Üstadım TCD'de mi aldınız TE3 mü :) Elmadan neden etkilendiniz bu kadar ?
Printable View
S&P , 31 ocakta Turkiye nin kredi notunu aciklayacak. Bist e bir faydasi olur mu dusunceleriniz nelerdir ?
bence değişiklik olmaz gibi.
Zaten beklenti satın alınmıştır.
Karar açıklandığında tam tersi hareket bile olabilir. :)
https://www.bloomberght.com/gecmiste...ediyor-2245192
Bu habere gore TTE nin daha fazla dusecegini soyleyebiliriz saniyorum.
Size ve cevap veren diğer arkadaşlara teşekkürler.
Döviz cinsinden alım imkanı serbest fonlarda var gibi, serbest fon alabiliyorum fakat serbest fonlar tefasa açık olmadığı için kendi ihraççı kurumundan alınabiliyor.
IPV de alınabiliyorsa güzel. Buna benzer serbest fon dışı döviz ile alınabilen başka fon varsa bilen arkadaşlar yazabilirse memnun olurum.
Değişken fonlardan
Ünlü portföy SUA var, varlık dağılımı fena değil, 6 aydır tutuyorum, çok büyük dalgalanmalar da yok
Aynı şekilde GMA Azimut çoklu varlık var , bu da benzer içerik, yüzde 20 civarı hisse var.
GPG yi herkes biliyor zaten, son dönemde biraz performans düşüklüğü var, sanırım bir pair trade pozisyonu ısrarla tutuluyor, ben performanslara 3-6 ay vadede bakılması gerektiğini düşünüyorum. Günü gününe bakıp portföy yöneticisine baskı yapanları görüyorum bu doğru değil.
selamlar.
Dostum CDS artmasi iyi bisi degil ki, o fon da belki o tarih iceren eurobond degil baska bond lar vardir ondan olumlu olabilir ornegin 2041-43-45-47 gibi bond lari varsa onlarda fiyat artisi oldu ...
(fiyat dedim ama cds demedim) ancak faiz orani dusmesi diyebiliriz
Virüsün 1 kişiden 10 kişiye bulaşması 1 gün diyelim ya 10 kişiden 100 kişiye bulaşması...bence bu daha fragman..film yeni başlıyor. Allah yardımcıları olsun
22 k kar ile tcd’ye veda ettim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BloombergHT
e-kimlik ile atm lerden para cekme donemi basliyor
yeni kimlik alanlar icin bir bilgi.........
EIB ile yolları ayırmaya karar verdim, EIC’e biraz daha şan tanımak istiyorum
Yani aslında sormak istediğim şuydu, ben fon fiyatı ile ilgileniyorum.. elimdeki dolar ile alacağım, dolar uzun vadeli faizde duracağına fonda dursun ve sabit getiri elde etsin istiyorum. Dolar 5 TL olmuş 6 TL olmuş ilgilenmiyorum. Şimdi bu döviz fonlarının grafiğine baktığımızda TL değer kaybedince fon fiyatında çok derin düşüşler yaşanmış. Döviz varlık taşıyan bir fonu Dövizle alırsam yalnızca eurbondlardaki faiz riskini taşıyor olmam gerekiyor, fon fiyatında bu şekilde düşüşler yaşamamam gerekiyor?
tahvil faizleri tepetaklak ,mb tekrar faiz indirecek
119500 eğer aşağı geçilmezzse, bence düzeltme süreci bugün tamamlandı..
Kırmızı yandı gidişat hep aşağı yönlü.
15 gündür fonlar patinaj yapıyor. Tte hariç.
Eğer Eurobond (döviz) fonunu döviz ile alırsanız, riskiniz fonun içeriğindeki eurobondların piyasadaki değeridir. Eğer 2018 deki gibi bir durum ile karşılaşılır, ülke cds'leri tavan yaparsa eurobond'un değeride düşüş gösterecek ve fonda eksi yazacaktır.
ilgilendiğiniz fonun içerisindeki eurobondları öğrenip, sonra bu eurobondun tarihsel fiyat grafiğine bakıp kararınızı verebilirsiniz.