Haber düşmüş...
45.000.000 € luk ihale almış...
Hayırlı olsun...
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Haber düşmüş...
45.000.000 € luk ihale almış...
Hayırlı olsun...
Hakikaten rakam doğru. Bu nasıl anlaşma böyle altın kaplama mı istemişler.::=))
Şirketimiz, Yurt Dışı Proje Geliştirme ve Müteahhitlik
faaliyetleri kapsamında KURTEKS Tekstil Enerji Tic. ve San. A.Ş. ile, İtalya’da
50 MWp Güneş Elektrik Santrali proje geliştirilmesi ve kurulumu amacıyla anahtar teslim esaslı 45.000.000 Avro + KDV (346.113.000 TL+ KDV) toplam bedelli
sözleşme imzalamıştır.
Bahse konu sözleşme, Şirketimizin %100 Bağlı ortaklığı olan
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.’nin paylarının %100’üne sahip olduğu bağlı
ortaklığı Margün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile KURTEKS Tekstil Enerji
Tic. ve San. A.Ş. arasında imzalanmıştır.
Margün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş., proje geliştirme, müteahhitlik,
elektrik satış anlaşması ve finansmanı da kapsayan faaliyetleri anahtar teslim esası ile yürütecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/853347
Aldığı iş sermayesinden fazla
Venus V7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşyatırım hangi akla hizmet bu kadar malı satmış ki..!! Seans içinde her ne hikmetse hareketleniyor ve seans sonunda bu kadar hisse nasıl satılır.
http://share.matriksdata.com/share.a...06292121145626
Sermayeden ziyade bu tür işlerde piyasa değeri ile oranina bakmak lazım. Ayrıca onceki islerde brüt ve net kar marjı nedir. İş ne kadar sürede bitirilecektir.
Bu konular onemli. Naten in bu işi nereden bakılırsa büyük iş ama ne kadarlik bir surede bitirilecek bunu belirtmemisler.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Coşmuş burası birden :) Maşallah anlaşma, rakam olarak müthiş. Ancak sn balıkadam ın değindiği soruların cevapları önemli.
İnşallah piyasanın tepkisi alınan işin büyüklüğü kadar iyi olur. Hayırlı olsun
Gün içinde çıtırlık-çerezlik 200 lotla alım-satım yaptım. Nasıl şaşkın ve üzgünüm. Eğer satmamış olsaydım şimdi hayal kuruyor olurdum. 3.600 lirayla 3 tavanım kesin 5 tavan neden olmasın diye ama işte dediğim gibi küçük kazanca razı olduk ve salt hayal kuruyoruz. Aman kimse etkilenmesin ben anlamam bu işlerden zaten.
Genel müdürü TV konuşmasında pandemi sonrasında bu işlerin yogunlasacagini söylemişdi bu nun kadar olmasa da böyle haberleri naten den daha çok duyariz yapılan işin çok cazip olduğunu 4 yılda kendini amorti ediyor Muş.
1-2 gün önce de yazmıştım,kar dahi açıklayamayan ve doğru dürüst bir haberi bile olmayan fakat hergün tavan üstüne tavan yapan onlarca firma varken, 8.50 F/K oranı ve böyle bir dönemde üstelik İtalya'da aldığı bu büyük montanlı iş yanında birkaç hafta sonra %100'üne sahip olduğu Esenboğa Elektrik halka arzından gelecek para ve Esenboğa'nın borsada işlem görmeye başlamasıyla Naten'e vereceği sinerji ile bu fiyatlar çok çok ucuz kalacaktır.YTD
Bir yerden sonra kısmet sn Underground, benim ilk maliyetim 7,1 olduğu ve şirkete de güvendiğim için çok, çok az bir kısmıyla bir kaç defa alsat yaptım. Onun dışında kıpırdamadım. Nerden bileceksiniz böyle bi kap geleceğini? Dediğim gibi bir yerden sonrası kısmet artık.
Naten faaliyet raporlarında,müteahhitlik hizmetlerinden ciddi gelirler beklediğini belirtmiş,şirket yetkilileride hem yurtiçi ve hemde yurtdışı olarak bu alanda iddialarını dile getirmişlerdi.Bu açıdan ihalenin alınması normal ama yinede çok büyük sürpriz oldu bir seferde böyle büyük bir iş almaları.
Bu yılki 4. ihale ve yurt dışında bir ilk.Dikkati çeken nokta yurt içi ihalelerde 1 mw lık tesis için 3.5 milyon tl lik bir tutar varken yurt dışında bu tutar tam 2 katına yaklaşık 7 milyon tl ye çıkmış.Net kar marjı sanırım yurt içi % 10 civarında ,yurt dışı belki bir miktar bunun üzerine çıkabilir diye düşünüyorum.
Naten çok büyük ümid vaad eden bir şirketti.Bu ihale ile kendini iyice belli etti.
Fırsat kaçtığını düşünenler üzülmesin sağlık olsun ,borsada kazanılmayan para olsun.Nasipse yine alır yine kazanırız sadece rakamlar farklı olur.
Son bir not daha işin halka açılacak Esenboğa üzerine alınması ve bunun özellikle belirtilmesi yatırımcılar için çok enteresan ve dikkat edilmesi gereken olumlu bir durum olarak görülüyor.
tavanda bekleyen 2,6 M
okey.........
