Kur belli olsun, bir de Borusandan para gelecek mi netleşsin hesap kitap yapalım.
Sn.Capital1461..
Açıklayabilirmisiniz Borusan.dan neyin parası gelecek.Anlıyamadım. Atlamışım herhalde.Teşekkürler...
Printable View
Kur belli olsun, bir de Borusandan para gelecek mi netleşsin hesap kitap yapalım.
Sn.Capital1461..
Açıklayabilirmisiniz Borusan.dan neyin parası gelecek.Anlıyamadım. Atlamışım herhalde.Teşekkürler...
Toboyu çalıştır aslanım hadi bakalım. Tobo hedefi 4 TL.
https://www.tradingview.com/x/PUgP3WdQ/
Hocam, Borusanın enerji şirketine varlık satışı olmuştu 2017 yılında, orada bir kapasite artışı oldu, sözleşme gereği kapasite artışı başladıktan sonra Borusan'ın Aksa Enerjiye 21.6 milyon USD ödemesi gerek. Bu geçmişte muhasebeleşmedi, tahsilat olduğunda muhasebeşecek.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 82-92 rallisinde hisse beklediğim tepkiyi yapamadı bunu takibimde olan ve trade ettiğim hisselerin verdiği tepkiye göre söylüyorum. Ama Corona virüsün etkileri Haziran temmuza kadar devam edecek gibi görünüyor. Hisselerin ilk çeyrek bilançoları çok fazla etkilenmese bile özellikle 2. çeyrek bir çok bilanço patates gelecek. Kurun 6-7 aralığında ve faizin 12 altında olduğu her çeyrek Aksa enerjinin f/k sı düşecektir. Şu an f/kısı cazip olan bir çok şirket ise hem ciro hem de kurdan ciddi darbe görecekleri için o f/klar da yalan olacak. O yüzden hissedeki pozisyonum eskisine oranla azalmış olsa da devam ediyor. Bilançoda burada karlılığı Afrika tarafında yapılan capex baskılayabilir, Gana ile anlaşma yenilenmeden makinelerin tekrar fuel oil doğalgaz şeklinde modifiye edilmesini bir yatırımcı olarak yanlış buluyorum. YTD.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evlat olsa sevilmez de, fiyat uygun ve potansiyel var diye - ha gitti ha gidecek - bekliyoruz :) Neredeyse 2 senedir değişken miktarla taşıyorum.
Bir grup sürekli kademe peşinde sanki; hissede beklentiyi sıcak tutarak dön baba dön modundalar gibi geliyor bana. Hisseyi de, havuç sürekli orada dursun diye yürütmüyorlar diye düşünüyorum. Sağlam bir alıcı gelse çökse şunların malına anca öyle iflah olur hissi veriyor.. Uzun süre takip edenler zaten hep aynı kurumların döndüğünü görüyordur..
Petkim'le aynı ekipse de hiç şaşırmam, durum(havuç-kademe) benziyor.. Uzun vadeciyim deyip ekran izleyen(uvci ekran izlemez ama) adamı uzun vadeye tövbe ettirir ikisi de..
Geldik, gidiyoruz..
Patron dışında bunu yapacak kimse yok maalesef, o yüzden ipeke asels aksen ekgyo olarak böldüm portföyü. Hakkımızda hayırlısı.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekgyo uyuz eşeğin önde gideni de defansif hisse işte, ilk çeyrek bilançosu da iyi gelecek bakalım.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzatma isini gaza donus şartına bağlardılarsa ne yapsın adamcağız?
Bu iş bankasının bu hissede rolü nedir tahtacı ordan mi işlem yapıyor kağıdı sebepsiz yere bitiriyor.
Tahta yapıcı tüm aracı kurumlardan işlem yapıyor Avukat Bey. Bu hissede tek bir tahta yapıcı da olmadığını düşünüyorum. Bence 3 grup var bu hissede. 1. Grup 10 milyon lot civarı mal ile trade eden bir grup. Bu grup genelde destekte alıp dirençte satan 100 kademeye oynayan bir grup. 2.si hisseyi yukarı çekip operasyon yapmak isteyen grup bunlar ciddi şekilde boğalar. 3. grup da bunların tam tersine hisseyi mümkün olduğunca aşağı basıp lot sayısını arttırma derdinde olan ve hissedeki en güçlü grup, hem zamanları hem de paraları bol. Ve patronla da yakın ilişki içindeler diye düşünüyorum. Tamamen 3-4 senelik borsa tecrübeme ve 2017 temmuzdan beri aksen tahtasını izleyen biri olarak yapıyorum bu yorumu. Tamamen kendi algı ve düşüncelerimdir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler değerli yorumlarınız için ancak kapta paylaşılan haberlere baktığımda sanki şirketin hissenin yükselmesini istediğini anlıyorum.
