yorumlarımda maxsimum %5-10 aralığında düşer demiştim..galiba en fazla %6 düştü...ardından da toparlanma geldi...
gelen bilançonun çok da kötü olmadığını hata olumlu faktörlerin olduğunu söylemiştim..
bu günkü gösteride bilançoyu pek takan yok .benim gibiler bilançoyla kafa buluyor.:drunk: ucuz aldığını, tekrar pahalı alıyor.
Para girişi olmuş bugün.
Tam toparlanmaya başladık derken 3 kasımda ABD 11 EyluL benzeri bir olay olacak dıye bır balon dolasıyor .Tam bir komplo teorisi tutarmı tutar