onu bunu bilmem ama galip in metro hissesini 0.50 kr tan 1.50 liraya cikip tepeden almis gibi hissediyorum kendimi
:oleyo:
Printable View
onu bunu bilmem ama galip in metro hissesini 0.50 kr tan 1.50 liraya cikip tepeden almis gibi hissediyorum kendimi
:oleyo:
Yahu daha 3-4 gun once merkez faiz indirmeden dolar 5.73 falandi. Inanilir gibi degil
Bulgaristan veya Romanyayı neden tercih etsinler ki? Kimi çalıştıracaksın orada? Zaten ülkenin çalıştırabileceğin nüfusunun %95'i Almanyada. Adam kendi ülkesinde 3 kuruşa çalışacağına 20 euroya uçak bileti alıp Almanyada 20 kuruşa çalışabiliyor. Tr ye o kadar afgan suri bengal boşa mı ihraç edildi :D
dolar dusuyor ama hıc pc ve donanım urunlerıne yansımıyor. Yükselırken anında guncellemelerını yaparlardı
Zarlar hileli milletin bankadaki dolarına göz diktiler bu kurdan bunu anlarım .. İnvest sitesinde malum partiden 50 lira cep haclığını alan Türkiye uçuyo ekonomi süper dolar düşecek naraları atıyo atsın bakalım son gülen iyi güler ..teknik temel hiçbişey çalışmıyo ne kadar düşürürse o kadar hasar vericek bu kur bu ülkeye .. Malum zatın derdi ülke olmadığı için sorun yok bakalım nereye kadar alavare çevirecek muhterem efendi...
bizim bankalardaki çok kıymetli dolarlarımızı açığa satıyola, bizim kıymetli dolarımızı aşağı baskılıyolaa diye vehim yapan cühela tayfa için- üstad jon dowes mecburi açıklama getirmiş, kısa bi twit zinciri.. okunmaya değer
https://twitter.com/e507/status/1155869787035242496
3 ay önce dolar 6tl iken ithal ettiğim ve en çok %5-15 kar edebildiğim ürünün fiyatını neden güvenmediğim ekonomi yönetimi altında yeni kura göre güncelleyeyim?
Aynı şekilde elimde dolar 5.5 tl iken aldığım ürünleri satarken dolar 6tl olmuşsa neden 5.5 liralık kura göre satıp sermayemden eksilteyim? Sonuçta alışı 100 dolar satışı 109 dolar bir mal olsun. Ben bu ürüne 550tl vererek almış olayım. Satış fiyatımda 109 usd yani 599.5 tl olsun.
Ertesi gün dolar 6tl olunca ben bu ürünün fiyatını 6tl lik kura göre güncellemezsem elime 599.5 tl geçecek. Aynı ürünü yeniden alıp satmak istediğimde ise 600 tl ödemek zorundayım. Yani cebimden 0.5tl eksilecek.
Ortaya ticarette olan diğer giderleri bile koymadan hesap buyken ben amme hizmeti mi yapıyorum da millete zararını cebimden karşılayacak şekilde satış yapayım?
git işine be çarşıda pazarda yıllık yüzde 60-70 zam gelmeyen bir şey yok, enflasyonunuzda yüzde 15 açıklanıyor.Onun için dolar kurunuz da cok sağlıklı, bence musluk akarken yağmaya devam edin.Daha alınacak ihale, devlet garantili köprüler yollar var. gel vatandaş yağma hasanın böreğine gel.
if you torture the data long enough, they will confess :ok:
"Verilere yeterince işkence edersen, itiraf eder!" --- Ronald H. Coase
Swap yoluyla 17 m dolar nasil almis hangi bankalardan almis? Dth lardan mi bahsediliyor. Zorunlu karsiliklardan neden bahsedilmemis?
fedin faiz indirimi mi fiyatlandı yoksa kamu bankalarının dolar satması mı kuru bu seviyeye getirdi?
geçen bayramdan önce son hafta olanları biliyoruz çok hızlı düşüş olmuştu yine..