Şirket hissenin yükselmesini istese Gana ile ilgili Kap'a iki kelam yollardı, çok belli ki örtülü bir anlaşma var Gana'da firma ile hükümet arasında zira motorlar gaz ve fuel oil olacak şekilde modifiye edilmiş. Bunu KAP'a bildirebilirler.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kıbrıs santralindeki akaryakıtı biz alıyorduk değil mi?
Borsanin en kar eden enerji şirketi bile olsa hisse yükselmiyorsa sirketin kar etmesi yada dünya markası olması yatırımcıya ne kazandırıyor?
EvetRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kur belli olduğuna göre ciro hesabımı ve favök hesabımı yazayım. Türkiye operasyonları (Kıbrıs dahil) 1.2 milyar TL ciro üretir, Afrika ise 475 milyon TL. Toplamda 1.675 milyon TL bir ciro yapar bu çeyrek. 270 milyon Afrika'dan 165 milyon da Türkiye'den favök toplam 435 milyon bir favök yazarlar diye düşünüyorum.(Kıbrıs için yakıt alımı ve Afrika için ciddi capex olmuşsa bu çeyrek bu rakamlar tutmaz.) Net kar için ise kaba taslak 220 milyon civarı bir kar gelmeli bunun 140 milyonu ana ortaklık 80 milyonu azınlık olur diye düşünüyorum. Ama detaylı bakmak lazım faiz ve amortisman hesabına yeniden mdv değerlendirmesi de oldu. Bilançoya çok var daha inşallah sakin kafa ile tekrar inceleyip, nihai tahminlerimizi burada paylaşırız. Diğer arkadaşların da kıymetli yorumlarını görmek isterim. Saygılarımla, asla YTD.
Hisse üzerinde anlamlandıramadığım bir baskı var. Hayırlısı olsun.
2017 yılından itibaren tüm yorumları okudum cemilsavar ve Capital nickleri kimlere ait? Biri silici mi?
Ben hep aynı isimle yazdım...Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sene temettü dağıtma ihtimali var mı, dağıtırsa ne kadar dağıtır, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirimm
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sene temettü vereceğini sanmıyorum sn.magnetic, zira şirketin nakit akışı çok sağlıklı değil. 2021 yılında olabilir ama.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim,
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer yeni bir döviz borçlanması olmadı ise ilk çeyrekte Haziran sonrası döviz pozisyonu büyük ihtimalle artıya geçebilir.YTD.
Bu sene verse verse 25 kuruş temettü verir, neye yararki temettü vermesi???
Hissenin önünü açacak tek şey gana kontrat süresinin uzatilmasidir bana göre bu ortamda bunun olmasını beklemek de saflik olur hal böyle olunca bu eşşek bizi daha coooook bekletir
Olur da maalesef hareket yok. Yüksek kur şirketin işine geliyor, Kıbrıs ve Afrika PPAları ve Bolu Göynük Eüaşa dolar bazlı satış dolayısıyla. Gana Cedisi de TLye göre daha stabil dolara karşı, daha güçlü duruyor. Gana ve Kıbrıs'tan nakit akışı iyi olduğu sürece yüksek kur çok olumlu. YTD.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine iğne atmalara başladı yukarıya doğru. Hiç hoş değil bu hareketler. 2018 Ağustos’ta 4lerdeyken çok yapıyordu bunu, sonu malum.
