135.250 Pivot çizgisi kırıldı, aşağıya doğru fiyat hareketi ihtimalini daha güçlü görüyorum.
Printable View
135.250 Pivot çizgisi kırıldı, aşağıya doğru fiyat hareketi ihtimalini daha güçlü görüyorum.
Pivot aşağıya kırıldı, fakat hareket beni şaşırtan biçimde gerçekleşmedi. Bundan sonrasına bakacağım.
135.350 - 135.450 Pivot aralığı aşağıya kırıldı, aşağıya doğru fiyat hareketi ihtimalini daha güçlü görüyorum.
135.500 Kısa pozisyonlar için stop loss seviyesi olabilir.
H1 grafikteki orta boy dalgalanmalar etkili oluyor sanırım. Yukarıdan gelen bir düşen trend çizgisi var ve direnç seviyesi 136.000 görünüyor.
Boğa belki orayı test etmek istiyordur.
Ben 135.500 altında kalınıyorsa aşağıya doğru hareketi önceliğe almak istiyorum.
Şu an kısa pozisyonların riski H1 grafikte trendin yukarıya doğru oluşu. Dün gün ortasından beri bu durum devam ediyor.
Bugün açılıştaki aşağıya düzeltme de bu gerçeği değiştirmedi.
Yön sıkıntısı yaşıyorum, 135.350 pivot çizgisi.
Pivota yukarıdan geri dönüldü, demek ki yön kararsızlığı söz konusu.
Alış baskısı olduğu belli, negatif kırılmalar çalışmıyor. Öğlene kadar bu psikoloji devam etti.
Ancak sağlam alış da göremedik.
135.350 pivot seviyem.
135.650 Yukarıya kırılırsa ilave alış gelebilir. Ancak kırılmadıkça da herkes bekler.
Değişen bir şey yok. Pivot seviyesi de değişmedi.
Hafta boyunca böyle yatay seyir sürerse negatif faktör olur, haftaya düşük bir açılış ile hızla aşağıya kayma durumu olabilir.
ALARM
M5 grafikte daralan üçgen formasyonu var. Patlama noktasına yaklaşıyoruz.
Piyasa bir patlamayı dahi beceremedi, hakkını veremedi.
H1 grafikte trend aşağıya dönüyor, kuyucular yeni bir kuyu kazmaya başladı. Dibi bulduklarında yukarıya çıkacaklar.
Bugün için fazla bir düşüş beklemiyorum. Yatay ve hafif yukarı yapabiliriz.
Ancak piyasa aşağıya reaksiyona başladı ve bu bana göre birkaç hafta sürebilir, belki birkaç ay.
Bu nedenle dikkatli olmak lazım.
134.450 Pivot seviyesi.
134.000 Pivot seviyemiz.
Kontrat 134.250 pivot seviyesinde geziniyor.
Yeterli yükseliş ve yeterli düşüş noktalarını bulabilirsek kullanabiliriz. Fazladan yükseliş ve düşüş seviyelerini de kullanabiliriz.
Önce yeterli düşüş, sonra fazladan düşüş seviyeleri önem kazanıyor.
Yükselirken tam tersi önce yeterli yükseliş, sonra fazladan yükseliş seviyesi önemli olur.
Fazladan yapılan hareketler her zaman görülmeyebiliyor, adamlar genellikle yeterli yükseliş ve düşüş seviyelerini kullanıyor.
Şu an nötr trend var. Birileri alıyor, başka birileri satıyor. Üstünlük sağlanamıyor.
Dün 135.000 seviyesi yeterli yükseliş seviyesi oldu, bu görülerek satış yapılmıştı.
Bugün 133.900 Seviyesi yeterli düşüş seviyesi oldu, bu da görülerek alım yapıldı.
Fazladan hareketlere izin verilmedi.
234.750 Seviyesinden başlayan bir satış trendi oldu. Bunun destek seviyeleri 134.000, 133.750 ve 133.500 dür.
İlk iki destek çizgimiz kırılmıştı, 133.500 seviyesi tutarsa piyasa yukarıya dönebilecektir.
133.500 Seviyesinden bir alış trendi yaşanabilirse makul seviye yükselişi, sonrasında ise fazladan yükselişi gözlemlememiz gerekiyor.
Bugün risk, 133.750 - 134.750 bandının altına düşülmüş olmasıdır. Bant genişliği 1000 puandır.
Aşağıya trend yaşanırsa risk bant desteğinden 1000 puan aşağıya gerileme ihtimalidir.
133.500 Seviyesindeyiz, düşüş hareketi durdu izlenimi var.
Bundan sonra ''Yukarıya hareketlenme olursa'' uzun pozlar tutulabilir, kısa poz açmak anlamlı olmayabilir.
Stop loss emri kullanmak her zaman şart, riski kontrol etmek gerekir.
Öğlen arası teknik olarak 135.000 pivot çizgisi üzerinde kalınıyorsa boğalar tutabilir, yeni alım yapılabilir diye düşünüyorum.
133.800 Seviyesine yükseldiğimizde yeterince yükselmiştik, fazladan yükseliş yaşayamadık.
Şimdi 133.400 seviyesine geriledik, yeterince düşüş yaptık.