üstüne birde o gelir mi?
bayram tatilinde de kamular rahat durmaz stop patlatma hevesine girerse altta rakamları tahmin edebilecek olan?
Fed: 10 yıl aradan sonra tekrar faiz indirimine geçti.
31. 07.2019 da ilk indirim 25 baz puan.
Benim tercüme: piyasada $ bollaşması ve 2008 benzeri ucuz döviz dönemi başlıyor.YTD.
Fed bu kez yani 2008 den farklı olarak, dxy daha fazla yükselmesin diye faiz indirimine gidiyor.. çünkü nerdeyse bütün rezerv paralarınr faizi sıfıra yakın.. sabit getirili varlıkların faizleri negatifte.. diğer taraftan artan ticari gerilimler küresel rekabeti daha zorlaştırıyor.. böyle bir ortamda , ABD ekonomisindeki makro gerçekleri fed bir süre ikinci plana atmayı tercih etti..bu yüzden faiz indirimi gelecek.
Ancak benchmark taki 30 yıllık ayı piyasanın sonuna gelindiği yönündeki işaretler çok güçlü.. dolayısıyla 2008 sonrasına benzer bir ortam beklemiyorum bu saatten sonra..
Fed trump i dinlemez
Ozerk
Bildigini okur
Er dolar niyetine
Uc kulhu bi elham
Faiz indirmez yani
Kim sey yapar fed i ya
Ben daha güncel düşünmeye çalışıyorum.
Abd ticaret savaşlarını başlattı.
Ve son yıllarda 2008 krizi sonrası bastıkları dolarlara (parasal genişleme deniyor literatürde) değer kazandımak için sürekli faiz artışına gittiler. Ve abd dahil şimdi dünyada çarklar yavaşladı.
Şimdi 2008 sonrası kadar olmasa da parasal genişleme planlandı ve yarın bunun ilk adımı geliyor.
Bu da abd ab gibi ülkelerden gelişmekte olan ülkelere likidite akışına yol açacak. Tıpkı 2008-2013 arasında olduğu gibi. Tabii o kadar olur mu o ayrı konu.
Ama dolar 8 TL olacak diyenlere şimdiden dersi geçemedin otur.”sıfır”.:)
Bugün ben foto çektim ama yükleyemedim. Antalyada bir benzinlikte euro 6, dolar 5tl den alıyorlardı.. yada benzin ödemesinde muhtemelen..düşüşten sonra 4.5 Yaparlar
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mac 6-1 su anda
Bloomberg'te proğram sonunda Barış'ın yüzü fena düştü.
Kimbilir millet neler yazdı.
Adam gerçekten troll'ün önde gideni.
Millet DTH leri bozmuyor diye çok üzgün.
En fazla 1 hafta 200 gunluk altında kalırsa bunun tek sebebi yarın ki Fed olur.abd faiz indiriminin ekonomisinin isinmasini çok beklemeyiz en kötü ihtimalle.yani yapılan indirim bir şekilde yanlissa bunu görmek çok uzun sürmez.3 ay içinde aşırı ısınıyor denir ve daha sert artırıma göz kirpilir.ytd.
Bir de 10 MİLYAR dolar girdi palavrası var.
Borsa düşüyor, dolar düşüyor, tahviller düşüyor.
Nereden geldi ? kimse bilmiyor, bilginin kaynağı ne? bilen yok.
Bakan çıktı, geldi dedi.
Sonuç ,bunlara inanan güvenen bozsun dolarını.
Tv kanalından bakanına hiçbirine zerre güvenim yok.
Dolar toplamaya devam.
Eskiden hisse nette 507’yi takip ederdik. Şimdi twitterda devam ediyoruz. Siyasetten bağımsız yazar. Yazdıklarında bence problem yok. Deniz43’te benim gözümde rxpu ile 507 karışımı gibi gözüküyor. Onuda dikkatle takip ediyoruz.