Ciro ve bilanço 2018'den çok farklı ama tahtadaki hareketler bana da hiç güven vermiyor. 2011'de 5 liradan halka arz olup da tarihi zirvesi 5.25 olan bir kağıttan bahsediyoruz sonuçta. Hisse trend bile oluşturamamış, 2.5-4 TL arası bir grubun oyuncağı olmuş.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla benim gözlemlediğim bu tahta ciro,bilanço,kar,temel,teknik vs hiçbirşeyi dinlemiyor. Sizin daha önceki yorumlarınıza katılıyorum. Beklentiyi hep sıcak tutarak kademeden para kazanıyorlar. Kan emici bir tahta yapıcısı var. Biz de bir umut bekliyoruz işte..
2020 senesinde inşallah şirket çok güzel bir kar açıklayacak diye düşünüyorum, tahminim minimum 600 milyon TL olacağı yönünde. Peki bu karlar fiyatlamaya yansıyor mu? Maalesef hayır. Bunun en büyük sebebi karın sürdürülebilir olduğu konusundaki soru işaretleri ve kötü nakit akışı.
Peki ne olursa şüpheler giderilir?
1. Ciro tarafındaki ağır top Antalya Santrali. Büyük ihtimalle petrol fiyatları bu seviyede kalırsa (45 doları geçmemesi yeterli) ve kur 7.5 TL üstüne atmazsa çok ciddi bir maliyet avantajı yakalayacak Ali Metin Kazancı. Bu durumda sadece bu santralden senelik 350 milyon civarında kar gelir.
2.Gana Anlaşmasının uzaması karlılığın sürdürülebilir olduğunu gösterecek. Şu an için en karlı operasyonu Aksenin.
3. Afrika'da yeni anlaşmalar
4. Goldman Sachstan geri alınan 125 milyon hissenin satışı. Bu gerçekleşirse muhtemelen net borç /favök 1-1.2 seviyelerine iner.
Ben bu sefer Cemil Kazancı Beyin yatırımcıyı güldüreceğini düşünüyorum. O zaman elimde hisse olur mu orasını da Allah bilir...
Asla YTD.
Kar şuan için sürdürülebilir olmasa bile şuan ki değeri bu mu olmalı.Tamam ilk halka arz olduğunda çok pahalıymış zamanla ederine düşmüş ama artık şuan hiç kar etmese bile olması gereken fiyatı 5 ler olmalıydı.
Goldman dan alinan hisse kazancının. Bu sirketin bilançosuna satması halinde bir etkisi olmaz. Doğalgaza yapilacak bir indirim(petrol fiyatları böyle devam edecek gibi duruyor) ile gaz santralleri üretimde ithal kömürün payını alirsa tadından yenmez. Ama dogalgaza indirim benim tahminim eylül gibi olur. YTD.Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim aklımda Goldman'a yapılan satış sonras elde edilen paradan 105 milyon usd'nin öz varlığa eklendiği yönünde kalmış. Şimdi tekrar baktım o dönem hisse satışı ile beraber İş Bankası, Garanti Bankası ve Goldman Sachs'tan kredi kullanmış Kazancı 400 milyon USD o aktarım buradan olmuş. Biraz karışık bir iş teşekkürler uyarı için. Yatırımcı ilişkilerine müsait bir zamanda sorarım detayını. Fakat bu olay gerçekleşirse hisse için ciddi katalist olur diye düşünüyorum, GSI sonuçta o dönem 1.8 milyar dolar piyasa değeri biçmiş firmaya şu an 310 milyon $ ın altında işlem görüyor...
YTDRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nakit akışı ve afrika sözleşme veya maliyeti az yeni santral kurulma haberi iş görür... doğlagazda indirim zor rusya ile sözleşme var sabit fiyattan bildiğim kadarı ile. Ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2. çeyrek zaten botaş değiştirmedi fiyatları da ben 3. çeyrekten de indirim beklemiyorum. Devletin bütçe boş. Belki hanehalkına indirim yaparlar santrallere değiştireceklerini sanmıyorum.
https://www.botas.gov.tr/Sayfa/2020-...t-tarifesi/493
Rusya ile anlaşmadaki fiyatlar petrol fiyatlarına endeksli ve 6-9 ay geriden takip ediyor, kurun yükselmesi hariç olumsuz bir durum şu an için yok. Ben doğalgazda indirim bekliyorum ama neva91in dediği gibi en erken Eylül gibi olur Allah korusun devalüasyon vs. olmazsa. YTD.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karanlık odada satış yedi endeks toplamasına rağmen.