Naten bugün kapalı gişe..., [emoji857][emoji1][emoji857][emoji1][emoji857]
Anlık kademe analizi.
http://share.matriksdata.com/share.a...06301139572505
Anlık pasta.
http://share.matriksdata.com/share.a...06301140587350
Yarın açarım acep?
En son kapanışta tavanda bekleyen alıcı 1,5 milyondu. Yarın da büyük ihtimal tavan görebiliriz ama sonra açar mi açmaz mi bilemem..
Düşen haberede itibar kalmayacak ilerde,
Tavan olan hisselerinde neden gittiği belli değil! Borsamı kumarhane mi?
Anlık pasta.
http://share.matriksdata.com/share.a...07011113563546
Anlık kademe analizi.
http://share.matriksdata.com/share.a...07011115070579
Bu habere neden tavan yapmaz çok garip ..elinde olana hayırlı olsun...
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu taahhüt işlerini Esenboğa Elektrik alıyor genelde.. Naten Enerji nin de %100 iştiraki zaten. Asıl haber Esenboğa nın arz çalışmalarına başlanması, şirket değerlemeleri, arz sirküleri olacak... Esenboğa, Naten kadar bir değer üretirse Naten e çiddi para girişi olacak... her halükarda 200-300 milyon dolarlık bir değer üretebilirler.. patron kısa zamanda milyarder oldu.. gerçekten enteresan bir girişim hikayesi... en güzeli de tarlaları toprağı ile alması.. ilerde bir de GYO olmasın.. :) valla akıllı adammışsın Patron....:)
Tahminim, Esenboğa enerji içinin arzı için para ayarlıyorlar... Benim tahminim beni bağlar... Asla yatırım tavsiyesi değildir...
Genel Müdür Bloomberg de biraz once açtım. İtalya işi bir başlangıç birçok Avrupa ülkesi saydı. Buralarda iş fırsatları kovalayacağız dedi.
Natürel enerji/göçmen: Avrupa ülkelerinde yatırım için araştırma yapıyoruz - bloomberght.com
01.07.2020 14:37:49 natürel enerji/göçmen: Avrupa ülkelerinde yatırım için araştırma yapıyoruz - bloomberght.com
TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİ ALANINDAKİ HACMİNİ BÜYÜTÜYOR
[https://www]
01.07.2020
PAYLAŞ:***
Pandemi sonrası tüm sektörler ekonomik durgunluk yaşarken enerji sektörü büyümesini sürdürüyor.
Türkiye’nin önde gelen tekstil firması KURTEKS ile İtalya arasında Güneş Elektrik Santrali proje geliştirme ve anahtar teslim yapımı için 45 milyon euroluk sözleşme imzalandı.
İtalya’nın ve Avrupa’nın önemli Güneş Santralleri arasında yer alacak olan projenin tüm geliştirme süreçleri ve anahtar teslim kurulumu Naturel Enerji tarafından üstlenildi.
Santralde üretilecek olan elektriğin ikili anlaşmalar yolu ile tüketicilere satılması hedefleniyor.
Naturel Enerjinin, anahtar teslim esası ile yürüttüğü proje ülkemizin enerji yatırımı anlamında da bir ilk olma özelliği taşıyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Naturel Enerji Genel Müdürü Cem Göçmen, “Ülkemiz için de projenin büyüklüğü açısından bir ilk olacak olan bu yatırım kararı için Kurteks’i tebrik eder, bize olan güveninden ötürü de teşekkür ederiz. Daha temiz, daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya hedefimize ulaşmak için ülke fark etmeksizin çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Gün sonu pasta.
http://share.matriksdata.com/share.a...07012143525020
Acil Esenboğa Elektrik arzı çalışmaları için haber lazım. Arzın başarılı ve aşırı talep görmesi için Naten in değer kaybetmemesi lazım. Nerden baksan 150-200 milyon nakit girişi olur Naten e.. Hisseye aşırı talep olunca dün küççük yatırımcıdan, küççükler panikle malı verirler 21.80 e kadar.. sonra toplar gider.. halka açık 2 değerli şirket.. patronun nakit sorunu kalmaz artık. Küççük yatırımcı sağolsun...[emoji3]
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baskı var kağıtta dün verdiğinide Bugün alacak bu habere 1 tavan! Rtalb de olduğu gibi bir incelesinler ....patronun eli var mı yokmu?
-Cirosunun 6 katı ihale alıyor,
-İştirakleri halka arz edilecek ve büyük para girişi olacak
-Patron bu daha başlangıç yurtdışında fırsatları kovalıyoruz diyor
bir gün tavan ertesi gün geldiği fiata geri dönüyor, yersen...
Bu arada an itibariyle YF ve Credit 100.000 lot net alıcı
Spekler bu aralar anlaşma yapmış gibiler kendi aralarında,haberleri hiç etme konusunda,ard bilişim 4 tane haber düştü,partnerlik anlaşmaları falan hareket yok,naten şöyle bir ortamda 45 MİLYON AVROLUK anlaşma yapıyor,kurulan baskıya bak,komik ama TRAJİKOMİK :))
acaba 45 BİN AVRO olarak mı algıladı spek rakamı???
VIA_G4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Acelemiz yok ,haberden sonra kagıt tavan gitse o zamanda kimse alamaz.En azından kaptırdığımız hisseleri yerine koyma şansımız oluyor.Borsa sabır işi kağıtta istikbal gören tutar ,görmeyen satar.Ama toplanmadanda gitmeyecek görünüyor.