Sanırım ilgili tartışmayı aşağıdaki yazı başlattı
https://m.karar.com/yazarlar/ibrahim...-varligi-10867
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doların düşmesine Fed indirimi yetmez .para basması lazım .riskler gece gibi üstü örtülü şu anda.gunes doğduğunda kabak gibi görünecek açık yerlerimiz hem ekonomi hem siyasal askeri sosyal.merakla bekliyorum.dolarin düşmesi çok iyidir.keske bi kaç yıl artmadan buralarda kalabilse.ytd.
Yarın faiz indirimi gelirse bayram sonuna doğru bende 5.40 ve altına geleceğini bekliyorum. Az miktar buralardan da alım yaptım bakalım yine bir bayram öncesi ve bayramda düşüş yaşanacakmı?
Sent from my iPhone using Tapatalk
bugün dikkatimi çeken en önemli nokta...
dolar düşerken 200 ema yı kırıp ve devam ederken borsada birden kızardı ve %1 düştü $ ı serbest bıraktılar sonra....
Bu hafta dolarda dusus bekleyenler iyice artti gibi.
Gayet yeterli..Doların düşmesi de tek başına ne iyidir ne de kötüdür.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine yanaşmış çizgiye şuursuz :oleyo: :oleyo:
https://i.hizliresim.com/Or0GWn.png
Hissesi işlem gören şirketin elindeki parası belli,borcu belli,karı zararı belli.Neticesinde çarpıp bölüp hissenin fiyatını tespit edebiliyorsun. Ama gel gelelim bu hisse alınıp satılırken yeri geliyor değerinin 10 katına çıkıyor yeri geliyor değerinin altında.3 liralık şeyi 50 lira verip alan oluyor.Ekmeğin de fiyatı belli ama kimse gidip una 20 lira vermiyor,oysa belki kuraklık olacak belki bolluk olacak.Üstelik piyasalara müdehale imkanları varken iklime müdehale şansı yok.
Her neyse,ekonomi şöyle bozuk böyle bozuk diyerek hesap kitap yapan ekonomistler,arkadaşlar var,hepsinin ellerine sağlık.Amma ve lakin 5-10-15 yıl geriye sarsak ozamanlar ekonomi çok mu iyiydi? Cari açıkla gidiyorduk dolar yükselmiyordu,düşünsenize her ay maaşınız yetmiyor ve borç alarak ay sonunu getiriyorsunuz,durumum iyi çok şükür diyorsunuz. Veya enerji içeceği içip kendinizi süpermen gibi hissediyorsunuz,oysa ertesi gün yorgun olacağınızı bilmiyor musunuz? Nedense sevilmeyen Amerika'nın parasını getirip, al bu enerji içeceğini iç diyenle bir sorunu yok troll arkadaşların.
Dolar da, aynı fiyatı hissenin farklı fiyatlardan alınıp satılması gibi oynak.Habire borç aldığımız dönem ekonomi çok iyi diyenlerin bakış açısı gibi,borç gırtlağı aşıp,işsizlik durgunluk olduğunda da ekonomi çok iyi diyen çıkabiliyor,bunda bir beis yok. Doların matematikle değerinin hesaplanmasının bir önemi yok,kat kat yukarı da gidebilir aşağı da.
Beklenti denilince iyi birşey beklendiği anlaşılır oysa kötü beklenti de olabilir,benim beklentim ABD ve Rusya'nın gelip gidip bize operasyon yapması neticesinde şekilleniyor.Gündemde buna rahip diyoruz,uçak füze diyoruz,terör diyoruz,petrol diyoruz,hepsinin müsebibibi bu soğuk savaş ve soğuk savaşın merkezinin dibindeyiz. Dolar da buna göre şekilleniyor.Son zirvede Trump laylaylom yapmasa,biz de S400 lerin şalterini açsaydık acaba bugün doların düşüşünü konuşuyor olur muyduk? Asıl soru yarın ne olacağı,Rusyanın ABD,ABD'nin Rus hamlelerine ne cevap vereceğidir.
ema200 kırlmış,oh YEAH. işte bu çok güzellll