133.250 Seviyesine kadar düşüş normal sayılabilir, daha fazlası ekstra düşüş olur, 133.000 ve 132.750 seviyeleri destek olabilir.
Düşüş durdu gözüküyor. 133.000 Pivot üzerinde kalınabiliyorsa yukarıya beklenti doğar. Kısa poz açmak artık tehlikeli olur.
Aylık ve haftalık bar çubuklarında büyük sorun var. Bu ay 130.000 seviyesinden kapatırsak tarihi zirve görülmüş demektir. Önümüzdeki ay da düşük açılırsak uzun vadeli trend aşağıya dönebilir.
Kontrat fazladan düştü, bugün alttan bir destek gelebilir diye umuyorum.
Hangi noktadan destek gelebileceğine odaklanacağım.
131.500 Destek seviye olarak karşımıza çıktı. Bundan sonra kuvvetli düşüş görülemezse yukarıya düşünmemiz gerekebilir.
Yükseliş trendi oluştu, makul seviyede yükseliş sağlandı (132.500 seviyesine), bundan sonra yükselişin devam edebileceğini, ancak satışı da kollamamız gerektiğini düşünüyorum.
Yükseliş devam edecek olursa 132.750, 133.000 ve 133.250 hedefler.
Not: Son günlerde makul seviyedeki yükselişlerde satış geldiğini de gözlemledik.
Yükselen gün içi trend çizgisi devam ettirilemedi, ancak kuvvetli satış gelmezse yarın yukarıya hareket beklemek söz konusu olabilir.
132.000 Seviyesine gerilediğimiz için makul derecede düşüş yaşandı, düşen gün içi trend oluşumu söz konusu.
Biraz daha düşebiliriz, ancak alış yapmak için fırsat kovalamak lazım. destekler 131.750, 131.500 ve 131.250.
Büyük resimde 130.000 desteğinin test edilme riski var.
130.000 Altı 100.000 seviyesine kadar boş. Bu hedef 9 - 13 ay arası için hedeftir.
Biz gün içi dalgalanmalardan yararlanmaya çalışıyoruz.
130.500 Üzeri boğa trendi olabilir.
Henüz dipten makul bir yükseliş yaşanmadı. Yaşandıktan sonra hedefleri koyarız ve satış kovalarız.
Ekran başından ayrılmıştım, şimdi geçtim. 130.750 seviyesinde makul bir yükseliş yaşanmış.
131.000, 131.250 ve 131.500 hedefleri için bekleyip satış kovalamak lazım.
Ancak D1 bar döndü, kuyu kazıcılar tası tarağı toplayıp yukarıya çıkabilir. Böyle bir risk var. Short açmak tehlikelidir, sonuç alınamazsa ısrar etmek doğru gözükmüyor.
Dün kapanışa doğru al sinyalleri gelmişti, bu sabah longçuları silkelediler, bugün öğleden sonra ise satış yapıldı, fakat sonrasında shortçuları silkeledi piyasa.
130.500 Seviyesine kadar düşüş makul olur. Makul düşüş seviyesinden alış gelirse bu yarın piyasanın yükseleceğini gösteriyor olabilir.
Ya da 130.250, 130.000 ve 129.750 hedeflerini göreceğiz.
Asıl sıkıntı İstanbul borsasında dağıtım dönemi başladı görünüyor.
Adamlar banka ve holding kağıtları %50 geri gelmeden toplama yapmazlar.
Bundan sonra yukarıya gidilecekse makul düşüşlerde alış kollamak lazım.
Şu an 130.000 seviyesindeyiz ve makul yükseliş yaşandı. Düşerken makul yükselişlerde hep satış geldi, hiç sekmedi.
Bundan sonra yukarıya gidilecekse bu seferki makul yükselişte artık satışın gelmemesi, gelen satışın karşılanması umulur.
Bu sabah 130.250 seviyesine yükseldikten sonra 129.250 seviyesine kadar geri çekilme yaşadık. Bu çekilme bir silkeleme hareketi ise piyasa yukarıya dönüyor demektir.
Buna dikkat edelim.
Buradan yukarıya dönemiyor isek, haftaya da düşüş sürecekse 120.000 seviyesine kadar gevşeme beklemek teknik olarak mümkün olur.
Haftalık olarak dönüşü görmeden trend dönemeyecek anlaşılan.
125.000 ve 120.000 desteklerimizdir.
Eğer tepe görülmüş ise bundan sonra daha uzun vadede (9 - 13 ay) destek 100.000 seviyesi gözükür.
129.250 Stop loss seviyesi olmak üzere bu seviyeye yaklaşan bir atak / düzeltme doğarsa kısa poz denenebilir.
ALARM
Bono faizleri son sekiz yılın üzerine çıktı ve aynı zamanda çok ciddi bir direnç çizgisini yukarıya kırdı.
Petrol yükseliyor ve son iki yılın 57 USD olan zirvesini yukarıya aşmayı zorluyor.
İstanbul borsasında banka ve holding kağıtlarında %50 geri çekilme yaşanmadan alış yapmak tehlikeli görünüyor.
Düşüş hareketi durdu, fakat 127.000 seviyesinin tekrar test edilme riski var.
Yukarıya gidilecek ise önce silkelenme gerçekleşmesi umulur.